- 21 Şubat 2020
- 1.707
- 2.660
- 63
- 43
Bu biraz sana bağlı ben hayatımda daha yaz kış uzun kollu pijama.giydigimi bilmem hastaneler de çok sıcak ama dediğim gibi bu bana göre böyle..üşüyen biriysen eğer normalde de uzun kollu alabilirsin senKızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Reelde kv nin kendine bakacak hali yok, beli dizleri elleri ameliyatlı. Önceki yıl 17 gün kaldım, ondan iki ay sonra da 3 gün kaldım hep annem yanımdaydı. Eşim de annesinin bakamayacagini biliyor ama şimdi 9 yıldır beklenen torun mevzusu ya.. gelinimiz de doğum yapacak annem de gidecek ama yanında annesi kalacak, zaten ardından ben olduğum için annem bebeği görüp belki 1-2 gün kardeşimle kalıp dönecek. Sonra babamla giderler tekrar. Kv anlatıyordu bir ara görümcem doğum yapmış İstanbul'dan Sivas'a gitmiş, bebek 1 ay kuvezde kalmış ama kp Almanya'dan aramış ne duruyorsun kaynanası yok mu orda diye kızını bırakıp geri dönmüş. Bı trakyaliyiz böyle bir bakışımız yok ama onlarda ki kültür farklı. Gelin olunca ana baba yok oluyor sanki, ağaç kovugundan çıktık ya bizAma ben şunu anlamıyorum bu çok hassas bi durum insanın o anda en özelini kayınvalidesinin görmesini istememesi kadar doğal ne olabilir..kayınvalide anneyle aynı olurmuymuş ben istemem şahsen benim oramı buramı kaynanam görsün annemle rahat ederim bunu anlamak bu kadar zormu bir eş nasıl ve ne hakla annem gelsin diyebilir bu senin karar verebileceğin bir konu bakıma.ihtiyacı olan kişi sensin buna da sen karar verirsin tartışmaya açık bir konu bile değil bence bu..eşin bi operasyon gecirirse cok istiyorsa götürür annesini :)
Lohusa setini direk sıfır kollu aldım fotoğraflarda daha güzel görünüyo diye .Kızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
E o onun görüşü bu da senin..gelir tabiki o gün sevincinizi paylasır ama anne başka kayınvalide başka..bu nereli oldugunla.alakali bi durum değil yaa görgü kültür meselesi.. işlerine gelince bizde böyle durumuna sarılıyolar..zaten kendine hayrı yokmuş sana nasıl baksın..mboşver sen canın kimi istiyosa o kalsın...en güzel gününü kimsenin zehir etmesine izin vermeReelde kv nin kendine bakacak hali yok, beli dizleri elleri ameliyatlı. Önceki yıl 17 gün kaldım, ondan iki ay sonra da 3 gün kaldım hep annem yanımdaydı. Eşim de annesinin bakamayacagini biliyor ama şimdi 9 yıldır beklenen torun mevzusu ya.. gelinimiz de doğum yapacak annem de gidecek ama yanında annesi kalacak, zaten ardından ben olduğum için annem bebeği görüp belki 1-2 gün kardeşimle kalıp dönecek. Sonra babamla giderler tekrar. Kv anlatıyordu bir ara görümcem doğum yapmış İstanbul'dan Sivas'a gitmiş, bebek 1 ay kuvezde kalmış ama kp Almanya'dan aramış ne duruyorsun kaynanası yok mu orda diye kızını bırakıp geri dönmüş. Bı trakyaliyiz böyle bir bakışımız yok ama onlarda ki kültür farklı. Gelin olunca ana baba yok oluyor sanki, ağaç kovugundan çıktık ya biz
Hey allahım ya bu nasıl bir düşünce ne demek kim bilir kimdenKaynım Göktuğ koydu oğluna, güzel isim bence. Goklu olmasın demişsin ama yine de yazayım dedim
Bildiğim kadarıyla operasyon için yatış yapacak herkese önlem alabilmek için tedbiren yapılıyor su an. Covid çıkarsa ona göre müdahale edebilmek için.
Tüp bebek yaptığımızda benim kv kimden diye sormuştubi cırladim onu duyunca.. sonra özür diledi ama
Şimdi de hastaneye kiminle gidicem hiç bilmiyorum. Ben annemi istiyorum ama kv de de hemen öne çıkar. Zaten bayramdaki tartışmadan sonra eşim artık annemlere gidelim diyemiyor , usul usul kendi gidiyor. Şimdi ben annem desem arıza çıkacak o da annem derse benim de annem diyeceğimi biliyorÇok karışacak olursa ortalık kimseyi istemiyorum sen kal diycem
Ben büyük ihtimal Kanuni'de yapicam doğumu. Esenler medipolde bir komsumuz sezeryanla doğum yaptı geçen ay. Miyomu var alalım mı demişler doğum esnasında, eşi ne olduğunu anlayamadım panik olmuş bir anda. Bebeği kuveze almışlar, ciğere su kaçmış , antibiyotik tedavisi uygulayacağız demişler. Sonra bizimkiler tahlilleri istemiş başka doktora göstermek için, vermemek için biraz direnmisler, mecburen vermişler. Başka doktorlara gosterdiklerinde tedavilik birşey yok denilince, apar topar bebeği alım demişler. Tabii ekstra miyom aldık, bebeği kuveze koyduk derken sezeryan için konustuklarinin 2 katı ödeme yapmışlar çıkarken. Bu açılardan ben ozellere hiç güvenmiyorum maalesef.
Benim de miyom var şu an, açılınca o da alınacak haliyle. Ozeldeki doktorum sadece epidural sezeryan için 13.200 fiyat vermişti, miyom da eklenince bir de ilk sancida bebek alınacak bende mecburen. 35-36. Haftada gelirse ilk sancı kuvez ihtiyacı da olabilir. Ben o hastaneden 20-25 binden aşağı çıkamam diyerek devlete yonlendim açıkçası.
Senin doğum eylül sonu ekim başı gözüküyor.normalde üşüyen biriysen uzun kollu olabilir ama hem hastane odaları sıcak hemde çok sıcak basıyo lohusalıkta ben kısa kollu bakıyorum çantama bi hırka koyucam üşürsem geçiririm üstüne.sabahlıkda var.Kızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Tamam doğru tespit yapmışım bunların genlerinde kürtlük var bir yerden bulaşmışReelde kv nin kendine bakacak hali yok, beli dizleri elleri ameliyatlı. Önceki yıl 17 gün kaldım, ondan iki ay sonra da 3 gün kaldım hep annem yanımdaydı. Eşim de annesinin bakamayacagini biliyor ama şimdi 9 yıldır beklenen torun mevzusu ya.. gelinimiz de doğum yapacak annem de gidecek ama yanında annesi kalacak, zaten ardından ben olduğum için annem bebeği görüp belki 1-2 gün kardeşimle kalıp dönecek. Sonra babamla giderler tekrar. Kv anlatıyordu bir ara görümcem doğum yapmış İstanbul'dan Sivas'a gitmiş, bebek 1 ay kuvezde kalmış ama kp Almanya'dan aramış ne duruyorsun kaynanası yok mu orda diye kızını bırakıp geri dönmüş. Bı trakyaliyiz böyle bir bakışımız yok ama onlarda ki kültür farklı. Gelin olunca ana baba yok oluyor sanki, ağaç kovugundan çıktık ya biz
Ben ailemde görmedim böyle şey, bizde ayrı gayrı yoktu. Anneanne babanne dayı amca yenge hep birlikte hareket ederlerdi farklı şehirde olmalarına rağmen. Senin benim yoktu. O yüzden birçok şeyi algilayamiyorumTamam doğru tespit yapmışım bunların genlerinde kürtlük var bir yerden bulaşmış
Bizim kürtler de öyle doğum olunca oğlan tarafı üstün olacak ne kadar saçma ya, ben ablam, kardeşim, annem olmasa kendimi eksik hissediyorum onlara tek güveniyorum..
Kardeşiyle onlarca kez konuştu kız da istemiyor aslında pek. Ama eşi taraf çok aşırı isteyince onlara birşey diyemiyor. Aynen öyle kız diyor girmişler kına gösterileri falan oluyor ya onları ayarlamaya çalışıyorlarmış. Ben karışmıyorum misafir gibi gideceğim ne yaparlarsa yapsınlar diyor artık.Nikah yapıpı birlikte yaşamaya da başlamışlarsa bu düğün ısrarı neden anlamak çok güç. Eşiniz kibarca konuşabilir bence kardeşi ile zevki olan bir durum değil ki bu başka planım var gelemem gibi bir şey değil
Pandemi var yahu pandemi
İnsanlar kına gecesinden sünnet düğününe kadar yapıyor hala hayretler içerisinde izliyoruz
Zaten o döndükten sonra ayrı evlerde olacağız ben annemde kalmayı planlıyorum 15 gün kadar. O evde izole olacak ama ona da birşey olacak diye korkuyorum. Sigarası var . Ciğerlerinde bir problemi de var.Canim bence ertelemeyin boşuna kötü olmayın esin kimse ile temas etmeden gidip gelsin veya o da hiç gitmesin senin için geldikten sonra da dikkat edin Allah korusun zaten olursa 5 günde belli ediyormus
Eşim eve döndüğünde ben annemlerde olacağım plan şimdilik bu ama herkes için büyük risk bence.Erteleyip ertelememelerine birşey diyemem ama eğer gideceklerse eşin, anne ve babası dikkat etsinler dönünce de eve gelmesin eşin 5 gün annesinde kalsın öyle gelsin..
Ben de özel muayenehanedeyim o yüzden devlete vs gidip uğraşmak yerine sağlık ocağından alınır mı demiştim ama söylenenlere göre olmuyormuş. Hastane yolu gözüktü sanırım.Ben özel muayeneye gidiyorm doktorum 32. Hafta için sgk anlaşmalı özel ya da devlet hastanesinde kadın doğumcuya gidip rapor alman lazım demişti
Ben ilkinde almamıştım çok zor oldu. Bunda aldım. Let go dan aldım. Otomatik kendi sallanan şarkı söyleyen joi nin bir modelini aldım. Hemen alıştırmayu düşünüyorum. Diğeri hep kucağımdaydı yemek bile yaparken çok zor oluyordu.Merhaba kızlar , ikinci gebeliğinde olanlar ya da araştırıp alanlar için soruyorum, ev tipi ana kucağı aldınız mı? Mutfakta salonda yanımızda olması için hafif bir şey istiyorum kararsız kaldım
Ben her şeyi kısa kollu aldım düz beyaz hırka alıcam yanımaKızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Ben normalde çok üşüyen biri olduğum için uzun kollu aldımKızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Arkadaşlar eylül başında görümcemin düğünü var ama ben gitmeyeceğimi söyledim. Düğün İstanbulda kapalı bir mekanda. Eşimi de hiç göndermek istemiyorum ama kardeşi mecbur gidecek. Seneye erteleyin bu zamanda aklı olan gelmez dedik ama erkek tarafı çok istiyor. Bizim taraftan kimse gitmeyecek sadece eşim , annesi ve babası. Eşim de diyor annem babamı riske atmak istemiyorum. Arayıp konuşayım biz istemiyoruz diye diyor. Diyorum hep sen kötü oluyorsun babanlar konuşsun. Onlar da kötü olmamak adına konuşmuyorlar. Üstelesek mi olmasın diye yoksa salsak mı bilmiyoruz. Bu arada çocuklar zaten nikahlandılar ve beraber yaşıyorlar. Eşim de arada kızıyor ben de gitmeyeceğim diyor. Sizce ertelensin diye bastırsak mı.
Ben kısa kollu ve askılı aldım.Kızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Bence insanlarin kararlarına müdahale etmemek lazım,iyi ya da kotu. Ama size davetiye gelince gelip gitmemek de sizin insiystifinizde. Yani pandemi var ben gelmeyi doğru bulmuyorum deyince kimse sizi suclayamaz bence. Aynı durum bizde de var. Kardeşimin düğünü var haftaya, annem ve babam dışında kimse düğüne katılmama kararı aldı. Ben hamileyeim zaten 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde. Dayimlar 65 yaş üstü. Onun yerine bızim taraf ay sonu yapılacak nikaha katılacaklar sadece İstanbul'da. O da mesafeli kimse kimseyi opmeden en fazla 15-20 dk sürer sanırım nikah da açık havadaymis. Sonuçta kimse kimseyi ayiplayamaz gitmiyor düğüne diye. Ben gitmiyorum valla kardeşimin düğününe annem babam da zorunluluktan sadece ikisi önlem alarak katilacaklarArkadaşlar eylül başında görümcemin düğünü var ama ben gitmeyeceğimi söyledim. Düğün İstanbulda kapalı bir mekanda. Eşimi de hiç göndermek istemiyorum ama kardeşi mecbur gidecek. Seneye erteleyin bu zamanda aklı olan gelmez dedik ama erkek tarafı çok istiyor. Bizim taraftan kimse gitmeyecek sadece eşim , annesi ve babası. Eşim de diyor annem babamı riske atmak istemiyorum. Arayıp konuşayım biz istemiyoruz diye diyor. Diyorum hep sen kötü oluyorsun babanlar konuşsun. Onlar da kötü olmamak adına konuşmuyorlar. Üstelesek mi olmasın diye yoksa salsak mı bilmiyoruz. Bu arada çocuklar zaten nikahlandılar ve beraber yaşıyorlar. Eşim de arada kızıyor ben de gitmeyeceğim diyor. Sizce ertelensin diye bastırsak mı.
Ankarada kini sorma şansın varmı merak ettim bende Ankaradayım dahiç sormadım desem hastaneleriniistanbuldaki medipoldu ama hangisi bilmiom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?