Anlıyorum bizde günde 1 kere arıyoruz o saatlerde bilgi veriliyor telden hafta sonu oda yok sütü de 1 kere götürüyor günde onda da birini yakalarsa soruyor benm eşimdeHaftasonu bilgi vermiyorlarmış, eşim birkaç saate bir süt götürüyor dün rastgele doktora rastlamış öyle bilgi alabilmiş, dünden beri başka haber yok daha, rastlantı anlayacağın
Bncede az önce onu düşündüm önceden midesi yanan uyuyamayan herkes buradaydıGrupta cogu dogum yapınca artik uykusuz kimsede kalmadı galiba beklemede olanlarda son günleri iyi geçiriyorsunuz herhalde grup geceleri sessiz artık
Ara ara yalancı kasılmalara kalkıp tuvalet mutfak seferi yapıp geri yatıyorum benGrupta cogu dogum yapınca artik uykusuz kimsede kalmadı galiba beklemede olanlarda son günleri iyi geçiriyorsunuz herhalde grup geceleri sessiz artık
Ben de sarılık olmasın diye takviye mama verdim.Çok pişman oldum günde 6 kere kaka yapan kızım şimdi bütün gün yapmadı üstelik beni reddediyordu neredeyseAyva çekirdeği jeli iyi geldi bana, tavsiye ederim canım.
Ben uyuyorum canım çok şükür. Her gece aynı düzende olmasa da , kalkıp besleyip geri yatsam da hiç uyumuyor değilim. Olması gerektiği gibi diyelim
Benim kızım dün sabah doldurmuştu en son , bugün bu saate kadar henüz yapmadı. Ben de onu merak ediyorum. Ne sıklıkta yaparsa normal acaba
Ben de ne kadar emzirsem de uzun süreli uykuyu ancak mama verince yakalıyorum. Yoksa 15-20 bilemedin 30 dk uyuyor. Ben önce emziriyorum, sonra kalan sutu sağıp veriyorum hala yetmezse 30cc de mama veriyorum. Bazen 30 CC bin tamamını almıyor. Duruma göre pozisyon alıyorum. Sutumun bollasmasini ve mamaya tamamen veda etmeyi bekliyorum. Dün kayinvalideme iyice şişip soylendikten agladiktan sonra bugün süt önceki günlere göre çok az. Fırsatını bulsam dakika yanımda tutmiycam. 1-2 gün içinde gidecekler diye ses etmiyorum.
Allah razı olsun canım, sizde dikkat edinGeçmiş olsun hemşerim. Allah şifa versin
Canım benim de öyleydi senin gibi daha küçük küçüktü, suyum sızıntı şeklinde gelince hemen ilk işim o küçük tüylerii almak oldu, bi taraftan su geldi bi taraftan ben kişisel temizliği yaptım. Ben eldivenle aldım biraz zor oldu ama sonuçta temiz gitmiş oldum doğumaEvet suan cok küçük benim durumda belli olmadigi icin ne yapayim bilemedim carsamba kontrole kadar uzarsa aldırırım yoksa bende başka care arayim
Çok zor gerçektenAnlıyorum bizde günde 1 kere arıyoruz o saatlerde bilgi veriliyor telden hafta sonu oda yok sütü de 1 kere götürüyor günde onda da birini yakalarsa soruyor benm eşimde
Bende süt sağmak için kalkıyorum ama uykudan gözümü açamıyorum resmen. Hamileyken uykusuzluk bu kadar zorlamıyordu şimdi çok zorlanıyorum galiba vücut yeni doğumdan çıktığı için yorgun bugün tam bir hafta oldu aslında çabuk toparlandım maşallah ama uyku zorluyorGrupta cogu dogum yapınca artik uykusuz kimsede kalmadı galiba beklemede olanlarda son günleri iyi geçiriyorsunuz herhalde grup geceleri sessiz artık
Gece 3 te uyandımGrupta cogu dogum yapınca artik uykusuz kimsede kalmadı galiba beklemede olanlarda son günleri iyi geçiriyorsunuz herhalde grup geceleri sessiz artık
Benimle yakın çevrem dalga geçiyordu şişlikten dolayı emin misin doğurduğuna bak içerde bitane daha unutmuş olmasınlar diyeMasallah nasil guzel gitmis kilolar darisi basima 14 kilo aldim 86 kiloyum aynaya bakamiyorum masallah siz bebisleri buyuttunuz
Dr bana o kremi dikiş yarası için vermişti. Eğer memeye de sürebiliyorsak iyiymişevet canm suruyorm yara kremi.Valla sanki iyi de geliyor Her emzirmeden sonra yikayip kremi suruyorm Emzirmeden oncede yikiyorm
eğer sütün yetersizse mama vermen bebeğin için iyi olacaktır. yenidoğanlarda 7 güne kadar kaka yapmama normal karşılanmakta. sen gün içerisinde çok yapıp birden kesilince mamaya bağlamışsın. evet olabilecek şeyler bunlar. reddetme olayı biberon veriyorsan olabilir. vermiyorsan kullandığın mama tatlı geliyor olabilir. mesela aptamillern şeker oranı yüksek oluyor.Ben de sarılık olmasın diye takviye mama verdim.Çok pişman oldum günde 6 kere kaka yapan kızım şimdi bütün gün yapmadı üstelik beni reddediyordu neredeyseNeden kv ağladın canım sakın üzme kendini boş insanlar için
İnşallah canım öyle heyecanlıyım ki sağlıkla kavuşalım inşallahHadi bakalım sağlıkla kucağına al mucizeni inşAllah canım
Kesinliklee
Canım ben öğretmenim ama lisedeyim. Eski okulumda ortaokullar da vardı. Benim okulumdaki durumu anlatayım sınıflar 35-40 arası. İkiye böldüler sınıfları yani bir sınıfta herkes gelirse 20 civarı öğrenci olacak ki aslında sınıfın kapasitesi zaten o kadar 40 çok zorlama.Yarın okulların bi kısmı daha açılıyor arkadaşlar iki günde olsa. Çocuğu İlkokula gidip gönderen/göndermeyen varmı aramızda. Öğretmen arkadaşların tavsiyesini de almak isteriz.
Kafalar çok karışık. Veli whatsap gruplarından soruyoruz herkes gönderiyor, göndermeyen 5 kişi çıksa yollamicam çocuğu, herkesin ki gidiyorken benimki geri kalsın istemiyorum. Napıcaz biz bu konuda ya
Ya bu epiduralde neden ağrı başlıyor bir süre sonra ben de ilk bebeğimde bebek çıkıncaya kadar hissetmedim ama sonra acı hissetmeye başladım bu sefer o yüzden kombine istiyorum.yani epiduraldeyken kusmak inan değişik bi olay yaşanması lazımnerdeyse mide de uyuşmuş oluyor çünkü o yüzden çıkardım ama grrcrkten cok ama cok degisikti bu sefer..cok yogun mide bulantim olunca ve ben kendimi cok kotu hissedince sanirim doktorum beni uyuttu gozumu actimki kuzum tepemden bana bakıyor :)) ve boylelikle en korktugum asıl o karına bastırma kismini şükürki görmedim zorlanmadım bu sefer...sonrasında da mide bulantim geçmişti dikilme islemi bitene kadar..uyusuklugum gidene kadarda rshattim yavastan agrı baslayinca ilerlemeden hemen mudehale ettiler epiduralden tekrar ve boylelikle baya kolay bitti o agrili kısım.
Yaa çok tatlı gözünü açtığında onu görmenyani epiduraldeyken kusmak inan değişik bi olay yaşanması lazımnerdeyse mide de uyuşmuş oluyor çünkü o yüzden çıkardım ama grrcrkten cok ama cok degisikti bu sefer..cok yogun mide bulantim olunca ve ben kendimi cok kotu hissedince sanirim doktorum beni uyuttu gozumu actimki kuzum tepemden bana bakıyor :)) ve boylelikle en korktugum asıl o karına bastırma kismini şükürki görmedim zorlanmadım bu sefer...sonrasında da mide bulantim geçmişti dikilme islemi bitene kadar..uyusuklugum gidene kadarda rshattim yavastan agrı baslayinca ilerlemeden hemen mudehale ettiler epiduralden tekrar ve boylelikle baya kolay bitti o agrili kısım.
Canım ben öğretmenim ama lisedeyim. Eski okulumda ortaokullar da vardı. Benim okulumdaki durumu anlatayım sınıflar 35-40 arası. İkiye böldüler sınıfları yani bir sınıfta herkes gelirse 20 civarı öğrenci olacak ki aslında sınıfın kapasitesi zaten o kadar 40 çok zorlama.
Lise öğrencilerini belki birbirinden uzak tutarsın ama ortaokul öğrencilerinde öyle bir şey mümkün değil. Derslerde mevcut nedeniyle mesafe sağlanbilirse sorun olmaz ama serbest vakitlerde iki öğrencinin başına bir öğretmen koysan belki zorla ayırırsın.
Müdürler gruplarında her gün sorular geliyor. Öğretmenimiz korona tüm sınıfı karantinaya mi alacağız? Sınıftan birinin babası olmuş ne yapacağız? Durum şöyle dediler. Sınıftan biri koranaysa tüm sınıf, aileden biriyse sadece o çocuk karantinada olacak sınıf takip edilecek.
Vakalar iyice ayyuka çıktı kaç olduğu belli değil. Biz yeni doğum yapmış olacağız bağışıklık yerlerde. Evde küçük bebek olacak. Annem yanınıza gelecek bir sürü kronik hastalığı var. Ben bir sene sınıfta da kalsa bu şartlarda yollamazdım herhalde. Benim çocuğum 4,5 yaşında anaokulunda kaydını iptal ettik. Eğitimde telafi olur ama birine bir şey olursa ne olacak. Birkaç ay sonra iş çözülecek deniyor. En azından bu sene böyle geçse seneye aşılama vs ile belki daha düzgün olur.
Annene zatürre aşısı yaptırsan canım. Belki kafan daha rahat olur.Daffne Benim oğlan da 4 yaş, annem sık sık zatürre olur benim ve bi süre benle kalacak bize bakmak için. anaokuluna yollayarak kendimden de önce onu riske atmış olurum zaten eşim çalışıyor o bile risk, bi daha ikinci riski oluşturamam halbuki anaokulu ile komşuyum çok kolay olacaktı bırakması alması ben de bebekle daha rahat ilgilenecektim ama göze alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?