Canim farklı emzirme teknikleri denedin mi tutmadığı meme için zamnal yeniden tutacaktır bence. Sutunu arttırmaya bak bırakmasın bulgur bende cok guzel sut yapiyor meselaBiz de tek meme emiyoruz diğer memeye yapışıyor bırakmıyor. Doymuyor mu acaba ? Biberon da almıyor. Bugün kaşıkla zar zor 20 cc sağdığım sütü verdim
O dönem en güzeli koynunda uyutmakDiş döneminde gece 2396791 kez uyanmazlık:)
Taze annelere duyurulur bunlar guzel gunler :)
İlk gün huzursuzdu ertesi gün ateş yaptı bir kere calpol verdimErtesi gün geçti mi peki?
Sen dr degistirmemismiydin :) buda değişik yahu ne demek 900 gr az :) masallah benden kuzumaBen mama vermiyordum mama ver dedi sütünü de sağ ver dedi gelişimi çok çok yavaş çok az kg almış dedi benimki de 900 gram almış
Aşıdan sonra çocuk resmen meme reddi oldu dedim sana öyle gelmiştir diyor hayır yani insan çocuğunun emmek istemediğini anlamaz mı? Biberon denedim şimdi aptamil eve gelince 90 ml içti bıraktı
Buyuk ihtimal öyle olacak zaten :) yataği büyütmek lazım arada kizim da geliyor yanımıza:)O dönem en güzeli koynunda uyutmak
Sabaha kadar meme emzik olurdu kızıma
Canım aslında sütüm iyi maşallah o meme ucum daha küçük ondan mı acaba diyorum bir de diğer memeden süt daha bol geliyor o da olabilir. Ama şunu anlamıyorum yatakta yatarak emzirmeyi denedim sol yatırırsam yine emmiyor ama sağ memeyi verecek pozisyonda solu veriyorum (yazar burada kendini şekilden şekile sokuyorCanim farklı emzirme teknikleri denedin mi tutmadığı meme için zamnal yeniden tutacaktır bence. Sutunu arttırmaya bak bırakmasın bulgur bende cok guzel sut yapiyor mesela
Çalışırken daha zor tabii canım bende kısa bir dönem çalıştım sonra bıraktım. O uykusuzlukla kızım bir gece yataktan düştü hala unutmam nasıl üzülmüştümBuyuk ihtimal öyle olacak zaten :) yataği büyütmek lazım arada kizim da geliyor yanımıza:)
Benim kizda aynıydı canim ve çalışıyordum 2/3 saat uyku ile ise giderdim
Gece uyanınca cok ac oluyor ya o zaman da mi almıyor. Mesela önden biraz sağım yapsan yani kanalları açsan oyle emzirsen daha rahat gelir sütün. Ama bak emdiği bir pozisyon bulmuşsun en azindan:) Benim de mesela sag meme daha küçük ucu. Onda daha az sut olurdu bir ara nasil olduysa o daha cok sut üretti ve onu çok emzirmek durumunda kaldım şimdi onun da ucu büyüdü. Ve diğer meme daha az sut üretir olduCanım aslında sütüm iyi maşallah o meme ucum daha küçük ondan mı acaba diyorum bir de diğer memeden süt daha bol geliyor o da olabilir. Ama şunu anlamıyorum yatakta yatarak emzirmeyi denedim sol yatırırsam yine emmiyor ama sağ memeyi verecek pozisyonda solu veriyorum (yazar burada kendini şekilden şekile sokuyor) o zaman tutuyor. Bu arada bulgur harika gerçekten hele de kısır yaparsam yeşillik dereotu ile birlikte çok süt yapıyor
Allah esirgesin once Allah'a emanet. Miniklerin de tam donme zamanlar geliyor dikkatli olalım yatakta uçta bırakmayın annelerÇalışırken daha zor tabii canım bende kısa bir dönem çalıştım sonra bıraktım. O uykusuzlukla kızım bir gece yataktan düştü hala unutmam nasıl üzülmüştüm
Olmaz insallahMaşallah bizde yarın olacağız inşallah rahatsızlanmaz
Gece emiyor en azından çok şükür hemde normal pozisyondaGece uyanınca cok ac oluyor ya o zaman da mi almıyor. Mesela önden biraz sağım yapsan yani kanalları açsan oyle emzirsen daha rahat gelir sütün. Ama bak emdiği bir pozisyon bulmuşsun en azindan:) Benim de mesela sag meme daha küçük ucu. Onda daha az sut olurdu bir ara nasil olduysa o daha cok sut üretti ve onu çok emzirmek durumunda kaldım şimdi onun da ucu büyüdü. Ve diğer meme daha az sut üretir oldu
Amin canım. Evet yakında bebeler dönmeye başlarAllah esirgesin once Allah'a emanet. Miniklerin de tam donme zamanlar geliyor dikkatli olalım yatakta uçta bırakmayın anneler
Selamlar. Kızamık aşısının alerjiyle ilişkisiyle ilgili bilgi ararken yazınızı okudum. Bu yaptığınız detoks ve aşı yaptırmamak işe yaradı mı sizce nasıl gidiyor alerjiniz yoktur umarım.Malesef alerjiler türü bakımından genetik yatkınlıkla ilgili ama alerjiyi ortaya çıkaran şey toksik yük sadece. Annenin vücudundaki kimyasal birikinti, gebelikte ilaç kullanımı, katkılı beslenme, antibiyotik ve aşılar. Her biriyle vücudun toksin yükü yavaş yavaş artırıyor. O yüzden alerjiler de bu toksin kaynaklarına maruz kaldıkça yavaş yavaş şiddetlenip genis alana yayılıyor.
Benim bebeğimde ilk uc ay hayvan sütü alerjisi vardı, 3 ay aşısından sonra yumurta ve kuruyemiş alerjisi başladı, 6 ay aşısından sonra hayatımızı karartacak boyutta bir alerji başladı. Bir çocuk doktoru kızamık aşısına karşı uyardı, aşı tavuk yumurtasında üretiliyor, bebekte bu kadar alerji varsa aşıdan sonra anafilaktik şok gelişebilir, aşıyı çocuk acilde yaptırın dedi. Anafilaktik şok bir alerjik tepki, dil dahil bütün baş şişiyor ve nefes yolu kapanıyor, anında müdahale edilmezse ölümle sonuçlanıyor. Tabi bunu duyduktan sonra aşı araştırmalarına başladık ve geri dönüp baktığımızda her alerjinin aşıdan sonraki hafta başladığını farkettik. O zamandan beri de aşı yaptırmıyoruz. 14 aylıkken aşı detoksuna başladık ve bir hafta sonunda alerjisi yuzde 70 gerilemişti. Aşı detoksunu mutlaka araştırmanızı tavsiye ederim.
Doğacak bebeğim için de 3 yıldır hazırlanıyorum bedenen. Çok yoğun detoks programları uyguladım vücudumun toksik yükünü azaltıp bebeğimi mümkün mertebe temiz bir bedenle doğurabilmek için. Gebeliğim de kızıma nazaran çok rahat geçti. Doğacak bebeğime herhangi bir aşı yaptırmayacağım, hayati bir durum gelişmedikçe ilaç yanlısı biri hiç olmadım, Allah muhtaç etnesin ilaç da kullanmayacağım. Eğer gebelik öncesi detokslarım yeterli seviyede bedenimi temizlediyse bu bebeğimde alerji gelişmeyeceğini tahmin ediyorum.
Evet canım hem biberon hem göğsümü aliyor çok şükür, 10 gün küvezde kaldiğı için biberonla başladı sonradan emmeyi denedi benim oğlum ama çok şükür bunaltmadi bu konuda. Ben ablasinda 7 ay sütüm bitene kadar sadece sağdim hiç emmedi. Oğlum bir ay erken doğunca sağlikli olsun da biberonla da beslerim dedim sağmaya raziydim yine ama şaşirtti biziYorgunluk cok etkiliyo sut üretimini uyku bu durumda çok önemli ama bende gündüz uyuyan bı insan değilim. Biberonda yine de gogusunu aliyor degilmi benim meme reddi filan oldu bir gün vermeme rağmen tazikli geldiğinden oda etkiledi daha da vermiyorum aynen değişiyormuş tadı çok bekletmeden tüketilmesi gerek .
Merhaba. Gebeliğe hazırlık için yaptığım detokslar yeterli olmadı, gebelikte de sonrasında ciddi kaşınmalarım oldu çünkü. Hatta dogumdan sonra ürtiker başladı ve goz çevremde çıkan döküntülerden gözüm balon gibi şişti. Kaşıntı karaciğerin toksin yükünü tolere edememesiyle ilgili bir hastalık. Eger detokslar yeterli olsaydı gebelikte kaşınmazdım. Dogumda epidural aldım, bir tane de rahmi toparlasin diye igne yaptılar. Kasintinin ürtikere ürtikere dönüşmesinden bu ilaçları sorumlu tutuyorum ama karaciğerim detokslarla iyice temizlenmiş olsa vücudum bu ilaçları tolere edebilirdi. Başta ürtiker için bir mizaç uzmanından beslenme danışmanlığı aldım ve iki hafta içinde ürtiker büyük oranda geçti ama hala gebelikte olduğu kadar kasiniyorum.Selamlar. Kızamık aşısının alerjiyle ilişkisiyle ilgili bilgi ararken yazınızı okudum. Bu yaptığınız detoks ve aşı yaptırmamak işe yaradı mı sizce nasıl gidiyor alerjiniz yoktur umarım.
Insallah emer tabi en büyük nimet hamd olsun Allah'aGece emiyor en azından çok şükür hemde normal pozisyondadiğer pozisyonı gündüz deniyorum. Benim o uç büyük kızımda da öyleydi ya pek değişeceğini sanmıyorum. Ablası hiç küstürmedi maşallah ikisini de cok cok emdi. İnşallah miniğim severek emer
Anladım canım çok şükür o zaman ablası neden emmedi. Gerçekten çok stresli bı surec bende sariliktsn dolayı bir ay bitimine kadar iki günde bir hastaneye gittim iki sefer de yatirmislardi orda alışacak diye çok korktum göğüs ucum filan da yoktu ama çok şükür öyle olmadı adapte olana kadar neler yaşadıkEvet canım hem biberon hem göğsümü aliyor çok şükür, 10 gün küvezde kaldiğı için biberonla başladı sonradan emmeyi denedi benim oğlum ama çok şükür bunaltmadi bu konuda. Ben ablasinda 7 ay sütüm bitene kadar sadece sağdim hiç emmedi. Oğlum bir ay erken doğunca sağlikli olsun da biberonla da beslerim dedim sağmaya raziydim yine ama şaşirtti bizi
Inşallah canım.Benim oğlum başından beri çok gazlı ve huysuz bir çocuk olmadı çok şükür. 1 1.5 aydan beri de 11 de filan uyuyo 2 kere emmeye kalkıyo. Yavaş yavaş düzene giriyolar insallahİştahlı baya o yüzden sık acıkıyor galiba bizimki, çok sık emdiği için de çok gazlı. Yeni yeni gece uykularını düzene sokmaya başladı gaz azalacak sanırım
Aynen tek duam meme reddine rağmen bu kiloyu alması. Teşekkür ederim sağ olunİlk aylar aldigi gibi diğer aylar ayni almaz daha az alir zaten yani bence 700 gr da gayet uyi almış hemde meme reddine rağmen
gerçekten mi niye böyle yaptı bu kadın yine moralimi bozdu yolladı beni anlamıyorum
Canım sen bu doktoru değiştir bence. Maşallahı var evladının boyu kilosu her şeyi çok çok normal. Benim kız 3 ay 15 günlük bu ayki kontrolde 5100 demişti doktor 59 cm demişti boyuna da. 800 gr almış ayda. Gayet güzel demişti. 2590 doğdu 2455 e kadar düştü. Sonra yavaş yavaş kg aldı. Boyu da 48 cmdi. Doktorum hiç mama falan var demedi. Gayet güzel ilerliyor dedi. Senin doktorun niye böyle konuşup üzüyor seni anlamadım. Ben havalara uçuyorum 800 gr almış diye. Obez mi yapacak çocuğu.. Sen takma canım onu kafana.3 aylık 6300 63 cm boyu kafası 42 cm geri mi kalmış anlamadım ki
Kuzum ben de hiç 2 göğsümü emzirmiyorum. Kızım hiç 3 saatte bir emmedi uyuduğu zamanlar hariç. Uyanıkken sürekli emmek istiyor yarım saatte bir 1 saatte bir en fazla 1,5 saatte bir. Her bebek farklı bence. Sadece aç olduğu için değil benimle temasta olmak istediği için de emmek istiyor ve ben bekletmiyorum. Tek göğsümü emip kendi isteğiyle bırakıyor.. Sonra aradan dediğim gibi biraz zaman geçiyor diğer göğsümü veriyorum. Sık sık emdiği için zaten arkadaki yağlı sütü de emmiş oluyor ve böyle kg da boyu da gayet iyi. Takma kafana her denileni boşver sen bebeğin nasıl istiyorsa öyle emzir.Kizlar ben hiç iki göğsümü de emziremiyorum siz öyle mi yapıyorsunuz? Ilk ay prematüre olduğu için once emzirip sonra kendi sütümü takviye verdim biberonla , ikinci ay sadece emzirdim ayni kiloyu aldi. Arada sağip biberonla da besliyoruz annem falan gelince benim dinlenmem için. Biberondan 100-120 arasında içiyor. Kilo alımi guzel ama bir buçuk en fazla iki saatte bir emiyor. 3 saati beklemiyor kesinlikle, siz kaç saatte bir besliyorsunuz. Acaba doymadiği için mi cabuk acıkıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?