2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Kızlar cumartesi doktora gitmiştim. Benim bebis bas aşağı dönmüş. Artık kanala girmesini bekleyecegiz dedi. Kanala girmesini kolaylaştırmak icin artik bol bol yürüyüş yap ve merdiven in çık dedi. Doğum kolaylasir dedi. Benimle ayni haftada olan arkadaşlar da başlayabilir bence doktorlarına sorup
Aramızda 1.5 hafta var canım bende apartman içinde merdiven inip çıkıyım yaklaşık 4 hafta kadar var inş bu sefer kolay doğum olur Allah hepimizi kolay yollardan geçirsin

Kızlar 2 ay önce bebeğin giysilerini hazırlamıştım, iyi ki yapmışım, şimdi hiçbir şey yapacak halim yok. Kalanları bir türlü hazırlamadım, kendi ütülerimiz birikti, ev hemen dağılıyor, ben hep oturma ya da uyku modundayim. Sabah hangi işten başlasam acaba 🤔😊
Ya sorma bende de aynı ablam sağ olsun bebeğin kıyafetlerinin hepsini ütüledi bebeğin çantasını hazırladı ben bi kendime çanta hazırlayamadım salon halimi yıkamaya gönderip temizlik yapmam lazım bende tık yok anca çamaşır yıkayıp asabiliyorum oda mecbur işte

evet canım nişanmış doktorda öyle söyledi hemen dogum baslamaz 1 gğnde sürer 1 haftada sürer dedi ama bel ağrım çok var yemek yaptım az önce eğilerek yapabildim ağrıdan anca yatmak iyi geliyo 5 kasıma randevu buldum gidicez bakalım allahtan bile olmazsa
Nisan mi o zaman benim nisan ağustos beri ara ara geliyor 😅😅😅

Eki Görüntüle 2714006
kızlar hastane için lohusa takımı yerine böyle iki takım almayı düşünüyorum hem her zaman kullanırım diye düşündüm sizce nasıl olur 😁
Ben lcw den aldım ikili takım lohusa takımı göğüs kısmında çıtçıtları var rahatlıkla emzirebiliyorsun yada yakası düğmeli takım alman lazım

kilom yok canım çok şükür bebiş çıkınca karnım düzelecek öyle inanıyorum 😁 oğlumda da öyle olmuştu ki o zaman 11 kg almıştım. Birde tabiki de lohusa kuşağı falan saracağım ve onu mankendeki gibi giymeyeceğim 😁 göbek kapalı olacak şekilde giyeceğim ☺️
Kiz sanslisin 10 kilo aldim yarim dunya gibi gozukuyorum onceden de kilo olunca tuz biber oluyor🤣

Kızlar cumartesi doktora gitmiştim. Benim bebis bas aşağı dönmüş. Artık kanala girmesini bekleyecegiz dedi. Kanala girmesini kolaylaştırmak icin artik bol bol yürüyüş yap ve merdiven in çık dedi. Doğum kolaylasir dedi. Benimle ayni haftada olan arkadaşlar da başlayabilir bence doktorlarına sorup
Benim paşa da aynı canım ama benim doktor 2/3 hafta daha dikkat et diyor tabi bende lekelenme oluyor arada ondan dolayı. Evdealt kat üst kat bu ara çok yapıyorum isteyerek değil ama mecburen. Allah bir avazda vakitlice sağlıklı doğumlar nasip etsin hepimize ❣

Eki Görüntüle 2714006
kızlar hastane için lohusa takımı yerine böyle iki takım almayı düşünüyorum hem her zaman kullanırım diye düşündüm sizce nasıl olur 😁
Hastane den çıkarken mantıklı Sinem Kobal dan gördüm hoşuma gitti ama bir farkla göbeği açık değildi tabi benim tercihimde o yönde olurdu 😄😄

hadi, hayırlısı artık ekşınlı bi dogum istiyorum birden suyum patlasın 3 5 ıkınmaya pırtladın sezeryanı da beklemesim cimcimem😂yarın sabaha kadar içim içimi yicek galiba hala lekelenmem var kırmızıya döndü birazcık korkuyorum açıkcası sıcak bi banyo yaptım yatağa girdim bacak, aram ıslandı peçeteyi koydum mukuslu kırmızı akıntı, gelmiş eşimde çokçokçok sakin varmı böyle nişanı gelipte sonradan doguran benim bildigim nişan gelir su patlar bebe doğar filmlerde öyle gördüm en azından 🤦‍♀️🙈
Kız dur yav 1/2 hafta daha dursun bebiş 🙈 sıcak banyo da doğumu tetikler sen baya bays doğurmak istiyorsun şuan sanırım 😅🙈🙈
En azından enfeksiyon geçsin tamamiyle. Normal.dogumla enfeksiyon bebeğe geçebilir biliyorsun dimi ? Bu yüzden bu haftalarda idrar tahlili bakar doktorlar. Rabbim sağlıklı dogum nasip etsin hepimize ❤

Izmirde yasayaniniz var mı bilmiyorum ama çok geçmiş olsun 😔😔😔
Ben İzmirde oturuyorum. Daha 2 hamiş bayan vardı İzmirden. Kızlar öldüm korkudan o gün 😩 bugün ancak kendime gelmeye başladım. Benim doktor kontrolüm vardı, çıktık eşimle 4-5 dk sonra başladı 😭😭😭 kızım evde tek başına kalmıştı. Allah kimseye yaşatmasın! Hala hatırlayınca ağlıyorum. Araba hareket ederken sanki bagajın üstünde biri zıplıyor... Binaların çatılarına bir baktım antenler, uydular bayrak gibi sallanıyor. Binalar yan gidip geri geliyordu. Kızımı arayıp ulaşamadım. Döndürdük arabayı 4-5 dk yolu 12 dakikada gittik, trafik felç, nerdeyse arabadan inip koşucaktım. İnsanlar sokakta çığlık atıyorlar, kabuz gibi 😭 sonra kızım ulaştı bize, tesadüf elinde saat vardı, ordan ulaştı. Sokağa çıktı, anahtarı da aldı, kimlik de aldım yanıma dedi, ben iyim siz de iyisiniz diye sordu. Bu 10 yaşında çocuk. Ben o anda ne duygular yaşadım anlatamam... bizim ev müstakil, girişte kameralar var, kaydı izleyip ağlıyorum, kızımın dışarı çıkıp, sağa sola bakması, korku dolu gözler. Kayınvalidem hemen indi aldı kızımı, beraber terasta oturdular. Kayınpederim yatalak ve anne deprem olunca başından ayrılmadı. Allah bir daha yaşatmasın 🙏
Eve döndük, ev alt üst oldu :( kitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı :(
Aldık kızımı geri hastaneye döndük. Orda da artçılara yakalandım, NSTde benimle beraber 2 bayan vardı, 36 ve 39 hafta sancıları başladı korkudan.
Haberleri izleyemiyorum, morelim çok bozuk. Geceleri kızımın başında oturup öpüp kokluyorum.
Allah hepimizi korusun. Vefat edenlere Allah rahmet elesin.

Bu da bi çeşit akraba terörü 😑 Şimdiden bizimkiler bebek görme planları yapmaya başladı ne desem de dinletemiyorum. Vakalar bulunduğum yerde çok arttı ve ne annemler ne kardeşlerim dikkat ediyor. Ne yapacagimi şaşırdım.

Aynı dertten muzdaribiz canım bi çözüm bulsak ta gelmeseler hemen. Ben bari 40 çıksın da gelsinler diyorum ayıp olur öyle deme diyor annem 🤨 çözüm önerilerine açığım 🥰 bizde korona belirtileri var mı desem acaba 😆
Sorma bende eşime laf anlatmaya çalışıyorum, sanıyor ki ben kendi akrabalarıma aynı tepkiyi göstermeyeceğim onunkilere garezim var 😒 laf anlatana kadar canım çıkıyor. Kaynım yurtdışında, izin haftasını bebeğin doğumuna göre ayarlayacaktı gelecekmişti onu soruyorlardı geçenlerde. Allahtan gelmiş de dönecekmiş haftaya, doğuma kadar kalmayacak. Anneannesi de öyle şehirdışından geldi doğuma kadar kalmadan dönecekler şükür ki. Herkes benim doğum tarihime göre gelme planı yapmaya çalışıyor, kimseye de yüz vermiyorum. Tarihi belli değil deyip geçiştiriyorum. Bebek doğduğu gibi gelmeye ne meraklılar, biraz büyüsün anne de kendine gelsin bebekte, dediğin gibi bir kırkı çıksın. Alıp sevilecek halde oluyor sanki bütün gün ya uyuyacak ya emecek çocuk. Biraz düşünülse keşke de bişey demek zorunda kalmasak. Annemi de ben tembihledim hiçbir yere gidip gelme doğuma kadar sık dişini diye. İnsan kendi ailesine yine bir şekilde söylüyor da eş ailesi daha sıkıntılı. Çözüm önerilerine bende açığım 🤦🏻‍♀️

Ben İzmirde oturuyorum. Daha 2 hamiş bayan vardı İzmirden. Kızlar öldüm korkudan o gün 😩 bugün ancak kendime gelmeye başladım. Benim doktor kontrolüm vardı, çıktık eşimle 4-5 dk sonra başladı 😭😭😭 kızım evde tek başına kalmıştı. Allah kimseye yaşatmasın! Hala hatırlayınca ağlıyorum. Araba hareket ederken sanki bagajın üstünde biri zıplıyor... Binaların çatılarına bir baktım antenler, uydular bayrak gibi sallanıyor. Binalar yan gidip geri geliyordu. Kızımı arayıp ulaşamadım. Döndürdük arabayı 4-5 dk yolu 12 dakikada gittik, trafik felç, nerdeyse arabadan inip koşucaktım. İnsanlar sokakta çığlık atıyorlar, kabuz gibi 😭 sonra kızım ulaştı bize, tesadüf elinde saat vardı, ordan ulaştı. Sokağa çıktı, anahtarı da aldı, kimlik de aldım yanıma dedi, ben iyim siz de iyisiniz diye sordu. Bu 10 yaşında çocuk. Ben o anda ne duygular yaşadım anlatamam... bizim ev müstakil, girişte kameralar var, kaydı izleyip ağlıyorum, kızımın dışarı çıkıp, sağa sola bakması, korku dolu gözler. Kayınvalidem hemen indi aldı kızımı, beraber terasta oturdular. Kayınpederim yatalak ve anne deprem olunca başından ayrılmadı. Allah bir daha yaşatmasın 🙏
Eve döndük, ev alt üst oldu :KK43: kitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı :KK43:
Aldık kızımı geri hastaneye döndük. Orda da artçılara yakalandım, NSTde benimle beraber 2 bayan vardı, 36 ve 39 hafta sancıları başladı korkudan.
Haberleri izleyemiyorum, morelim çok bozuk. Geceleri kızımın başında oturup öpüp kokluyorum.
Cok gecms olsn arkadasim. Ben de ogun nst ye girmek istedm. Karnim kas kasti oldu belki de sanciydi bilmiyorm. Kayinvalidem bucada. Otarafta tinaztepe hastanesne gttk. Sokmadilar nst ye uzman dr yok diye. Bende allah kerm die eve dondum snra duzeldi. Tekrar olmasndan cok korkuyorm depremin. Cunku tekrar olcak diyenler var

Eve döndük, ev alt üst oldu :KK43: kitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı :KK43:
Çok geçmiş olsun... Diyecek başka söz bulamıyorum gerçekten hepimiz çok üzüldük 😟😟

Eve döndük, ev alt üst oldu :( kitaplıktan kitaplar yerde, kızımın çalışma masası yerinden 1 metre yerini değiştirdi, eşimin halterleri odanın ortasına geldi, bardaklar kırıldı :(
Çok geçmiş olsun Allah yar ve yardımcınız olsun canım🤲🏻

Cok gecms olsn arkadasim. Ben de ogun nst ye girmek istedm. Karnim kas kasti oldu belki de sanciydi bilmiyorm. Kayinvalidem bucada. Otarafta tinaztepe hastanesne gttk. Sokmadilar nst ye uzman dr yok diye. Bende allah kerm die eve dondum snra duzeldi. Tekrar olmasndan cok korkuyorm depremin. Cunku tekrar olcak diyenler var
Canım sana da çok geçmiş olsun. Allah bir daha yaşatmasın 🙏 biz yine de müstakil evde oturuyoruz, katlarda oturmak daha da korkunç. Ben genelde soğukkanlıyım bu durumlarda, hiç bir zaman korkmadım, ama bu sefer kızım evde tek başına olduğu için çok korktum. Onun sesini duyana kadar haldır haldır ağladım, karnım taş gibi oldu, serum aldım sonra. Hastanelerde doktorlar hemşireler zaten evlerine kaçmış çocukları evde diye... benim doktorum 2 çocuğunu da getirdi hastaneye, hemşirelerin çocukları da oralardaydı.
İn şa Allah deprem erken doğuma sebep olmaz. Sen negatif düşünme. Yeni binaların hepsi deprem dayanıklı yapılıyor. Karşıyaka çok sallandı, denize yakın oralar. Biz Karabağ’larda (Eski İzmirde) oturuyoruz. Buradaki evler 2-4 kat, eski ama temelleri sağlam. İki gündür sallanıyoruz ama 4,5-5 olanları sadece hissediyoruz. Alıştık artık.
Allaha emanet ol canım. İyi düşün, güzel şeyleri düşün 🌺
Tekrarı ne zaman olucak Allah bilir ancak, bol bol dua et, bende ediyorum.

Back
X