2020 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    248
Aynı şeyleri hissediyoruz

Evde var tartı 10gundur hic almadı kilo gece uyuyo zaten gunduz krize giriyor her memeden sonra degilde krize girince veriyorum elini Orayı burayı emmeye baslayınca toplamda 600gr aldı 37 gunluk olduk
Alt sınırda ama kötü değil.evdeki tartıların kalibresiyle doktordaki farklı oluyor boyu uzamıştır annesi ona gidenide say.
Gece uyuyorsa doyuyor demekki.
Benimkide gece uyuyup gündüz ayakta olanlardan gece biriktirdiği gazları gündüz atıyoruz.2.ayı bakalım nasıl olacak zamanla düzelecekler.

Insallah artık omrumuz bole gecicek sanırım:) 3 ay olsun 6ay olsun saglik sorunu olmasında az alsın napim diyorum

Hemoroid mi var sende de cnm bende hala fazla oturamıyorum bizimki gündüz kendi kendine uyuyor da gece cıldırtıyor beni

Ya direk Bi hizmet almadım kendi ebemize götürdüm Bi kere ben cok acemiydim bebek biberona alısmıs tı ama tuta tuta öğrendim yani eger sende acemiysen ilk cocuk sa filan yardım etmeleri lazım benm kaynana da cok ugrastı yeri geldi kafasını tuttu yeri geldi burnuna gelen kısmı actı filan tek basına zorlanabilirsin

Al benden de o kadar..25 günlük oldu bugün..halen dogum kilomuzu yakalayamadik..bizim durum daha vahim....ben artık ciddi ciddi bi sorun olduğunu düşünüyorum hiç normal değil çünkü bu kadarı..sürekli kaka.yapıyo cocuk yedigimi yaramıyo alerjisimi var anlamadim gitti

Ben artık uyandırmıyorum cunkü uyandırınca bas bas bagırıyor uykusu bölündüğü için kendi uyanıyor acıkınca bizimde kilomuz az ama öbür türlüde uyku arası emmek istemiyor ki

Öyle tabi ama işte insan kırılıyor hamilelik bitti, doğum derken hoooop en meşakkatli yerdeyiz...
bebek büyütmek zor zanaat, hayırlısıyla sağlıkla büyütelim de önemli olan o
Canım neden kırılıyorsun hiç kırılma burda kimsede art niyet yok herkes birbirinin halinden çok iyi anlıyor ben ilk fırsatta buraya girip yazılanları okuyorum bir sürü faydalı Bilgi öğreniyorum

Öyle tabi ama işte insan kırılıyor hamilelik bitti, doğum derken hoooop en meşakkatli yerdeyiz...
bebek büyütmek zor zanaat, hayırlısıyla sağlıkla büyütelim de önemli olan o
GöZden kaçıyor canim ..bazen herkesin mesajina cevap veremeyebiliyosun gerçekten..başkası cevaplar diye düşünebiliyosun..benimkilere de saolsunlar bir kac arkadas burda her zaman cevap verir..bende o yüzden genelde onlarla iletişim kurarım :))geri kalana küsüp girmemezlik yapamam ama hiç :)

Önceden hangi markayı kullanıyordun şimdi hangi markayı aldın canım ? Gerçekten makinadan makineye farklılık oldu mu ? Bu aralar araştırdığım konu bu

Kızlar alıp kullandığınız kendi hareket eden ana kucağı var mı memnun olduğunuz

Kanamam 20 gün sürdü lekelenme hala devam.bende sıkıldım artık bitsede rahatlasam zsten kendi bakımıma vakit ayırma zor ped kullanmaktan gına geldi mantar falan olmassak iyidir.
Bende ondan cok korkuyorum mantara cok yatkınım şükür olmadı bu zaman kdr Bi ara kasıntım travozolu sürdüm gecti oda hemen cok sıkıldım ped takmıyorum artık havlu kagıt koyup 1 2 saatte Bi değişiyorum

Devletteyim canım ben. Bu zamanda dönmeyi aslında kimse istemez Aralıkta ilk dönem bitmesine az kalmış bir düzen oturmuş. Bakıcı bu zamanda korkuyorum. Kayınvalidem görümceme gidecek hamile o da çok zor geçiyor hamileliği. Annem evde ama gelemiyor. Ben de istemiyorum çok fazla covid falan bulaştırırız diye. Rapor nasıl alınır hiç bilmiyorum. Ne diye kimden rapor isteyeceğim pek alışkın değilim. Bir türlü nasıl olacağını bulamıyorum şu an.
Kızlar o kadar şey denedim ve kesinlikle sütü en çok artıran şey uyku. Ne kadar uyursak o kadar göğüsler şişiyor. Test edildi, onaylandı.
Onu test edemiyoruz ne yazık ki. Hep uykusuz hep uykusuz.
Kanamadan sonda sarı sıvısı bsy gelmedi mi bende kanama 2 hafta da bitti ama sürekli sarı akıntı dan daha sıvı bsy geliyor sürekli pedsiz gezemiyorum hala
Benim de 20. Günüm o sarı akıntı var. Hafif turuncuya dönük. Ben ped koymuyorum artık iyice rahatsız ediyor. Devamlı gelmiyor zaten. Geldiğini anlayınca müsaitsen hemen tuvalete gidiyorum. Yetişemezsem de değişiyorum mecbur. Dışarıya giderken sadece ped koyuyorum. Diyorum bu bebekler bezle nasıl duruyor çok üzülüyorum hallerine.

Bende 10 aralıkta işe başlıyorum sende Bursa’dasın dimi ? Kamu mu özel sektör mü canım bide yakın yerlerde çalışıyomuşuz
Benim de 20 iş civarı ama tam tarihe bakmadım. Ben devlet okulunda öğretmenim. Dediğin gibi burda konuştuğumuz insanlarla belki komşuyuz belki karşılaşıyoruz bilemiyoruz ki hiç.
Kızlar ya ben yarın kuru fasulye yemek istiyorum. Bir gece önceden kaynatıp gazını alsam da gaz yapar mi yine sizce ya?
Valla bu akşam bizde vardı. Baktım bizim ıkıncan daha sabahtan fena ıkınıyor cesaret edemedim yemedim. Yaşasın ekmek peynir.
Her gün bir yumurta en azından yemek gerekiyor. Ben bir iki mutlaka yiyorum. Ama sucuk hem işlenmiş et olmasından hem de baharatından yemezdim.
Bende 2 yıl alabilirim işe gidip duruma bakıp karar vericem. Özel sektörde ücretsiz izin 6 ay mı ? Bende bi yerde okudum tek kapılı buz dolabının buzluğunda 3 ay çift kapılı ve derin dondurucu da 6 ay yazıyordu ama şu 3 kuralı var ya dışarda 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay o daha çok biliniyor.

Kızlar sizler kaç ay olarak biliyorsunuz arada 3 ay gibi büyük bi fark var.
Ben 3 diye biliyorum. Hastaneden verilen süt sağma kitapçığında da öyle yazıyor.
Ya canım gereksiz şeyler bınlar bence. Hiç uğraşamam öyle şeylerle.
Bu zamanlar en zor zamanları geçecek canım. Çoğumuz aynı durumdayız. Biraz sabır.
Kızlar merhaba doğumdan sonra kanamanız ne kadar sürdü ben 15.günümdeyim hala kanama bitmedi
Ben 20. Gündeyim 7-8 gündür kanama yok sarı akıntı var.
Canım 25 günlük yakalaması lazımdı artık. Bence sen bir doktorla görüş. Şu covid olayı da hırpalamıştır belki çocuğu onunla da ilgisi vardır.

Bende öleydim misafiri cok severm yegenleriö var cok seviyorum ama gelmelerine katlanamadım dısarı cıkmayı bcok severm ama hiç cıkasım gelmiyor hersey ızdırap gibi geliyor hele o ev kalabalık herkesden Bi yorum allahım deli okuyordum ama kimse gelmiyor artık bende biraz daha iyiye gidiyorum zamanla tamamen gecicek sanırım bu durumlar

Bende aynısını düşündüm bu bezle nasıl duruluyor hiç takmak istemiyorum cocuga bile benm ki su gibi geldiğini her zmn hissedemiyorum ama hissettiğimde bende gidiyorum siliyorum yoksa rahatsz ediyor yakıyor dikişlerimi filan pedide dısarı cıkarken takıyorum artık mecbur

Hadi ya 1 saat bekliyormuş dedi buradaki arkadaş ama değişiyor mu mamadan mamaya acaba ben yapıp hemen veriyorum ama bazen yarım saatte bitiriyor
Bilmiyorum ki canım ben hemşirenin söylediğini aktardım yoksa ben oğluma daha mama vermedim bi sarılık olduğunda 2-3 gün günde 3 kez 30 cc vermiştik onuda hazırlayıp hemen veriyorduk eşim suyu kaynatıp termosa koymuştu su hep bebeğin içebileceği sıcaklıkta kalmıştı günlük suyu değiştiriyorduk öyle olunca her mama yapmada su kaynatmak zorunda kalmıyorsun hemen mama hazır oluyor bide öyle dene istersen

Al benden de o kadr bugun o kadr bunaldım ki sabahtan beri memede... Yarım saat uyuyor geri uyanıyor baslıyor ağlamaya...
Boyle gıtmez herhalde kıme sorsam kırkını bekle dıyo doktor bıle ama artık ondan bıle umıdımı kesıyorum yavas yavas kusmasa dursunda kusup duruyor fazlasını gaz da oluyor basa donuyor hep emzıgıde canı ısterse alıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…