Ya kızlar delimisin diyeceksiniz belki ama benim Kasım sonu bir eğitimim var, ilk yardım eğitimi 3 gün sürecek toplamda ve ben şimdiden bebeği kime bırakacağım diye üzülüyorum... Ailem yakın değil annem çalışır mı çalışmaz mı o an kestiremiyorum, kardeşim var 22 yaşında o abla ben gelir bakarım diyor o da yapabilir mi 1 aylık bebekle daha minicik olucakkv yapamaz zaten yaşlı.. Eşim izin alabilir belki kendi iş yerinden. Siz olsanız ne yapardınız benim durumumda?
Canım hayırlı olsun hoşgelmiş bebişSağol canım benim Allah’a emanetiz inşAllahiki doktorda 1800-1900 arası dedi 2060gr doğdu çok şükür
Evet canım iş oldugunda, kazanç olduğunda hiç sorunu yok neredeyse. Bir de tüm dünyanın yükünu üzerine almaya bayılır. E yükü gogusleyemeyince de patlıyor da ben de aksine esnaf çocuğuyum , şimdi de serbest çalışıyoruz. Oldum olası benim için varsa vardır yoksa da sorun değildir. Öyle olmadığı halde sartlari zorlayan talepkar biri de değilim. Bir de eski kaynana travması var asamadigi.. hayır ne kazanıyorsun böyle yaparak diyorum, en çok ben kaybediyorum diyorÜstadım öncelikle gözünüz Aydın güle güle büyütün bebeğinizi:) eşinizin tutumu inanın beni bile üzdü, 9 yıl beklemişsiniz bu bebeği, şimdi sizin heyecanla ona yoğunlaşmanız, onu beklemeniz lazım böyle huzursuzluk yaşamanız değilbu pandemi herkesi çok etkiledi her anlamda. Aynı meslekteniz sizin gibi biz de karı koca avukatız, merak ettim eşiniz işine çok düşkün müdür? Mesela benim ki çok düşkün, 6 ay oldu hala doğru dürüst iş güç yok, hem maddi hem manevi anlamda çok yıprandı, sürekli yüzü asık morali bozuk mesela. Acaba diyorum sizin eşiniz de bu yüzden canı sıkkın olduğu için böyle davranıyor
Pazartesi çıkacakmış canım, her gün kuvezden fotosunu atıyor kardeşim sarı kuzununtaydin gözünüzaydın Allah analı babalı büyütsün emnim 1 hafts 10 güne çıkar küvezden yalnız 40 hafta durmuş bebek kilosu 33 haftalar doktor geriliği nasıl anlamamış.
Eşinle aranızdakini eminim halledersiniz.tatsızlık yüzünden hiç bir hevesinden vazgeçme 9 yıl beklemişsin bu gu günler için adamın tripi yüzünden içinde kalmasın al beşiğini yap odanı.
Son günlerin keyfini çıkar ergen tripleri bitsin diye beklersin erkekler maalesef büyümüyorlar çocuklarla birlikte onlarıda büyütüyoruz.
Aynen dedim sen kimsesiz biri ile evlenmeliymissin. Hayır ben zaten anam babam da olsa kimsenin lafıyla hareket eden biri değilim. En koptugumuz zamanda bile ailem karar senin, ne kadar verirsen yanındayız dediler, müdahale etmediler. Etmelerine de müsaade etmezdim zaten. Aslına bakarsan bulup bulabileceği en saygılı ve haddini bilen aileyle muhatap ama yaranamiyorlar. Biz trakyaliyiz bizde damat sayılır ama kız da evden çıktı diye bırakılmaz. Onlarda ise kız evden çıkınca diğer tarafın demisbasina yazılıyor sankiDurumun canımı sıktı gerçekten. Ben burdan bu kadar kızmışken sen kim bilir ne kadar sokuldum. Her şeyde de boşanalım diyen tiplere sinir olurum. Ben başta uyarmıştım. Her kavgada küsüp gideceksen surat yapıp konuşmayacaksan hiç başlamayalım. Ben surat, stres çekemem ne varsa sıkıntın açık açık söyleyeceksin diye. Ağzımdan bir kez boşanma lafı çıksın bir daha geri döndüremez kimse beni. Bunlar ağızlara sakız yapıyorlar en küçük kızmada. Bazı erkekler evlenince aileni unutup bırakacağını falan düşünüyorlar herhalde. Sen şu an canını sıkma kaç senedir bebeğini bekliyorsun. Bir gelsin bakalım. Konuşmazsa da konuşmasın boşver ne hali varsa görsün. O kadar şey söyledikten sonra o gelsin sana özür dilemeye. Ne güzel bak herşeyini de kendi yapıyor. Bırak yap bir iğne verme.
Tabi canım özgüven patlaması. Karşısında da silik bir tip yok, kıyamet orda kopuyor. Sabirliyim hem de çok ama öyle vur kafasına al ekmegini bir tip de değilim. Kırk kere söyledim ben dik kafalı biriyim ama kafamı dikmemek için çok tutuyorum kendimi, sen de bunu bil diktirme benim kafamı diye anlatamadım gittihayırlı olsun bebeğiniz bu bayramdaki tartısma olayınıda okumustum yorum yapmamıstım burdan bildiklermzle yorum yapmak ne kdr dogru bilemiyorum ama senn eşin bana biraz şımarık geliyor sanki özgüveni fazla yerinde sanırım normal zamnda olsa ikili ilişkilerde olur böle seyler dicem ama 9 sene cocuk beklemişsiniz ve hamilesin ve son zamnalrın ne olursa olsun bazı seyleri alttan alması lazım düşmanı gibi davranması pek hoş değil en azından seni o an düşünemiyorsada bebeğe zarar vereceğini düşünmesi lazım sen ayakları yere basan güçlü ve aklı basında bi kadınsın bnce çok da alttan alma ama üstünede gitme o nasıl davranıyorsa sende öle davran su an en önemlisi bebek ondan sonra halledersin dye düşünüyorum inş allah hayrlı olanı versin hepimizin hakkında
Eşim 47 ben 38 oldum canım. Sanırım andropozla lohusalık aynı döneme gelecekCanım yorumunu okudum ve sana katılmamak elde değil. Erkeklere çocuk sorumluluğu çok zor geliyor. Annelik duygusu hemen kabule hazır babalık biraz da zamanla gelişiyor galiba. Arkadaşımın eli aralarında hiçbir sorun yokken. Bebekleri daha 6-7 aylıktı boşanmak istiyorum dedi. Kız şok oldu. Hiçbir sorunları yoktu. Bu şekilde yaşayamayacakmış. Zaten bebeği de istememişmiş. Hazır değilmiş. Böyle bir yaşam düşünmemişmiş. Ne dendiyse kim konuştuysa vazgeçmedi. Kız biraz ayrı yaşayalım sonra bakalım vs dedi onu bile kabul etmedi. Boşandılar. Bir yıl geçmeden pişman oldu. Yalnız yaşamak da zor geldi. Barışmak istedi. Kız istemedi bu sefer tabi ki. Ben bundan sonra sana güvenemem diye ama arada acaba barışsam mı kız çocuğum var babası falan diyor. Erkekler bu dönemlerde bir boşluğa düşüyor. Yaş da 40 a falan gelince bir bunalım oluyor galiba. Yaşlılık korkusu da sarıyor. Genç olduklarını ispat için saçma sapan işler yapabiliyorlar. Bu erkekler her dönem çocuk galiba. Biraz da bir çocuğa yaklaşır gibi mi yaklaşmak gerekiyor bilmiyorum.
Doğumun ertesi günü kanda CRP yüksek çıktı. Büyük insan olsa bir kutu antibiyotikle geçecek seviyede ama yenidoğan olunca ilacı evde kullanmak mümkün değil mecburen kaldı sıpaValla mı canım ne güzel haberler bunlar böyle yabizim yaramazda böyle olur inşAllah zar zor tutabildik 1gün valla özgürlüğüne düşkün olacak paşa 40+2 de niye girdi canım öyle diyor doktorlarda o haftalarda doğuşta girenlerde varmış nasip bu işler alın yazısı doğacağımı tarihler yazılmış anlımıza işte Allah’ın takdiri sağol canım inş. Sağ salim atlatırız bizde ❤
Problem belli, kaynana travması, çözümü istemesi ve terapiyi kabul etmesi lazim. Ben gerekeni yapmaya hazırım. Bu gidişle doğum ve sonrasında ne hastaneye ne eve ne onun ne benim ailemi almiycam. Hastanede de evde de yetsin yetişsin de göreyim diycem o olacakGözünüz aydın canım, hayırlı olsun yeğenin.
Eşine gelecek olursam bende onun başka bi problemi var, seninle tam olarak paylaşmadığı. Bu mesajından sonrakileri okudum ve tahmin ettiğim gibi eski eşinden olan çocuğuyla ilgili problemleri var sanırım. Yanında sen olduğun için sana yansıtıyor bu durumu. Aslında konunun seninle hiç ilgisi olmamasına rağmen. Senin canını böyle şeylerle sıkmaması gerekirken tam tersini yapıyor. Belki elinde değil diyeceğim ama biz neden öyle değiliz? Herneyse bence o sana rest çektiyse sende ona karşı aynı tutumu sergile. Çünkü anladığım kadarıyla konuşman pek bi işe yaramamış. Koskoca adama da bu saatten sonra birşeyler öğretemezsin. Sen zaten kendi ayakları üstünde durabilen birisin. Onun sana davrandığı gibi davran, belki o zaman anlar. Hiç tartışmaya bile girme. Bir gün düzelip ertesi gün senin canını sıkmasına izin verme.
Canım ne deliliği, benim de Eylül Ekim kasim duruşma dolu. Ya yanımda göturucem ben adlieyedeyken eşim duracak ofiste başında ya da anneme kayinvalideye birakicam mecburen. Eşim hepsine yetisemiycek onun da ajandası dolu çünkü. 2-3 günden birşey olmaz, sütü bırakırsın hangisi musaistse o bakar. Yanına da senin kokun olan birşeyler bırakırsın. Sütünü içer uyur altı degisir. 1 aylık bebeği bırakmak daha kolay bence ilerleyen aylara göreYa kızlar delimisin diyeceksiniz belki ama benim Kasım sonu bir eğitimim var, ilk yardım eğitimi 3 gün sürecek toplamda ve ben şimdiden bebeği kime bırakacağım diye üzülüyorum... Ailem yakın değil annem çalışır mı çalışmaz mı o an kestiremiyorum, kardeşim var 22 yaşında o abla ben gelir bakarım diyor o da yapabilir mi 1 aylık bebekle daha minicik olucakkv yapamaz zaten yaşlı.. Eşim izin alabilir belki kendi iş yerinden. Siz olsanız ne yapardınız benim durumumda?
Bence annen kıyamayıp izin alır bakar. Ama mümkün olmazsa da kardeşim ve eşimin birlikte bakmasını isterdim sanırım.
Bence artık ilişkiye girmeyin biz son 3 aya girdiğimizden beri ilişkiye girmiyoruzOf kizlar esimle iliskiye girdik ve ardindan hemen pembe kanama oldu. Su anda yok ama cok canimi skti. 2 ay once yine boyle olmustu doktor iliskiyi yasaklamadi sadece sert olmasin dikkatli olun dedi. Niye byle anlamadm. Bebegin hareketlerini takip ediyorm. Arada toplaniyor ve canimi cok acitiyor. Kasilma mi oluyor bunlar
Gözün Aydın’ı kuzum en kısa sürde kucağına alıp evine dönersin inşallah rabbim hiç ayırmasın siziEkim anneleri sizinle burda başından beri çok güzel günler geçirdik bilgi paylaşımı yaptık birbirimize destek olduk hepinize çok teşekkür ederim ❤ Benim oğlan eylülü seçti gece itibariyle acil sezaryene alındım bebeğim iyiymiş çok şükürinş. Sağ salim atlatırız bu süreci benimde ağrılarım var yatıyorum işte.. prematüre annesi olmakta varmış kaderde.. bunada şükür
Canım ne deliliği, benim de Eylül Ekim kasim duruşma dolu. Ya yanımda göturucem ben adlieyedeyken eşim duracak ofiste başında ya da anneme kayinvalideye birakicam mecburen. Eşim hepsine yetisemiycek onun da ajandası dolu çünkü. 2-3 günden birşey olmaz, sütü bırakırsın hangisi musaistse o bakar. Yanına da senin kokun olan birşeyler bırakırsın. Sütünü içer uyur altı degisir. 1 aylık bebeği bırakmak daha kolay bence ilerleyen aylara göre
Bebeğiniz hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsünİyi geceler kızlar, bütün bebekler kıpır kıpır maasallahYaramazlık yapıp erkenden gelmesinler de sayılı gunumuz kaldı sabredecegiz
Cumartesi sabah gelinimiz doğum yaptı ve hala oldumAkşamüstü kardesim geldi aldı gittik gördük bebeği ve gelinimizi. O gece orda kaldık, pazar hastaneden cikaricaz eve getiricez derken bebiste crp yüksek çıktı ve antibiyotik tedavisi için kuveze aldilar 40+2 de zaten 2300 Gr gelip şaşırttı bizi bir de bizimle eve gelmeyince iyice şaşırdık, burulduk biraz da. Gününü doldurup doğum da normal olunca beklemiyorduk acikcasi. Ama annede vajinal enfeksiyon vardı son haftalarda tedavi olmasına rağmen bebeğe de sirayet etmiş maalesef
Pazar akşamüstü eve geldim ama gelmez olaydım. Geldiğimde evde yoktu aradım birkaç kez açmadı. Sonra geldi olmuyor böyle yaz dilekceni protokolünü bosanalim dedi. Nooluyor dedim, ben sorumsuzmusum, kendi başıma gibi davraniyormusum, 150 km yola nasıl gitmişim, ya kaza bela olsaymis ne yaparmisim....Oysa sabah kardeşim annemleri almaya gelecek ben de gitmek istiyorum deyince tamam der gibi kafa salladı sadece. Madem öyle sorduğumda deseydin bunları gittim geldim ortada birşey yok neyin tantanasini yapiyorsun dedim ben de. Hala konuşmuyor , evde birşey yemiyor, kendi işini kendi görüyor. Balkonda oturuyordu gittim oturdum, salona geçti, iki gecedir salona kamp kurdu. Kapısını kapatmış yatıyor bu mu şimdi çocuğu için endişe eden adam usandım vallahi, ne zaman benim ailemle ilgili birşey olsa muhakkak bir arıza çıkartıyor. Ben bu bebeği 9 yıl bekledim, bir sürü badireden sonra rabbim nasip etti, pandemi, maddi sıkıntılar vs derken bu da tuz biber oldu. Tam besikti dolapti sipariş edecektim hepsinden vazgeçtim. Hicbirsey almiycam ne yapıyorsa yapsın. Öyle kızgın ve üzgünüm ki anlatamam.. Allah akıl fikir versin... Çok yoruldum, bu şekilde huzursuz ve diken üstünde bir hayat hiç bana göre değil.. ne geçiyor eline böyle yapinca hiç ama hiç aklım ermiyor. Geçen sefer de bayramda tartistigimizda bebek geriden gelmeye başlamıştı. Bu sefer elimden geldigince sakin kalmaya çalışıyorum, yemeye çalışıyorum ama cumartesi kontrol var inşallah bir aksaklık yoktur kuzumda.
geçmiş olsun canım Allahın izni ile inşallah duracak bebeğin..Benim de dün sancılarım çıktı açıklık 1cm dendibugünde hastanedeyim dua edin inşaAllah kendim sancı hissetmiyorum
maşallah canım inşallah bebeğin vaktinde gelecekGirememiştim siteye canım 2840 olmuş kilomuzama rahim ağzı uzunluğu yine incelmiş 26 mm olmuş
geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyütsün bebeğin inşallah tez vakitte toparlanıp yanına gelecekEkim anneleri sizinle burda başından beri çok güzel günler geçirdik bilgi paylaşımı yaptık birbirimize destek olduk hepinize çok teşekkür ederim ❤ Benim oğlan eylülü seçti gece itibariyle acil sezaryene alındım bebeğim iyiymiş çok şükürinş. Sağ salim atlatırız bu süreci benimde ağrılarım var yatıyorum işte.. prematüre annesi olmakta varmış kaderde.. bunada şükür
Ben de öyleyim ama kaç kişiyle konuştuysam annenden son derece faydalan hiç çekinme ondan daha güveniliri yakını olmaz dediler biz pek anlaşamayız annemle ama torunuyla bağ kurşun isterim bence sen çağır o da seve seve gelir hem bağ oluşur torunuyla aralarındaTeşekkürr ederimm cevabın için canım, bende annemi isterim ama çalışıyorsa işini gücünü bırak gel diyemem yani genel olarak ben kimseden pek birşey isteyemem.
Yaa neden hamiş kadınları üzüyor ki bu erkekler...Üzülme canım sen,senin yaptığın bir şey yok ki yaİyi geceler kızlar, bütün bebekler kıpır kıpır maasallahYaramazlık yapıp erkenden gelmesinler de sayılı gunumuz kaldı sabredecegiz
Cumartesi sabah gelinimiz doğum yaptı ve hala oldumAkşamüstü kardesim geldi aldı gittik gördük bebeği ve gelinimizi. O gece orda kaldık, pazar hastaneden cikaricaz eve getiricez derken bebiste crp yüksek çıktı ve antibiyotik tedavisi için kuveze aldilar 40+2 de zaten 2300 Gr gelip şaşırttı bizi bir de bizimle eve gelmeyince iyice şaşırdık, burulduk biraz da. Gününü doldurup doğum da normal olunca beklemiyorduk acikcasi. Ama annede vajinal enfeksiyon vardı son haftalarda tedavi olmasına rağmen bebeğe de sirayet etmiş maalesef
Pazar akşamüstü eve geldim ama gelmez olaydım. Geldiğimde evde yoktu aradım birkaç kez açmadı. Sonra geldi olmuyor böyle yaz dilekceni protokolünü bosanalim dedi. Nooluyor dedim, ben sorumsuzmusum, kendi başıma gibi davraniyormusum, 150 km yola nasıl gitmişim, ya kaza bela olsaymis ne yaparmisim....Oysa sabah kardeşim annemleri almaya gelecek ben de gitmek istiyorum deyince tamam der gibi kafa salladı sadece. Madem öyle sorduğumda deseydin bunları gittim geldim ortada birşey yok neyin tantanasini yapiyorsun dedim ben de. Hala konuşmuyor , evde birşey yemiyor, kendi işini kendi görüyor. Balkonda oturuyordu gittim oturdum, salona geçti, iki gecedir salona kamp kurdu. Kapısını kapatmış yatıyor bu mu şimdi çocuğu için endişe eden adam usandım vallahi, ne zaman benim ailemle ilgili birşey olsa muhakkak bir arıza çıkartıyor. Ben bu bebeği 9 yıl bekledim, bir sürü badireden sonra rabbim nasip etti, pandemi, maddi sıkıntılar vs derken bu da tuz biber oldu. Tam besikti dolapti sipariş edecektim hepsinden vazgeçtim. Hicbirsey almiycam ne yapıyorsa yapsın. Öyle kızgın ve üzgünüm ki anlatamam.. Allah akıl fikir versin... Çok yoruldum, bu şekilde huzursuz ve diken üstünde bir hayat hiç bana göre değil.. ne geçiyor eline böyle yapinca hiç ama hiç aklım ermiyor. Geçen sefer de bayramda tartistigimizda bebek geriden gelmeye başlamıştı. Bu sefer elimden geldigince sakin kalmaya çalışıyorum, yemeye çalışıyorum ama cumartesi kontrol var inşallah bir aksaklık yoktur kuzumda.
Ben de öyleyim ama kaç kişiyle konuştuysam annenden son derece faydalan hiç çekinme ondan daha güveniliri yakını olmaz dediler biz pek anlaşamayız annemle ama torunuyla bağ kurşun isterim bence sen çağır o da seve seve gelir hem bağ oluşur torunuyla aralarında
Aşırı sahiplenme , aşırı koruma kollama da sorun oluyor aynen. Benim riskim olsa, en ufak kendimi kötü hissetsem çıkar miyim yola. Hem ciktiysam da hastaneye gittim geçer yan odaya dogururdumBebeğiniz hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün
Eşin çocukça davranıyor takmamak mümkün değil biliyorum ama sen bebeğini düşün..
Benim eşimde ilk hamileliğimde beni çok strese soktu ve inan okadar taktığıma pişmanım hepsi bebeğime yansıdı
Sanırım baba olma sorumluluğu ağır geliyor onlara benim eşim korkuyordu çocuğa yetemeyeceğini, onu koruyamayacağını düşünüyordu.. Ben doğum yaptıktan sonra beni nekadar strese soktuğunu anca anladı..
Senin eşinde de kendi eşimi gördüm, hep bir korku var içinde bebeğe ve sana birşey olacak korkusu, korkusunu dile getirirken birşeyleri yıkıyor belki yıktığının farkındada değildir bunu oturup konuşarak çözebilirsiniz..
Benim eşim şimdiki hamileliğimde dört dörtlük bir baba ve eş oldu o korkuyu ilk hamileliğimde yendi..
Düşün biz yolda yürürken bana araba çarpmasın diye beni kaldırım tarafına alıyordu bu seferde binalardan birşey düşer diye korkuyordu..
Benim de annem yanımda şimdi çalışırken de annem bakacak mecbur.Biz de pek anlaşamayız ama idare ediyoruzBen de öyleyim ama kaç kişiyle konuştuysam annenden son derece faydalan hiç çekinme ondan daha güveniliri yakını olmaz dediler biz pek anlaşamayız annemle ama torunuyla bağ kurşun isterim bence sen çağır o da seve seve gelir hem bağ oluşur torunuyla aralarında
Bak ne güzel hepsinin farkındasın onun için takmaAşırı sahiplenme , aşırı koruma kollama da sorun oluyor aynen. Benim riskim olsa, en ufak kendimi kötü hissetsem çıkar miyim yola. Hem ciktiysam da hastaneye gittim geçer yan odaya dogururdumdağ başına kampa gitmedim ki Ayrıca şu an ben evdeyim o ofiste şimdi bir sancı tutsa onun gelmesi en az 1 saat , ben zaten taksiye atlayıp aticam kendimi hastaneye. Sanki 24 saat başında elimden tutuyor, ben de hiç bir yere çıkmıyorum da ilk defa çıkmışım gibi. Geçen hafta duruşmaya gittim, adliyeye bıraktı ama bekleyip de eve getiremedi işi var diye, hastaneye gittim aynı şekilde bırakıp devam etmek zorundaydı. Adliye, hastane, otobüs, minibüs, taksi çok mu steril ortam sanki. Boş tantana başka birşey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?