Kaç günlük oldunuz kuzum? Benim oğlumu 10 günlükken doktora götürmüştük hem sarılık ve düşük ağırlıklı doğmuştu hem de sütüm azdı kilo alamıyordu diye, Dr her emzirmeden sonra 30 cc mama ver demişti, 2 saatte bir. Ama sütün azsa mamayı artırabilirsin 50 ccye çıkarabilirsin. 20 günlük falanken 100 ccye çıkarmıştım ben mamayı mesela hatırlıyorum. Emziriyordum da ama süt azdı, normalde 1 2 saatte dolması gereken göğüsler 4 saate falan doluyordu onu da sağınca 60 cc falan geliyordu azdı yani. Ama hep sağdım ben emzirdikten sonra göğüsleri tamamen boşalttım öyle öyle arttı, 50 günlükken mamayı tamamen bıraktık o kadar artmıştı sütüm. Sana tavsiyem sık sık sağ canım ancak böyle artırabilirsin sütünü, birebir yaşayıp tecrübe ettiğim için diyorum. Bir de inan, bu çok önemli ben bebeğime yetebilirim onu yeterince besleyebilirim diye, ben çok inat ettim o süt gelecek diye, çok inandım, gece bile alarm kurdum uyur kalırsam diye 2 saate bir sağdım çok emek verdim ama kazandım sonunda. Fazla sütleri dolaba bile attım
O düşük ağırlıklı doğan bebeğim 3 aylıkken 7 kilo olmuştu düşün ☺