2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Evet canim devletteyim idari izin bitti dogum izni basliyor bende dogumdan sonra kullanayim diye calisacam artik
Iyi yapmissin canim, ben direk ayrildim valla izne bizim is yerinde korona vakalari ciktigi icin, artik zaman gosterecek ne yapcam dogumdan sonra rapor mapor idare etmeye calisicam mecburen.

internetten baktım bir sürü yöntem yazmışlar ama ben hangisini uygulasam bilemedim. Kesin sonuç almış bir anne saha güvenilir geliyor o yazılardan.

tertemiz kar beyazı kaldırsan da nasıl bir iştir sararıyor renklileri omo renkli de , beyazları omo active de birgün beklet sonra makinada Birkaç yıkama yaptır birşey kalmıyor

internette ve haberlerle izledim. vurulabileceği söyleniyor. doktora sorucam bende. zaten her ay alerji aşısı oluyorum ben. eğer sakınca yoksa grip aşısını da olurum

eşime sordum ben senin yazdığını görünce gebeler grip aşısı oluyor mu diye o olmuyor dedi

Oluyor. Hatta yurtdisinda yaygin bir uygulama.

yurt dışı ile bizim ülke uygulamaları çok Farklı işte . Gebelik boyunca yurtdışında bir elin parmaklarını geçmez ultrason sayıları , bizim ülkemizde de her kontrolde ultrason . birde annelerin içine tek dr sinmeyipte iki dr a gittiğini düşün

Serin oldugu için rahat yapıyorsun o zmn sıcak ve nem benide bitiriyor cok yoruyor serin olunca bende daha enerjik oluyırum Allah kolaylıklar versin yardımcı yokmu hiç yanında

valla bu kasilma nasil bir sey onu bende anlamiyorum daha ilk gebelik oldugu icin sanirim geriniyor mesela baya bu kasilmami acaba
Benim ikinci gebeligim ilkinde hic boyle seyler yasamamistim hamile oldugumu unutuyordum. Bebek sertlesince falan bunun kasilmadan sayiyorlar ama benm bugun yalanci sancim oldu galiba. Bu bebis erkenden gelck gbi bir his var icimde hayirlisi

Saol canm bugun kesin sancim oldu ama yalanci sanci tabi. Cunku tarifi zor bi agriydi. Dogumumdaki agriya cok benziyordu

Kendim için bir uzun kol bir kısa kol gecelik, polar sabahlık, terlik, boy ve yüz havlusu, tarak, dış fircasi, depend külot, göğüs pedi, krem, emzirme sütyeni,
Bebek için, hastane çıkışı, penye battaniye, bez, ıslak mendil, ağız mendili, bepanthol

Bursa Jimer'de doğum yapacak var mı☺ hastane ile ilgili neler düşünüyorsunuz. Doğum paketleri nasıldır içerik olarak
Ben orda yapmayı düşünüyorum dün görüştüm doktorumla ..doğum paketi olarak bilmiyorum nasıl farkı ne şu an benim için tek olumsuz yönü test yapacak olmaları..Pembe Mavi ve Jimer pandemi hastanesi olmadığı için test yapıyomuş doğumdan önce bu bana hoş gelmedi..çünkü benden istedikleri garanticiliği kendileri sanki bana verebilecek..sanarsın çalışanlarına hergün test uyguluyor..test yapmadan beni hastaneye sokmuyor ama yanıma girip çıkan hemşireden tut hastanedeki bütün personelin bir.gece öncesi sivil hayatlarında covid kapmadıklarının garantisini verebiliyorlar bana sanki...yani bana fırsatçılık gibi geldi biraz bu uygulama..300 tl den iki kişi 600 tl test parası hastane parası fotoğrafçısı ayrı vs vs..Biraz Medicanaya dönmeye başladım şuan ben..yine de karar veremiyorum

İyi geceler bende çanta hazırlıyorum saatlerdir Herşeyi koymak geliyor içimden 2 tane 10 lu hastane çıkışı bir de tulum koydum acaba az mı?
Bende buzdolabı poşetlerinin içine koyup üzerine yazdım, resimde ki gibi 10 defa kilitli poşet almaya gidip unuttuğum için artık buzdolabı poşetlerini işlevsel hale getirip hazırlayayım dedim

Eklentiler

• image.webp
    28 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Evet aynen dediğiniz gibi, ben yurt dışında üç kez hastaneye gittim biri 12. haftada kontrol, Diğeri 20.haftamda detaylı ultrason için. Bir kez kan ve idrar aldılar o da 12.haftada. hiç doktor görmedim sadece ebeler baktı. Orda ancak riskli durum oluştuğunda doktor bakıyor. Benim geçen seferden dusugum olduğu için bir de 8. Haftamda kese gelisiyormu diye bakmislardi.
Yaz tatili için Türkiye'ye geldim 2 ay, burada devlet Hastanesi'ne gittim iki kez, biri genel kontrol diğeri uçuş için rapor aldım bir de kontrol oldum, her seferinde kan ve idrar testi oldum. Ayrıca sağlık ocağı da aradi beni orda da kan testi oldum :) ben Türkiye'deki sistemi daha çok beğendim. Doktor için zor belki ama hasta için kolay geldi.
Yaşadığım ülkede ebeler çok deneyimli diyorlar, zAten doktor gibiler, en azından bu içimi rahatlatıyor. Yoksa doktor ya da ebe secemiyorsun. Zaten eve mektupla geliyor sana verilen randevu. Sezaryan secenek değil, ancak zorunlu hallerde oluyor. Devlet doğum hastanesi böyle. Tatil bitti dönüyorum. Bakalım hayırlısı olsun herşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…