Kızlar kontrolden geldim, her şey yolunda çok şükürbebeğim 3550 gr. olmuş bugün çatı muayeneside oldum öyle çok korkulacak bir muayene değilmiş ya bilginiz olsun Ben normal doğum istiyordum ama doktorum bebek toplu normal doğum seni zorlayacak gibi görünüyor dedi bende diretmiyorum sezaryen olacaksa olabilirim dedim. Cuma günü sabahtan tekrar gel kararlaştıralım dedi bakalım benim doğum sezaryen olacak sanırım. Riske girmek istemiyorum
Benim de kizim 3900 dogdu normal dogum. Hatta doktorum bana normal olcak sezaryen dusunme hic falan diyodu. Bu kilolar normal dogum icin tek basina engel degil benim de fikrim bu yondeCanım psikolojik olarak normal doğuma hazır olmaman ayrı ama 4 kiloya yakın bebek fazla kilolu değil bence ki kızım 3870 doğdu ve doğumu gayet kolaydı doktorların hemen sezaryene yönlendirmeleri de ilginç mecburi durumlar dışında bence anneye normal için destek verilmeli ama Allah korusun bir sıkıntı olursa tabi ki sezaryen olmalı sonuçta sağlıkla kavuşmak önemli. Normal doğumun toparlanma süreci çok daha hızlı
O zaman bişey diyemeyeceğim canımBu hafta alttan da bakılmadı
HEr hamilelik her dogum hatta her bebek kendine ozel okuyor o yuzden guzrl dusunelim guzel olsun insallahBende anlatıyım o zaman :)
Eğenim 2 gebelikte 39 haftada normal kontrole gidiyor, doktor bakınca 7 cm açılmakız farkında değil. Oğlu kreşte, eşi yurt dışında sonraki gün gelecekti, annesi şehir dışında 6 saat yol kız kaldı ortada. Ben doğurmayacağım dedi, eve gitmem lazım dedi, 50 dk sonra minik bebeği emziriyordu, stresten o kadar hızlı her şey gelişti ki... hiç acı çekmedi. Tabi akrabalar her şeyi çözdüler, oğlunu da kreşten aldılar, kocası da gece geldi, annesi de. Yani gerçekten çok kolay doğumlar oluyor.
Bu arada benim de ilk doğumumda 6 cm kadar açılmada canım acımadı, hafif adet sancısı gibi oluyor. Ama ben hep yürüyordum hastanede, nst bağlandığı zaman bile yürüyordum
Maşallah çok güzelbu beyefendiler pek nazlı bence yada keyifleri yerinde Dün doktorum böyle giderse sancıların anca 2 haftaya başlar dedi 2 hafta dediğide ben 40 oluyorum zaten bi zahmet başlasın Sağlıkla gelsinler inşallah
ladylone epey farketmiş canım benim aynı doktor hep ama kızım minyon biraz.
Ben de her gün 2 yumurta kuruyemiş süt ürünleri bolca tüketiyorum bazen çok güzel aldırıyor bazı gittigimde yine geri çıkıyor gelişimi anlamadım gitti. Sağlıkla gelsin inşallah da takılmayacağım artık kilosuna.
@perlasmom Evet aslında şekerin bebeğe faydası yok ama normal sebze veya başka gıdaları da doya doya tüketemiyorum herşey yükseltiyor biraz fazlaya kaçınca.
Diğer konuya gelince ben yeni farkettim üst kısmı değil de daha alt kısımlar şiş baskilaniyor gibi umarım bebek doğum kanalına filan girmemiştir yarın kontrolde öğreneceğim artık.
Kizlar 38+3 te yarın sezeryana giriyorum.sezeryana girecekler sizin daha mi gec haftalarda alınıyor.sanki bebeğimin keyfi yerinde gibi erkenden alıyor mu doktorum sizce yoksa normal mi gelişimini tamamlamış midir acaba.2.950 ydi 10 gün önce.
Kızlar normalde doğumum cuma diye planlandı ama dün bana yatış verdi doktorum. Bebeğin hareketlerini hissetmedim çok diye. Dün geceyi hastanede geçirdim. Nstye bağlandım sürekli sancım yok şimdilik. Covid testi falan da oldum bu arada. Bu gece de kalcak gibiyiz bakalım belki yarın doğuma alabilir. Aniden olunca kaldım öyle. Herşeyinizi hazır şekilde bekleyin bence. Ben birkaç şeyi sona bırakmıştım eşim telefondan halletmeye çalıştı ama zor oldu. Yani her an herşey olabiliyor ona göre bekleyin
Valla dustum pesine kiza mesaj attim korkudan geri getirdi cok sukurGiden gitmistir kuzum ne yapabilirisn ki
Aaa almis yani cidden yuzune nasil bakabildi ne diyebildi merak ediyorum pesValla dustum pesine kiza mesaj attim korkudan geri getirdi cok sukur
Almış mı gerçekteeenValla dustum pesine kiza mesaj attim korkudan geri getirdi cok sukur
yuhh o almis yani gercekten yaziklar olsun bu insanlara ya guvenip evimize aliyoruz yaptiklarina bak 2 hafta sonra bende cagircam basindan ayrilmayim bari. Neyseki geri getirmis sikayetci olacak misin peki?Valla dustum pesine kiza mesaj attim korkudan geri getirdi cok sukur
Almış mı gerçekteeenne dedi peki
Sakin ayrilma basindan ya ben corona yuzunden durmayayim dedim yaninda bide bendeki hata cok kullandigim seyler hemen cekmecede duruyordu saklamadim sen degerli seylerini sakla mutlaka benim sakladigim seyleri bulamamis. Cekmecedende anlamayayim diye bi parca ve ceptende para almis sadece hepsini alirsa dikkat cekmekten korktu sanirim. Esiyle ayri kucuk kizi var diye uzuldugumden sikayetci olmayi dusunmuyorum simdi baktim telefonumuda engellemis whatsapptanyuhh o almis yani gercekten yaziklar olsun bu insanlara ya guvenip evimize aliyoruz yaptiklarina bak 2 hafta sonra bende cagircam basindan ayrilmayim bari. Neyseki geri getirmis sikayetci olacak misin peki?
ben olsam asla affetmezdim 1 kere yapan hep yapar sen muhtemelen ilk de degilsindir. Ne guzel calisiyosun hakkini aliyosun az ya da cok kazaniyosun namussuzlugun ne geregi var cok kiziyorum insanlarin birikimlerine emeklerine goz koyan insanlaraSakin ayrilma basindan ya ben corona yuzunden durmayayim dedim yaninda bide bendeki hata cok kullandigim seyler hemen cekmecede duruyordu saklamadim sen degerli seylerini sakla mutlaka benim sakladigim seyleri bulamamis. Cekmecedende anlamayayim diye bi parca ve ceptende para almis sadece hepsini alirsa dikkat cekmekten korktu sanirim. Esiyle ayri kucuk kizi var diye uzuldugumden sikayetci olmayi dusunmuyorum simdi baktim telefonumuda engellemis whatsapptan
Evet canım baştan beri aynı doktordayım, doktoruma güveniyorum zaten direkt sezaryen ol demedi ama seni zorlayacak gibi görünüyor dedi yoksa bu zamana kadar hiç sezaryen seçeneğini konuşmamıştık normal bekliyorduk. Dediğin gibi herkesin vücut yapısı farklı kimi 5 kilo bebeği doğurabilir kimisi 3 kiloyu zor doğuruyor o yüzden riske atmak istemiyorum bende. Cuma günü netleştireceğiz bakalım. Teşekkür ederim bu arada yazdıkların iyi geldiBastan beri ayni doktordaysan bence guven derim herkes normal doğum ister ama kilo fazla olunca riskleri var evet belki doğurursun ya zorlanirsan bende normal dogumu bekliyorum ama doktorum bir sıkıntı gorurse hic tereddut etmem sezeryan icin baskalari doğurabilir 4 5 kilo ya sen doguramazsan ?
canim banada doktorum 160dan kisa olanlara 3.5 kilonun ustundeyse bebek normal dogum pek yaptirmiyorum zor oluyor demisti benim boyumda 160 uzulmustum ya 3.5 kilonun ustunde olursa diye ama bence cok kilolu degilse denenebilir en azindan. Bu arada gecen kontrolde baska bi doktora gitmistim daha cok isindim bi sonraki kontrolde yine ona gidicem bi sorarim bakalim onun gorusu neEvet canım baştan beri aynı doktordayım, doktoruma güveniyorum zaten direkt sezaryen ol demedi ama seni zorlayacak gibi görünüyor dedi yoksa bu zamana kadar hiç sezaryen seçeneğini konuşmamıştık normal bekliyorduk. Dediğin gibi herkesin vücut yapısı farklı kimi 5 kilo bebeği doğurabilir kimisi 3 kiloyu zor doğuruyor o yüzden riske atmak istemiyorum bende. Cuma günü netleştireceğiz bakalım. Teşekkür ederim bu arada yazdıkların iyi geldi
Doktoruma güveniyorum canım kayınvalidemle de konuştum o da senin söylediklerini söyledi hatta benim bebek kilo olarak hep önde gidiyordu o da o zamanlardan düşünüyormuş normal zorlar mı diye ben anlatınca söylediMaşaAllah canım! Kilosu çok iyi
Doktora güveniyorsun eğer onu dediği gibi yap. Hayırlısıyla bebişini kucağına al İn şa Allah, sezaryen mı, normal mı fazla farkı yok ki. Sağlıklı olsunlar minnoşlar, annişlerde de bol süt olsun
Ay inanmıyorum şok oldum ama itiraf etmesine sevindim. Ben olsam affetmezdim sanırım çünkü muhtemelen sen ilk değilsin, son da olmayacaksın canım. Bir de değerli olduğunu bilmiyordum demiş ama ısırmış bakmış yaniValla dustum pesine kiza mesaj attim korkudan geri getirdi cok sukur
Bende 1.65’im canım boy olarak konuşmadık ama çatı muayenesinden sonra söyledi. Benim aşırı heyecan ve stres durumunda bayılma durumum oluyor acıya çok dayanıklıyım ama psikolojik olarak böyle bir rahatsızlığım var bayılıyorum ve korkum o aslında çok zorlanır da bebek kanaldayken bayılırsam riske atmaya gerek var mı diye düşünüyorum yoksa şuan bebek çok aşırı kilolu değil normal olabilir ama 2 hafta sonrası kilo da almaya devam edeceği için zorlar gibi. Sende sor bakalım doktorun ne diyecekcanim banada doktorum 160dan kisa olanlara 3.5 kilonun ustundeyse bebek normal dogum pek yaptirmiyorum zor oluyor demisti benim boyumda 160 uzulmustum ya 3.5 kilonun ustunde olursa diye ama bence cok kilolu degilse denenebilir en azindan. Bu arada gecen kontrolde baska bi doktora gitmistim daha cok isindim bi sonraki kontrolde yine ona gidicem bi sorarim bakalim onun gorusu ne
İnşallah seninki de bekler canım biraz daha.Bende meyve bile çok yiyemiyorum canım hemen yukseltiyo şekerimisaglikli olsun da ne kilosu ne boyu hiç umrumda değil benim. En azından bi 37 yi görebilsek diye bekliyorum şimdi suyu azaldı malesef. Hayırlısı bakalım. Ne dicek sana da yarın haber ver bizede
Çok teşekkür ederim canım aynen güzelce aldım kucağıma kızımı.Ohh ne güzel canım maşallah ne güzel kurtuldun sendedarısı başımıza beklemedeyiz hastane süreci nasıldı test falan yaptılar mı kaç kişi kalabiliyor ve ziyaretçi kısıtlaması var mı
Çok teşekkür ederim çok sağolunVay be sonunda küçük kızımız doğdu Ela bebek adı ile yaşasın mutlu huzurlu sağlıklı yaşasın kızım sanada çok geçmiş olsun gözün aydın Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin nasıl oldu ne oldu anlar azıcık yahu hangimiz önce doğum yapacağız diye konuşuyorduk sen benden epey önce doğurdun ama ben daha bekliyorum 37+6 bugün Yarın 38 haftaya gireceğim
Evet canım mis gibi kokuyor kızım.Canım benim gözün aydınGüzel kızın adıyla, sağlıkla yaşasın
Ne güzel kokuyordur şimdiBöyle okudukça heyecanlanıyorum Allahım bizim de sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Senin de hayırlı olsun bebişin canım daha yeni gördüm bende seni. Sen hangi gün doğum yaptın? Aynen sende kendimi gördüm günler su gibi akıyor resmen buraya girmeye bende fırsat bulamıyorum.Herkesi tek tek alintilayamadim ne yazık ki, hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Henüz doğum yapmayan arkadaşlara hayırlı doğumlar diliyorum. Bebeğinizin kokusu dunyalara bedel olacak gerçekten o kadar harika bir duygu ki...
Kızlar eve geçtikten sonra ne yazık ki ugrayamadim buraya. Günler çok yoğun geçiyor malum
Bugün ilk doktor kontrolümüz vardı, bebeğim 40gr eksik çıktı bu da normal dedi doktorum. Sarılık değeri hastanede doğum sonrası bakılmış ve 4 cikmisz bugün de baktılar 7 çıktı. Doktor hafif dedi ama her ihtimale karşı Perşembe günü tekrar kontrole gidip baktiracagiz ilerleme oluyor mu diye.
Ben de kontrole gittim, dikişim gayet iyiymiş, rahim iyice küçülmüş dedi doktorum. Bir dahaki kontrole adet olduktan sonra gelirsin dedi.
Saatler su gibi akıyor, gece gündüz ayırımı kalmadı. Evde annem, eşim ve ben varız. Her ikisi de bana çok yardımcı oluyorlar Allah razı olsun.
Hamişler lütfen her firsatinizdq uyuyunbana da çok söylüyorlardı ama ben kasintidan uyuyamıyordim . Bu arada doğum yaptigim andan beri kasinmiyorum
Merak ettikleriniz varsa yazabilirsiniz. Fırsat buldukça girerim inşaallah.
Allah yardımcın olsun canım inşallah bir avazda kurtulursun dualarım seninle inşallah güzelce alırsın kucağına bebeğini. Korkma kucağına aldığın an her şey bitiyor.Günaydın kızlar , dün akşamdan beri sancım var, sabah da kanamam oldu hastaneye geldim şimdi ,açıklık bir cm ve bebek çok yukarda denildi ,galiba sezeryana alinacagim gün içerisinde doktoru bekliyoruz ,ama çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?