2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Biz de tek meme emiyoruz diğer memeye yapışıyor bırakmıyor. Doymuyor mu acaba ? Biberon da almıyor. Bugün kaşıkla zar zor 20 cc sağdığım sütü verdim
Canim farklı emzirme teknikleri denedin mi tutmadığı meme için zamnal yeniden tutacaktır bence. Sutunu arttırmaya bak bırakmasın bulgur bende cok guzel sut yapiyor mesela

Sen dr degistirmemismiydin :) buda değişik yahu ne demek 900 gr az :) masallah benden kuzuma

Canim farklı emzirme teknikleri denedin mi tutmadığı meme için zamnal yeniden tutacaktır bence. Sutunu arttırmaya bak bırakmasın bulgur bende cok guzel sut yapiyor mesela
Canım aslında sütüm iyi maşallah o meme ucum daha küçük ondan mı acaba diyorum bir de diğer memeden süt daha bol geliyor o da olabilir. Ama şunu anlamıyorum yatakta yatarak emzirmeyi denedim sol yatırırsam yine emmiyor ama sağ memeyi verecek pozisyonda solu veriyorum (yazar burada kendini şekilden şekile sokuyor) o zaman tutuyor. Bu arada bulgur harika gerçekten hele de kısır yaparsam yeşillik dereotu ile birlikte çok süt yapıyor

Buyuk ihtimal öyle olacak zaten :) yataği büyütmek lazım arada kizim da geliyor yanımıza:)
Benim kizda aynıydı canim ve çalışıyordum 2/3 saat uyku ile ise giderdim
Çalışırken daha zor tabii canım bende kısa bir dönem çalıştım sonra bıraktım. O uykusuzlukla kızım bir gece yataktan düştü hala unutmam nasıl üzülmüştüm

Gece uyanınca cok ac oluyor ya o zaman da mi almıyor. Mesela önden biraz sağım yapsan yani kanalları açsan oyle emzirsen daha rahat gelir sütün. Ama bak emdiği bir pozisyon bulmuşsun en azindan:) Benim de mesela sag meme daha küçük ucu. Onda daha az sut olurdu bir ara nasil olduysa o daha cok sut üretti ve onu çok emzirmek durumunda kaldım şimdi onun da ucu büyüdü. Ve diğer meme daha az sut üretir oldu

Çalışırken daha zor tabii canım bende kısa bir dönem çalıştım sonra bıraktım. O uykusuzlukla kızım bir gece yataktan düştü hala unutmam nasıl üzülmüştüm
Allah esirgesin once Allah'a emanet. Miniklerin de tam donme zamanlar geliyor dikkatli olalım yatakta uçta bırakmayın anneler

Gece emiyor en azından çok şükür hemde normal pozisyonda diğer pozisyonı gündüz deniyorum. Benim o uç büyük kızımda da öyleydi ya pek değişeceğini sanmıyorum. Ablası hiç küstürmedi maşallah ikisini de cok cok emdi. İnşallah miniğim severek emer

Selamlar. Kızamık aşısının alerjiyle ilişkisiyle ilgili bilgi ararken yazınızı okudum. Bu yaptığınız detoks ve aşı yaptırmamak işe yaradı mı sizce nasıl gidiyor alerjiniz yoktur umarım.

Evet canım hem biberon hem göğsümü aliyor çok şükür, 10 gün küvezde kaldiğı için biberonla başladı sonradan emmeyi denedi benim oğlum ama çok şükür bunaltmadi bu konuda. Ben ablasinda 7 ay sütüm bitene kadar sadece sağdim hiç emmedi. Oğlum bir ay erken doğunca sağlikli olsun da biberonla da beslerim dedim sağmaya raziydim yine ama şaşirtti bizi

Merhaba. Gebeliğe hazırlık için yaptığım detokslar yeterli olmadı, gebelikte de sonrasında ciddi kaşınmalarım oldu çünkü. Hatta dogumdan sonra ürtiker başladı ve goz çevremde çıkan döküntülerden gözüm balon gibi şişti. Kaşıntı karaciğerin toksin yükünü tolere edememesiyle ilgili bir hastalık. Eger detokslar yeterli olsaydı gebelikte kaşınmazdım. Dogumda epidural aldım, bir tane de rahmi toparlasin diye igne yaptılar. Kasintinin ürtikere ürtikere dönüşmesinden bu ilaçları sorumlu tutuyorum ama karaciğerim detokslarla iyice temizlenmiş olsa vücudum bu ilaçları tolere edebilirdi. Başta ürtiker için bir mizaç uzmanından beslenme danışmanlığı aldım ve iki hafta içinde ürtiker büyük oranda geçti ama hala gebelikte olduğu kadar kasiniyorum.

Birincisi vücudum yeterince temizlenmedi, ikincisi dogumda ilaç aldım ve bu sebeple bebeğim belinde morlukla doğdu. Modern tıbbın mongol lekesi dediği bu lekeyi geleneksel tıp bebeğin vücudunun ağır toksin yükü altında olduğuna bir işaret kabul ediyor. Ki bebeğimde de aşısız olmasına rağmen hafif düzeyde alerji var bence. Önceleri sadece gaz diye düşündüm ama bir iki besin mukuslu kaka yapınca alerjisi olduğundan emin oldum. Bebeğim 7 günlükken kuyruk sokumundan ve morluk olan yerden hacamat oldu. Çok şükür morluk çok az kaldı. Yakın zamanda morluk üzerinden yeniden hacamat olacak.

Detoks ve aşı yaptırmamak işe yaradı mı, evet kesinlikle yaradı. Bebeğim geceleri sadece emmek için uyanıyor. Ilk bebeğimde uyku nedir bilmedik 2.5 sene. Ilk 14 ayı ise inanilmaz zordu gece gündüz. Ama bu bebeğim çok huzurlu, gündüz uykusu gayet iyi, gece uykusu 4 saat+2.5 saat+2 saat şeklinde ve bu bana rüya gibi geliyor.

Sizin aşı ya da alerjiyle ilgili deneyiminiz nedir?

Insallah emer tabi en büyük nimet hamd olsun Allah'a

Anladım canım çok şükür o zaman ablası neden emmedi. Gerçekten çok stresli bı surec bende sariliktsn dolayı bir ay bitimine kadar iki günde bir hastaneye gittim iki sefer de yatirmislardi orda alışacak diye çok korktum göğüs ucum filan da yoktu ama çok şükür öyle olmadı adapte olana kadar neler yaşadık

İştahlı baya o yüzden sık acıkıyor galiba bizimki, çok sık emdiği için de çok gazlı. Yeni yeni gece uykularını düzene sokmaya başladı gaz azalacak sanırım
Inşallah canım.Benim oğlum başından beri çok gazlı ve huysuz bir çocuk olmadı çok şükür. 1 1.5 aydan beri de 11 de filan uyuyo 2 kere emmeye kalkıyo. Yavaş yavaş düzene giriyolar insallah

gerçekten mi niye böyle yaptı bu kadın yine moralimi bozdu yolladı beni anlamıyorum

3 aylık 6300 63 cm boyu kafası 42 cm geri mi kalmış anlamadım ki
Canım sen bu doktoru değiştir bence. Maşallahı var evladının boyu kilosu her şeyi çok çok normal. Benim kız 3 ay 15 günlük bu ayki kontrolde 5100 demişti doktor 59 cm demişti boyuna da. 800 gr almış ayda. Gayet güzel demişti. 2590 doğdu 2455 e kadar düştü. Sonra yavaş yavaş kg aldı. Boyu da 48 cmdi. Doktorum hiç mama falan var demedi. Gayet güzel ilerliyor dedi. Senin doktorun niye böyle konuşup üzüyor seni anlamadım. Ben havalara uçuyorum 800 gr almış diye. Obez mi yapacak çocuğu.. Sen takma canım onu kafana.
Kuzum ben de hiç 2 göğsümü emzirmiyorum. Kızım hiç 3 saatte bir emmedi uyuduğu zamanlar hariç. Uyanıkken sürekli emmek istiyor yarım saatte bir 1 saatte bir en fazla 1,5 saatte bir. Her bebek farklı bence. Sadece aç olduğu için değil benimle temasta olmak istediği için de emmek istiyor ve ben bekletmiyorum. Tek göğsümü emip kendi isteğiyle bırakıyor.. Sonra aradan dediğim gibi biraz zaman geçiyor diğer göğsümü veriyorum. Sık sık emdiği için zaten arkadaki yağlı sütü de emmiş oluyor ve böyle kg da boyu da gayet iyi. Takma kafana her denileni boşver sen bebeğin nasıl istiyorsa öyle emzir. meme reddi olmadıktan sonra hiçbir sıkıntı olmaz. Sık istiyorsa sık emzir bekliyorsa acıkınca emzir. Zaten yaygarayı koparıyorlar acıkınca deli gibi bağırıyor benimki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…