Hakkında hayırlısı artık canım sen elinden gelen herşeyi yapıyorsun, eğer olmayacaksa da artık zorlamamak lazım, inşallah çarşambaya kadar kanala girmiş olurKızlar merhaba,
Dün kontrolüm vardı. Alttan muayene oldum yine. Moralim bozuldu biraz. Çünkü bebeğim başı iri olduğu için aşağıya kafasını tam olarak sokamıyormuş. Dedim doktora ne yapabilirim diye senlik bir şey yok ki dedi. Kemik yapın çok müsait o yüzden normal doğumu zorluyorum dedi. Ama olmadı yapabileceğimiz bir şey yok sezeryan ile alacağız dedi. Ben de çok üzüldüm çünkü korkuyorum ameliyat fikrinden, nasıl yeneceğim korkumu bilmem.
Çarşambaya kadar sqaut ve yer silme hareketi yap dedi. Olmazsa çarşamba yatisim yapılacak. Suni şancı verilecek. Doktor hala biraz umitli. Eğer bebeğim vajinal doğum ile gelemezse sezeryan olacak. Çarşamba artık son gebelik günüm sanırım.
Dün o moral bozukluğu ile geldim eve 60 tane squat yaptım yer sildim. Sabah da kalktıgımda yoğun bir sümüksü akıntı icin de kahverengi lekelenme oldu peceteye. Sanırım nişan gibiydi. Ama dün doktor muayenede biraz kurcaladım lekelemen olabilir demisti. Belki de o gelmistir bugun.
İnşallah yalancı sancıdır, hala devam ediyor muAy bana bişeyler oluyor dakika tuttum 10 dakikada sancı geliyor
Çok şiddetli değil ama 2 kere oldu inşallah devam etmez
Benimkisi karanlik ne zaman olursaAaa senin de mi özetlelivaneli1608 10 ekim, Reengarenk 14, yassimin sen ben 15, @Never_give_up_123 16 hatırladığım kadar inş beklesinler usluca
Ya kızlar demin hastaneden aradılar drun asistanı saat vermek için dedi ki dr epidural tercih ediyormuş. Ben şokAaa senin de mi özetlelivaneli1608 10 ekim, Reengarenk 14, yassimin sen ben 15, @Never_give_up_123 16 hatırladığım kadar inş beklesinler usluca
Maaş günü iyiymişAynı gün doğurcaz o zaman inşmaaş günü bebekleri
Çok şükür az daha dayan.Yok geçti şükür..
İkiside belden oluyor canim aynı yerden tek farkı spinalde iğne orda kalmıyor çıkarıyorlar..epiduralde katater takılı kalıyor..spinal omurilik zarıni geçerek icine enjekte ediliyor ilac epidural zar etrafında..epiduralin faydası bence katater orda kaldıgı icin ordan direkt ilac verilsiginde agri kesici etkisi hızlı oluyor..ikiside aynı şekilde uyuşturuyor belden aşagısisini ama.sonrasında epidural konforlu bence
uygulama farki bu işte spinalin iğnesini çıkarıyorlar orda kalmıyor epiduralde katater orda bırakılıyor..spinalin iģnesi ayrıca daha kalin ve baş ağrisı kusma baş dönmesi yan etkileri daha sık görülüyor epiduralde daha azdır bu yan etki ..ben elli kere olsam epidural.isterim yine öyle olcak kısmetse tabi acil bi durum falan çıkmazsa inşallah..uygulama yapılırken acımamasının sebebide öncesinde vurdukları minik enjeksiyon o uyusturuyo sonra epidural islemine geçiyolar
Canım, epidüral ağrı bloğu oluşturuyor bu nedenler sezeryandan sonrada ağrı hissettiğinde bir tuşla sırtında kalan kataterden ağrı kesici yollayıp bloğu uyarıyorsun bu sende uyuşukluk hissini devam ettiriyor. Spinal sinir hücrelerinin belirli bir saat için uyuşturulması. Spinal boşluğuna bir iğneyle girip anestezi veriyorlar. 6 saat ile 8 saat arası uyuşuk kalıyorsun sonra yavaş yavaş bacaklarını hissetmeye başlıyorsun. Ağrı kesici iğne ile destekliyorlar.
No canım, rengarenk 14 ünde. Benim hatırladığım bunlar tabi, Allah izin verirse 15 inde gelmesi beklenen 3 bebe var şimdilik inşallahhhh hayırlısıyla tabiYa kızlar demin hastaneden aradılar drun asistanı saat vermek için dedi ki dr epidural tercih ediyormuş. Ben şok
Kendimi hep genele hazırlamıştım. Şu an panikliyorum
Epiduralle ilgili yazıları bile dikkatli okumuyordum nasılsa genel olucam diye...
Bu ağrı pompası epiduralde mi. Oluyodu?
Spinal ne oluyodu?
Aynı gün 4 doğum mu olucak? Benimki 11 sizinki kaç 6 saat açlık yeter dediler bana 5ten itibaren yemiycem. Lavman olmayacak.
Şaşkın ördek gibiyim şu an
amin kuzumÇok şükür az daha dayan.
Aynı gün doğurcaz sağlıkla, hayırla, mutlulukla inşallah
Canim.dikkat et yinede ayaklarini yuksege koy yat biraz istersen bizide durumdan haberdar et insallah
Belim fena ağrıyor ama dayanılmayacak gibi değil.. Eşime kulağın bende olsun şiddetlenirse nst ye giderim..İnşallah yalancı sancıdır, hala devam ediyor mu
Doktorum en son çarşambayı bekleyecek o da 39 artı 5 oluyor. Belki gelir o zamana kadar inşallah hepimiz için en kolay doğumlar olur.Stres yapmayın hiç belli olmuyor ilkinde benimde hiç sancım yoktu,nst de cıkmıyordu doktor devamlı suni sancı deneriz diyordu ama 39+5te suyum geldi ve basladı.
Günde 100den fazla squat yapıp yer siliyorum daha da elimden bir şey gelmiyor artık.Hakkında hayırlısı artık canım sen elinden gelen herşeyi yapıyorsun, eğer olmayacaksa da artık zorlamamak lazım, inşallah çarşambaya kadar kanala girmiş olur
Yanlıs bilmiyorsam suni denenen gün dogum olmazsa sezaryen yapılıyor. Hakkınıxda en iyisi hangisi olacaksa o olsun benim ilki normaldi simdi mecburi sezaryen olacak.onemli olan saglıkla kavusmakDoktorum en son çarşambayı bekleyecek o da 39 artı 5 oluyor. Belki gelir o zamana kadar inşallah hepimiz için en kolay doğumlar olur.
Suni denedikten sonra ne zaman sezeryan kararı veriliyor ki acaba?
Günde 100den fazla squat yapıp yer siliyorum daha da elimden bir şey gelmiyor artık.Hakkımızda en kolay doğumların gerçekleşmesini diliyorum.
Ya canım benim arşivini severim seninyassimin canım bunlar bana sağolsun kızların yazdığı spinal ve epidural bilgileri okuyabilirsin sen de. herkesin tecrübesi farklı, etkilenmesi farklı. benim dr da epidural yapacak. Ayrıca ben de ilk ameliyatımda genel tercih etmemiştim dr ve anestezi uzmanının tavsiyesiyle. Sezeryan genel anestezi gerektirecek bir operasyon değil demişti uzman bana ben de onun görüşünü dinlemiştim zaten öyle de istiyodum.bana sırttan girmişlerdi, bele kadar inmemişlerdi iğne yaparken ama hiç acımamıştı uyuşturmuşlardır diyo livaneli1608 iğneden önce. Ama hala tür olarak spinal mi epidural mi hangisi oldum bilmiyorum zaten 1.5 gün sunide kalmıştım çok çok yorgundum ama hangisiyse bana hiç ağrı yapmadı herhangi bir uzvuma ertesi gün ayaktaydım
canım mama vermen lazım ama biberonla değil şu durumda. şırınga ile verebilirsin. bu şekilde aç kalırsa da sıkıntı olur sarılık değeri artar. evet sen memeyle inatlaştır bebeğini ama mamasız bırakmaKızlar yine ben geldim bi girip bebekten dolayı bi daha giremiyorum bu hep mi böyle olacak
Bu arada sütüm gelmeye başladı ama bu süreçte mecbur mama vermiştik mamayı önce aventin biberonunda verdik sonra bebek dr enjektör kullanın deyince ben onunla da vermesini öğrendim bide üstüne benim oğlan daha yalancı emziği ağzına verir vermez hemen tuttu bırakmadı neyse şimdi benim sütüm gelmesine rağmen bebek göğsümü tutmuyor bende tutmayı tekrar öğrensin diye dün geceden beri mama ve emzik vermiyorum ağladıkça göğsümü veriyorum kavga gürültü 1 dk tutuyor sonra hemen uyuyor ve sonra hemen uyanıyor. Sizce ne yapmalıyım ? Acil yardım edin lütfen
İnsan ayıp olmasın diye idare eder 15te doğursan nolur sankiamin kuzum
Benimki ayın 14'ü canım..
Kız dur tamam 14ünde doğurBelim fena ağrıyor ama dayanılmayacak gibi değil.. Eşime kulağın bende olsun şiddetlenirse nst ye giderim..
Hep uzanıyorum zaten inşallah biraz daha dayanırlar
Ah keşke 20 si olsaİnsan ayıp olmasın diye idare eder 15te doğursan nolur sanki
Hem sen benden sonrasın noluyo yaaa
hep bi öne geçmeler hep bi Rabbena hep banacılık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?