• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Canım her test farklı haftalarda ypiliyor. Detaylı ultrasonda bebeğin iç organları, el ve ayakları gibi adı üzerinde detayli bir inceleme oluyor. Bunun olabilmesi icin de bebeğin buyuk oranda organlarinin gelişmesi lazım. İkili testte ultrsonda bebeğin burun kemiğine ve ense kalınlığına bakılıyor , bir de anneden kan örneği alınıp risk tablosu çıkarılıyor. Bebek down sendromlu denilirse bazı kişiler bebeği aldirmk isteyebilir diye. Ayrıca kesin bu bebek yaşamaz veya down sendromlu denilen bebeklerin sorunsuz doğduğu örnekleri de çok fazla. Benim yakın bir arkadasimin bebeği için ikili testte bebeğin burnu yok demişlerdi , arkadaşımın hamileliği kötü geçmişti ama çok şükür çocuk sapsaglm doğdu okul gidecek yaşta suan.
ben şöyle anladım , ikili test için gittiğimizde kan alma farklı gün ultrasona gırme gunu farklı bır gun dogru mu ?
öyleyse cok sorun yasayacagım , ısten ızın alma konusuunda

genıs gıydıgım zaman cok bellı degıl ,
ama elbıse yada dar tısortlerden gıydıysem kabak gıbı cıkıyor yedıkce sısıyorum
bagırsaklar yuzunden aslında o kadar karnımın cıkması bebekden degıl :)
bebek daha ne 3 5 cm bisey bendeki karin 6 aylik gibi bagirsaklar agzimdan firlicak ileriki aylarda 😂

ben şöyle anladım , ikili test için gittiğimizde kan alma farklı gün ultrasona gırme gunu farklı bır gun dogru mu ?
öyleyse cok sorun yasayacagım , ısten ızın alma konusuunda
İkili test için gittiğinizde kan alinacak ve ultrasonda bakılacak. Yani ikisi aynı gün.

Ben İstanbul'da Bezmialem Vakıf universitesi Hastanesi'nde yaptiracagim zaten doktorum da orada. İkili Ücreti 200TL dediler.

Back
X