- 9 Mart 2020
- 2.869
- 3.198
- 83
- 31
İnşallah bende rahat bı şekilde atlatırım ne olursa ana birakmak istiyorumKuzum ben gittiğimde açılmam 2 cm di. Sancılarım 4-5 dk bir geliyodu o yüzden gittim zaten doktorum sıklaşırsa gitmemi söylemişti. Haberleştik çağırdı gittim. Bütün gece açılmam ilerlemedi benim maalesef. Gece saat 2-3 e kadar 2 cm de kaldı. Sancılarım yoğundu ama açılmam yoktu. Doktorum doğal akışına bırakmayı seven biri o yüzden hemen sunni sancı vermedi kendi açılsın diye bekledik. Saat 3 den sonra 3 cm oldu. Sabah 5 de küt diye bir ses geldi karnımdan suyum geldi. Ebe geldi baktı artık 4 cmi bulmuştu anestezi uzmanı çağırıldı 6 ya doğru geldi epidurali taktılar. Sonrasında hep nstye bağlı şekilde yattım kasılmalar geldi ama acımadı canım. Kasılmalar sıklaştı bebeğin baskısı arttı oramda iyice anladım yaklaştığını ebeyi çağırdık falan 8 i geçerek geldi baktı saçları gözüküyormuş öyle gelmiş yani ama ben hissetmedim acısını 8:32 de dünyaya geldi kızım. İki ıkınmada geldi hiç zorlanmadım.zaten onu görünce dünyalar benim oldu sanki öyle rahatladım her şeyi unuttum
Aynen canım ana bırakmak daha doğru olur senin için deİnşallah bende rahat bı şekilde atlatırım ne olursa ana birakmak istiyorumkasılıp duruyorum şuan
Düzene girerse eğer doğum sancısıdır. Evet dayanamayacak gibi demem anlamsız çümkü herkesin ağrı eşiği farklı. Benim doktorum da açılmama bakınca sancın oluyor sen hissetmiyorsun demekki dedi 3 cm açılma sancısız olmazmışBu gelen nisanmis kivrandirici ağrım olursa gideceğim öyle yazmis bekliyorum adet sancısı gibi sancım var şuan . Ama mantıksız herkesin ağrı eşiği çok farklıdır şuan hissediyorum ben zaten.
Gözün aydın canımDoğurdum sonundadün öğlen 14 de girip sabah 4:25 çıktım. ÖLDUM DIRILDIM diyebilirim. saat 0 dna sonra dayanamayıp epidural aneztesi yaptırdım öyle başardık doğumu
Ben de varımDogurmayan kac kisi kaldik
Aynen canım şuan kasılma ve belden vuran ağrılar hissediyorum bakalım çok siıklasirsa gideceğim .Düzene girerse eğer doğum sancısıdır. Evet dayanamayacak gibi demem anlamsız çümkü herkesin ağrı eşiği farklı. Benim doktorum da açılmama bakınca sancın oluyor sen hissetmiyorsun demekki dedi 3 cm açılma sancısız olmazmış
İnsallah canım sagsalim banada nasip olur inşallah minigime kavusmakAynen canım ana bırakmak daha doğru olur senin için deinşallah canım atlatırsın merak etme sakin ol çok güzel olacak inşallah hayırlısıyla alırsın kucağına inşallah bebeğini
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz içinSizin yazıklarınızı hep takip ediyorum ne kadar olumlu ne kadar güzel yaklaşıyorsunuz her konuya. Sizi tanımak isterdim insanın hayatında sizin gibi dingin, sakin, rahatlatıcı insanlara ihtiyacı var. Sizi tanıyan insanlar çok şanslı gerçekten. Yazdıklarınızı okudukça ben rahatlıyorum burada. İyi ki aramızdasınız.
Maşallah ne güzel herkese böylesi nasib olsunBenım kasılma sancı olmadan nısan geldı ve su bosaldı gıttıgımde 6 cm açıklık vardı 1 saat ıcınde normal dogurdum
Ben kaka yapma muhabbetinden korkuyorum yoksa bekleyelim tabii onlar zamanını bilir. Doktorum 41 i bekliyor ama 42 yi beklemeyi tavsiye etmiyor. Bana da riskli geliyor açıkçasıYa gerçekten şu Dr lari anlamak mümkün değil...Rahat biraksaniza anneyi de bebeği de doğal haline bebek nezaman isterse ozaman gelir o geleceği zamanı biliyordur ne bu acele yahu hem anneyi hem de bebeği strese sokuyorlar..benim gibisin sende canım benim de 1.de suni 2.de kendi sancimla gelmişti.. bunda da bekliycem 42 ye kadar gerekirse ama kendi sancimla olsun...sen kendini ve bebeği strese sokma canim bence o daha onemli
Aynen yazdıklarınız gerçekten çok iyi geliyor. Bilmediğim bir çok konu hakkında merak duygum kabardi, araştırma gereği hissediyorum yazdıklarınız sayesinde. Bu bilgi birikimi ve ruhsal dinginliğe nasıl ulasabilirim diye düşünmeye başladım. Hem kendime hem etrafimdakilere faydalı olabilmek adına. Önereceğiniz kaynaklar varsa çok sevinirimÇok teşekkür ederim güzel sözleriniz içinBen gebeligimde beni rahatlatan pek kimseyle karşılaşamamış olmanın eksikliğini çok yaşadığım için faydalı olabileceğimi hissettiğimde yazmayı önemsiyorum. Yazdıklarımın iyi gelmesine çok sevindim. Herkesin hayatında ilaç gibi insanlar olsun, en dar zamanlarda yetişsinler inşallah
Ben kaka yapma muhabbetinden korkuyorum yoksa bekleyelim tabii onlar zamanını bilir. Doktorum 41 i bekliyor ama 42 yi beklemeyi tavsiye etmiyor. Bana da riskli geliyor açıkçası
Ben nst de 120-130 u gördüm ve daha da yükselmeden tam açıklıkla doğuma alındım . 120-130 baya şiddetli doğum sancısıydıDakika sayma aşamasına geldiğinizi anlamamanız imkansız, o konuda rahat olun. O aşamanın ağrı eşiğine bağlı olarak hafif ya da biraz daha güçlü şiddette mutlaka ağrısı olur. Sizi biraz endişeli gördüğüm için yazıyorum bunu, evde sancı gelince derin nefes alıp verirken nefesinizi dinleyin. Icinizde telas varsa bile bedenen oldukça sakin kalmaya çalışın, yavaş hareket edin. Sakin görünmesi konusunda eşinizi de tembihleyin. Beden sakinliği bir süre sonra duygularınızı etkiler ve yatışırsınız, ruh sağlığı alanında eğitimliyim bana güvenin. Hastanede de korku, stres hissederseniz ortalığı yıkmaktan cekinmeyin, çok güzel stres boşaltmış olursunuzSonra yine nefes dinleme ve sakin beden duruşuyla duygularınızı yatıştırırsiniz. Ve bence siz sadece karnınız toplandığında bile nstde 100 gördü iseniz ilk gerçek sancıları da çok hafif hissedeceksiniz. Normal ya da sezaryen çok pozitif bir doğum hikayesiyle geleceğinizi tahmin ediyorum. Allah yardımcınız olsun
Amin inşallahÇok teşekkür ederim güzel sözleriniz içinBen gebeligimde beni rahatlatan pek kimseyle karşılaşamamış olmanın eksikliğini çok yaşadığım için faydalı olabileceğimi hissettiğimde yazmayı önemsiyorum. Yazdıklarımın iyi gelmesine çok sevindim. Herkesin hayatında ilaç gibi insanlar olsun, en dar zamanlarda yetişsinler inşallah
Canım surekli kontrole gidersen birşey olmaz Allah'ın izniyle ben ikinci kızımı 42de doğurdum...aman bizim annelerimiz hafta mi saymış sancısı geldimi gitmiş hastaneye biraz modern zaman kaygıları bence..kaka yutma meselesi de çocuk strese girdiği zaman kaka yutuyor bu konuyu bir araştır ben de sen gibi düşünüyordum kaka yutmaya sebep geç doğum diye ama erken dönemlerde de o kadar risk olabiliyormuş..mesela suni sancı bebeği strese sokan şeylerden biriBen kaka yapma muhabbetinden korkuyorum yoksa bekleyelim tabii onlar zamanını bilir. Doktorum 41 i bekliyor ama 42 yi beklemeyi tavsiye etmiyor. Bana da riskli geliyor açıkçası
Canım gününün güzel geçmesine sevindim adıyla yaşasın inşallah bebişinForumu çok zor okuyabiliyorum malum bebek. Doğum yapan tüm arkadaşlara hayırlı olsundoğum bekleyenlerde inşallah en kısa zamanda en güzel şekilde evlatlarına kavuşurlar Bird bugün oğlumun doğumunun 7. Günüydü babası saçlarını kazıdı sadakasını verdik ve ilk banyosunu da bugün yaptırdık kulağına ezan okudu eşim ismini söyledik falan çok güzeldi herşey sonra sağlık ocağına gidip kilo tartımı yaptırdık 3 günde çok şükür 130 g almış yavrum . Yalnız oğlumda sarılıkta var olduğu için birde çocuk doktoruna götürelim dedik iyiki de getirmişiz değeri 18 çıktı ve hastaneye yatış yaptık bebeğim fototerspi alıyor şu anda . Bize dua edin kızlar biran önce toparlayıp inşallah hastaneden çıkalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?