- 9 Şubat 2020
- 973
- 1.297
- 43
- 35
Doğum kilosunun üstüne almış canım doğduğunda 200-300 gr kaybetmişti sonra 10.gün ilk kilosuna geldi sonrada onun üzerine 1200 almış çok sevindim sütüm az geliyordu demek ki bebekler gerçekten sağma makinesinden fazlasını çekiyorKalça usg si 2. Ayda değilmiydi bize hiç karın usg si filan da yapılmadı hem özele hem devlete götürdüm bide1200 gram dogum kilosunun Üstüne mi almıs yoksa ödem düştükten sonra mı üstüne 1200 gram almıs.. By aradan alı yaparken bagardı ama sonrasında cok ağlamadı eve gelince uyumak istemedi Bi süre ama oda gecti sonra şükür
Çok güzel bilgiler vermişin canım bende işe başlıcam o yüzden sağıp koymak istiyorum. Peki diyelim ki bi süt saklama poşetine 200 ml süt koyduk bunu çözdürdüğümüzde hepsini o an kullanmak zorunda mıyız yoksa ikiye bölüp kullanabilir miyiz ?kızımda işe başlayacağım için süt stoklayan birisi olarak yaptıklarımı yazayımPolyannaolmakisterdim
öncelikle gece ve gündüz sütlerini karıştırmanı önermem. ikisini ayrı toplayıp birleştirebilirsin.
mesela sütü sağdın 10cc koy dolaba. ikinci sağımdakini hemen diğerinin üzerine koyma. onu da ayrı koyup aynı soğuklukta olunca birleştir. mesela 3.sağımı dolaba koyarken ilk ikisini birleştirme yapabilirsin ayrı ayrı poşet kap vs olmasın diye. biri sıcak biri soğuk olunca tat değişimi olabiliyor. süt zaten dolapta 3 gün kalabiliyor. sen gün içinde biriktirdiklerini akşam poşetleyip kaldır. gündüz sütüyse poşete yaz gündüz diye. ben poşetleri genelde 30-60-90-120-150olarak yapıyordum. gerekirse birleştirme yapabiliyorsin zaten çözülme olunca. şimdi eğer hemen kullanmayacaksan buzluktan aldığın sütü önce dolapta normal alt kısma alıyorsun. içireceğin zaman kesinlikle benmari ısıtıyorsun. direk ısıtma tat değişimi yapıyor. ben ucuz bir biberon ısıtıcı alıp sütü biberona koyup ısıtıcı ile ısıtıyordum. 2.el uygulamalarında temiz ürünler oluyor o da bir tercih olabilir. içirmeden önce yünw bir tat kontrolü yapabilirsin.
Anladım cnm iyi şükür haberler güzel olmasına sevindim sütüm az diye dert ediyordun demekki çekiyormuşDoğum kilosunun üstüne almış canım doğduğunda 200-300 gr kaybetmişti sonra 10.gün ilk kilosuna geldi sonrada onun üzerine 1200 almış çok sevindim sütüm az geliyordu demek ki bebekler gerçekten sağma makinesinden fazlasını çekiyor
Bu arada karın usg yi benim oğlum sürekli kusuyordu doktora onu söyleyince istedi iyi ki de istemiş o usg de dalak böbrek gibi tüm iç organlarada bakıyorlar. Kusma sorunu olmasaydı mesanede enfeksiyon olduğunu öğrenemicektik. Birde kalça usg için doktor bi deneyelim sonuç vermezse daha zamanı var dedi şükür sonuç güzel çıktı
Kiraz torbasını nerden aldın canım e bebekte vardı peki onu nasıl ısıttın? Benim oğlanın çok ciddi gaz problemi var dün doktorumuz da dedi bu çok gazlı bi çocuk diyeKızlar bebeğim uyumuyor diyordum ya. Kiraz çekirdekli sıcak torba çok işime yaradı. Uzun süre uykuda kalmasını sağladı. Ve çok şükür geceden beri bağırsak gazimiz olmadi pek. Ama 3 defa koyduk keseyi, uykuya her emzirme arasından sonra. Tavsiye ederim size de. Gaz sorununu ne kadar çözer bilemiyorum ama uzun süre uykuda tutuyor cidden.
İnşAllahBizimki 27-28 derece 26nin altına düşünce biz kambiyo yakıyoruz. Çok korkan bir ciftiz çocuk yanmıyordur inşallah
Bizimkindede cıktı yüzünde onlardan kaynana ya diyorum sıcaktan oluyormus diye içimdeki hararet cıkıyor diyorİnşAllahyüzü isilik olmuyo mu bizim 24 derece yine de yüzünde isilik çıktı hep Battaniyede sıcaklıyo galiba. Hep eşim hep ben penyeyi örtüyorum içerde sıcaklar diyorum o yok üşümesin çocuk diyo kalın polar olanı örtüyo. Sıcaklıyo onda çocuk
Neden üzülüyorsun ki olan olmuş sen önüne bakacaksın sonuçta hala sütün geliyor. Bende saf gibi 10 cc çıkınca bunla ne olacak deyip sinirlenip sütü döküyordum bilseydim gün içerisinde çıkanların hepsini akşam toparlayıp süt poşetine koyardım ama zararın neresinden dönersek kardır deyip hemen başlıcam ben sende başla benceÇok mantıklı hareket ya. Ben o ilk çok olduğu zamanlar sütü stoklamak akıl edemedim.
Zaten psikolojim bozulmuştu iyice o aralar. Göğüslerim çok şişmiş ateş yapmıştı. Kayinvalidem süt içeride bozulmuştur diye bebeğe vermek istemiyordu, kimisini döktük.odamda sütüm bozuk mu benim diye ağlayacağıma keşke stok yapsaymışım ama iste
HahahBizimkindede cıktı yüzünde onlardan kaynana ya diyorum sıcaktan oluyormus diye içimdeki hararet cıkıyor diyor
hepsini kullanmam lazım.Çok güzel bilgiler vermişin canım bende işe başlıcam o yüzden sağıp koymak istiyorum. Peki diyelim ki bi süt saklama poşetine 200 ml süt koyduk bunu çözdürdüğümüzde hepsini o an kullanmak zorunda mıyız yoksa ikiye bölüp kullanabilir miyiz ?
Kesinliklee. Hepsini stoklayamıyosun zaten ben sağıyorum ama yine de ziyan oluyor. Bazen lalkan kayıyo hepsi dökülüyo pede ya da kalkanı koymaya fırsat bulamıyorum yahut birini emzirirken diğeri de akıyo kalkandan taşıyo bazen. Hepsini saklamak mümkün değil ne kadar saklayabilirsek artıkNeden üzülüyorsun ki olan olmuş sen önüne bakacaksın sonuçta hala sütün geliyor. Bende saf gibi 10 cc çıkınca bunla ne olacak deyip sinirlenip sütü döküyordum bilseydim gün içerisinde çıkanların hepsini akşam toparlayıp süt poşetine koyardım ama zararın neresinden dönersek kardır deyip hemen başlıcam ben sende başla bence
Benimki emerken uyuyor yatağa koyuyorum 2 dk sonra uyanıyor tekrar emmek istiyorvalla benimki gündüz iyi uyuhor gece emmeye uyanınca fiyaskouyuyana kadar yeni bir döngüye giriyoruz en az 2saat sürüyor yeniden uyumamız. benim bildiğim memede emerken uyuması ama bu öyle çıkmadı
Saatlerimiz aynı canım dünde sabah 5-8 arası nöbetimiz vardı3-4 gün akşam 21.00-01.00 arası yaşadık, şimdi biraz daha rahat
Nerden aldın canım nasıl bişey şimdi baktımda n11de yorumlarda iyiKızlar bebeğim uyumuyor diyordum ya. Kiraz çekirdekli sıcak torba çok işime yaradı. Uzun süre uykuda kalmasını sağladı. Ve çok şükür geceden beri bağırsak gazimiz olmadi pek. Ama 3 defa koyduk keseyi, uykuya her emzirme arasından sonra. Tavsiye ederim size de. Gaz sorununu ne kadar çözer bilemiyorum ama uzun süre uykuda tutuyor cidden.
Evet canım akrabamızn briisnin oğlu öyle... Ameliyat oldu, bir kez daha olacak annesi sık sık kontrol ediyor idrar yaparken vs. Bu rahatsızlığın dereceleri var... Seninki de muhtemelen alt derecedir.biz de ilk kontrolümüzü olduk. işitme testini geçemedik kulağında sıvı kurumamış. 3200gr geldi 3440doğmuştuk %10kilo kaybı normal dedi doktor.
yalnız şöyle bir durum varki oğluşum doğuştan sünnetliymiş. zaten bir farklılık var gibi geliyordu bana da. kaka sürmeyeceksiniz deliklere temizliği iyi yapacaksınız dedi. bir de takip ettirirsiniz dedi. az büyüsün hemen çocuk cerrahına götürcez. internette çok olumlu şeyler yazmıyor ama ameliyat falan yazılmış vs vs
Ah keşke ya ne zor sütün yetersiz olması sırf şu süt sorunu yüzünden daha çocuk düşünmüyorumMememizde gosterge olsa keske su kadar cc emdi diye ne guzel.olurdu anlamak cok zor cunku bazen doymayinca agliyor ama herzaman degil
Ah canım çok geçmiş olsunKızlar çok teşekkür ederim merak etmişsiniz. Fiziksel olarak iyiyim ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım. Bebek var dışarı çıkamıyoruz, evde de diken üstündeyiz. Haberlerde gördüğünüz o yıkılan binaların semtinde oturuyorum. Durumumu tahmin edersiniz. Enkaz altında olan, yaralı olan herkes için dua edelim lütfen.
Çok şükür Rabbim güç kuvvet veriyor evet zor ama katlanıcaz napalımDün gece artık bi ara uykusuzluktan daraldım aklıma sen geldin hemen bi elhamdülillah çektim.Allah yardımcın olsun öbür oğlanda küçük
Sana ne hediye alsa yerini bulmaz öpsün öpsün başına koysun ellerini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?