2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Bu sayfayı hep ben doldurdum sanırım ama bu saatlerde oğlumu emzirmek için uyandığım için burdaki yazıları ancak okuyabiliyorum.
Dün biz 1 aylık kontrole gittik muayenesi güzel geçti kalça ve karın ultrasonu çekildi şükür orda da bi sıkıntı çıkmadı sadece mesane içinde enfeksiyon çıktı doktorumuz bu şu an sıkıntı verecek bişey değil zamanla geçer eğer bebek ateşlenirse idrar tahlili isteyin enfeksiyon ateşlenme yapmış olabilir dedi. Bu arada 1 ayda 1200 gram almış oğlum boyu ve baş çevresi de büyümüş doktor bunların artmasını isteriz dedi baş çevresinin artması önemliymiş kızlar bizde durumlar böyle

Ayy ya hamileliğimizin ilk başlarında hepimiz buraya gelip bugün kontrole gittim bebek şu kadar olmuş bebeği şöyle gördüm veya yine kendini göstermedi diye heyecanlı heyecanlı yazardık ya aklıma onlar geldi bi hüzünlenmedim değil ne ara hamile kaldım ne ara hamilelik bitti ne ara doğum yaptım ve bebeğim 1 aylık oldu hiç anlamıyorum zaman çok hızlı akıp gidiyor

Kalça usg si 2. Ayda değilmiydi bize hiç karın usg si filan da yapılmadı hem özele hem devlete götürdüm bide 1200 gram dogum kilosunun Üstüne mi almıs yoksa ödem düştükten sonra mı üstüne 1200 gram almıs.. By aradan alı yaparken bagardı ama sonrasında cok ağlamadı eve gelince uyumak istemedi Bi süre ama oda gecti sonra şükür

kızımda işe başlayacağım için süt stoklayan birisi olarak yaptıklarımı yazayım Polyannaolmakisterdim
öncelikle gece ve gündüz sütlerini karıştırmanı önermem. ikisini ayrı toplayıp birleştirebilirsin.
mesela sütü sağdın 10cc koy dolaba. ikinci sağımdakini hemen diğerinin üzerine koyma. onu da ayrı koyup aynı soğuklukta olunca birleştir. mesela 3.sağımı dolaba koyarken ilk ikisini birleştirme yapabilirsin ayrı ayrı poşet kap vs olmasın diye. biri sıcak biri soğuk olunca tat değişimi olabiliyor. süt zaten dolapta 3 gün kalabiliyor. sen gün içinde biriktirdiklerini akşam poşetleyip kaldır. gündüz sütüyse poşete yaz gündüz diye. ben poşetleri genelde 30-60-90-120-150olarak yapıyordum. gerekirse birleştirme yapabiliyorsin zaten çözülme olunca. şimdi eğer hemen kullanmayacaksan buzluktan aldığın sütü önce dolapta normal alt kısma alıyorsun. içireceğin zaman kesinlikle benmari ısıtıyorsun. direk ısıtma tat değişimi yapıyor. ben ucuz bir biberon ısıtıcı alıp sütü biberona koyup ısıtıcı ile ısıtıyordum. 2.el uygulamalarında temiz ürünler oluyor o da bir tercih olabilir. içirmeden önce yünw bir tat kontrolü yapabilirsin.

Yapabilirsin bence canım ama dolapta dursun bakteri üremesin. Tek seferde dolmaz zaten ya. Benim 2 3 seferde doluyor. Bigün sadece tek seferde dolmuştu sütlaç içmiştim o zaman da galiba. Anne sütünde 3 kuralı var. 3 saat oda ısısında 3 gün buzdolabında 3 ayda buzlukta saklanabilir

oda ısısı 25derece üzerinde olmayacak

Bizimde 2 haftada 300 gram almıs doktor az buldu haftalık 200 gram alması lazım diyor da ben cok takılmadım bnce gayet iyi 300 gram soncta cok zayıf doğmadılar bide bizimki ilk basta emmedi biberonla ugrastık filan
Benimde sütüm gelmemisti 3 4 gün ancak beslendi doktor normal dedi banada ben sıkıntı ediyorum canim sen mama veriyormusun ben cok ihtiyaç duymadigim sürece vermiyorum

Kızlar bebeğim uyumuyor diyordum ya. Kiraz çekirdekli sıcak torba çok işime yaradı. Uzun süre uykuda kalmasını sağladı. Ve çok şükür geceden beri bağırsak gazimiz olmadi pek. Ama 3 defa koyduk keseyi, uykuya her emzirme arasından sonra. Tavsiye ederim size de. Gaz sorununu ne kadar çözer bilemiyorum ama uzun süre uykuda tutuyor cidden.

Insallah canim ya dun geceden beri ikiniyor kizariyor ama gaz sancisi mi kaka mi anlayamadim mama vermedim henuz hep emziriyorum insallah sutum yetiyodur

Ben tek sagimda.ne kadar cikarsa o kadar koyuyorum uzerine tarih saat ve kac cc oldugunu yaziyorum cozulen sut bir daha kullanilmiyor diye biliyorum icebildigini icecek kalani cop canim

Dunden beri benimkinde de gaz sikintisi var hem miķirdaniyor ben de kararsiz kaldim alsammi diye devam ederse alacagim bende

Dunden beri benimkinde de gaz sikintisi var hem miķirdaniyor ben de kararsiz kaldim alsammi diye devam ederse alacagim bende
Ben bu gece rahat ettim ilk kez kullandım. Sevi bebenin reflu yatağının icin de hediye olarak veriliyordu. Normalde sürekli ıkınırdı bebeğim derin uyumazdı ve kısa sürerdi uykusu. Bu gece bebek gibi uyudu maşallah. Ben de kiraz çekirdeği torbasına yordum. Çok şükür gazi da olmadi emzirme sonrası midede olan dışında.

Benimde sütüm gelmemisti 3 4 gün ancak beslendi doktor normal dedi banada ben sıkıntı ediyorum canim sen mama veriyormusun ben cok ihtiyaç duymadigim sürece vermiyorum
Yok cnm ben hiç mama vermedim ilk dogdugunda yanımda değildi benm sütüm de 3.gün gelmeye başladı ama o sırada küvezdeydi o yüzden mamayşa pek işimiz olmadı su an doymazsada buzluktan cıkarıp sütleri veriyorum o zmn o kdr coktu ki süt fazla geldiği için buzluga atmıs tık

Ben tek sagimda.ne kadar cikarsa o kadar koyuyorum uzerine tarih saat ve kac cc oldugunu yaziyorum cozulen sut bir daha kullanilmiyor diye biliyorum icebildigini icecek kalani cop canim
Bende öle yapmıstım hep 100 120 ml Lik sütleri koymusum çözdürdüğümde yarısını içiyor diğer yarısını diğer öğünde veriyorum Bikaç saat daha dolapta bekliyor

Bende öle yapmıstım hep 100 120 ml Lik sütleri koymusum çözdürdüğümde yarısını içiyor diğer yarısını diğer öğünde veriyorum Bikaç saat daha dolapta bekliyor
Çok mantıklı hareket ya. Ben o ilk çok olduğu zamanlar sütü stoklamak akıl edemedim.
Zaten psikolojim bozulmuştu iyice o aralar. Göğüslerim çok şişmiş ateş yapmıştı. Kayinvalidem süt içeride bozulmuştur diye bebeğe vermek istemiyordu, kimisini döktük. odamda sütüm bozuk mu benim diye ağlayacağıma keşke stok yapsaymışım ama iste

Ben cok guvenemiyorum ya süt biraz riskli bi urun icmedigini atiyorum ben

@mertur taydin ne alemdesiniz arada ses verin
Annelik mesaisi beni benden aldı sanırım ne okumaya ne yazmaya fırsat bulabiliyorum. Bugün 29 günlük oldu minnosum. Genel olarak herşey yolunda.. Kaka yapması 3-4 günü bulunca kıvranıyor kuzum. Mamayı epey azalttım. Tüm derdim sutu arttırmak, emzirmek, süt sağmak oldu bundan kalan zamanda da uyumaya calisiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…