Üstadım öncelikle gözünüz Aydın güle güle büyütün bebeğinizi:) eşinizin tutumu inanın beni bile üzdü, 9 yıl beklemişsiniz bu bebeği, şimdi sizin heyecanla ona yoğunlaşmanız, onu beklemeniz lazım böyle huzursuzluk yaşamanız değilİyi geceler kızlar, bütün bebekler kıpır kıpır maasallahYaramazlık yapıp erkenden gelmesinler de sayılı gunumuz kaldı sabredecegiz
Cumartesi sabah gelinimiz doğum yaptı ve hala oldumAkşamüstü kardesim geldi aldı gittik gördük bebeği ve gelinimizi. O gece orda kaldık, pazar hastaneden cikaricaz eve getiricez derken bebiste crp yüksek çıktı ve antibiyotik tedavisi için kuveze aldilar 40+2 de zaten 2300 Gr gelip şaşırttı bizi bir de bizimle eve gelmeyince iyice şaşırdık, burulduk biraz da. Gününü doldurup doğum da normal olunca beklemiyorduk acikcasi. Ama annede vajinal enfeksiyon vardı son haftalarda tedavi olmasına rağmen bebeğe de sirayet etmiş maalesef
Pazar akşamüstü eve geldim ama gelmez olaydım. Geldiğimde evde yoktu aradım birkaç kez açmadı. Sonra geldi olmuyor böyle yaz dilekceni protokolünü bosanalim dedi. Nooluyor dedim, ben sorumsuzmusum, kendi başıma gibi davraniyormusum, 150 km yola nasıl gitmişim, ya kaza bela olsaymis ne yaparmisim....Oysa sabah kardeşim annemleri almaya gelecek ben de gitmek istiyorum deyince tamam der gibi kafa salladı sadece. Madem öyle sorduğumda deseydin bunları gittim geldim ortada birşey yok neyin tantanasini yapiyorsun dedim ben de. Hala konuşmuyor , evde birşey yemiyor, kendi işini kendi görüyor. Balkonda oturuyordu gittim oturdum, salona geçti, iki gecedir salona kamp kurdu. Kapısını kapatmış yatıyor bu mu şimdi çocuğu için endişe eden adam usandım vallahi, ne zaman benim ailemle ilgili birşey olsa muhakkak bir arıza çıkartıyor. Ben bu bebeği 9 yıl bekledim, bir sürü badireden sonra rabbim nasip etti, pandemi, maddi sıkıntılar vs derken bu da tuz biber oldu. Tam besikti dolapti sipariş edecektim hepsinden vazgeçtim. Hicbirsey almiycam ne yapıyorsa yapsın. Öyle kızgın ve üzgünüm ki anlatamam.. Allah akıl fikir versin... Çok yoruldum, bu şekilde huzursuz ve diken üstünde bir hayat hiç bana göre değil.. ne geçiyor eline böyle yapinca hiç ama hiç aklım ermiyor. Geçen sefer de bayramda tartistigimizda bebek geriden gelmeye başlamıştı. Bu sefer elimden geldigince sakin kalmaya çalışıyorum, yemeye çalışıyorum ama cumartesi kontrol var inşallah bir aksaklık yoktur kuzumda.
Durumun canımı sıktı gerçekten. Ben burdan bu kadar kızmışken sen kim bilir ne kadar sokuldum. Her şeyde de boşanalım diyen tiplere sinir olurum. Ben başta uyarmıştım. Her kavgada küsüp gideceksen surat yapıp konuşmayacaksan hiç başlamayalım. Ben surat, stres çekemem ne varsa sıkıntın açık açık söyleyeceksin diye. Ağzımdan bir kez boşanma lafı çıksın bir daha geri döndüremez kimse beni. Bunlar ağızlara sakız yapıyorlar en küçük kızmada. Bazı erkekler evlenince aileni unutup bırakacağını falan düşünüyorlar herhalde. Sen şu an canını sıkma kaç senedir bebeğini bekliyorsun. Bir gelsin bakalım. Konuşmazsa da konuşmasın boşver ne hali varsa görsün. O kadar şey söyledikten sonra o gelsin sana özür dilemeye. Ne güzel bak herşeyini de kendi yapıyor. Bırak yap bir iğne verme.İyi geceler kızlar, bütün bebekler kıpır kıpır maasallahYaramazlık yapıp erkenden gelmesinler de sayılı gunumuz kaldı sabredecegiz
Cumartesi sabah gelinimiz doğum yaptı ve hala oldumAkşamüstü kardesim geldi aldı gittik gördük bebeği ve gelinimizi. O gece orda kaldık, pazar hastaneden cikaricaz eve getiricez derken bebiste crp yüksek çıktı ve antibiyotik tedavisi için kuveze aldilar 40+2 de zaten 2300 Gr gelip şaşırttı bizi bir de bizimle eve gelmeyince iyice şaşırdık, burulduk biraz da. Gününü doldurup doğum da normal olunca beklemiyorduk acikcasi. Ama annede vajinal enfeksiyon vardı son haftalarda tedavi olmasına rağmen bebeğe de sirayet etmiş maalesef
Pazar akşamüstü eve geldim ama gelmez olaydım. Geldiğimde evde yoktu aradım birkaç kez açmadı. Sonra geldi olmuyor böyle yaz dilekceni protokolünü bosanalim dedi. Nooluyor dedim, ben sorumsuzmusum, kendi başıma gibi davraniyormusum, 150 km yola nasıl gitmişim, ya kaza bela olsaymis ne yaparmisim....Oysa sabah kardeşim annemleri almaya gelecek ben de gitmek istiyorum deyince tamam der gibi kafa salladı sadece. Madem öyle sorduğumda deseydin bunları gittim geldim ortada birşey yok neyin tantanasini yapiyorsun dedim ben de. Hala konuşmuyor , evde birşey yemiyor, kendi işini kendi görüyor. Balkonda oturuyordu gittim oturdum, salona geçti, iki gecedir salona kamp kurdu. Kapısını kapatmış yatıyor bu mu şimdi çocuğu için endişe eden adam usandım vallahi, ne zaman benim ailemle ilgili birşey olsa muhakkak bir arıza çıkartıyor. Ben bu bebeği 9 yıl bekledim, bir sürü badireden sonra rabbim nasip etti, pandemi, maddi sıkıntılar vs derken bu da tuz biber oldu. Tam besikti dolapti sipariş edecektim hepsinden vazgeçtim. Hicbirsey almiycam ne yapıyorsa yapsın. Öyle kızgın ve üzgünüm ki anlatamam.. Allah akıl fikir versin... Çok yoruldum, bu şekilde huzursuz ve diken üstünde bir hayat hiç bana göre değil.. ne geçiyor eline böyle yapinca hiç ama hiç aklım ermiyor. Geçen sefer de bayramda tartistigimizda bebek geriden gelmeye başlamıştı. Bu sefer elimden geldigince sakin kalmaya çalışıyorum, yemeye çalışıyorum ama cumartesi kontrol var inşallah bir aksaklık yoktur kuzumda.
hayırlı olsun bebeğiniz bu bayramdaki tartısma olayınıda okumustum yorum yapmamıstım burdan bildiklermzle yorum yapmak ne kdr dogru bilemiyorum ama senn eşin bana biraz şımarık geliyor sanki özgüveni fazla yerinde sanırım normal zamnda olsa ikili ilişkilerde olur böle seyler dicem ama 9 sene cocuk beklemişsiniz ve hamilesin ve son zamnalrın ne olursa olsun bazı seyleri alttan alması lazım düşmanı gibi davranması pek hoş değil en azından seni o an düşünemiyorsada bebeğe zarar vereceğini düşünmesi lazım sen ayakları yere basan güçlü ve aklı basında bi kadınsın bnce çok da alttan alma ama üstünede gitme o nasıl davranıyorsa sende öle davran su an en önemlisi bebek ondan sonra halledersin dye düşünüyorum inş allah hayrlı olanı versin hepimizin hakkındaKonuşurken de bak gittim geldim şu an mevzumuz yok neyi tartışıyoruz dedim. Baktım devam ediyor ben de kendi kendime takılıyorum. Kapatsın bakalım kendini ne kadar kapatacak
Ohoo ben öyle mevzuları aklında tutan biri değilim, konuşmaya kalkınca öyle herşeyi hatırlayarak anlatıyor kimaddi konular benim en son dert ettigim şeyler, asıl mesele onun önceki evliliğinden kalan travmaları. Geçen yıl da çok ciddi köşeden döndük. Asamadigi şeyler var ve terapiye gidelim dedim. Ama öyle askıda kaldı terapi işi. Boşanma ve çocuğun durumu ile ilgili bir şey anlatmama gerek yok, karşımda bizzat yaşayan biri var. Su an 21 yaşında oğlu ve bir türlü doğru iletişimi kuramadilar, gorusmuyorlar benimle daha iyi ve çok vakit geçiriyordu çocuk geldiği zamanlarda da. O kendine eş ailesi ile ilgili bir profil çizmiş, biraz samimi olursa zarar gorucem algısı yaratmış. Bir de eşim ailesiyle çok bir arada olursa benim hükmün olmaz algısı. Yoksa kopamiyoruz birbirimizden , kötü biri değil , dönüp dolaşıp hep aynı yerde tikaniyoruz. Ben de tam tersi anne ve baba tarafı hep bir arada , birlik içinde büyüdüm. Onun ailesini de hiç ayırt etmedim içten sevdim. Ama son bir yıldır koreltti beni de. Şimdi ben de atarlarsa konuşuyorum, bayramda ki tantanadan sonra gel de diyemiyor ben de gitmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim. Evlat kıymeti bilecekse, tadını çıkarmak istiyorsa yanımızda olacak yoksa kendini yine hapsedecek en çok o zarar görecek.
Bakalım doğduğunda gördüğünde nasıl olacak , tek umudum kendini hapsettigi yerden çıkıp tadını çıkarmaya cabalamasi. Su an bile heyecanla bebeğimizi hayal edip konusacagimiza gün gecirdigimiz mevzulara şaşıyorum. Hamilelikten de pek güzel anılar kalıyor banaDediğin gibi dert oldu mu başa çıkamıyor, hasta olup ameliyat olduğumda da , maddi sorun olduğunda da hep bir sorun yaşıyoruz. Stresiyle , krizlerle başa cikamiyor. Geçer inşallah ne diyeyim
Ben hiç hamile moduna girmedim. Ne duyusallik ne kapris.. canım birşey bile çekmedi. Çok şükür olağanüstü bir sıkıntı da yaşamadım gebelikle ilgili bugüne kadar. İdrak edemedi adam hamile olduğumu. Ancak doğunca dank edecek. Bakalım o zaman ne yapacak. Ha sırf vicdan rahatlatmak için doğuma kadar yanımda durma hesabı yapıyorsa zahmet de etmesin diyorum. Allah büyük hepimize hakkimizda iyisini güzelini göstersin, mesele vazgeçmek üstünü çizmek değil ama kimse de vazgeçilmez değil.
Canım ne güzel bir haberyaramaz çıktı paşa ama olsun iyi ya gerisi hiç önemli değil. Tebrik ederim, gözünüz aydın. Hiç kafana takma gorumcemin kızı 900 Gr doğmuş, bu yıl üniversite kazandı. Görsen hayatta demezsin .. Senin bebiş de ilk günden özgürlüğünü ilan edenlerden oldu. Takılsın bakalım biraz kuvezde . Eninde sonunda o eve gidilecek Kuzenim de 35 haftada yaşadı aynısını 9 gün kaldı kuvezde kavuştular çok şükür. Daha bugünlerde yeni dogacakti hesaba göre ama 1 aylık olacak 3 gün sonra kardesiminki de 40+2 de geldi ama yine girdi kuveze. Zamane veletleri böyle herhalde, siz gidin ben sonra gelcem eve diyorlar Rabbim sağlıkla evinize götürmeyi nasip etsin, hayırlı evlat olsun inşallah
Canım gözün Aydın maşallah sana doğum yapan ilk annemiz oldun@Decemberist @Cikilop1 canlar çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için gece doğumum gerçekleşti acil sezeryane alındımbebeğim iyiymiş çok şükür benimde hafif ağrılarım var yatıyorum zorlu bir gece geçirdim bunada şükür umarım bebeğim güçlü çıkar tek duam o ❤
Canım yorumunu okudum ve sana katılmamak elde değil. Erkeklere çocuk sorumluluğu çok zor geliyor. Annelik duygusu hemen kabule hazır babalık biraz da zamanla gelişiyor galiba. Arkadaşımın eli aralarında hiçbir sorun yokken. Bebekleri daha 6-7 aylıktı boşanmak istiyorum dedi. Kız şok oldu. Hiçbir sorunları yoktu. Bu şekilde yaşayamayacakmış. Zaten bebeği de istememişmiş. Hazır değilmiş. Böyle bir yaşam düşünmemişmiş. Ne dendiyse kim konuştuysa vazgeçmedi. Kız biraz ayrı yaşayalım sonra bakalım vs dedi onu bile kabul etmedi. Boşandılar. Bir yıl geçmeden pişman oldu. Yalnız yaşamak da zor geldi. Barışmak istedi. Kız istemedi bu sefer tabi ki. Ben bundan sonra sana güvenemem diye ama arada acaba barışsam mı kız çocuğum var babası falan diyor. Erkekler bu dönemlerde bir boşluğa düşüyor. Yaş da 40 a falan gelince bir bunalım oluyor galiba. Yaşlılık korkusu da sarıyor. Genç olduklarını ispat için saçma sapan işler yapabiliyorlar. Bu erkekler her dönem çocuk galiba. Biraz da bir çocuğa yaklaşır gibi mi yaklaşmak gerekiyor bilmiyorum.Canım dediğin gibi biraz olaylar üst üste gelmiş ve sanırım 9 yıl sonunda kavuşmak onun için de sevindirici olsa da biraz da maddi manevi kaygıları var demekki kapalı kutu biraz da eşin kendini sana açsa konuşup o da rahatlayacak aslında da daha önce de ilişkiniz böyle miydi gebelikte mi böyle oldu. Biz sadece kendimiz olarak görüyoruz hamilelik hormonlar vs diyoruz ama hamileliğin getirdiği sorumluluk erkekler üzerinde de ayrı bir etki ediyor iyi baba olabilme kaygısı vardır o sırada bunları da kendine kondurtmuyor acısını senden cıkartıyor sanırım
Lohusalıkta şimdiden daha fazla sarılıp sarmalanmaya ihtiyacımız olacak o yüzden boşanma kısmını önce göz ardı ederek konuşmaya çalış inatlaşmak ikinizi de bebeğe de zarar verir boş yere de güzel günler zehir olur yıllarca unutamazsın hep bir kin beslersin içten içe. Duygusal bir boşlukta sanırım eşin de birbirinizi ihmal etmeyin kapalı kutu olup çocukça inatlara da girmeyin. Eşin bunları yaptı sen alttan al değil demek istediğim bence eşin sadece derdini kabullenecek olgunlukta değil sadece yanında ol bakalım zaten yine de çözemiyorsanız sonrasında boşanmayı düşünürsünüz. Karşına alıp konuş bence açık açık yoksa uzak durarak iyice mesafe girecek aranıza.
Biraz uzun oldu kusura bakma umarım en kısa zamanda çözersiniz sıkıntılarınızı
Kaç güne gelmiştiBen anne yanı beşiğimi oradan almıştım
Canım gözünüz aydın sevindim ikinizin de iyi olduğuna. Biraz aceleci çıktı ama olsun büyüyüp gidecek hatta yakalayıp geçecek bir çoğunu. Kendinize iyi bakın. SevgilerEkim anneleri sizinle burda başından beri çok güzel günler geçirdik bilgi paylaşımı yaptık birbirimize destek olduk hepinize çok teşekkür ederim ❤ Benim oğlan eylülü seçti gece itibariyle acil sezaryene alındım bebeğim iyiymiş çok şükürinş. Sağ salim atlatırız bu süreci benimde ağrılarım var yatıyorum işte.. prematüre annesi olmakta varmış kaderde.. bunada şükür
Valla mı canım ne güzel haberler bunlar böyle yaKonuşurken de bak gittim geldim şu an mevzumuz yok neyi tartışıyoruz dedim. Baktım devam ediyor ben de kendi kendime takılıyorum. Kapatsın bakalım kendini ne kadar kapatacak
Ohoo ben öyle mevzuları aklında tutan biri değilim, konuşmaya kalkınca öyle herşeyi hatırlayarak anlatıyor kimaddi konular benim en son dert ettigim şeyler, asıl mesele onun önceki evliliğinden kalan travmaları. Geçen yıl da çok ciddi köşeden döndük. Asamadigi şeyler var ve terapiye gidelim dedim. Ama öyle askıda kaldı terapi işi. Boşanma ve çocuğun durumu ile ilgili bir şey anlatmama gerek yok, karşımda bizzat yaşayan biri var. Su an 21 yaşında oğlu ve bir türlü doğru iletişimi kuramadilar, gorusmuyorlar benimle daha iyi ve çok vakit geçiriyordu çocuk geldiği zamanlarda da. O kendine eş ailesi ile ilgili bir profil çizmiş, biraz samimi olursa zarar gorucem algısı yaratmış. Bir de eşim ailesiyle çok bir arada olursa benim hükmün olmaz algısı. Yoksa kopamiyoruz birbirimizden , kötü biri değil , dönüp dolaşıp hep aynı yerde tikaniyoruz. Ben de tam tersi anne ve baba tarafı hep bir arada , birlik içinde büyüdüm. Onun ailesini de hiç ayırt etmedim içten sevdim. Ama son bir yıldır koreltti beni de. Şimdi ben de atarlarsa konuşuyorum, bayramda ki tantanadan sonra gel de diyemiyor ben de gitmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim. Evlat kıymeti bilecekse, tadını çıkarmak istiyorsa yanımızda olacak yoksa kendini yine hapsedecek en çok o zarar görecek.
Bakalım doğduğunda gördüğünde nasıl olacak , tek umudum kendini hapsettigi yerden çıkıp tadını çıkarmaya cabalamasi. Su an bile heyecanla bebeğimizi hayal edip konusacagimiza gün gecirdigimiz mevzulara şaşıyorum. Hamilelikten de pek güzel anılar kalıyor banaDediğin gibi dert oldu mu başa çıkamıyor, hasta olup ameliyat olduğumda da , maddi sorun olduğunda da hep bir sorun yaşıyoruz. Stresiyle , krizlerle başa cikamiyor. Geçer inşallah ne diyeyim
Ben hiç hamile moduna girmedim. Ne duyusallik ne kapris.. canım birşey bile çekmedi. Çok şükür olağanüstü bir sıkıntı da yaşamadım gebelikle ilgili bugüne kadar. İdrak edemedi adam hamile olduğumu. Ancak doğunca dank edecek. Bakalım o zaman ne yapacak. Ha sırf vicdan rahatlatmak için doğuma kadar yanımda durma hesabı yapıyorsa zahmet de etmesin diyorum. Allah büyük hepimize hakkimizda iyisini güzelini göstersin, mesele vazgeçmek üstünü çizmek değil ama kimse de vazgeçilmez değil.
Canım ne güzel bir haberyaramaz çıktı paşa ama olsun iyi ya gerisi hiç önemli değil. Tebrik ederim, gözünüz aydın. Hiç kafana takma gorumcemin kızı 900 Gr doğmuş, bu yıl üniversite kazandı. Görsen hayatta demezsin .. Senin bebiş de ilk günden özgürlüğünü ilan edenlerden oldu. Takılsın bakalım biraz kuvezde . Eninde sonunda o eve gidilecek Kuzenim de 35 haftada yaşadı aynısını 9 gün kaldı kuvezde kavuştular çok şükür. Daha bugünlerde yeni dogacakti hesaba göre ama 1 aylık olacak 3 gün sonra kardesiminki de 40+2 de geldi ama yine girdi kuveze. Zamane veletleri böyle herhalde, siz gidin ben sonra gelcem eve diyorlar Rabbim sağlıkla evinize götürmeyi nasip etsin, hayırlı evlat olsun inşallah
Yaa kuzum çok sağolYaasenin ve bebeğin iyi olmanıza çok sevindim canım. Dediğin gibi her halimize şükür iyi ki erken farkedildi müdahaleler yapıldı, sıkıntısız doğdu. Biraz daha sabrettikten sonra bebeğine kavuştun mu tamamdır hayırlı uğurlu olsun anne-babasına iyi evlat olsun sabırsız bıdık Arel
Allah razı olsun canım ahh inşAllah yakalar geçer bizim fırlama sağol canımCanım gözünüz aydın sevindim ikinizin de iyi olduğuna. Biraz aceleci çıktı ama olsun büyüyüp gidecek hatta yakalayıp geçecek bir çoğunu. Kendinize iyi bakın. Sevgiler
Sağolasın canım valla öyle oldum hiç aklıma gelmezdi nasip böyleymişCanım gözün Aydın maşallah sana doğum yapan ilk annemiz olduninşallah sağlıkla hayırlısıyla evinize dönersiniz
Sağol canım benim Allah’a emanetiz inşAllahayy ayy grubumuzun ilk bebeği gelmiş hayrlı olsun allah onu korusun inş en kısa zmanda toparlanır sende kucagına alırsın inş doktorun dediği kiloda mı doğdu peki sanada cok geçmişler olsun
cok uzuldum canim insallah her sey biran once yoluna girerİyi geceler kızlar, bütün bebekler kıpır kıpır maasallahYaramazlık yapıp erkenden gelmesinler de sayılı gunumuz kaldı sabredecegiz
Ahh canım benim çok teşekkür ederimNe güzel bi sabaha uyandım hoş gelmiş Arelseni merak ettim bi bakim dedim sonradaçok duygulandım tüm süreç gözünün önünden geçti.çift çizgimi var beta yükseldimi kese gözüktümü kalp atışını duydunmu yok boyu yok kilosu sona geldik ya.Allah hepimize sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşaAllah.
Canım morelini yükset tutu bol sütün olsun bir an önce koynuna alırsın umarım
aa sevndm doktorun dediğinden fazla doğmasına bi bakıma güzel oldu bnce kavustun kime benziyo dicem ama anlasılmazda şimdi ama stress yapma gercekten stres yaparak hc bsyi değiştiremeyiz en azından sütün gelsn cok olsun bebişinde hemen toparlar o zmn zatenSağol canım benim Allah’a emanetiz inşAllahiki doktorda 1800-1900 arası dedi 2060gr doğdu çok şükür
canim minigine kavusmussun sagliklica cok sevindim simdi sen guclu ol ki annesi o da olsun insallah ikinizde hastaneden saglicakla cikicaksinizSağol canım benim Allah’a emanetiz inşAllahiki doktorda 1800-1900 arası dedi 2060gr doğdu çok şükür
Mobilya isi hep böyle oluyor canim hicbir zaman zamaninda gelmedi ben evlenirkende düğünden 1 hafta önce zorla tartismayla getirdikKızlar babymalldan beşik alan var mı dalga geçiyor resmen bizimle ilgilenen kimse yok getiren yok beşiksiz kaldık resmen
Kesinlikle çok şükürYaa kuzum çok sağolhemde ne hızlı çıktı bizim bıdık iyi ki erken müdahale oldu evde doğurmadığıma şükür ediyorum az daha sabırla atlatırız bu günleri de inşAllah .❤
Gozun aydin ,insallah en yakin zamanda kavusursunuz aceleci oglunlaEkim anneleri sizinle burda başından beri çok güzel günler geçirdik bilgi paylaşımı yaptık birbirimize destek olduk hepinize çok teşekkür ederimBenim oğlan eylülü seçti gece itibariyle acil sezaryene alındım bebeğim iyiymiş çok şükür inş. Sağ salim atlatırız bu süreci benimde ağrılarım var yatıyorum işte.. prematüre annesi olmakta varmış kaderde.. bunada şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?