- 26 Ocak 2020
- 2.278
- 2.868
- 83
- 32
Atılır canım benim yazdığım dilekçede 657 deki tam maddeyi yazarken öyle bi cümle de yazdım. Şayet ki erken doğum olursa veya doğum gecikirse kullanamadığım izinleri de doğum sonrasında kullanmak istiyorum manasında bi cümle.Kamuda çalışan hanımlar şimdi bebek 38.haftada doğarsa doğum sonrasına izin olarak o 2 hafta da atılıyor mu?
Kızlar hamileyken hazır yogurt yediniz mi herkes ev yogurdu mu yiyo
Tam aksine Geçen hafta gittiğimizde daha 3 haftaya ihtiyacımız var dedi canımaz da olsa kilo alsın diye mi beklemek istiyor anlamadım
Ben hazır yoğurt tükettim özellikle dikkat ettim çünkü pastörize olmayan hiç birşey gebelikte özellikle süt ürünlerinde tavsiye edilmiyor. Ama sütü iyice kaynatılıp yapılınca pastörize olmuş olabilir belki o zaman da besin değeri gider mi bilemedim benim içime sinmediği için özellikle ev yoğurdu ev yapımı peynir vs hiç birşey yemedim hepsi pastörize olsun diye hep hazır tükettim.Kızlar hamileyken hazır yogurt yediniz mi herkes ev yogurdu mu yiyo
Evet benKızlar ya çamaşırı sürekli ıslak olan var mıbu aralar hep ıslaklık oluyor bende
Dr a danışıp al canım. Uykusuzluk ve stres de etkiliyor bebişi öyle düşün. Beni de uyku tutmadı bir türlü yatamıyorum. Gözlerimi yorup belki bir iki saat daha uyurum diye uğraşıyorum ama bakalım artık nasip. Sağlık afiyet olsun da bunları bir şekilde atlatıcaz inşallah az kaldı canımSıcak değil de bu çatı ağrısı beni uyutmuyor ya, vajinada ciddi bir yanma ekleniyor her hareketimde kemiklerinin ağrısı yetmez gibi.Ne zaman geçecek bu agrilar kızlar bu ağrılarla doğum nasıl olur ki, kemiklerim oynuyor resmen.
Parol alsam bebeğime gereksiz ilaç vermiş olur muyum kızlar sizce? Yoksa uyuyamayacağım
Ev yoğurdu yedim hep. Zate hep hazır yoğurdu hiç sevmem. Imkanınız varsa kesinlikle Ev yoğurdu yiyin sevmeseniz bile.
Canim üzgünüm ama dediğin gibi değil o iş..keşke hazır yoğurtlar gerćekten sütle yapılıyor olsa belki dedigine katılabilirim..eşimin iş yerinin deposu kiralanır yıllık firmalar tarafından o cok iyi bildigimiz Türkiye'nin en büyük markası tarafından kiralanıyor bir.kaç yıldır..sadece tonlarca toz yüklendi geçen yıldan beri.. ne tozu ? tabiki süt tozu dedikleri madde ve peynirler yogurtlar hep onunla oluyor ..icerdigi kimyasallar koruyucular da cabası...yogurt yediginizi sanmayin yani asla öyle birsey yok...Hatta Yavuz Dizdar bir kere demisti ki hazır yogurt yiyeceginize yemeyin sagliginizi koruyin daha iyi diye..en kötü kaynatıp kendin yaptigin yoğurt 10 kat iyidir hazir yogurttan ..hiç bulamıyorsanız açık sütü günlük süt alip mayalayin lütfen öyle.bir yanılgıya düşmeyinBen hazır yoğurt tükettim özellikle dikkat ettim çünkü pastörize olmayan hiç birşey gebelikte özellikle süt ürünlerinde tavsiye edilmiyor. Ama sütü iyice kaynatılıp yapılınca pastörize olmuş olabilir belki o zaman da besin değeri gider mi bilemedim benim içime sinmediği için özellikle ev yoğurdu ev yapımı peynir vs hiç birşey yemedim hepsi pastörize olsun diye hep hazır tükettim.
Yok ben kendim mayalayıp yemem canım doğumdan sonra pastörize olmadığı için korkuyorumCanim üzgünüm ama dediğin gibi değil o iş..keşke hazır yoğurtlar gerćekten sütle yapılıyor olsa belki dedigine katılabilirim..eşimin iş yerinin deposu kiralanır yıllık firmalar tarafından o cok iyi bildigimiz Türkiye'nin en büyük markası tarafından kiralanıyor bir.kaç yıldır..sadece tonlarca toz yüklendi geçen yıldan beri.. ne tozu ? tabiki süt tozu dedikleri madde ve peynirler yogurtlar hep onunla oluyor ..icerdigi kimyasallar koruyucular da cabası...yogurt yediginizi sanmayin yani asla öyle birsey yok...Hatta Yavuz Dizdar bir kere demisti ki hazır yogurt yiyeceginize yemeyin sagliginizi koruyin daha iyi diye..en kötü kaynatıp kendin yaptigin yoğurt 10 kat iyidir hazir yogurttan ..hiç bulamıyorsanız açık sütü günlük süt alip mayalayin lütfen öyle.bir yanılgıya düşmeyin
Pastörizasyon denen işlem 100 derecenin altında sıcaklık uygulamasıdır arkadaşlar. Sterilizasyon ise 100 derece üstü. Yani afilli isimler sizi yanıltmasın. Pastörize gıdalar uzun süre dayanmaz çünkü içindeki bakteriler tam olarak ölmez. Sütü alın bi taşım kaynatın mayalayın dolaba kaldırın mis gibi yeyin. Yoğurt ekşimiuorsa tüketmeyin. Hazır yoğurt yemeyin. Hazır yoğurt bekleyince ekşimez küflenir. Paketli çoğu gıdayı tüketmeyin. Bu nacizane tavsiyemdir tabi.Yok ben kendim mayalayıp yemem canım doğumdan sonra pastörize olmadığı için korkuyorumistediği kadar kaynasın ben süt ürünlerinde maalesef güvenmiyorum hastalık vs olabileceğine korkum çok doğumdan sonra alır yaparım ama şimdilik dursun sayılı günüm kaldı zaten. Burda da Pınar sütaş gibi fabrikalar var ve arkadaşlarım çalışıyor öyle bir durum hiç söylenmedi belki değişiyordur zaten ben hamileliğimde yoğurttan tiksindim şurda 1 2 haftadır yiyorum
Mert nasıl?Bizim gibi hala isim konusunda net karar veremeyenler var mı aranizda? Kız olsa çok isim vardi aklımda, erkek olunca çok sınırlı hep eski geleneksek isimler var ya da söylemesi uzun isimlere denk geliyorum. İçinde Türkçe karakter olmasın diyoruz yaşadığımız yerde de söylemesi kolay olsun diye. Aklımıza gelen isimler Teo, Eren, Kaya. Başka da bulamıyoruz ya
Sizin aklınıza gelen isim var mı kısa, uluslararası harflerden oluşan bir şey?
Evet ama ben yemem. Ne zaman doğum olur o zaman yerim onun dışında dışardan alınan süt kaynatılınca evde maalesef pastörize olmuyor ve hayvanda bir hastalık varsa bebeğe geçme olasılığı çok yüksek bu düşük bir ihtimal ama ben riske atamam zaten dediğim gibi öyle tiksindim ki yoğurttan ben şurda 1 2 haftadır ayran olarak Tüketiyorum sadece Ama yeseydim de evde mayalamazdım açıkçası. Bunun sebebi de korkumPastörizasyon denen işlem 100 derecenin altında sıcaklık uygulamasıdır arkadaşlar. Sterilizasyon ise 100 derece üstü. Yani afilli isimler sizi yanıltmasın. Pastörize gıdalar uzun süre dayanmaz çünkü içindeki bakteriler tam olarak ölmez. Sütü alın bi taşım kaynatın mayalayın dolaba kaldırın mis gibi yeyin. Yoğurt ekşimiuorsa tüketmeyin. Hazır yoğurt yemeyin. Hazır yoğurt bekleyince ekşimez küflenir. Paketli çoğu gıdayı tüketmeyin. Bu nacizane tavsiyemdir tabi.
Yok ben kendim mayalayıp yemem canım doğumdan sonra pastörize olmadığı için korkuyorumistediği kadar kaynasın ben süt ürünlerinde maalesef güvenmiyorum hastalık vs olabileceğine korkum çok doğumdan sonra alır yaparım ama şimdilik dursun sayılı günüm kaldı zaten. Burda da Pınar sütaş gibi fabrikalar var ve arkadaşlarım çalışıyor öyle bir durum hiç söylenmedi belki değişiyordur zaten ben hamileliğimde yoğurttan tiksindim şurda 1 2 haftadır yiyorum
Ataşehir ama hepsinin politikası aynıdır zaten .
Tabi herkesin kendi kararı canım bende evde yapılanın mis gibi olduğunu düşünüyorum çok sağlıklı çok haklısın o konuda ama doğum olmadan yapmam da yemem de zaten dediğim gibi öyle tiksindim ki göresim yoktu bir iki haftadır sadece ayran olarak içiyorum :) Ona gelene kadar yediğimizzz daha neler de neler var kim bilir keşke yoğurtla bitse... Keşke hepsinin önüne böyle evde yaparak geçilebilse...Senin bileceğin iş tabi orası ne diim şimdi..öyle değil desinler istedikleri kadar bende ona inanmıyorum mantık olarak mümkün değil koca Türkiye ye günlük yoğurt üretmeleri ..Yani ben diimde sen ister ye.ister yeme :) Ben onları eve sokmam şahsen
Tam aksine Geçen hafta gittiğimizde daha 3 haftaya ihtiyacımız var dedi canımaz da olsa kilo alsın diye mi beklemek istiyor anlamadım
Canim üzgünüm ama dediğin gibi değil o iş..keşke hazır yoğurtlar gerćekten sütle yapılıyor olsa belki dedigine katılabilirim..eşimin iş yerinin deposu kiralanır yıllık firmalar tarafından o cok iyi bildigimiz Türkiye'nin en büyük markası tarafından kiralanıyor bir.kaç yıldır..sadece tonlarca toz yüklendi geçen yıldan beri.. ne tozu ? tabiki süt tozu dedikleri madde ve peynirler yogurtlar hep onunla oluyor ..icerdigi kimyasallar koruyucular da cabası...yogurt yediginizi sanmayin yani asla öyle birsey yok...Hatta Yavuz Dizdar bir kere demisti ki hazır yogurt yiyeceginize yemeyin sagliginizi koruyin daha iyi diye..en kötü kaynatıp kendin yaptigin yoğurt 10 kat iyidir hazir yogurttan ..hiç bulamıyorsanız açık sütü günlük süt alip mayalayin lütfen öyle.bir yanılgıya düşmeyin
Pastörizasyon denen işlem 100 derecenin altında sıcaklık uygulamasıdır arkadaşlar. Sterilizasyon ise 100 derece üstü. Yani afilli isimler sizi yanıltmasın. Pastörize gıdalar uzun süre dayanmaz çünkü içindeki bakteriler tam olarak ölmez. Sütü alın bi taşım kaynatın mayalayın dolaba kaldırın mis gibi yeyin. Yoğurt ekşimiuorsa tüketmeyin. Hazır yoğurt yemeyin. Hazır yoğurt bekleyince ekşimez küflenir. Paketli çoğu gıdayı tüketmeyin. Bu nacizane tavsiyemdir tabi.
Aynen öyle en fazla sudur yani icindeki o da.belli ediyor.kendini ..Ben Allahtan şanslıyım birinci elden ulaşıyorum direkt taze süte.. eşimin yanindaki çalışan yakın köylerden gelen elemanlardan temin ediyoruz..kendi ineklerinden direkt sağıp getiriyolar o sütün farklılığını kelimelerle.anlatmam mümkün değil taş gibi yoğurdu olur kaymagını hele hiç mümkün değil görmek başka hazır sütlerde..Hiçbir Allahın kulu bana o sütün güvenli olmadığına pastörizenin daha saglikli ve güvenli olduğuna inandıramazbırak ekşimeyi bozulmuyor bileYanlışlıkla denendi yazlıkta buzdolabında arka kısımda kalmış üç beş ay mı ne bir açtık hiçbirşey olmamış tadına bakamadık ama görüntü o kadar taze duruyordu ki bende büyük oğlumdan sonra süt alıp yapıyorum zaten hazır yoğurt hiç yiyemezdim, açık sütün içine en fazla su katılıyordur diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?