2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Bizimde 2 haftada 300 gram almıs doktor az buldu haftalık 200 gram alması lazım diyor da ben cok takılmadım bnce gayet iyi 300 gram soncta cok zayıf doğmadılar bide bizimki ilk basta emmedi biberonla ugrastık filan

Selam Kızlar, forumda okuyorum herkes makinayla süt sağmaktan bahsediyor. Ne ara sağıyorsunuz, nasıl yapıyorsunuz bi aydınlatın beni:) ben hiç sağmıyorum benim bıdık zaten 2 saate bir emiyor, sağımı da 2 saate bir mi yapıyorsunuz

Benim 13.gun geçti gibi oldu suan 20.gun ve tamamen geçti gibi..ama gecen elektrik supurgesini kaldirip yurudum biraz ve sizlamaya basladi..ilk 10 gun ise izdirap gibiydi gercekten hele emzirirken. Kacinci gunundesin?

Ben anca 1 aylik olunca bugün yapabildum emme arasi 2 ila 3 saat arası tek memede doyunca yaptım.Ama gündüzden sağım yapıp gece kullanan arkadaslar var.Hala emzirme odasında gördüklerim kadar yoklar maalesef. İnşallah olur.

Off 7 saat uyku hayali bile güzel bebe nasıl acıkıp basmadı çığlığı
Canım geceleri eşim bebekle salonda uyuyor gece bebek uyandıkça sağıp koyduğum sütü içiriyor bende kapıyı kapatıp yatak odasında yatıyorum öyle bi düzen kurduk şükür gece uyuyabiliyorum. Ama biraz önce eşimle kavga ettim ayrı yatıyoruz diye ben hem kocayla yatayım hemde rahat uyuyayım istiyorum eşimde sırf sen rahat uyu bebek seni rahatsız etmesin diye her gece koltukta yatıyorum hala sana yaranamadım diye cevap verdi kavga ettik

Hımm anladım, bizim de genelde tek göğüsle doyuyor diğerini sağmıyorum ben, bir sonraki emzirmede de diğerini veriyorum. Hata mı yapıyorum bebeğin emmediği diğer memeyi her 2 saatte bir sağmak mı lazım, öyle olsa nereye kadar sağabilirim ki? Ayy kafamda deli sorular

Gece boyunca hiç uyanmıyor musun? Gece boyunca süt üretimi nasıl oluyor peki? Bir de gündüz ne ara sağıyorsun, sağdığın sütler yetiyor mu? Çok soru sordum kusura bakma canım ama merak ettim açıkçası

Estağfirullah canım Evet gece 6 ya kadar uyanmıyorum gündüz sağmıyorum çünkü sütüm zaten az. Tüm gece de emzirmediğim için sabah 6 gibi kalkıp sağıyorum sağdığım süt ertesi geceye yetiyor 12 de bebeği doyurup eşime veriyorum o uyutuyor bebek 3-4 gibi uyanınca eşim sağdığım sütü verip geri uyutuyor.

Yarın 11 günlük oluyoruz teyzeleri. 2 yaşındaki ablası tam bir anne bağımlısı ve sürekli ağlayan bişey olmuş durumda. Önceden böyle değildi. Uyku saatleri ikisini birden uyutmaya çalışmak çok zor.. En kötüsüde anneannemiz bizimleydi oda yarın gidiyor. İki çocuk yemek ve işlerle tek kalma düşüncesiyle içime korku ve sıkıntı kapladı. Anacığı yanında olup benim gibi sürekli zıtlaşan varsa kıymetini bilin derim Teselliye ihtiyacım var Nolur herşey kolay olucak yoluna girecek diyin garip bi psikoloji içindeyim

Deneyeyim bunları sagmak icin elektrikli makine kullanıyorum acaba mochi denen ürünü de mi alsam ki?

Moçhi kullanan arkadaş var mi acaba? Yorumları merak ediyorum.Ay inşallah çözüm bulurum.
Canım bende mochi var, ama sende elektrikli varsa zaten gerek olmadığını düşünüyorum. Mochi daha çok emzirirken diğer göğüse takmakta işe yarıyor bence. Bende elektrikli de var, hiç kullanmadım. Mochiyi de bir kere kullandım göğsüm dolup çok sertleştiği bi gece. Bi daha da süt sağmadım ben zaten.
Ben 13. gün sağlık ocağından topuk kanı aldırdım canım. Hemşire 1 aya kadar olur demişti.

Göğüslerim sabah genelde çok dolu oluyor, ağrıyor. Bebek biriyle doyuyor diğerini de sağıyorum ara ara bebek emdikten sonra kalanı da sağıp pompa biberonu dolunca buzluğa atıyorum

Yok kuzum 300 lira değil çalışan annelerin aldığı ücreti diyorum

Bizde kan uyuşmazlığı yok kuzum eşimle, kızımla eşimin kan grubu da aynı 0 grubu , emzirme ödeneğini aldım zaten ben çalışan anneler için olan rapor parasından bahsediyorım eşim gitti SSK ya düzelttirdi çok şükür bakalım ben zaman yatacak O 300 tl olayına ben başvurmamıştım nasıl oluyor ki

Iste tam benim sorum bu bugün bu yöntem aklıma geldi. Arkadaşlarda sık sık sağım yapin diolar.Bakalım tüm yolları deneyelim.Netten emzirme kamplarini okudum ne yapilio diye aynısını uygulamisim bilmeden .

Yok cnm eşinle değil bebekle sennki uyumuyor süt yaramıyor diyen sen değilmiydin ben karıstırıyormuyum rapor parası dediğin sen sigortalı çalışan mısın 16 haftalık maaş yerine verilen paradan bahsediyorsun sanırım.. 300 TL de yardık amacı veriliyor 144 hattından sorup danışabilirisn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…