2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Bu arada 3 kilo olmuştur diyordum ama kilo almamış çok fazla 2 hafta önce 2644 du şimdi 2896 çıktı çok moralim bozuldu ya zaten sis oluyorlar ve baya aşağı düşüyor kiloları
Canım üzülme tansiyonun yükseldiği den sanırım ordaki kan akışı yavasliyo o yüzden kilo alma durumu yavasliyo ben öyle biliyorum ama inan az değil kilosu inşallah doğunca guzelce kilo alır

Olabilir canım potasyum çok önemli.. bir de çiğ kabak peyman'ın ondan al 1 avuç ye Muz 2'ye çıkarttım ben sabah akşam 500 gram almış 2 hafta da
Maşallah canım kilosu iyi boyuna takılma minyonsaniz olur ki zaten toplasan 50 cm doguyorlar bazen yanlış bile ulculuyomus bebek toplandığı için filan muz çok besliyo biliyorum ama kabızlık yapmiyomu

Bu arada 3 kilo olmuştur diyordum ama kilo almamış çok fazla 2 hafta önce 2644 du şimdi 2896 çıktı çok moralim bozuldu ya zaten sis oluyorlar ve baya aşağı düşüyor kiloları
Üzülme canım sağlıklı olsun bebek kilo önemli değil bol bol sütün yarar inşallah hemen kilo almaya başlar zaten , bunları stres yapmamaya çalış bak tansiyonum yüksek diyorsun, zaten bu dönemde insanı etrafındaki herkes sinir etmek için uğraşıyor gelen, gelmek isteyen, gelmeyen, aileler hepsi ayrı bi dert kaynağı insanda moral heyecan bırakmıyorlar , tek iyi gelen düşünce sağlıkla bebeğime kavuşmak, oradanda doğrudan bahara atlasak diyorum

Maşallah canım kilosu iyi boyuna takılma minyonsaniz olur ki zaten toplasan 50 cm doguyorlar bazen yanlış bile ulculuyomus bebek toplandığı için filan muz çok besliyo biliyorum ama kabızlık yapmiyomu
Yok canım kabız olmuyorum sebze vs de çok yiyorum belkı ondandır

Yok canım kabız olmuyorum sebze vs de çok yiyorum belkı ondandır
Doğrudur kuzum benim sebzeyle oldum olası aram yok bende bu ara yemeye başladım çok sukur kilo sıkıntımız yok yinede özen gösteriyorum az kaldı 3kg doğsa şükür

Boyu kısa sanırım yine
Canım benim son bikaç gidişimde artık doktor boyuna bakmıyor söylemeyince sordum ben kağıda bakıp normalden 2 cm kısa diye takıldım boy ölçümlerinde artık gerçek net bi değer veremiyoruz tam alamadığınız için, boya takılma yaklaşık rakamlar bi anormallik görürsek onu da söylüyoruz dedi. Sen normal düzenli kalsiyumunu al ama ölçümlere bakma artık doğunca net belli olurlar kilo bile +-200 farkediyormuş

Doğrudur kuzum benim sebzeyle oldum olası aram yok bende bu ara yemeye başladım çok sukur kilo sıkıntımız yok yinede özen gösteriyorum az kaldı 3kg doğsa şükür
Bende kg'ya takılmıyorum 2400 doğan bebek var kuzenimin şu an gayet iyi durumda
Boya taktım sadece ..

Doğan büyüyor bir şekilde zayıf doğan daha iyi büyüyor ama kendimi sartlandirdim sanırım 3 un üstüne çıkmıştır diye biraz da ondan takildim galiba

Bunu bana da söyledi sonuçta düzenli büyüyor çocuk dedi büyümese korkalım dedi de analık işte ne yapayım Bir çok doktor boyunu ölçmüyormuş bile hatta benım gıttıgım acıl doktorları boy olcumu bızım degerlendırdıgımız dogumda bu cm olacak dıyebılecegımız bır sey degıl demıstı
47-48 cm doğsun ben onu gerekirse basket kursuna yollarım diye kendimi telkin ediyorum artık

Kilosuna hiç takılma canım 2500ü geçtikten sonra hiçbir şey olmaz emin ol. Topiğin en küçük doğuranı benim bak benim bebişim 2170 gr doğdu hastaneden çıkarken 2070 grdı. Bugün 10 günlük olduk 2600 oldu bile. Doğunca bol bol emzirirsin çabucak toparlanır

Doğan büyüyor bir şekilde zayıf doğan daha iyi büyüyor ama kendimi sartlandirdim sanırım 3 un üstüne çıkmıştır diye biraz da ondan takildim galiba
Canım doktorun bana dediği iri bebeğin doğumu normalde olsa, sezaryende olsa daha sıkıntılı, kilo istediğimiz bi şey değil gelişimi ilerliyorsa yeterli bizim için dedi o yüzden vardır bi hayır sen dengeli sağlıklı beslen stres yapma, gerisi bebek alması gerekeni alıyor inşallah.

Takıntılı analardan olmayalım kuzum aman gönlünü ferah tut doktorlar Allah korusun bi sıkıntı var demedikçe gerisi hepsi zamanla çözülür inşallah kiloda alırlar boyları da uzar , rahat anne tiplerinden olalım şimdiden çabalıyorum ben ya benim yengemin boyu 153 falan maşallah yeğenlerim 180 civarı ikisi de düşün, genetik falan diye de takılıp üzülme.

Bız aılecek cok uzun degılız abım 1.78 falandır kız kardesımı dun olctuk 1.73 cıktı ben 1.60
Eşim 1.90 eşimin abisi 2.10 babası dedesi en az 1.90'dı.
bize çekti sanırım oğlum
sağlık problemi olmasın gerisini çözeriz Allahın izninle

Çok zor bir döneme denk geldik gerçekten. Şuan için uygulanan tedbirler 2 hafta gözlenecek duruma göre yeni yasaklar bile gelebilirmiş. Nasış olacak böyle bilmiyorum. Benim kayınvalidem ebe başlarda işin şakasını yapıyorduk ama geçen eşim ciddi ciddi evde mi doğum yapsan acaba dedi. Herhangi bir acil durum olur diye istemiyorum ama hastanelerde de durum kötü. Sağlıkla alırız inşallah yavrularımızı kucağımıza

Maşallah gün ne çabuk geçmiş sen nasılsın toparladın mi bende doğumdan 9-10 gün sonra kendi evime gideceğim de yolda rahat gider miyim diye merak ediyorum

kızlar ben telaştan dogum hikayesi yazmamısım gerçi öyle güzel bi dpgum yasayamadım plansız oldugundan suyum gelmeden 2 gün öncesinde nişanım gelmişti mukuslu pembemsi bişeydi bi sonraki günde doktora gitmiştim (6 dolmuş degiştirerek iyiki dolmuşta doğurmamısım) doktor bebe gelişimini tamamlamıs 3000 kilo beklemez bu bebek demişti 1 gün geçti aradan akşam uzanırken bikaç damla sıvı geldi ufak tuvaletimi yaptım bilmeden öyle sanmıstım ayağa kalktım birden çok fazla kanla karısık suyum gelmişti adım attıkça gelmeye devam ediyodu eşimde annesindeydi aradım geldi bende cüzdanımı alıp doguma gittim şaka gibi yaagece 23.30du.
hastaneye gittik benim gibi olan 2 3 kişi daha vardı sıra bekledim ama sancılar baslıyodu 15 20 dakkada hafif hafifti muayene etti doktor oldugum yer kanlı su bacak aram sırılsıklam acemi doktor elle muayene etti anlamado baska doktor cagırdı o da acemiydi o da elle muayene etti dogum baslamıs dedi çok şükğr anladınız diyebildim sadece yatışım yapıldı daha tam oturmamıs acemi doktorların dolu oldugu hastanrye gidersem böle olurmus sezeryan geçmişim oldugu halde sabah 8.30a kadar beklettiler son saatler zordu 2 cm açılma ilerlemiyodu yanımada kimseyi almıyolardı sonunda ameliyathaneye götürdüler oturttular belden iğne yapıcaklardı 4 5 kere denemelerine rağmen iğne ilerlemiyodu kesin anestizi uzmanıda acemiydi kadına sancı vuruyo dur desemde iğneyi ilerletmeye çalısıyodu bu böyle olmicak deyip genel anestizeye karar verdi hiç uykum yok dursun kesmesin derken uyumuşum uyandıgımda odamdaydım kızımı getirdiler hemen emdi 3200 gr 53 cm 35+5 te gelmeye karar veren bi minik bütün acılarımı unutturdu erken geldigi için emme refleksi yavaştı az emiyodu sarılık oldu 2 gece te mavi ışıkta yattı toplamda 6 gün hastanedeydik tam eve geçtik hersey bitti derken bikaç gün sonrada covid pozitif çıktı rabbim sağlık versin yeterki hamdolsun bugünümüze çok korkuyodum küvöze girerse bi sorun olursa diye korktugum gibi olmadı şimdi kokusunu alamasam da iyileşince doya doya koklicam kızımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…