2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Emse tamam diyeceğim ancak bebeğim memeyi ağzına hiç almıyor bile.

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah

Aynen canım brnbrr dediği gibi istisnalar hariç kvdeler öyle o empati merhamet olmuyor onlarda.. Sağlıkla kavuşalım inşallah hallolur herşey dediğin gibi

Canım bence gidip kontrol olmanda fayda var. Benim de aksam hareketlerinde azalma vardı. Sabah doktorum gel bakalım dedi ve bebeğe giden oksijen miktarında azalma olduğu için doğuma alındım.
Yarın sabahtan bir doktorumu arayıp söyleyim o zaman canım sağol bilgi verdiğin için sen kısa süreli mi hissetmiştin bir kaç günlük bir şey miydi hareket azalması yani

Duygulu14 Aslında 2 gün boyunca azdı hareketleri. Ben ayakta kaldım yoruldum diye önemsemedim bi de hareket ediyodu az da olsa. Aksam 9'dan sonra çok çok azaldı. Olan hareket de tekme şeklinde değildi hafif kımıldıyodu. Nst'ye girdim o iyiydi bir de ayrıntılı ultrasona gönderdi doktorum orada kan akışına bakıldı ve doğumu başlattı

Emse tamam diyeceğim ancak bebeğim memeyi ağzına hiç almıyor bile.
Eğer emzirirken biberon verdiniz de bebek sonradan memeye tepki vermeye başladıysa sorun biberona alışmasıdır muhtemelen. Ama siz sadece emzirirken birden bu sorunla karşılaştıysanız bebeğiniz emme ile rahatsızlık arasında ilişki kurmuş ve emmeye o yüzden tepki göstermiş olabilir.

Emme hareketi başladığında bebeğin bağırsak hareketliliği de artar ve gazı varsa daha çok rahatsız etmeye başlar, alerjikse eğer süt ya midesini ya yine gaz sebebiyle bağırsağını rahatsız eder. Anneyi emerken bebek daha uzun vakit harcadığı için emme-sancı ilişkisini kurabilirken biberonda hızla beslendiğinde aynı ilişkiyi kuramayabilir. Bu durumda bebek memeye yaklaştığında doğal olarak tepki verir.

Yanılıyor da olabilirim tabi ama alerjiyle yaşamak çok zor, bu ihtimalle erkenden tanışın ki erken önlem alabilin bizim gibi perişan olmayın diye yazayım istedim.

Anladım canım çok teşekkürler

Malesef kayinvalideler (istisnalar hariç) hep olumsuz konuşuyorlar benim kide öyleydi şimdi 3 aralığa kadar karantinası var refakatçi gelicektim de böyle oldu diyor ama refaketci olacağından benim haberim yoktu
İsabet olmuş desene
Vallahi bende genelleme yapmak istemiyorum ama ben yeni gelmişim eve alışma süreci lohusa psikolojisi ağlıyorum öyle bakıyor bana insan teselli eder ne biliyim sende annesin birşeyler söyle biz de yaşadık de. Annem de yanımdaydı 9 gün kv de aynı binada. Annemin kalmasına da ayrı bozuldular hakimiyet onlarda olsun istediler. Ama istedikleri gibi olamadı

Kizlar alakasiz bir sey danisicam size gece gece dert oldu icime dun temizlige kiz geldi ikinci gelisi pandemi yuzunden ben cok yaninda durmadim. Dun gece esimin cebindeki para eksik cikti bende dusurmussundur dedim ustunde durmadik. Bugun yatak odasindaki makyaj masasinin cekmecesinde bi kutum var icinde uc tane yuzuk uc tanede altin kunyem duruyor ellerim sis diye aylardir hicbirini takamiyordum icine bisey koymak icin kutuyu actim az once kunyelerden biri eksik. Kizinda gunahini alma diyor esim ama aklima baska bir sey gelmiyor sizce ne yapabilirim

Tat koku bunuda deneyin ona gore iyice suphelenin tadini sorun tarid etsin anlatsın

Hgdin siskinlik buyuk ihtimal kasilmadir canim bendede oluyor ozellikle yukari kisimda

Giden gitmistir kuzum ne yapabilirisn ki

Baya parmakliyor diyorsun diyor ki kasma kendini olduuu dedim buyur
Aslında normal bence ama sen yine de riske girme doktora teslim Allaha emanetiz
Açıkcası çekindim biraz ama yapıcak birşey yok mecbur olunca bir şekilde katlanıyorsun
şu an için kilosu normal doğum için uygun aslında ama 2 haftaya kadar anca sancıların başlar dedi doktorum e o zaman 4 kiloya yaklaşır o yüzden riske girmek istemiyorum açıkcası. Hatta çatı muayenesi doğumu tetikler mi diye bekledim ama ne gelen var ne giden benim paşanın keyfi yerinde Bir de benim psikolojik olarak bayılma sorunum var çok aşırı heyecan, stres durumunda falan tamamen bayılıyorum doktorda normal doğum olur ama zorlayacak biraz diyince hiç o riskli girmeyeyim dedim. Sağlıklar gelsinler de normal sezaryen farketmez artık

Ya bugün sezaryen doğumu araştırmaya başladım da daha önce doğum yapan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
Şimdi ben doğum anını kaçırmak istemiyorum spinal ve epidural kombine olarak uygulanabiliyormuş ya da sadece spinal ya da epidural ama sonrasında şiddetli baş ağrısı çeken çok olmuş. Bir de doğum sırasında acı olmasa da yapılan işlemi anlıyorsun diyen de çok var. O anın hissedildiğini öğrenmek beni biraz tedirgin etti açıkcası O yüzden genel anestezi mi istesem diye düşünüyorum ama bu seferde bebeğimi hemen göremeyeceğim.
Tecrübeli anneler yardımcı olursanız çok sevinirim

Ben önceki doğumda kombine olmuştum
Evet dokunduklarını hissediyorsun ama bu sorun olmadı bende yani acımıyor hiç bir şekilde sen zaten o an bebeğe odaklanmış olacaksın

Ben önceki doğumda kombine olmuştum
Evet dokunduklarını hissediyorsun ama bu sorun olmadı bende yani acımıyor hiç bir şekilde sen zaten o an bebeğe odaklanmış olacaksın
Çok heyecanlanır mıyım diye korkuyorum ama sanırım öyle olursa sakinleştirici veriyorlarmış forumda konuları okuyordum bende, biraz rahatladım Ben aşırı heyecan veya stres olduğum zaman bayılıyorum da zaten bayılacaksam direkt genel anestezi mi olsam diye düşündüm ama bebeğimi de hemen görmek istiyorum o yüzden kararsız kaldım.
Ben normal doğum istiyordum ama doktorum bugün çatı muayenesinden sonra bebeğin biraz toplu normal doğum zorlayabilir seni dedi. Cuma günü tekrar çağırdı o zaman karar verelim dedi. Bende cumaya kadar araştırırım artık

Listenin başında kendimi görünce heyecan yaptım

Bebeğim doğar doğmaz emmeye başladı aslında, ben Doğumdan sonra ilk iki gün hiç uyuyamadim daha doğrusu uykuya tepki gösterdim resmen, hep bebeğe bakıyordum. Eve geldikten sonra da emdi ama bir gece artık sanırım uykusuzluktan sütüm gitti tamamen. O gece biraz da panikle hemen mama aldı eşim çünkü zaten bebegi zorla uyandırıp besliyordum sarılık olacak diye çok korktum. İşte biberondan sonra artık memeyi reddetmeye başladı şimdi de çok üzülüyorum ama benim sütümü içiyor diye de biraz avunuyorum. Israrla deniyorum yeniden meme emsin diye bilmiyorum başarabilecek miyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…