- 9 Mart 2020
- 2.869
- 3.198
- 83
- 31
Canım siringayla yada kaşıkla verebilirsin ilk başta o yüzden pek fazla biberon onerilmiyomus ama alır tekrardan merak etmeBebeğim doğar doğmaz emmeye başladı aslında, ben Doğumdan sonra ilk iki gün hiç uyuyamadim daha doğrusu uykuya tepki gösterdim resmen, hep bebeğe bakıyordum. Eve geldikten sonra da emdi ama bir gece artık sanırım uykusuzluktan sütüm gitti tamamen. O gece biraz da panikle hemen mama aldı eşim çünkü zaten bebegi zorla uyandırıp besliyordum sarılık olacak diye çok korktum. İşte biberondan sonra artık memeyi reddetmeye başladışimdi de çok üzülüyorum ama benim sütümü içiyor diye de biraz avunuyorum. Israrla deniyorum yeniden meme emsin diye bilmiyorum başarabilecek miyim
Kasılmalarım çok artınca korktum canım ya daha haftamız erken bebek zayıf zaten. Dediğin gibi kanala yerlesti herhalde.Kanala yerlestiyse olabilir canım zaten vajinanın şekli degisiyo kilo alıyoruz filan ben öyle biliyorum
Benim de ilk ne yiyeceğimi şaşırır oldum sırf kilo alsın diyeKasılmalarım çok artınca korktum canım ya daha haftamız erken bebek zayıf zaten. Dediğin gibi kanala yerlesti herhalde.
Ah bu cahillik çok zor. Allah nasip ederse ikinci hamilelikte gülerim bu hallerime
Ah bir de ben şekerden yiyemiyorum da üzülüyorum kilo alamıyor yeterince diyeBenim de ilk ne yiyeceğimi şaşırır oldum sırf kilo alsın diyeneyin ne olduğunu bilmiyoruz o yüzden böyle doktorum içinden diyodur bu bı dogurdaydi öyle hissediyorum bide ablamında taniyo aynı doktora gidiyoruz ama yine ablamla kiyasliyorum kendimi de ben iyiyim o elinde kagitla gidip sorular soruyodu bı keresinde karnını plastik masaya carpigi için gitmişti annelik işte ay engel olamiyo hormonlar şimdi karnimizda kucagimizda oluncada bı savunma psikolojisi oluyo lohusalık derken her sey yanlış anlasiliyo haliyle bitmek bilmiyo ama dediğin gibi ikinciler çok rahat geciyo deneyimle alakalı bı durum bide gamsizlik olacak
Canım kefir süt ürünleri iç bariAh bir de ben şekerden yiyemiyorum da üzülüyorum kilo alamıyor yeterince diye
2500ü geçsek biraz içim rahat edecek.
Ablan kadar değiliz şükür canım ama evham var her annedeDediğin gibi ikincilerde böyle olmayız ama hayırlısıyla ilkleri doğursak
İçiyorum canım inşallah dediğin gibi fazla çıkarlarCanım kefir süt ürünleri iç barigeçersin merak etme yanılma payları illaki oluyomus belkide daha fazla çıkacaklar ne belli doğunca toparlarnirlar inşallah
Canım psikolojik olarak normal doğuma hazır olmaman ayrı ama 4 kiloya yakın bebek fazla kilolu değil bence ki kızım 3870 doğdu ve doğumu gayet kolaydı doktorların hemen sezaryene yönlendirmeleri de ilginç mecburi durumlar dışında bence anneye normal için destek verilmeli ama Allah korusun bir sıkıntı olursa tabi ki sezaryen olmalı sonuçta sağlıkla kavuşmak önemli. Normal doğumun toparlanma süreci çok daha hızlıAçıkcası çekindim biraz ama yapıcak birşey yok mecbur olunca bir şekilde katlanıyorsun
şu an için kilosu normal doğum için uygun aslında ama 2 haftaya kadar anca sancıların başlar dedi doktorum e o zaman 4 kiloya yaklaşır o yüzden riske girmek istemiyorum açıkcası. Hatta çatı muayenesi doğumu tetikler mi diye bekledim ama ne gelen var ne giden benim paşanın keyfi yerindeBir de benim psikolojik olarak bayılma sorunum var çok aşırı heyecan, stres durumunda falan tamamen bayılıyorum doktorda normal doğum olur ama zorlayacak biraz diyince hiç o riskli girmeyeyim dedim. Sağlıklar gelsinler de normal sezaryen farketmez artık
Ya ne güzel canım bizimde öyle kolay doğumlarımız olur da hepimiz sağlıkla alarız inşallah kucaklarımızaHAyirlısı olsun canım kuzenim normal Doğumdan çok korkuyordu dr pazartesi için sezaryen yaparız diye konuşmuştu pazar günü gayet de rahat bir Doğum ile aldı kızını kucağına
Biz plan yapıyoruz anan asıl plan bizden bağımsız inşallah en güzel şekilde sağlıkla kucağına alırsın yavrunu
Hayırlı olsun canım, güle güle büyüt bebeğini. Ben de sezeryan oldum 5 gun önce. İlk 2 gün biraz zorlanabilirsin ama 2.gunden sonra ağrıların epey azalmış olacak hiç merak etme.
Gozunuz aydin Allah anali babali büyütsün
Gözünüz aydın canım. Inşallah bir an önce toparlarsın sen de.
Uzun, sağlıklı ömürleri olsun. Allah analı babalı büyütsün inşallah canım darısı başımıza
İnşAllah en hayırlı zaman da sağlıkla gelir bebişin canım böyle bilinmemezlik de zor bakalım ne zaman kavuşursun
Maşallah canım gözün aydın sağlıklı uzun ömürlü olsun kuzun
Gözün aydın canım ne güzel ikinizde iyisiniz çok sevindim Amin darısı başımıza
Teşekkür ederim kızlar ,darısı hayırlısıyla sizin başınıza olsun inşallahAllah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah
Aslında öyle çok tombiş değil canım ama benim çatım darmış doktor normal olur ama seni zorlayacak gibi duruyor dedi. Yani benim vücut yapıma göre kilosu fazlaymış. Bir de muayeneden sonra senin sancıların anca 2 haftaya başlar dedi o zaman biraz daha kilo almış olacak o yüzden sezaryeni düşünmeye başladım yoksa en başından beri normal doğum istiyordum.canım benim annem yanımdaydı güya ilk gece hep uyudu kendine hayrı yoktugerçi bebeğim de küvözdeydi ama benle ilgilenilmesine ihtiyacım vardı iyiki eşim yanımdaydı . Eve geçip bebek de gelince yine annem çok acemiydi hiç çocuk doğurmamış gibiydi acayip sinir olmuştum zaten psikolojim hiç iyi değildi nasıl bilmiyorsun falan diye anneme kızıp söylenmiştim. Eşim annemden daha atılgandı ve altını falan değiştirmek istiyordu hep kucağında dursun istiyordu
2020 ARALIK BEBEKLERİ
Hayırlı olsun canım Allah hayırla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Canım bebeğim toplu diyorsun da ne kadar toplu ki 4-5 kilo bebekler bile normal doğumla doğabiliyor. Sen bilirsin tabi ki ama normal için başka sorun yoksa bence sezeryanı ilk seçenek olarak düşünme
Ben en başından beri hep normal istedim canım ama dünkü muayenede belli oldu çatımın dar olduğu. Doktor direkt sezaryen demedi aslında normal olur ama seni biraz zorlayacak gibi dedi cuma günü tekrar muayeneye çağırdı. Yoksa dediğin gibi bebeğin kilosu şuan normal doğum için gayet ideal ama benim vücut yapıma göre zorlayabilir dedi.Canım psikolojik olarak normal doğuma hazır olmaman ayrı ama 4 kiloya yakın bebek fazla kilolu değil bence ki kızım 3870 doğdu ve doğumu gayet kolaydı doktorların hemen sezaryene yönlendirmeleri de ilginç mecburi durumlar dışında bence anneye normal için destek verilmeli ama Allah korusun bir sıkıntı olursa tabi ki sezaryen olmalı sonuçta sağlıkla kavuşmak önemli. Normal doğumun toparlanma süreci çok daha hızlı
canım bende öyleyim hala not alıp giderim 2. Hamileliğim bu aradaBenim de ilk ne yiyeceğimi şaşırır oldum sırf kilo alsın diyeneyin ne olduğunu bilmiyoruz o yüzden böyle doktorum içinden diyodur bu bı dogurdaydi öyle hissediyorum bide ablamında taniyo aynı doktora gidiyoruz ama yine ablamla kiyasliyorum kendimi de ben iyiyim o elinde kagitla gidip sorular soruyodu bı keresinde karnını plastik masaya carpigi için gitmişti annelik işte ay engel olamiyo hormonlar şimdi karnimizda kucagimizda oluncada bı savunma psikolojisi oluyo lohusalık derken her sey yanlış anlasiliyo haliyle bitmek bilmiyo ama dediğin gibi ikinciler çok rahat geciyo deneyimle alakalı bı durum bide gamsizlik olacak
Aslında öyle çok tombiş değil canım ama benim çatım darmış doktor normal olur ama seni zorlayacak gibi duruyor dedi. Yani benim vücut yapıma göre kilosu fazlaymış. Bir de muayeneden sonra senin sancıların anca 2 haftaya başlar dedi o zaman biraz daha kilo almış olacak o yüzden sezaryeni düşünmeye başladım yoksa en başından beri normal doğum istiyordum.
Canım kaşıkla vermeyi deneseniz ara ara da memeyi teklif etsen. Biberonla emdikçe memeyi istemeyecek çünkü. Sağarak da bir yere kadar. Bebek emmesi gibi olmuyor çünkü. Emzik de almaya başladıysa onu da bir süre vermeden memeye alıştırmaya çalışabilirsinBebeğim doğar doğmaz emmeye başladı aslında, ben Doğumdan sonra ilk iki gün hiç uyuyamadim daha doğrusu uykuya tepki gösterdim resmen, hep bebeğe bakıyordum. Eve geldikten sonra da emdi ama bir gece artık sanırım uykusuzluktan sütüm gitti tamamen. O gece biraz da panikle hemen mama aldı eşim çünkü zaten bebegi zorla uyandırıp besliyordum sarılık olacak diye çok korktum. İşte biberondan sonra artık memeyi reddetmeye başladışimdi de çok üzülüyorum ama benim sütümü içiyor diye de biraz avunuyorum. Israrla deniyorum yeniden meme emsin diye bilmiyorum başarabilecek miyim
Canım kefir süt ürünleri iç barigeçersin merak etme yanılma payları illaki oluyomus belkide daha fazla çıkacaklar ne belli doğunca toparlarnirlar inşallah
Şuan 38+3teyim 3550 gr. yani çok aşırı bir kilosu yok fakat benim vücut yapıma göre zorlayabilirmiş.Bebek toplu derken
Doğru söylüyorsun canım aslında akışına bırakmak lazım vücudumuz normal doğumu kaldırabilecek yapıda sonuçta ama ilk olunca biraz tedirgin oldum haliyle yoksa doktorumdan memnunun aslında direkt beni yanıltacağını sanmıyorum da ben biraz evham yaptımcanım bende öyleyim hala not alıp giderim 2. Hamileliğim bu aradaunutuyorum yoksa soracaklarımı .
Çatıyla ilgili doğum anında bile açıldığı söyleniyor. Sen kendini tamamen doğumun akışına bırak canım düşünme bence böyle şeyler. Hatta gerekirse başka doktora da git .
Maşallah çok güzelBende kontrole geldim kızlar nst deyim şu anda bakalım sancı çıkacak mı . Bebeğin kilosu 3100 g olmuş . Boyuna da 48-49 cm dediÇok şükür büyümüş yavrum suyu falan da yerinde. İnşallah bizi çok bekletmeden gelir beyefendi
Üst kısmı benim de şişGünaydın öncelikle kusura bakmayın biraz özel bir soru olacak ama az önce duşta farkettim vajinada epey şişlik var. Hele oturur pozisyona gelince sanki nasıl desem içerden baskı var gibi kaslar dışarı doğru epey şişiyor. Doğumla alakalı bir belirti değildir dimi, yeni farkettim böyle değildi yani kısa çaplı bir şok geçirdimAçılma olunca mi böyle oluyor acaba
Doktorum da erkek çekinirim sormaya.
Benim doktoruma sorarsan da hiç belli olmaz diyor. İlk gebeliğimde şöyle olmuştu falan desem de her doğum farklıdır biz bilemeyiz diyorMaşallah çok güzelbu beyefendiler pek nazlı bence yada keyifleri yerinde Dün doktorum böyle giderse sancıların anca 2 haftaya başlar dedi 2 hafta dediğide ben 40 oluyorum zaten bi zahmet başlasın Sağlıkla gelsinler inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?