2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248

Bence annen kıyamayıp izin alır bakar. Ama mümkün olmazsa da kardeşim ve eşimin birlikte bakmasını isterdim sanırım.

Evet canım iş oldugunda, kazanç olduğunda hiç sorunu yok neredeyse. Bir de tüm dünyanın yükünu üzerine almaya bayılır. E yükü gogusleyemeyince de patlıyor da ben de aksine esnaf çocuğuyum , şimdi de serbest çalışıyoruz. Oldum olası benim için varsa vardır yoksa da sorun değildir. Öyle olmadığı halde sartlari zorlayan talepkar biri de değilim. Bir de eski kaynana travması var asamadigi.. hayır ne kazanıyorsun böyle yaparak diyorum, en çok ben kaybediyorum diyor

Pazartesi çıkacakmış canım, her gün kuvezden fotosunu atıyor kardeşim sarı kuzunun kilodan değil enfeksiyondan girdi kuveze, antibiyotik tedavisi için. Son iki haftaya kadar 2800 Gr geçmişti. Son iki hafta annede enfeksiyon kaynaklı kusma ishal oldu, ilaçlara rağmen pek rahatlayamadi o arada minnak sıpa da kilo vermiş sanırım. Çok şükür 2400 olmuştu dün. İlk gün süt de gelmedi ama mama aldık verdik hastaneye çok şükür şimdi geliyormuş, götürüyorlar sütü hastaneye.
Ben şimdi eşya alırsam kafana göre aldın diycek, almiycam. Almaya kalkınca bana sormadan alamayacak zaten

Aynen dedim sen kimsesiz biri ile evlenmeliymissin. Hayır ben zaten anam babam da olsa kimsenin lafıyla hareket eden biri değilim. En koptugumuz zamanda bile ailem karar senin, ne kadar verirsen yanındayız dediler, müdahale etmediler. Etmelerine de müsaade etmezdim zaten. Aslına bakarsan bulup bulabileceği en saygılı ve haddini bilen aileyle muhatap ama yaranamiyorlar. Biz trakyaliyiz bizde damat sayılır ama kız da evden çıktı diye bırakılmaz. Onlarda ise kız evden çıkınca diğer tarafın demisbasina yazılıyor sanki
Bıraktım takiliyor kendi kendine. Geçen akşam renklileri on yıkamada yikayacakti nerdeyse , makine otomatik 90 dereceye atıyor bizim son anda yakaladım. Dün akşam da iki sepet çorap vardı ayiklanacak, oturdu onları atıkları bı ise yaradı pazartesi akşamüstü aradım gelince yemek yiyecek misin diye yemiycem deyince ben karnımı doyurdum çayı demledim oturdum. Kendime kadar yapıyorum, annemde yiyorum falan kendi de baksın madem basının çaresine

Tabi canım özgüven patlaması. Karşısında da silik bir tip yok, kıyamet orda kopuyor. Sabirliyim hem de çok ama öyle vur kafasına al ekmegini bir tip de değilim. Kırk kere söyledim ben dik kafalı biriyim ama kafamı dikmemek için çok tutuyorum kendimi, sen de bunu bil diktirme benim kafamı diye anlatamadım gitti Neyse bıraktım su an dertlenmiyorum.. Doğum ve sonrasında da devam etmeye kalkarsa lohusaligimda ve minik mucizemin dünyaya merhaba dediği ilk günlerde canımızı sıkmasına müsaade etmeyecegim.

Eşim 47 ben 38 oldum canım. Sanırım andropozla lohusalık aynı döneme gelecek Cocuksa gitsin anası eglesin beni kimse eğleniyor ugrasamiycam valla

Doğumun ertesi günü kanda CRP yüksek çıktı. Büyük insan olsa bir kutu antibiyotikle geçecek seviyede ama yenidoğan olunca ilacı evde kullanmak mümkün değil mecburen kaldı sıpa Su an senin yapman gereken yaşadıklarını hiç düşünmeden sagmaya odaklanman. Düzenli aralıklarla gelen 1 damla dahi olsa vazgeçmeden sağman. Kuzenimde de gelinde de gelmedi başta uzulduler. Ama iki saatte bir sagdilar, incir , rezene çayı, e bebekteki malt içeceği işlerine yaradı. Sutum gelmiyor deme sakın, eve gidince o süt size çok lazım olacak

Problem belli, kaynana travması, çözümü istemesi ve terapiyi kabul etmesi lazim. Ben gerekeni yapmaya hazırım. Bu gidişle doğum ve sonrasında ne hastaneye ne eve ne onun ne benim ailemi almiycam. Hastanede de evde de yetsin yetişsin de göreyim diycem o olacak Madem paylaşamiyor, madem hükmü elinden gidiyor gibi hissediyor herşeyi goguslesin o zaman da bı göreyim bakayım nasıl oluyormuş

Canım ne deliliği, benim de Eylül Ekim kasim duruşma dolu. Ya yanımda göturucem ben adlieyedeyken eşim duracak ofiste başında ya da anneme kayinvalideye birakicam mecburen. Eşim hepsine yetisemiycek onun da ajandası dolu çünkü. 2-3 günden birşey olmaz, sütü bırakırsın hangisi musaistse o bakar. Yanına da senin kokun olan birşeyler bırakırsın. Sütünü içer uyur altı degisir. 1 aylık bebeği bırakmak daha kolay bence ilerleyen aylara göre

Bence annen kıyamayıp izin alır bakar. Ama mümkün olmazsa da kardeşim ve eşimin birlikte bakmasını isterdim sanırım.

Anneme konuyu açtım daha önce dedim olmazsa günü birlik kreşler var burda oraya bırakırım o da yok ben bırakırmıyım dedi hele o zaman bi gelsin dedi.. Teşekkür ederim yorumun için

Bence artık ilişkiye girmeyin biz son 3 aya girdiğimizden beri ilişkiye girmiyoruz

Gözün Aydın’ı kuzum en kısa sürde kucağına alıp evine dönersin inşallah rabbim hiç ayırmasın sizi

Kızlar ben dün gece hiç uyuyamadım bel ve kasık ağrım vardı Geçer diye bekledim geçmedi. En yakın hastaneye geldim doktor muayenede bebeğin baya indiğini, aşağı baskı yaptığını söyledi ve 3 hafta önceki kontrolümde ters duruyordu şimdi doğum pozisyonuna girmiş dedi. Muayenede sertleşme hissetmedim ama oluyor mu ve sıklığı nedir diye sordu. Bende olduğunu ama yemekten şiştiğimi sandığımı söyledim. İdrar ve Nts istedi. Ona göre karar veririz ne yapacağımıza dedi. Bebek 48cm ve 2480gr olmuş. Kendi doktoruma da salı günü randevum var. Burdan çıkacak sonuca göre ona da haber vericem. Sizde kendinize dikkat edin nolur. Bizim ev dublex sürekli aşağı yukarı inip çıktım şimdi keşke yatsaydım diyorum korkudan. Umarım acelecilik yapmaz bebeğim

Annelik iç güdüsü şimdiden evham yapıyorum işte görümcem var bana çok yakın oturuyor söylesem belki o da bakar ama çok derin düşünüyorum bazı şeyleri ya kocası rahatsız olursa ya kendi işleri olursa diye. Eğitim sabah 9dan öğlen 4e kadar olacakmış uzun bir süre de değil aslında ama içim bi değişik düşündükçe üzülüyorum .

Allah sanada bana da kolaylık versin canım inşallah herşey hallolur

Bebeğiniz hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün

Eşin çocukça davranıyor takmamak mümkün değil biliyorum ama sen bebeğini düşün..

Benim eşimde ilk hamileliğimde beni çok strese soktu ve inan okadar taktığıma pişmanım hepsi bebeğime yansıdı

Sanırım baba olma sorumluluğu ağır geliyor onlara benim eşim korkuyordu çocuğa yetemeyeceğini, onu koruyamayacağını düşünüyordu.. Ben doğum yaptıktan sonra beni nekadar strese soktuğunu anca anladı..

Senin eşinde de kendi eşimi gördüm, hep bir korku var içinde bebeğe ve sana birşey olacak korkusu, korkusunu dile getirirken birşeyleri yıkıyor belki yıktığının farkındada değildir bunu oturup konuşarak çözebilirsiniz..

Benim eşim şimdiki hamileliğimde dört dörtlük bir baba ve eş oldu o korkuyu ilk hamileliğimde yendi..

Düşün biz yolda yürürken bana araba çarpmasın diye beni kaldırım tarafına alıyordu bu seferde binalardan birşey düşer diye korkuyordu..

Benim de dün sancılarım çıktı açıklık 1cm dendibugünde hastanedeyim dua edin inşaAllah kendim sancı hissetmiyorum
geçmiş olsun canım Allahın izni ile inşallah duracak bebeğin..
Girememiştim siteye canım 2840 olmuş kilomuz ama rahim ağzı uzunluğu yine incelmiş 26 mm olmuş
maşallah canım inşallah bebeğin vaktinde gelecek
geçmiş olsun canım Allah analı babalı büyütsün bebeğin inşallah tez vakitte toparlanıp yanına gelecek
Sen şimdi toparlanmaya çalışmalısın, sütün gelmesi için stres sıkıntıdan uzak durmalısın ve beslenmene dikkat etmelisin bebeğinin şuan anne sütüne ihtiyacı var bol sütün olur inşallah

Teşekkürr ederimm cevabın için canım, bende annemi isterim ama çalışıyorsa işini gücünü bırak gel diyemem yani genel olarak ben kimseden pek birşey isteyemem .
Ben de öyleyim ama kaç kişiyle konuştuysam annenden son derece faydalan hiç çekinme ondan daha güveniliri yakını olmaz dediler biz pek anlaşamayız annemle ama torunuyla bağ kurşun isterim bence sen çağır o da seve seve gelir hem bağ oluşur torunuyla aralarında

Şimdi merak ediyorum ikinci doğum kimde olacak.
Ve kızlar benim ağrılarım çok şiddetli bacak bacak üstüne atamıyorum kasık kemiği ağrısından. Gece uyutmuyor gündüz yürütmüyor. Doktorum praol içmeyi dene geçmezse gel dedi parol ictim ama farketmedi agrilar, haftaya carsambaya kadar bekleme taraftarıyım. 1 haftadir var neredeyse bu agrilar.

Yaa neden hamiş kadınları üzüyor ki bu erkekler...Üzülme canım sen,senin yaptığın bir şey yok ki ya

Teşekkürr ederim canım, ben çok iyiyim annemle haklısın çekinmek yersiz ama yapım gereği her işimi kendim halletmeyi severim . Şu da bir gerçek ki en guvenebileceğim insan o en çok onun bakmasını isterim seninde söylediğin gibi hayırlısı bakalım inşallah o bakar

Aşırı sahiplenme , aşırı koruma kollama da sorun oluyor aynen. Benim riskim olsa, en ufak kendimi kötü hissetsem çıkar miyim yola. Hem ciktiysam da hastaneye gittim geçer yan odaya dogururdum dağ başına kampa gitmedim ki Ayrıca şu an ben evdeyim o ofiste şimdi bir sancı tutsa onun gelmesi en az 1 saat , ben zaten taksiye atlayıp aticam kendimi hastaneye. Sanki 24 saat başında elimden tutuyor, ben de hiç bir yere çıkmıyorum da ilk defa çıkmışım gibi. Geçen hafta duruşmaya gittim, adliyeye bıraktı ama bekleyip de eve getiremedi işi var diye, hastaneye gittim aynı şekilde bırakıp devam etmek zorundaydı. Adliye, hastane, otobüs, minibüs, taksi çok mu steril ortam sanki. Boş tantana başka birşey değil.

Benim de annem yanımda şimdi çalışırken de annem bakacak mecbur.Biz de pek anlaşamayız ama idare ediyoruz

Bak ne güzel hepsinin farkındasın onun için takma
Ben bu hamileliğimde avmye gidecektim işi olmasına rağmen peşime takıldı, alışverişten de nefret eder beni bırak srn git desem de yok bekçi gibi durdu başımda alışverişi bıraktım beni eve bırak birdaha sakın peşime takılma dedim
Ne yapayım aklım sizde kalıyor diye yakınıyor oda

Yani dediğin gibi evde güvende olduğumuzun garantisi varmı tabiki yok boşa hem kendilerini hem bizi üzüyorlar her şeyin fazlası zarar keşke anlasar

Kızlar 33.haftadayım karın cevresi 30.haftada cıktı kilosu 1800 gr olmus moralim bozuldu nstye girdim sancım cıktı dr gelmesini bekliyorum iştahım hıc yok yemek yıyemiyorum kilosuda belki ondan az

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…