Reelde kv nin kendine bakacak hali yok, beli dizleri elleri ameliyatlı. Önceki yıl 17 gün kaldım, ondan iki ay sonra da 3 gün kaldım hep annem yanımdaydı. Eşim de annesinin bakamayacagini biliyor ama şimdi 9 yıldır beklenen torun mevzusu ya.. gelinimiz de doğum yapacak annem de gidecek ama yanında annesi kalacak, zaten ardından ben olduğum için annem bebeği görüp belki 1-2 gün kardeşimle kalıp dönecek. Sonra babamla giderler tekrar. Kv anlatıyordu bir ara görümcem doğum yapmış İstanbul'dan Sivas'a gitmiş, bebek 1 ay kuvezde kalmış ama kp Almanya'dan aramış ne duruyorsun kaynanası yok mu orda diye kızını bırakıp geri dönmüş. Bı trakyaliyiz böyle bir bakışımız yok ama onlarda ki kültür farklı. Gelin olunca ana baba yok oluyor sanki, ağaç kovugundan çıktık ya biz
O damar kürt damarı değil be canım tüm erkeklerde var malesef öyle bi mantıksız anacılık damarı. Bu arada küvez için özellerin hepsi ilaç ve sarf malzeme masrafı parası adı altında para alıyor. Çünkü baktığında kalp, akciğer vs ameliyatlatının çoğunu da devlet karşılıyor ama özelde ekstra para isteniyor. Özele gidiyorsan bunu bilmek gerek. Devlettwki gibi 0 lirayla çıkamıyoraun haliyle. Gidenler safa yatıp aa küvez paralı mıya getiriyor durumu. Elbette paralı para almasa adam niye küvez yaptırıp oraya eleman koysun.Hey allahım ya bu nasıl bir düşünce ne demek kim bilir kimden
Senin eşinde bir kürt damarı var galiba huyu suyu aynı bizim erkeklere benziyor, ben annemi istiyorum yanımda dersin, senin annen de çok istiyorsa eve gelsin oldu bitti..
Nedir bu kadınların eş ve ailesinden çektiği Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Hastane konusunda da özelde de olsa küvezi devlet karşılıyor ben esenleri de bağcıları da aradım özellikle sordum olurda bebekler küveze girerse ekstra bir ücret ödermiyiz dedim, yok zaten küvezi devlet karşılıyor denildi bana..
Bende şikayetlerde okudum bize söylenilenden fazla para aldılar diye..
Öyle olacak gibi duruyor. Bu arada sadece maske korunmak için yeterli değişmiş. Gözlerden de bulaş olabiliyormuş. Ben doktora falan giderken sadece maske takıyordum. Siperlik de mi taksam diye düşünmeye başladım. İyice paranoyak olmaya başladım.Dediğin gibi anne/ babanın konuşacağı konuyu eşin konuşmasın . Sonuçta erkek tarafı istiyorsa tarih öne çekilip dışarıda bir mekanda da ayarlanabilirdi veya Eylül ün ilk onbeşi havalar çok güzel oluyor ne sıcak ne soğuk güneşli . Gelinde birşeyler yapabilirdi nihayetinde evlenme kararı alacak yaşı varsa bunları o da düşünebilirdi siz karşı çıkarsanız herkes herşeyi planlamış siz kötü olacaksınız . Eşin taksın n95 tarzı gerçekten koruyucu bir maske gitsin assın takısını , tebriğini etsin çıksın bence , anne/babaya da karışmayınkötü olmamak için diğer çocuğu düşünmüyorlarsa
Kardeşiniz olgunlukla karşıladıysa ne güzel. Bizimki benim gitmememi bile kabullenemedi abisi gitmese konuşmaz herhalde. Biz fikrimizi söyledik açıkçası yine böyle bir karar aldılar o yüzden çok müdahale etme taraftarı değilim de eşim böyle şey mi olur. Geçsin şu süreç doğru düzgün bir düğün yapılır havasında. Dedim kız bebek yapacak belki bir sene düğün mü bekleyecek. Bana da çok tuhaf geliyor kimsenin gitmemesi. Yapacak birşey yok gibi aslında eşim ve ailesi gidecek. İnşallh sorunsuz atlatılır.Bence insanlarin kararlarına müdahale etmemek lazım,iyi ya da kotu. Ama size davetiye gelince gelip gitmemek de sizin insiystifinizde. Yani pandemi var ben gelmeyi doğru bulmuyorum deyince kimse sizi suclayamaz bence. Aynı durum bizde de var. Kardeşimin düğünü var haftaya, annem ve babam dışında kimse düğüne katılmama kararı aldı. Ben hamileyeim zaten 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde. Dayimlar 65 yaş üstü. Onun yerine bızim taraf ay sonu yapılacak nikaha katılacaklar sadece İstanbul'da. O da mesafeli kimse kimseyi opmeden en fazla 15-20 dk sürer sanırım nikah da açık havadaymis. Sonuçta kimse kimseyi ayiplayamaz gitmiyor düğüne diye. Ben gitmiyorum valla kardeşimin düğününe annem babam da zorunluluktan sadece ikisi önlem alarak katilacaklar
Öyle olacak gibi duruyor. Bu arada sadece maske korunmak için yeterli değişmiş. Gözlerden de bulaş olabiliyormuş. Ben doktora falan giderken sadece maske takıyordum. Siperlik de mi taksam diye düşünmeye başladım. İyice paranoyak olmaya başladım.
1 haftada hazir olur heralde diye dusunuyorum hazir olsunda insan en azindan dusunmez bir seyi kafasi rahatlar gercektenPoşete koyunca da kullanmadığımızı açmadan temiz temiz getirirz hem
Psikolojik olarak çok rahatladm valla Allah korusun erken gelmek istese çocuğun ortada donu yok diye geriliyordum
Benim doktorumda ozel muayenede ve recete falanda yazamiyor normalde ama bana tam 32 de gel rapor yazicam dedi benimki nasil verebilcek bilemedimBen özel muayeneye gidiyorm doktorum 32. Hafta için sgk anlaşmalı özel ya da devlet hastanesinde kadın doğumcuya gidip rapor alman lazım demişti
Raporu tüm kadın doğumcular yazabilir sanıyorum. Sonuçta tıbbi görüş bu sgk anlaşmasına gerek yok diye düşünüyorumBenim doktorumda ozel muayenede ve recete falanda yazamiyor normalde ama bana tam 32 de gel rapor yazicam dedi benimki nasil verebilcek bilemedim
Vardır bir hastahaneyle bağlantısı, arkadaşı vs onların üstünden yazıyorlar sanırım.Benim doktorumda ozel muayenede ve recete falanda yazamiyor normalde ama bana tam 32 de gel rapor yazicam dedi benimki nasil verebilcek bilemedim
Memurlarda tüm raporlar SGK ile anlaşmalı kurumlardan gerekiyor. Özel muayenehane raporları kabul olmuyor.Raporu tüm kadın doğumcular yazabilir sanıyorum. Sonuçta tıbbi görüş bu sgk anlaşmasına gerek yok diye düşünüyorum
Kaburga ağrısı normal ama diğerinden emin değilim. Ben hiç yaşamadım ama mantıken çatı açılacak falan ağrı olabilir aşırı değilse tabi.Günaydın herkese☀ Bu aralar benim kaburgalarım ve rahim etrafında ki kemiklerim (sanırım bu kemiklere çatı diyorlar diye tahmin ediyorum) çok ağrımaya başladı bu durum normal midir ? Tecrübeli annelerden ve benim gibi bu ağrıyı yaşayan anne adaylarından yorum bekliyorum
Ben kisa kollu aldim canim yanima da hirka gibi bisey bulundurcam cunku bazi hastane odalari cok sicak oluyor usursem hirkayi geciriveeirim diye dusunuyorum ama sicak olur oda gibi geliyor banaKızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Çatı olduğunu düşündüğüm yerdeki ağrı genelde yatakta yön değiştirirken kalkarken filan olan bi ağrı yoksa otururken veya hareket etmezken durduk yere ağrımıyorKaburga ağrısı normal ama diğerinden emin değilim. Ben hiç yaşamadım ama mantıken çatı açılacak falan ağrı olabilir aşırı değilse tabi.
Ne bileyim normalde recete falan yazamiyor cunku ama rapor icin direk cagirdi yazalim iznin gitmesin dediVardır bir hastahaneyle bağlantısı, arkadaşı vs onların üstünden yazıyorlar sanırım.
Kızlar size isim danışabilir miyimmAlmila mı?Duru mu?Yoksa Almila Duru mu?❤❤
Benim oğlum olsa Uygar koyacaktımKızlar biz hala oğluma isim bulamadık bu işe de bir el atsanız. İlk oğlum Görkem ama uyumlu olsun diye bir derdim yok. Tek isim olsun kökeni Türkçe olsun istiyorum. Arapça Farsça falan olmasın. Ben baştan beri Baler istiyorum ama eşime kabul ettiremedim. O da Demir istiyor. Ben de diyorum Demir ne o öyle azcık suda kalsa paslanır. Yani anlaşma sağlayamadık. Bambaşka birşey bulmak lazım.
İsim ağır gelmesi başka canım ama huyu etkilemiyor onu demek istedim
Görümcem direk yaramaz oluyorlar dedi..
Çatı olduğunu düşündüğüm yerdeki ağrı genelde yatakta yön değiştirirken kalkarken filan olan bi ağrı yoksa otururken veya hareket etmezken durduk yere ağrımıyor
Arkadaşlar eylül başında görümcemin düğünü var ama ben gitmeyeceğimi söyledim. Düğün İstanbulda kapalı bir mekanda. Eşimi de hiç göndermek istemiyorum ama kardeşi mecbur gidecek. Seneye erteleyin bu zamanda aklı olan gelmez dedik ama erkek tarafı çok istiyor. Bizim taraftan kimse gitmeyecek sadece eşim , annesi ve babası. Eşim de diyor annem babamı riske atmak istemiyorum. Arayıp konuşayım biz istemiyoruz diye diyor. Diyorum hep sen kötü oluyorsun babanlar konuşsun. Onlar da kötü olmamak adına konuşmuyorlar. Üstelesek mi olmasın diye yoksa salsak mı bilmiyoruz. Bu arada çocuklar zaten nikahlandılar ve beraber yaşıyorlar. Eşim de arada kızıyor ben de gitmeyeceğim diyor. Sizce ertelensin diye bastırsak mı.
fisher price yağmur ormanı aldıkMerhaba kızlar , ikinci gebeliğinde olanlar ya da araştırıp alanlar için soruyorum, ev tipi ana kucağı aldınız mı? Mutfakta salonda yanımızda olması için hafif bir şey istiyorum kararsız kaldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?