2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Kızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Bu biraz sana bağlı ben hayatımda daha yaz kış uzun kollu pijama.giydigimi bilmem hastaneler de çok sıcak ama dediğim gibi bu bana göre böyle..üşüyen biriysen eğer normalde de uzun kollu alabilirsin sen

Reelde kv nin kendine bakacak hali yok, beli dizleri elleri ameliyatlı. Önceki yıl 17 gün kaldım, ondan iki ay sonra da 3 gün kaldım hep annem yanımdaydı. Eşim de annesinin bakamayacagini biliyor ama şimdi 9 yıldır beklenen torun mevzusu ya.. gelinimiz de doğum yapacak annem de gidecek ama yanında annesi kalacak, zaten ardından ben olduğum için annem bebeği görüp belki 1-2 gün kardeşimle kalıp dönecek. Sonra babamla giderler tekrar. Kv anlatıyordu bir ara görümcem doğum yapmış İstanbul'dan Sivas'a gitmiş, bebek 1 ay kuvezde kalmış ama kp Almanya'dan aramış ne duruyorsun kaynanası yok mu orda diye kızını bırakıp geri dönmüş. Bı trakyaliyiz böyle bir bakışımız yok ama onlarda ki kültür farklı. Gelin olunca ana baba yok oluyor sanki, ağaç kovugundan çıktık ya biz

Kızlar merhabalar, lohusa pijamasını kısa kollu mu aldınız, yoksa uzun kollu mu? Çok kararsız kaldım, yardımcı olursanız sevinirim
Lohusa setini direk sıfır kollu aldım fotoğraflarda daha güzel görünüyo diye .

Gündelik giyilecek olanları yarim kollu aldım nasılsa üstünün sabahligi var

E o onun görüşü bu da senin..gelir tabiki o gün sevincinizi paylasır ama anne başka kayınvalide başka..bu nereli oldugunla.alakali bi durum değil yaa görgü kültür meselesi.. işlerine gelince bizde böyle durumuna sarılıyolar..zaten kendine hayrı yokmuş sana nasıl baksın..mboşver sen canın kimi istiyosa o kalsın...en güzel gününü kimsenin zehir etmesine izin verme

Hey allahım ya bu nasıl bir düşünce ne demek kim bilir kimden
Senin eşinde bir kürt damarı var galiba huyu suyu aynı bizim erkeklere benziyor, ben annemi istiyorum yanımda dersin, senin annen de çok istiyorsa eve gelsin oldu bitti..
Nedir bu kadınların eş ve ailesinden çektiği Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Hastane konusunda da özelde de olsa küvezi devlet karşılıyor ben esenleri de bağcıları da aradım özellikle sordum olurda bebekler küveze girerse ekstra bir ücret ödermiyiz dedim, yok zaten küvezi devlet karşılıyor denildi bana..
Bende şikayetlerde okudum bize söylenilenden fazla para aldılar diye..

Senin doğum eylül sonu ekim başı gözüküyor.normalde üşüyen biriysen uzun kollu olabilir ama hem hastane odaları sıcak hemde çok sıcak basıyo lohusalıkta ben kısa kollu bakıyorum çantama bi hırka koyucam üşürsem geçiririm üstüne.sabahlıkda var.

Tamam doğru tespit yapmışım bunların genlerinde kürtlük var bir yerden bulaşmış
Bizim kürtler de öyle doğum olunca oğlan tarafı üstün olacak ne kadar saçma ya, ben ablam, kardeşim, annem olmasa kendimi eksik hissediyorum onlara tek güveniyorum..

Ben pijama takımlarımı uzun kollu aldım, tesettürden dolayı uzun aldım yoksa benim tercihim kısa kollu olurdu.. yaz kış kısa giyerim ben..

Ben ailemde görmedim böyle şey, bizde ayrı gayrı yoktu. Anneanne babanne dayı amca yenge hep birlikte hareket ederlerdi farklı şehirde olmalarına rağmen. Senin benim yoktu. O yüzden birçok şeyi algilayamiyorum
Hoş zaten kp rahatsız , kv onu cok yalnız birakamaz, hastanelerin durumu malum , devlette hala ziyaretci yok sanırım. Bir de kaynimin oğlana bakıyor yarım gün kv. İstese de öyle yayılıp kalamaz eve gelip de. Zaten ben söyledim kv ye , eltimin anneleri gelip 3 ay kaldılar, tam süt izni ile yarım gün çalışmaya başlayınca ise yarayacaklari zaman gittiler. Ben istemem öyle evin içinde 3 ay kimseyi, anam da olsa sabah gelsin akşam gitsin kocamla çocuğumla başbaşa kalmak istiyorum dedim.
Amaaann şimdiden dertlenmeye gerek yok. Zamanı gelince hallederiz

Kardeşiyle onlarca kez konuştu kız da istemiyor aslında pek. Ama eşi taraf çok aşırı isteyince onlara birşey diyemiyor. Aynen öyle kız diyor girmişler kına gösterileri falan oluyor ya onları ayarlamaya çalışıyorlarmış. Ben karışmıyorum misafir gibi gideceğim ne yaparlarsa yapsınlar diyor artık.

Canim bence ertelemeyin boşuna kötü olmayın esin kimse ile temas etmeden gidip gelsin veya o da hiç gitmesin senin için geldikten sonra da dikkat edin Allah korusun zaten olursa 5 günde belli ediyormus
Zaten o döndükten sonra ayrı evlerde olacağız ben annemde kalmayı planlıyorum 15 gün kadar. O evde izole olacak ama ona da birşey olacak diye korkuyorum. Sigarası var . Ciğerlerinde bir problemi de var.

Erteleyip ertelememelerine birşey diyemem ama eğer gideceklerse eşin, anne ve babası dikkat etsinler dönünce de eve gelmesin eşin 5 gün annesinde kalsın öyle gelsin..
Eşim eve döndüğünde ben annemlerde olacağım plan şimdilik bu ama herkes için büyük risk bence.

Ben özel muayeneye gidiyorm doktorum 32. Hafta için sgk anlaşmalı özel ya da devlet hastanesinde kadın doğumcuya gidip rapor alman lazım demişti
Ben de özel muayenehanedeyim o yüzden devlete vs gidip uğraşmak yerine sağlık ocağından alınır mı demiştim ama söylenenlere göre olmuyormuş. Hastane yolu gözüktü sanırım.

Merhaba kızlar , ikinci gebeliğinde olanlar ya da araştırıp alanlar için soruyorum, ev tipi ana kucağı aldınız mı? Mutfakta salonda yanımızda olması için hafif bir şey istiyorum kararsız kaldım
Ben ilkinde almamıştım çok zor oldu. Bunda aldım. Let go dan aldım. Otomatik kendi sallanan şarkı söyleyen joi nin bir modelini aldım. Hemen alıştırmayu düşünüyorum. Diğeri hep kucağımdaydı yemek bile yaparken çok zor oluyordu.

Dediğin gibi anne/ babanın konuşacağı konuyu eşin konuşmasın . Sonuçta erkek tarafı istiyorsa tarih öne çekilip dışarıda bir mekanda da ayarlanabilirdi veya Eylül ün ilk onbeşi havalar çok güzel oluyor ne sıcak ne soğuk güneşli . Gelinde birşeyler yapabilirdi nihayetinde evlenme kararı alacak yaşı varsa bunları o da düşünebilirdi siz karşı çıkarsanız herkes herşeyi planlamış siz kötü olacaksınız . Eşin taksın n95 tarzı gerçekten koruyucu bir maske gitsin assın takısını , tebriğini etsin çıksın bence , anne/babaya da karışmayın kötü olmamak için diğer çocuğu düşünmüyorlarsa

Bence insanlarin kararlarına müdahale etmemek lazım,iyi ya da kotu. Ama size davetiye gelince gelip gitmemek de sizin insiystifinizde. Yani pandemi var ben gelmeyi doğru bulmuyorum deyince kimse sizi suclayamaz bence. Aynı durum bizde de var. Kardeşimin düğünü var haftaya, annem ve babam dışında kimse düğüne katılmama kararı aldı. Ben hamileyeim zaten 5 saat uzaklıkta başka bir şehirde. Dayimlar 65 yaş üstü. Onun yerine bızim taraf ay sonu yapılacak nikaha katılacaklar sadece İstanbul'da. O da mesafeli kimse kimseyi opmeden en fazla 15-20 dk sürer sanırım nikah da açık havadaymis. Sonuçta kimse kimseyi ayiplayamaz gitmiyor düğüne diye. Ben gitmiyorum valla kardeşimin düğününe annem babam da zorunluluktan sadece ikisi önlem alarak katilacaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…