- 25 Şubat 2020
- 2.785
- 3.452
- 133
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Allah razı olsun. Ne güzel anlatmışsınız Yaa. Okudukça rahatladım.Keşke dogum sadece o kafa çıkma hissinden ibaret olsa. O an öyle güzel bi his ki tarif edilemez. Ayrıca acı hissetmiyorsun kafası çıkarken. Bana açılma yapan bir kapsül koyarak başlatmışlardı sancımı. 2 cm açılmam vardı ama sancım hiç yoktu. 2 saat bişey hissetmedim. Sonra ufak ufak kasıkta başlamıştı. Adet ağrısına benziyor sancı. Benimki o şekildeydi yani. Hafiften şiddeti düzenli artarak devam etti. Açılmam da ilerledi. Öyle avaz avaz da bağırmadım sancı odasında. Sancı ara ara geliyordu ve geldiği anda derin nefes almaya çalışıyodum. ki ben acemiydim. Nefes tekniği vs bilmiyodum. Sen araştır bak sancı geldiği esnada uygulanan nefes teknikleri var. 2.5 saatin sonunda 10 cm ulaştı doğumhaneye aldılar artık. Burdan sonra ebe yapmam gerekeni nasıl ıkınacağımı anlattı. Iki ya da üçüncü ıkınmada başı çıkmıştı gerisi de balık gibi kayarak geldi çok kolaydı. Ve o ana kadar hiç düşünmediğim bişeydi sırf o anki hissi yaşamak için tekrar tekrar doğum yapmak istedim. Bi de 10 cmden sonra dogumhaneye girişimle çıkışım arasında yarım saat vardı. Doğum-dikiş hepsi okadar sürdü.
Hiç korkulacak bişey değil bence. Tabiki hiç acısız da değil sancın siddetlendiğinde bitsin artık diyosun isyan edesin geliyo. Ama bir can dünyaya getireceğiz allahın izniyle ve bu o kadar da kolay şıp diye olamaz zaten. Normal bir süreci var. Sonrasında da bitecek o ağrılar. Ömür boyu sürmeyecek.
Olumsuz hikayeler dinleyerek kendini korkutma. Pozitif doğum hikayeleri oku. Hatta bunun eğitimini alabilirsin. Afyondan sertifikalı şimdi emekli bir ebe var meşhur Gülten Gökkuş. devlet hastanesinde ebeydi. Pandemi sürecinde online egitim de veriyor. Instagram sayfasında nefes teknikleri ve kendi gebelerine ait pozitif doğum hikayeleriyle ilgili de paylaşımları var. Takip etmeni öneririm.
Benimki clexane. Doktorum bu iğnenin sadece göbekten yapıldığını söylediAynı iğneden bahsetmiyor heralde benim ki oksapar.
Hiç mi igne tekrar batırılmaz steril özelliği kaybolduğu icin
Bizde 4 sene bekledik en son martta adet olmayınca eşim istermisin şu virüs döneminde hamile kalmış olasın. Öyle de olduMaşallah ya ne güzel planlı programlı olmuş sizdebizi 4 sene bekletti bu maymun. En son artık umudumuzu yitirecekken geldi mucizemiz sürpriz yaptı annesine babasına
Canım senin ailen bakü'de mi?
Aynen dediğin gibi oldu, planladıkBen yay burcunda çocuk çok istiyordum, Allah günahıma yazmasın
Ondan herşey planlıydı Korona haricinde
Ailem Bakü’de, ama sık sık buralara geliyorlardı koronadan önce, şimdi doğuma bile gelemezler gibi gözüküyoriyi ki eşimin ailesi var, onlar olmadaydı bilmiyorum ne olucaktı. Onları çok seviyorum ve saygı duyuyorum aynısını da onların tarafından duyuyorum, çok şükür
annemle (KV) beraber bebek hazırlıkları yapıyoruz, onun da hoşuna gidiyor, kızım da bize katılıyor... güzel duygular yani, Allah herkese nasip eylesin. Sen Bakü’de misin? Hangi hastaneye gidiyorsun?
Sordum canımcım. Hep göbekten dedi. Ama göbeğim de taş gibi oluyor bazen. Dün rahat yaptım mesela. Bugün Allah kerim. Bide canım iğneyi yapıp çıkardıktan sonra (göbekten) kan geliyor mu ordan? Geliyorsa ne kadar geliyor?Canım merhaba.ben birkac kere dediğin gibi yarıya kadar yapmıştım devamı gitmedi çıkardım başka yerden soktum kalanı da yaptım.Bir sorun olmadı şükür belki uygun değildir bilemiyorum.Bu arada uzun zamandır koldan yapiyorum ben hep.gobekten şu siskinlikle yapmam imkansız gibi geliyor artık doktoruna mutlaka söyle sor sonuçta kan sulandirici illaki koldan da yapılabiliyor
Bende ilk gebelikten kalan notlarım vardı şekerle ilgili, ordan yazdım. yanlış o zaman benimkiler. Bana doktor yazdırtılmıştı taaaaa 10 sene önce![]()
Canım benim de hiç gelmedi henüz. Sadece uç kısmı değil de koyu olan kısmı kabuk kabuk oluyor ama süt falan yok. Bazen uç kısmında beyazımsı bişey görüyorum dikkatli baktığımda. Ama içerde oluyor akmıyor yanigogsunden sut gelen arkadaslar. ben bakiorm bakiorm bende bsey yok bu sutum olmucagi anlamina gelirmiiii
Canım ilişki esnasında göğüslere baskı yapılmamalı bu haftalardan sonra. Süt ondan da gelmiş olabilir canım.Kizlar benim iliskiden sonra sol gogsumden 1 damla sivi geldi krem renkli
esim sagolsun goguslerimi hic rahat birakmiyorCanım ilişki esnasında göğüslere baskı yapılmamalı bu haftalardan sonra. Süt ondan da gelmiş olabilir canım.
ben sadece suyla silmistim ahsap kokusu cikmadi bide suya camasir yumusaticisi koyup silcem kokusu gitsin diye. Deterjan kullanmak istemiyorumArkadasar yeni aldığınız mobilyalari neyle siliyorsunuz? Içimden camasir suyuyla silmek geliyor amaaa kokusu siner kalinti olur vs diye korkuyorum tabi
Eğer mdf ise sadece beyaz sabunlu suyla silmek gerekiyomuşArkadasar yeni aldığınız mobilyalari neyle siliyorsunuz? Içimden camasir suyuyla silmek geliyor amaaa kokusu siner kalinti olur vs diye korkuyorum tabi
Havalandirin daha sonra nemli bezle silin bence birşey olucagini sanmıyorum kimyasallar zarar verebilirArkadasar yeni aldığınız mobilyalari neyle siliyorsunuz? Içimden camasir suyuyla silmek geliyor amaaa kokusu siner kalinti olur vs diye korkuyorum tabi
Ben ara ara birkaç defa silmiştim kokusu gitsin diye. Bir de bebek pudrası serptim her rafına öyle beklettim bir süre. Sonra yine sildim. Tamamen geçmese de hafifliyor. Eşyaları biraz daha bekletmeni tavsiye ederim yoksa boya kokusu siniyor. Bir de koku çıksın diye odada Süt kaynatılıyormuş ama ben denemedimArkadasar yeni aldığınız mobilyalari neyle siliyorsunuz? Içimden camasir suyuyla silmek geliyor amaaa kokusu siner kalinti olur vs diye korkuyorum tabi
Bem de istemiyorum aslinda. Beysz sabun demisler bak onu deneemek lazımben sadece suyla silmistim ahsap kokusu cikmadi bide suya camasir yumusaticisi koyup silcem kokusu gitsin diye. Deterjan kullanmak istemiyorum
o aklima geldi de kokuyu cikarmaz diye denemedimBem de istemiyorum aslinda. Beysz sabun demisler bak onu deneemek lazım
Kokuyu vs gecirir demiEğer mdf ise sadece beyaz sabunlu suyla silmek gerekiyomuş
Hadi yaa. Mobilyalar gelmedi daha 15 ekimde gelcek. Gelsin de esyalari yerlestireyim diye 4 gözle bekliyorum aslinda. Koku olmamasi icin ne kadar bekletmeliyimBen ara ara birkaç defa silmiştim kokusu gitsin diye. Bir de bebek pudrası serptim her rafına öyle beklettim bir süre. Sonra yine sildim. Tamamen geçmese de hafifliyor. Eşyaları biraz daha bekletmeni tavsiye ederim yoksa boya kokusu siniyor. Bir de koku çıksın diye odada Süt kaynatılıyormuş ama ben denemedim
Doğru diyorsun. Insallah kokusu geçer hemenHavalandirin daha sonra nemli bezle silin bence birşey olucagini sanmıyorum kimyasallar zarar verebilir
Deneyecegiz artik. Off zor is bunlar yaaao aklima geldi de kokuyu cikarmaz diye denemedim