2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Gündüz mıymıy olup sürekli uyuyan bebek : gözlerin neden faltaşı şimdi. Sorarım sana
Al bizdende o kdr gündüz mışıl mışıl ama gece oldumu gözler kapanmıyor arkadas uyuyormuş gibi yapıyor geri acıyor kafayı yicem gece uyusun ya sabahın 8inde kalktı o gündüz uyudu enerjiyi topladı biz napalım daha gözümüz kapatmadımsu an kaynana aldı bebeşi eşimde doymadı deyip sütü ılıtıyorama ben yine uyuyamıyorum

Yarın gündüz onu uyutursam halay çektirecem ama uyutmicam

canım tekrar geçmiş olsun.aynen öyle bende senin gibi düşünüyorum. bakma böyle birikti ama gelenle yollananlarla oldu. onun harici annem ve kv dışında kimse gelmedi gelmesin de zaten.

gündüz sütünü gece vermek aslında yanlışmış. sen bunu yazınca bende bilmeyen varsa diye bilgi vermem istedim. sütün içeriği gece ve gündüz farklı olduğundan bebeğe gündüz salgılanan süt içerisinde daha fazla enerji veren içerikler, gece üretilen süt içerisinde daha sakinleştirici içerikler varmış. mesela gündüz sütünü gece verdiğimizde bebekte uyku problemi vs olabiliyormuş

makinayla değil ama bu gece itibariyle mochi ile sağıma başladım bende. hem denemek amaçlı hemde ufaktan stok amaçlı. bebek emerken diğer göğsüme taktım. 35cc kadar çıktı 5-7dkda.hem sütün durumunu göreyim istedim 5 günlüğüz daha sarılık değerimiz yüksek

aslında hata değil ama ne kadar çok talep o kadar arz oluyor. yani sen o anda diğer göğsü de uyarırsan o göğüsteki üretim de ona göre olur. aksi durumda bir sonraki emzirmeye kadar süt bekler memede üretim olmaz. ben bu gece ilk kez diğer göğse mochi taktım onun sütünü de almış oldum. üzerine o göğsü oğluma da verdim o kalano da almış oldu

Lahanayla nasıl yapıoruz sogukmu sıcakmı birde beyaz lahanamı

Goguslerimin agrısı yuzunden elektrikli pompayla sagım yapamıyorum mochi kullananlar nasıl acaba daha az acılı olurmu

Lahanayla nasıl yapıoruz sogukmu sıcakmı birde beyaz lahanamı
Beyaz lahananın meme büyüklüğündeki yaprağını kaynar suyu batırıyorsun yaprak yumuşayınca ve biraz da ılık hale gelince memeye sarıyorsun soğuyunca da aldım ben canım dikkat et yakma kendini ılısın biraz lahana yaprağı

Benim 13.gun geçti gibi oldu suan 20.gun ve tamamen geçti gibi..ama gecen elektrik supurgesini kaldirip yurudum biraz ve sizlamaya basladi..ilk 10 gun ise izdirap gibiydi gercekten hele emzirirken. Kacinci gunundesin?
Ben şu an 7.gündeyim. Anlamadım nasıl bir şey.. Sezaryen dikişleri gibi hayatı kısıtlıyor. Çocuk emzirmek işkence gibi oluyor. Hiç geçmeyecekmiş gibi..

Ne geçmedi ki şimdiye kadar.. Ben böyşe teselli ediyorum kendimi hep. Her şey bir düzene girecek ama azıcık sabretmek lazım. Küçüğü sling e koyarak yemek falan yapabilirsiniz belki. Ya da uyuduğu zaman

Çok geçmiş olsun canim Allah tekrar yaşatmasın dualarımız sizinle

Canım ben de bir ara öyle bir şoka uğradım ama sağıma devam ettim sağdıkça kanallar açılıyor cidden duşta masaj yap o da iyi geliyor hiç canını sıkma lütfen duzelir inan ki

Göğüslerim sabah genelde çok dolu oluyor, ağrıyor. Bebek biriyle doyuyor diğerini de sağıyorum ara ara bebek emdikten sonra kalanı da sağıp pompa biberonu dolunca buzluğa atıyorum
Pompa biberonu tek seferde mi doluyor yoksa gün içerisinde birden fazla sağıp bunların hepsini bi yerde toplayıp mı buzluğa atıyorsun canım
Öyle bir şey yapabiliyor muyuz merak ediyorum. Benim gün içinde 20-30 cc ancak çıkıyor hatta bazen 10 cc bile çıkmıyor acaba bunları aynı gün içinde olanları damla damla toplayıp buzluğa atabilir miyim ?

Boza denesene 1gecede tas gibu oluyo memeler

Bu mochi dediğiniz sağma makinası değil mi

Kızlar birde bu süt saklama poşetlerine kaç ml süt koyup saklamak gerekiyor ? Daha önce hiç doldurulmuş sütü çözdürüp kullanmadım acaba çözdürdüğümüz sütü tek seferde mi kullanmamız gerekiyor yoksa çözülen ve dolapta bekleyen sütü ikiye bölüp aynı gün içerisinde birden fazla kullanabilir miyiz yoksa tek seferde o sütün tamamını mı vermemiz gerekiyor ?

Kızlar bgn aşı yaptırdık cok huzursuzlastı gündüz 2 3 saat uyuyan cocuk hiç uyumadı aşıdan oldugunu düşünüyorum varmı yaptıran Baska 1. Ay hepatit aşısını
Bende bugün yaptırdım canım bebişlerimiz aynı gün doğdu ya 1.ay aşımız şükür bizimki hiç huzursuzlanmadı sadece iğne vurulurken ağlıcam diye tıkandı sonra da altını değiştirirken bi kaç kez yanlışlıkla oraya sert dokunmuşuz birden bağırdı başka da bişey yapmadı şükür

Ondan korkuyorum da su an ateşi yok şükür ama uyuyamadı cocuk normalde bu saatlerde uyandıramazdım
Bu aşı ateşlenme yapmıyor canım esas ateşlenme yapan aşılar daha sonrakiler onlarda canlı bakteri olduğu için ateşlenme oluyormuş doktorumuz şimdiden uyardı korkmayın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…