Ay ben de bilmiyorum ki, doguma yakin olur diye düşünüyorum acaba bebeklerimiz kanala mi gidiyor ki hazırlık mı var içeride.Gece istemsiz dönüyorum o ağrı ile uyanıyorum dediğin gibi. Sırf bu ağrı yüzünden çalışabilir raporunu bozacağım galiba. Araba kullanırken pedal değişiminde bile acıyor.
Evet insallah :)Yani yine de bence risk almamak lazım doğumu tetikliyor çünkü bi de kanama olmuş.Doğumdan sonra olur zaten ilişki bir ömür berabersiniz inş
Canim bende ayni durumdayim hatta ben 31.haftamda 46 cm 2227grm geldi her seferi de bu kız uzun olcak ve iri yapılı diyor sekerden korkuyordum boya etki etmez dedi bebegin bütün kiyafetlerini 3 - 6 ay aldim insallah dedigi gibi doğar yoksa hersey cok büyük olacak
Aynen canm benim her harekette hissediliyir aci zaten. Ogrenirsen doktorundan yazarsin benim kontrole iki hafta var daha. Dogum deyince korkuyorum erkenden gelecek gbi her yasadigim. Insallah hersey normaldir yolundadirAy ben de bilmiyorum ki, doguma yakin olur diye düşünüyorum acaba bebeklerimiz kanala mi gidiyor ki hazırlık mı var içeride.Gece istemsiz dönüyorum o ağrı ile uyanıyorum dediğin gibi. Sırf bu ağrı yüzünden çalışabilir raporunu bozacağım galiba. Araba kullanırken pedal değişiminde bile acıyor.
Masallah canim bebisin büyümüş sende daha dikkatli ol diyecemde bol bol dinlen insallah biseycik olmaz bir ara bendede olmustu o ağrılardan cok şükür simdi gecti hayirli haberler al bizide bilgilendir canimKızlar ben dün gece hiç uyuyamadım bel ve kasık ağrım vardıGeçer diye bekledim geçmedi. En yakın hastaneye geldim doktor muayenede bebeğin baya indiğini, aşağı baskı yaptığını söyledi ve 3 hafta önceki kontrolümde ters duruyordu şimdi doğum pozisyonuna girmiş dedi. Muayenede sertleşme hissetmedim ama oluyor mu ve sıklığı nedir diye sordu. Bende olduğunu ama yemekten şiştiğimi sandığımı söyledim. İdrar ve Nts istedi. Ona göre karar veririz ne yapacağımıza dedi. Bebek 48cm ve 2480gr olmuş. Kendi doktoruma da salı günü randevum var. Burdan çıkacak sonuca göre ona da haber vericem. Sizde kendinize dikkat edin nolur. Bizim ev dublex sürekli aşağı yukarı inip çıktım şimdi keşke yatsaydım diyorum korkudan. Umarım acelecilik yapmaz bebeğim
Ekim anneleri sizinle burda başından beri çok güzel günler geçirdik bilgi paylaşımı yaptık birbirimize destek olduk hepinize çok teşekkür ederim ❤ Benim oğlan eylülü seçti gece itibariyle acil sezaryene alındım bebeğim iyiymiş çok şükürinş. Sağ salim atlatırız bu süreci benimde ağrılarım var yatıyorum işte.. prematüre annesi olmakta varmış kaderde.. bunada şükür
Canim ultrasonda farklılık gösterebilir bebegin pozisyonuda icin rahat etmiyorsa baska doktorada görün derim bol bol dinlen ve yemene dikkat et zorlada olsa biseyler ye bebisin icinKızlar 33.haftadayım karın cevresi 30.haftada cıktı kilosu 1800 gr olmus moralim bozuldu nstye girdim sancım cıktı dr gelmesini bekliyorum iştahım hıc yok yemek yıyemiyorum kilosuda belki ondan az
Yokcanim dogru diyorsun doktorumda oyle dedi seker boya etki etmez genetik dedi bacak boyu uzun dediki esimde bende cok kisa değiliz zaten kıyafetleri bol bol aldim bakalim ne olcak hayirlisi artikmaşallah minnoş kızına☺ ama cidden uzun bu haftalardaki bebeklere göre, bazı yenidoğanlarda 50-56 cm yazıyor belki onlardan alabilirsin. Ya da 1-2 ay olarak satılanlar falan da olabilir. Şeker sadece kiloda etki ediyor, boy genetik diye biliyorum ama yanlış da bilgi vermiş olmayayım.
Vakit kaybetmeden git canim enazindan dogru bilgi alir stres yapmazsın bide onlemini alirsin enazindan bizide haberdar et insallah hayirli haberler alirsinÜniversite hastanesine sevk etti kızlar perinatolojı baksın bide içimiz rahat etsin dedi
Canım ilk yardım eğitimi bizdeki gibiyse sürekli seansları olan bi eğitim ve çok da önemli bi eğitim değil. Doğumdan bi ay sonrası oluyor yani bence organizatörü bilgilendirip gelemeyeceğini söylesen sıkıntı olmaz. Bebeğin büyüdüğünde sonraki eğitimlere katılırsın. Erteletme imkânın yoksa da en iyisi annenin bakması ben olsam anneme bırakırdım. Ki zaten bırakmam demiş en iyi anneler yardımcı olur bu konulardaYa kızlar delimisin diyeceksiniz belki ama benim Kasım sonu bir eğitimim var, ilk yardım eğitimi 3 gün sürecek toplamda ve ben şimdiden bebeği kime bırakacağım diye üzülüyorum... Ailem yakın değil annem çalışır mı çalışmaz mı o an kestiremiyorum, kardeşim var 22 yaşında o abla ben gelir bakarım diyor o da yapabilir mi 1 aylık bebekle daha minicik olucakkv yapamaz zaten yaşlı.. Eşim izin alabilir belki kendi iş yerinden. Siz olsanız ne yapardınız benim durumumda?
Yokcanim dogru diyorsun doktorumda oyle dedi seker boya etki etmez genetik dedi bacak boyu uzun dediki esimde bende cok kisa değiliz zaten kıyafetleri bol bol aldim bakalim ne olcak hayirlisi artik
Güzel haberler alırsın inşAllah canımÜniversite hastanesine sevk etti kızlar perinatolojı baksın bide içimiz rahat etsin dedi
Evet öyle bir durum var ama esnek çalışma da olsa okula gidip gelmek ciddi anlamda zorlamaya başladı. Bir de ben üniversitede çalışıyorum ve hocalar için sağlanan uzaktan çalışma kolaylığı asistans sağlanmıyor. Biz de el mahkum gitmek zorunda kaliyoruz 3 4 saat bile olsa. Evde çalışmaya izin verseler tadından yenmez de işte.Seninle aynı haftalardayız, benim de çok ağrım olmaya başlamıştı. Eşim bırakıyordu işe ama eve dönüşlerimiz 2 saati buluyordu. Ben özel sektörde çalışıyorum. Raporumu bozdurmak yerine evde çalışma talep ettim doğum iznime kadar olan 3 hafta için. Sağ olsunlar olur dediler, çok önemli bir şey olursa gideceğim. Kamuda mısın özelde misin bilmiyorum ama kamuda da esnek çalışma imkanı geri dönmüştü en son.
En geç pazartesi gideceğim ben de, haber veririm sana da. Merak etme sende 1 aydır bende de 10 gündür var bir şey olmuyor demek ki. Ama nedenini öğrenelim bakalım.Aynen canm benim her harekette hissediliyir aci zaten. Ogrenirsen doktorundan yazarsin benim kontrole iki hafta var daha. Dogum deyince korkuyorum erkenden gelecek gbi her yasadigim. Insallah hersey normaldir yolundadir
Masallah canim bebisin büyümüş sende daha dikkatli ol diyecemde bol bol dinlen insallah biseycik olmaz bir ara bendede olmustu o ağrılardan cok şükür simdi gecti hayirli haberler al bizide bilgilendir canim
Üniversite hastanesine sevk etti kızlar perinatolojı baksın bide içimiz rahat etsin dedi
İyi geceler kızlar, bütün bebekler kıpır kıpır maasallahYaramazlık yapıp erkenden gelmesinler de sayılı gunumuz kaldı sabredecegiz
Cumartesi sabah gelinimiz doğum yaptı ve hala oldumAkşamüstü kardesim geldi aldı gittik gördük bebeği ve gelinimizi. O gece orda kaldık, pazar hastaneden cikaricaz eve getiricez derken bebiste crp yüksek çıktı ve antibiyotik tedavisi için kuveze aldilar 40+2 de zaten 2300 Gr gelip şaşırttı bizi bir de bizimle eve gelmeyince iyice şaşırdık, burulduk biraz da. Gününü doldurup doğum da normal olunca beklemiyorduk acikcasi. Ama annede vajinal enfeksiyon vardı son haftalarda tedavi olmasına rağmen bebeğe de sirayet etmiş maalesef
Pazar akşamüstü eve geldim ama gelmez olaydım. Geldiğimde evde yoktu aradım birkaç kez açmadı. Sonra geldi olmuyor böyle yaz dilekceni protokolünü bosanalim dedi. Nooluyor dedim, ben sorumsuzmusum, kendi başıma gibi davraniyormusum, 150 km yola nasıl gitmişim, ya kaza bela olsaymis ne yaparmisim....Oysa sabah kardeşim annemleri almaya gelecek ben de gitmek istiyorum deyince tamam der gibi kafa salladı sadece. Madem öyle sorduğumda deseydin bunları gittim geldim ortada birşey yok neyin tantanasini yapiyorsun dedim ben de. Hala konuşmuyor , evde birşey yemiyor, kendi işini kendi görüyor. Balkonda oturuyordu gittim oturdum, salona geçti, iki gecedir salona kamp kurdu. Kapısını kapatmış yatıyor bu mu şimdi çocuğu için endişe eden adam usandım vallahi, ne zaman benim ailemle ilgili birşey olsa muhakkak bir arıza çıkartıyor. Ben bu bebeği 9 yıl bekledim, bir sürü badireden sonra rabbim nasip etti, pandemi, maddi sıkıntılar vs derken bu da tuz biber oldu. Tam besikti dolapti sipariş edecektim hepsinden vazgeçtim. Hicbirsey almiycam ne yapıyorsa yapsın. Öyle kızgın ve üzgünüm ki anlatamam.. Allah akıl fikir versin... Çok yoruldum, bu şekilde huzursuz ve diken üstünde bir hayat hiç bana göre değil.. ne geçiyor eline böyle yapinca hiç ama hiç aklım ermiyor. Geçen sefer de bayramda tartistigimizda bebek geriden gelmeye başlamıştı. Bu sefer elimden geldigince sakin kalmaya çalışıyorum, yemeye çalışıyorum ama cumartesi kontrol var inşallah bir aksaklık yoktur kuzumda.
Bebek ağırlaştığı için bence bu ağrılar. Bi arkadaşım benden 5 6 hafta önde son ayda onun da olmuş ve hâlâ da var. Ben sordum normal dedi. Bebek kemiklerimize ağırlık yaptığı için oluyormuş. Benim de sızlıyor resmenEn geç pazartesi gideceğim ben de, haber veririm sana da. Merak etme sende 1 aydır bende de 10 gündür var bir şey olmuyor demek ki. Ama nedenini öğrenelim bakalım.
Kız sen bir de o acıya rağmen ilişkiye mi girdin ben popomu kıpırdatamıyorum.☺
Ben olsam kasımda zaten salgın yüzünden her şey iptal olacak diye düşünürdüm. Şimdiden bunlar için sıkma kendini :)Ya kızlar delimisin diyeceksiniz belki ama benim Kasım sonu bir eğitimim var, ilk yardım eğitimi 3 gün sürecek toplamda ve ben şimdiden bebeği kime bırakacağım diye üzülüyorum... Ailem yakın değil annem çalışır mı çalışmaz mı o an kestiremiyorum, kardeşim var 22 yaşında o abla ben gelir bakarım diyor o da yapabilir mi 1 aylık bebekle daha minicik olucakkv yapamaz zaten yaşlı.. Eşim izin alabilir belki kendi iş yerinden. Siz olsanız ne yapardınız benim durumumda?
Benim doktorum da 40 haftada doğarsa bebeği 3800 g bekliyor. O yüzden kıyafetlerini 50 cm değil de 56 cm olanlardan aldım. Her halükarda 62 yenidoğan bebeğe büyük kalır bence.Kızlar merhaba, size 2 sorum olacak. İlki doktorum ne zaman kontrole gitsek bu çocuk uzun boylu olacak diyor. En son 33. Haftamda gittim 45cm 2200 gr idi. Burada yazanları falan okuyunca bence ortalama boyu ama doktorum öyle küçük şeyler alma falan dedikçe resmen yenidoğan kıyafeti alamadım oğlumaH&M’den 1-2 ay olan alt üst takımlarından aldım. Onlar da yanlış hatırlamıyorsam 62 cm falan. Uzun boylu olsa bile en fazla 52-54 cm doğmaz mı? Of dertlere bak demeyin, ne zaman alışveriş yapsam kendimi 2-4, 3-6 hatta bazen 9-12 ay alırken buluyorum eşim çıplak kaldı çocuk modunda ikincisi de ben Bagmori’den sırt çantası almıştım yıkama talimatlarını anlayamadım bir türlü onun da görselini ekledim. Üzerindeki yazı falan silinir mi dedim. Alan yıkayan var mı?
İdrar yolu enfeksiyonunun temizlikle ilgisi yok. Gebelikte kaslar gevşediği için idrar torbası tam boşalmıyor, kalanlar da bekledikçe enfeksiyona yol açıyor. Temizlikten ziyade bol bol su içip sık sık tuvalete gitmek, idrarı tutmamak gerekiyor. Enfeksiyon çoğu zaman da belirti vermiyor. Ne güzel seninki tespit edilmiş. İnşallah hemen geçer.Şimdi çıktım çok şükür canım Nts de bişey çıkmadı. Sancılar idrar yolu enfeksiyonuymuş. Evin içinde nerden kaptım enfeksiyonu bilmiyorum. Başak burcuyum aşırı da dikkat ederim tuvalet temizliğine. Neyse monurol yazdı geçmezse ara dedi bakalım.
Evet öyle bir durum var ama esnek çalışma da olsa okula gidip gelmek ciddi anlamda zorlamaya başladı. Bir de ben üniversitede çalışıyorum ve hocalar için sağlanan uzaktan çalışma kolaylığı asistans sağlanmıyor. Biz de el mahkum gitmek zorunda kaliyoruz 3 4 saat bile olsa. Evde çalışmaya izin verseler tadından yenmez de işte.
En geç pazartesi gideceğim ben de, haber veririm sana da. Merak etme sende 1 aydır bende de 10 gündür var bir şey olmuyor demek ki. Ama nedenini öğrenelim bakalım.
Kız sen bir de o acıya rağmen ilişkiye mi girdin ben popomu kıpırdatamıyorum.☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?