- 19 Ocak 2020
- 1.512
- 1.913
- 133
- 41
Canım bu ara muz yemedim ondan mı oldu acaba ya süt hergun içiyorumMuz süt ye iç canım
Kg'su da kötü değil annesi neden üzülüyorsun hemen büyüyorlar doğunca zaten
Boyu kısa sanırım yineMaşallah sübhanallah gelişimi çok iyi canım
Olabilir canım potasyum çok önemli.. bir de çiğ kabak peyman'ın ondan al 1 avuç yeCanım bu ara muz yemedim ondan mı oldu acaba ya süt hergun içiyorum
Canım üzülme tansiyonun yükseldiği den sanırım ordaki kan akışı yavasliyo o yüzden kilo alma durumu yavasliyo ben öyle biliyorum ama inan az değil kilosu inşallah doğunca guzelce kilo alırBu arada 3 kilo olmuştur diyordum ama kilo almamış çok fazla 2 hafta önce 2644 du şimdi 2896 çıktıçok moralim bozuldu ya zaten sis oluyorlar ve baya aşağı düşüyor kiloları
Maşallah canım kilosu iyi boyuna takılma minyonsaniz olur ki zaten toplasan 50 cm doguyorlar bazen yanlış bile ulculuyomus bebek toplandığı için filanOlabilir canım potasyum çok önemli.. bir de çiğ kabak peyman'ın ondan al 1 avuç yeMuz 2'ye çıkarttım ben sabah akşam 500 gram almış 2 hafta da
Üzülme canım sağlıklı olsun bebek kilo önemli değil bol bol sütün yarar inşallah hemen kilo almaya başlar zatenBu arada 3 kilo olmuştur diyordum ama kilo almamış çok fazla 2 hafta önce 2644 du şimdi 2896 çıktıçok moralim bozuldu ya zaten sis oluyorlar ve baya aşağı düşüyor kiloları
Yok canım kabız olmuyorum sebze vs de çok yiyorum belkı ondandırMaşallah canım kilosu iyi boyuna takılma minyonsaniz olur ki zaten toplasan 50 cm doguyorlar bazen yanlış bile ulculuyomus bebek toplandığı için filanmuz çok besliyo biliyorum ama kabızlık yapmiyomu
Doğrudur kuzum benim sebzeyle oldum olası aram yokYok canım kabız olmuyorum sebze vs de çok yiyorum belkı ondandır
Canım benim son bikaç gidişimde artık doktor boyuna bakmıyor söylemeyince sordum ben kağıda bakıp normalden 2 cm kısa diye takıldımBoyu kısa sanırım yine
Bende kg'ya takılmıyorum 2400 doğan bebek var kuzenimin şu an gayet iyi durumdaDoğrudur kuzum benim sebzeyle oldum olası aram yokbende bu ara yemeye başladım çok sukur kilo sıkıntımız yok yinede özen gösteriyorum az kaldı 3kg doğsa şükür
Mutlaka deneyeceğim canımOlabilir canım potasyum çok önemli.. bir de çiğ kabak peyman'ın ondan al 1 avuç yeMuz 2'ye çıkarttım ben sabah akşam 500 gram almış 2 hafta da
Doğan büyüyor bir şekilde zayıf doğan daha iyi büyüyor ama kendimi sartlandirdim sanırım 3 un üstüne çıkmıştır diye biraz da ondan takildim galibaÜzülme canım sağlıklı olsun bebek kilo önemli değil bol bol sütün yarar inşallah hemen kilo almaya başlar zaten, bunları stres yapmamaya çalış bak tansiyonum yüksek diyorsun, zaten bu dönemde insanı etrafındaki herkes sinir etmek için uğraşıyor gelen, gelmek isteyen, gelmeyen, aileler hepsi ayrı bi dert kaynağı insanda moral heyecan bırakmıyorlar , tek iyi gelen düşünce sağlıkla bebeğime kavuşmak, oradanda doğrudan bahara atlasak diyorum
Bunu bana da söyledi sonuçta düzenli büyüyor çocuk dedi büyümese korkalım dedi de analık işte ne yapayımCanım benim son bikaç gidişimde artık doktor boyuna bakmıyor söylemeyince sordum ben kağıda bakıp normalden 2 cm kısa diye takıldımboy ölçümlerinde artık gerçek net bi değer veremiyoruz tam alamadığınız için, boya takılma yaklaşık rakamlar bi anormallik görürsek onu da söylüyoruz dedi. Sen normal düzenli kalsiyumunu al ama ölçümlere bakma artık doğunca net belli olurlar kilo bile +-200 farkediyormuş
Kilosuna hiç takılma canım 2500ü geçtikten sonra hiçbir şey olmaz emin ol. Topiğin en küçük doğuranı benim bak benim bebişim 2170 gr doğdu hastaneden çıkarken 2070 grdı. Bugün 10 günlük olduk 2600 oldu bile. Doğunca bol bol emzirirsin çabucak toparlanırBu arada 3 kilo olmuştur diyordum ama kilo almamış çok fazla 2 hafta önce 2644 du şimdi 2896 çıktıçok moralim bozuldu ya zaten sis oluyorlar ve baya aşağı düşüyor kiloları
Canım doktorun bana dediği iri bebeğin doğumu normalde olsa, sezaryende olsa daha sıkıntılı, kilo istediğimiz bi şey değil gelişimi ilerliyorsa yeterli bizim için dedi o yüzden vardır bi hayır sen dengeli sağlıklı beslen stres yapma, gerisi bebek alması gerekeni alıyor inşallah.Doğan büyüyor bir şekilde zayıf doğan daha iyi büyüyor ama kendimi sartlandirdim sanırım 3 un üstüne çıkmıştır diye biraz da ondan takildim galiba
Takıntılı analardan olmayalım kuzum amanBunu bana da söyledi sonuçta düzenli büyüyor çocuk dedi büyümese korkalım dedi de analık işte ne yapayımBir çok doktor boyunu ölçmüyormuş bile hatta benım gıttıgım acıl doktorları boy olcumu bızım degerlendırdıgımız dogumda bu cm olacak dıyebılecegımız bır sey degıl demıstı
47-48 cm doğsun ben onu gerekirse basket kursuna yollarım diye kendimi telkin ediyorum artık
Bız aılecek cok uzun degılız abım 1.78 falandır kız kardesımı dun olctuk 1.73 cıktı ben 1.60Takıntılı analardan olmayalım kuzum amangönlünü ferah tut doktorlar Allah korusun bi sıkıntı var demedikçe gerisi hepsi zamanla çözülür inşallah kiloda alırlar boyları da uzar , rahat anne tiplerinden olalım şimdiden çabalıyorum ben ya benim yengemin boyu 153 falan maşallah yeğenlerim 180 civarı ikisi de düşün, genetik falan diye de takılıp üzülme.
Çok zor bir döneme denk geldik gerçekten. Şuan için uygulanan tedbirler 2 hafta gözlenecek duruma göre yeni yasaklar bile gelebilirmiş. Nasış olacak böyle bilmiyorum. Benim kayınvalidem ebe başlarda işin şakasını yapıyorduk ama geçen eşim ciddi ciddi evde mi doğum yapsan acaba dedi. Herhangi bir acil durum olur diye istemiyorum ama hastanelerde de durum kötü. Sağlıkla alırız inşallah yavrularımızı kucağımızaBende son randevumda sordum burdaki devlet hastanesi doguma kabul etmiyor 15 dakika uzaklikta var baska bi hastane ama hepside pandemi hastasiyla dolu.keske tanidigimiz bi ebe olsa da evde mi dogursak diye icimden gecmiyor degil su donemde ama malesef oyle bi sansimiz yok birde bende dr.a soyledim sira bulamiyorum diye siz gelin yardimci oluruz dedi malum son zamanlardayiz
Maşallah gün ne çabuk geçmişKilosuna hiç takılma canım 2500ü geçtikten sonra hiçbir şey olmaz emin ol. Topiğin en küçük doğuranı benim bak benim bebişim 2170 gr doğdu hastaneden çıkarken 2070 grdı. Bugün 10 günlük olduk 2600 oldu bile. Doğunca bol bol emzirirsin çabucak toparlanır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?