2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Geçenlerde bana oldu yürüyemiyordum inanırmısın elimi bacağıma koyup 7 fatiha okudum 1, 2 saat dinlendikten sonra geçti..

30 kilodan yaptım annemi yakalamışken iyi oldu. Yardımcı kesin lazım canım tek yapmaya kalkıp kendini yorma sakın. Ah ah bebek olunca hazır ve pratik şeylere o kadar ihtiyaç oluyor ki. Ne kadar koyabilsek o kadar kar.

hay maşallahbende dün 15kg aldım. bir kısmını direk rondolayıp attım buzluğa. bugn birazını da konserve yaptım.

Arkadaşlar etrafımdakiler kafamı yiyip duruyor bir kokuda. Ben çok kilo almadım. Hatta kollarım galan inceldi sanki vücudumdan verdim ama bebek gelişiyor gibi geliyor. Vücudum inceldi göbeğim büyüdü. 31. Haftadayım 5 kilo aldım. Bir buçuk 2 aydır hiç almıyorum.Ye ye bebek gelişmeyecek büyümeyecek diyorlar. Kontrole gitmeyeli de 1 ay oldu. Ama bundan daha fazla yemek istemiyorum. Zaten biraz fazla yesem nefes alamıyorum. Ama içim de rahat değil. Kontrolde belli olur ama kafaya da takmadım değil. Normalde zaten kiloluyum bir de gereksiz kilo almak saçma geliyor

bende tecrübeli anayım ama benden tecrübeli vardır mutlaka birşey soracağım.
kızım ilk doğduğunda pusette gömülüyordu.bel desteği için minder almıştım yine de yatamadı rahatsız oldu minicikken. şimdi pusetimizi yeni aldım. diğerine göre daha iyi geldi bel kısmı falan ama şu minderden yaptırsam iyi olur değil mi?

Eklentiler

• Screenshot_20200821_173716_com.dmall.mfandroid.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 31
Bu haftalarda bazı gebelerde oluyormuş normalmiş. Benim devamlı bir ağrı yok ama aniden bazen kalçaya giriyor bacağım boşluk yapıyor düşecek gibi oluyorum onunla mı ilgili bilmiyorum.

herkesin bünyesi farklıdır. hepsine tıka kulağını. kimisi almıyor kimisi de alıyor yani ille hemen bebeğin sağlığına birşey demek huy olmuş insanlarda. ben kızımda 15-16kg almıştım. şu an 7kg ile devam ediyorum.

Ben de takmayım diyorum ama öyle bir ye baskısı var ki. Yiyecek olsa yiyesi gelmez insanın zaten. Anne adayı olarak zaten her şeyi kafaya takma durumumuz var bir de bunlar iyice düşün düşün insanı sinir ediyorlar işte.

Çamaşır deterjanı green clean baby aldım. Daha önceden kendimize baby olmayanını kullanıyordum memnundum. Baby ile normal arasında da pek fark yok sanırım.
Oğlum 4,5 yaşında hala mustela kullanıyorum hiç pişman olmadık. Hiçbir Konak, kepek, alerji vs problem olmadı

Canım bahsettiğin ağrıyı ben yaşadım ama benimki de aynı şeyden mi kaynaklanıyordu bilmem ama yürüyemiyordum birden kalçama bıçak saplanır gibi ağrı giriyordu bacağıma yayılıyordu ben yatmak yerine aksine daha çok yürüdüm ve yürüdükçe ağrısı hafifledi geçti hemen

Canım endişelenme, ben de aynı senin gibiyim bugün itibariyle 32+6 günlük hamileyim toplamda 5 kilo aldım. Dediğin gibi kollarım filan inceldi ama herşey yolunda çok şükür bugün kontrolüm vardı bebek gayet sağlıklı 1920 gram 44 cm olmuş. Demek ki yediklerimiz direk bebeğe gidiyor

Ben bu ay kilo almak yerine verdim bile ama bebeğim aksine kilo almış 1 hafta da önden gidiyor yemezsen bebek geliimez diye birşey yok bana göre yeterki alman gereken proteinini viraminini al

Kızlar selamlar. Bugün bizim de kontrolümüz vardı şükür herşey yolunda. Minik kızım 1920 gram 44 cm olmuşdoğumla ilgili çekincelerim vardı doktorumla konuştum içim rahatladı çok şükür. İçimden dedim bu doktor beni çatır çatır doğurturburada konuşulmuştu doğumda anne ile refakatçiye covid testi yapılıyormuş ücretliymiş diye. Bu konuyu da sordum sadece anneye yapılıyormuş o da doğum ücretine tabiiymiş. Bu arada refakatçi olarak hem eş hem de anane- babaanne kabul ediyorlarmış çok mutlu oldum. Bizden haberler böyle

İlk hamileliğimde 25 kg aldım kızım 2000gr doğdu bunda 10 kg aldım 32 haftada 2100 gr dı

Sen hangi şehirdesin canım hastanenin ismi ne.

kanama sancıdan dolayıydı . Sancı kanamayı başlatmış . İnşallah vakti geldiğinde sancım gelir . Bu süreçte bir daha olmaz . Bundan sonra ki süreç min hareket , sürekli yatma ,dinlenme , ilaç , takip ...

Kızlar dün soru sormuştum ama kimse cevap vermemiş 70*110 park yatak için hangi ölçülerde yorgan vs uyku seti almak gerekiyor ?
Cnm benim bebek beşiği 70*130 o yüzden hazir uyku setinden 70*130luk olani seçtik nevresim içinse terzi bebek ölçüsü tek olur dedi öyle yaptırdım.Sen park yatakta yatak yan korumaları falan mi yaptiracaksin.

Gebelikte demirin dusmesi Allah'in emri. Ben gebeligin basindan beri demir kullanamadim bir de, simdi damardan alacagim. Her seyin caresi var. Bunlar ufak tefek sorunlar.
Daha önce konuşmuştuk sanırım benim de Demir düşük oral İlaç kullanamıyorum ferritin 10 un altına düşerse damardan vereceğim demişti doktorum bugün tahlil yaptırdım 6 geldi Sanırım önümüzdeki hafta ben de ferinject alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…