- 25 Şubat 2020
- 2.739
- 3.415
- 133
3 güne çıkabilirim canım.R RabiaIslam nasil oldun canim doktor ne diyor
R RabiaIslam nasil oldun canim doktor ne diyor
Canım gözün aydın.Doğurdum sonundadün öğlen 14 de girip sabah 4:25 çıktım. ÖLDUM DIRILDIM diyebilirim. saat 0 dna sonra dayanamayıp epidural aneztesi yaptırdım öyle başardık doğumu
Ohh ohhh neguzel olmuş yaa biz de hayırlısıyla böyle doguraydikBenım kasılma sancı olmadan nısan geldı ve su bosaldı gıttıgımde 6 cm açıklık vardı 1 saat ıcınde normal dogurdum
Maşaallah canım.Benım kasılma sancı olmadan nısan geldı ve su bosaldı gıttıgımde 6 cm açıklık vardı 1 saat ıcınde normal dogurdum
İnşaallah canım Amin inşaallah.Ohh ohhh neguzel olmuş yaa biz de hayırlısıyla böyle doguraydik
Aynen canım daha kolay inşallah doğal sancıyla olur Allah büyüktürBende ilkinde suni aldım kendi sancım nasıl olur bilemiyorum eminim daha kolaydır. İnşallah doğal sancılarımız gelir ne diyelim
Deniycem canım inşallah teşekkür ederimMerhaba. Ben bebeğimi sujok el masajıyla aşağı indirmeyi denedim ve masaja başladığım gün indi. Denemek isterseniz fotoğrafta çember içine aldığım bölgeye ok işareti yönünde yüzük parmağı ve orta parmak arasına doğru bastıra bastıra masaj yapın. Masajdan önce lavanta yağı, yasemin yağı, çörekotu yağı, yoksa zeytinyağı sürün bölgeye. Masajı varsa kabuklu cevizle, cevizin sivri kısmını bastırarak yaparsanız daha hızlı sonuç alırsınız.. Varsa bölgeye kına da yakabilirsiniz, turuncu renk sujokta organın oksijenlenmesini ve hareketlenmesini sağlar.
Aynen canım ilk kızımda resmen zorla doğurtmuşlardı vakti gelmeyen bebeği zorla doğum yaptırınca herşey iki kat zor oluyor ikinci kızım 40+1 de doğal sancımla oldu daha 39+1 im bende bekliycem inşallah 3 günde bir gitmeye devam edicem bakalım Rabbim ne zaman nasip eder doğumu. Hepimiz kolaylıkla sağlıkla kavuşalım inşallahYa gerçekten şu Dr lari anlamak mümkün değil...Rahat biraksaniza anneyi de bebeği de doğal haline bebek nezaman isterse ozaman gelir o geleceği zamanı biliyordur ne bu acele yahu hem anneyi hem de bebeği strese sokuyorlar..benim gibisin sende canım benim de 1.de suni 2.de kendi sancimla gelmişti.. bunda da bekliycem 42 ye kadar gerekirse ama kendi sancimla olsun...sen kendini ve bebeği strese sokma canim bence o daha onemli
Gözün aydın canım epidurali kaç cm açıklıkla vurdular ikinabildin mi hissedilmiyomus yaDoğurdum sonundadün öğlen 14 de girip sabah 4:25 çıktım. ÖLDUM DIRILDIM diyebilirim. saat 0 dna sonra dayanamayıp epidural aneztesi yaptırdım öyle başardık doğumu
Allah anali babali buyutsun, gozunuz aydinSelam herkese 38+1 de aniden suyum geldi ve kanamam oldu doğum yaptım 2800 kilo 47 cm ufacık bir oğlum var
Doktorunuzun kıvrandırıcı ağrı tabiri en fazla sancı sıklığının 5 dakikada bire düştüğü zamana denk geliyor. Ama olur ya dediginiz gibi agri eşiği farkindan dolayı açılmanın daha başında sancidan kıvranırsanız epidural seçeneğini degerlendirebilin istiyordur. Doktorunuzla iletişim halinde kalıp sancılar en az 5 dakikada bire düşmeden hasteneye gitmemenizi tavsiye ederim ben. Hastane ortamı gerginliği artırdığı için hemen hemen bütün gebelerin açılması evde hızlıyken hastanede yavaşlar. Doktorlar o yüzden geç gelinmesini istiyor.Bu gelen nisanmis kivrandirici ağrım olursa gideceğim öyle yazmis bekliyorum adet sancısı gibi sancım var şuan . Ama mantıksız herkesin ağrı eşiği çok farklıdır şuan hissediyorum ben zaten.
Teşekkür ederim cevabınız için . Şuan her şey normal doğumu gösteriyo ama bende ona hazirmiyim bilmiyorum neyle karşılaşacağımı bilmiyorum ilk dogumum olacak hastane ortamı şuan olabildiğinden daha gerginlestiriyo ve benim tansiyonum azda olsa yukseliyo bunların hepsi riskmidir bilmiyorum. Doktorum rahatlatmiyo en azından gel bı nst bakalım da demedi kafamı kurcalayan sorular mevcut hastanem yakın onun verdiği rahatliktayim şuan ama dk sayma derecesine geçmedim daha dogrusu hangi konumda olunca sayiliyo çözemiyorum. Nst deyken toparlandiginda zaten üç dört kez yüzde yüzü bulmuştu. Akıntım hala devam ediyo yoğun şekilde dediğiniz gibi erken olup da gidince suni sancı vs verildiğini duydum doğum hızlı olması açısından ama 4 cmden öncede epidural seçeneği sunulmuymus her doktorun işleyişi başkaDoktorunuzun kıvrandırıcı ağrı tabiri en fazla sancı sıklığının 5 dakikada bire düştüğü zamana denk geliyor. Ama olur ya dediginiz gibi agri eşiği farkindan dolayı açılmanın daha başında sancidan kıvranırsanız epidural seçeneğini degerlendirebilin istiyordur. Doktorunuzla iletişim halinde kalıp sancılar en az 5 dakikada bire düşmeden hasteneye gitmemenizi tavsiye ederim ben. Hastane ortamı gerginliği artırdığı için hemen hemen bütün gebelerin açılması evde hızlıyken hastanede yavaşlar. Doktorlar o yüzden geç gelinmesini istiyor.
Bir de suyunuz kendi gelmezse ve doktor doğumu hızlandırmak için keseyi patlatmak isterse mümkün olduğu kadar geç patlamasını hatta mümkünse patlatmamasini isteyin derim. Çünkü stres sebebiyle doğum durursa yani sancılar kesilir ya da düzensiz gelmeye başlarsa doğum kendiliğinden devam edene kadar bekleyip dinlenme şansınız olur. Ama doktor keseyi patlatırsa ve doğum ondan sonra durur ya da yavaşlarsa doktor sancıların kendiliğinden düzene girmesini bekleyemez çünkü kese delindikten sonra beklemek bebekte enfeksiyon riski doğurur.
Maşallah canım gözün aydın Allah analı babalı büyütsün inşallahSelam herkese 38+1 de aniden suyum geldi ve kanamam oldu doğum yaptım 2800 kilo 47 cm ufacık bir oğlum var
Ben kesinlikle tavsiye ederim. Hiç ne bel ağrısı ne baş ağrısı yaşadım ağrım falan hiç olmadı çok rahat oldu sonrası da. Sadece dikişlerim ilk bir kaç gün acıdı bol pansuman yaptım dikkat ettim o kadar. Epiduralli doğumu ben tavsiye ederim çpk rahat oldu çünkü. Çok teşekkür ederim. Allah size de kolaylık versin yalnız olmak zor ama ben doğumdan hemen sonra ayaklandım ağrılarım olmadığı için. Allah yardımcınız olsun inşallah bir avazda kucağınıza alırsınızÖncelikle hayirli olsun..peki dogum sonrasi bel agrisi gibi olumsuz bir durum yasadiniz mi? Kisacasi epidurallu dogumu tavsiye edermisiniz? Bu benim 3.dogum olacak ama acayip korkuyorum ailemden cok uzakta yalniz olmakta bu korkumu dahada buyutuyor
Maşallah canım gözün aydın hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün inşallahDoğurdum sonundadün öğlen 14 de girip sabah 4:25 çıktım. ÖLDUM DIRILDIM diyebilirim. saat 0 dna sonra dayanamayıp epidural aneztesi yaptırdım öyle başardık doğumu
Canım ben yazdım burda sana cevap anlattım epidurali gördün mü bilmiyorumGözün aydın canım epidurali kaç cm açıklıkla vurdular ikinabildin mi hissedilmiyomus ya
Kaçırdım sanırım hatırlamıyorum ki kafam gitti canımmCanım ben yazdım burda sana cevap anlattım epidurali gördün mü bilmiyorum
Hemen mi vurdular canım epidurali ? Gittiğinde kaç cm di hatırlayamıyorum bahsetmiştin deBen kesinlikle tavsiye ederim. Hiç ne bel ağrısı ne baş ağrısı yaşadım ağrım falan hiç olmadı çok rahat oldu sonrası da. Sadece dikişlerim ilk bir kaç gün acıdı bol pansuman yaptım dikkat ettim o kadar. Epiduralli doğumu ben tavsiye ederim çpk rahat oldu çünkü. Çok teşekkür ederim. Allah size de kolaylık versin yalnız olmak zor ama ben doğumdan hemen sonra ayaklandım ağrılarım olmadığı için. Allah yardımcınız olsun inşallah bir avazda kucağınıza alırsınız
Dakika sayma aşamasına geldiğinizi anlamamanız imkansız, o konuda rahat olun. O aşamanın ağrı eşiğine bağlı olarak hafif ya da biraz daha güçlü şiddette mutlaka ağrısı olur. Sizi biraz endişeli gördüğüm için yazıyorum bunu, evde sancı gelince derin nefes alıp verirken nefesinizi dinleyin. Icinizde telas varsa bile bedenen oldukça sakin kalmaya çalışın, yavaş hareket edin. Sakin görünmesi konusunda eşinizi de tembihleyin. Beden sakinliği bir süre sonra duygularınızı etkiler ve yatışırsınız, ruh sağlığı alanında eğitimliyim bana güvenin. Hastanede de korku, stres hissederseniz ortalığı yıkmaktan cekinmeyin, çok güzel stres boşaltmış olursunuzTeşekkür ederim cevabınız için . Şuan her şey normal doğumu gösteriyo ama bende ona hazirmiyim bilmiyorum neyle karşılaşacağımı bilmiyorum ilk dogumum olacak hastane ortamı şuan olabildiğinden daha gerginlestiriyo ve benim tansiyonum azda olsa yukseliyo bunların hepsi riskmidir bilmiyorum. Doktorum rahatlatmiyo en azından gel bı nst bakalım da demedi kafamı kurcalayan sorular mevcut hastanem yakın onun verdiği rahatliktayim şuan ama dk sayma derecesine geçmedim daha dogrusu hangi konumda olunca sayiliyo çözemiyorum. Nst deyken toparlandiginda zaten üç dört kez yüzde yüzü bulmuştu. Akıntım hala devam ediyo yoğun şekilde dediğiniz gibi erken olup da gidince suni sancı vs verildiğini duydum doğum hızlı olması açısından ama 4 cmden öncede epidural seçeneği sunulmuymus her doktorun işleyişi başkaAllah a emanetiz cidden rabbim yardımcımız olsun..
Kuzum ben gittiğimde açılmam 2 cm di. Sancılarım 4-5 dk bir geliyodu o yüzden gittim zaten doktorum sıklaşırsa gitmemi söylemişti. Haberleştik çağırdı gittim. Bütün gece açılmam ilerlemedi benim maalesef. Gece saat 2-3 e kadar 2 cm de kaldı. Sancılarım yoğundu ama açılmam yoktu. Doktorum doğal akışına bırakmayı seven biri o yüzden hemen sunni sancı vermedi kendi açılsın diye bekledik. Saat 3 den sonra 3 cm oldu. Sabah 5 de küt diye bir ses geldi karnımdan suyum geldi. Ebe geldi baktı artık 4 cmi bulmuştu anestezi uzmanı çağırıldı 6 ya doğru geldi epidurali taktılar. Sonrasında hep nstye bağlı şekilde yattım kasılmalar geldi ama acımadı canım. Kasılmalar sıklaştı bebeğin baskısı arttı oramda iyice anladım yaklaştığını ebeyi çağırdık falan 8 i geçerek geldi baktı saçları gözüküyormuş öyle gelmiş yani ama ben hissetmedim acısını 8:32 de dünyaya geldi kızım. İki ıkınmada geldi hiç zorlanmadım.Hemen mi vurdular canım epidurali ? Gittiğinde kaç cm di hatırlayamıyorum bahsetmiştin de
Sizin yazıklarınızı hep takip ediyorum ne kadar olumlu ne kadar güzel yaklaşıyorsunuz her konuya. Sizi tanımak isterdim insanın hayatında sizin gibi dingin, sakin, rahatlatıcı insanlara ihtiyacı var. Sizi tanıyan insanlar çok şanslı gerçekten. Yazdıklarınızı okudukça ben rahatlıyorum burada. İyi ki aramızdasınız.Dakika sayma aşamasına geldiğinizi anlamamanız imkansız, o konuda rahat olun. O aşamanın ağrı eşiğine bağlı olarak hafif ya da biraz daha güçlü şiddette mutlaka ağrısı olur. Sizi biraz endişeli gördüğüm için yazıyorum bunu, evde sancı gelince derin nefes alıp verirken nefesinizi dinleyin. Icinizde telas varsa bile bedenen oldukça sakin kalmaya çalışın, yavaş hareket edin. Sakin görünmesi konusunda eşinizi de tembihleyin. Beden sakinliği bir süre sonra duygularınızı etkiler ve yatışırsınız, ruh sağlığı alanında eğitimliyim bana güvenin. Hastanede de korku, stres hissederseniz ortalığı yıkmaktan cekinmeyin, çok güzel stres boşaltmış olursunuzSonra yine nefes dinleme ve sakin beden duruşuyla duygularınızı yatıştırırsiniz. Ve bence siz sadece karnınız toplandığında bile nstde 100 gördü iseniz ilk gerçek sancıları da çok hafif hissedeceksiniz. Normal ya da sezaryen çok pozitif bir doğum hikayesiyle geleceğinizi tahmin ediyorum. Allah yardımcınız olsun
Çok teşekkür ederim her şey için. Basaramayacagimdan değil kadının doğasında olan bişey zaten bu ama şuan insan neyle karşılaşacağını bilmiyo ki 3. Doğumu olacak bile şuan aynı tedirginlikte o yüzden şuan doktoruma bile sinir olmuş durumdayim hafife alındığıni hissettiğim için ki o gün içerisinde kaç kişiyle ugrasiyo öyle sakın durması gerek ama çatı uygun olduğundan bana sormadı bile herkesin ki farklı geciyo inşallah hayırlısı kolay olur ne diyim herkes adınaDakika sayma aşamasına geldiğinizi anlamamanız imkansız, o konuda rahat olun. O aşamanın ağrı eşiğine bağlı olarak hafif ya da biraz daha güçlü şiddette mutlaka ağrısı olur. Sizi biraz endişeli gördüğüm için yazıyorum bunu, evde sancı gelince derin nefes alıp verirken nefesinizi dinleyin. Icinizde telas varsa bile bedenen oldukça sakin kalmaya çalışın, yavaş hareket edin. Sakin görünmesi konusunda eşinizi de tembihleyin. Beden sakinliği bir süre sonra duygularınızı etkiler ve yatışırsınız, ruh sağlığı alanında eğitimliyim bana güvenin. Hastanede de korku, stres hissederseniz ortalığı yıkmaktan cekinmeyin, çok güzel stres boşaltmış olursunuzSonra yine nefes dinleme ve sakin beden duruşuyla duygularınızı yatıştırırsiniz. Ve bence siz sadece karnınız toplandığında bile nstde 100 gördü iseniz ilk gerçek sancıları da çok hafif hissedeceksiniz. Normal ya da sezaryen çok pozitif bir doğum hikayesiyle geleceğinizi tahmin ediyorum. Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?