- 6 Mayıs 2018
- 1.483
- 1.671
- 63
- 33
Aynı şeyleri hissediyoruzHamileliğim o kadar güzeldi ki lohusalığın böyle zor olacağını asla asla düşünmemiştim..
İnstagramda bile hamile biriç gördüğümde ağlıyorum oğlum kucağımda tekme attığında ağlıyorum karnımda böyleydi demek diye...
Ağlamasına dayanamıyorum yetemediğimi düşündükçe dibe çöküyorum sanki...
Herkese sataşıyorum eşime anneme... evden çıkamıyorum ağlayacak susturamıcam korkumdan...misafir gelecek diye ödüm kopuyor ağlıyor ağladıkça aç mı gaz mı her kafadan bir ses oğlumu karnıma geri koyup devam edesim var hayata
Alt sınırda ama kötü değil.evdeki tartıların kalibresiyle doktordaki farklı oluyor boyu uzamıştır annesi ona gidenide say.Evde var tartı 10gundur hic almadı kilo gece uyuyo zaten gunduz krize giriyor her memeden sonra degilde krize girince veriyorum elini Orayı burayı emmeye baslayınca toplamda 600gr aldı 37 gunluk olduk
Insallah artık omrumuz bole gecicek sanırım:) 3 ay olsun 6ay olsun saglik sorunu olmasında az alsın napim diyorumAlt sınırda ama kötü değil.evdeki tartıların kalibresiyle doktordaki farklı oluyor boyu uzamıştır annesi ona gidenide say.
Gece uyuyorsa doyuyor demekki.
Benimkide gece uyuyup gündüz ayakta olanlardan gece biriktirdiği gazları gündüz atıyoruz.2.ayı bakalım nasıl olacak zamanla düzelecekler.
Hemoroid mi var sende de cnm bende hala fazla oturamıyorum bizimki gündüz kendi kendine uyuyor da gece cıldırtıyor beniAhahaha normal ama hangimizin bebeği uyuyor kiBenim ki uyumuyor mesela. Maşallah senin yakışıklıya.
Ben hatta bugün sinir krizi geçirdim artık. Annem geldi yardıma. Çünkü oğlum uyumuyor ayakta sallanmak istiyor ama ben popomun üzerinde o kadar saat oturamıyorum doğumdan sonra orada bir ağrı oluyor uzun süre oturunca. O da sallanmayınca susmuyor. Gece 4Ten beri artik sabrim tasti. Yatagi yumruklayip agliyordum en son artik. Keske agrim olmasa da sallasam ama yok henüz tam iyilesmemisim demek ki. Annem geldi bi duşa girip kendime geldim.
Benim de devam ediyor kimjsininki 40 gunu bile geciyor normal.
Ya direk Bi hizmet almadım kendi ebemize götürdüm Bi kere ben cok acemiydim bebek biberona alısmıs tı ama tuta tuta öğrendim yani eger sende acemiysen ilk cocuk sa filan yardım etmeleri lazım benm kaynana da cok ugrastı yeri geldi kafasını tuttu yeri geldi burnuna gelen kısmı actı filan tek basına zorlanabilirsinCanım emzirme danışmanının faydasını gördün mü benimki beni emmiyor silikon uçla bile çok ağlayarak alıyor ve sürekli ağzından çıkarıyor napacağımı şaşırdım sürekli uğraşıyorum ama pek gelişme yok maalesef
Al benden de o kadar..25 günlük oldu bugün..halen dogum kilomuzu yakalayamadik..bizim durum daha vahim....ben artık ciddi ciddi bi sorun olduğunu düşünüyorum hiç normal değil çünkü bu kadarı..sürekli kaka.yapıyo cocuk yedigimi yaramıyo alerjisimi var anlamadim gittiBen dayanamadım veriyorum cocuk doymuyor kiloda almıyor Doktor da surekli bi bakalım diyor napim acmı kalsın diyorum 1saat emmenin ustune 50cc iciyor ustune bi daha emiyor:) ama gunde 10 15kez kaka yapıyor yedikleri nasıl yarıcak bilmiyorum
Ben artık uyandırmıyorum cunkü uyandırınca bas bas bagırıyor uykusu bölündüğü için kendi uyanıyor acıkıncaNormal canım yenidoğan dediğinin uyuması lazım ama kimi bebek adapte olamıyor sancılı geçiyor yenidoğan Sürecimaşallah benim uyku sorunum yok ama uyandıramama sorunum var her bebeğin ayrı bir derdi var aslında benimkini bıraksam 4-5 saat uyur ama kilo kaybı çok oldu ve kilo alımı biraz yavaş başlarda üşengeçti kuvvetli emmiyordu mama vermek istemiyordum dr gündüz saat başı gece 2 saatte bir emzir dedi ilk iki hafta öyle geçti şimdi kuvvetlendi biraz daha çene kasları artık 3 saatte bir kaldırıyorum gece gündüz istediği zaman veriyorum memeyi ama bu ara fazla istemeye başladı en az bir saat ara vermeye çalışıyorum Yoksa gaz oluyor kimimiz memeden ayıramıyor kimimiz memeyi vermeyi çalışıyor hepsinin ayrı bir derdi var
Bu arada senin bu uyanıklık sürekli meme isteme Büyük ihtimal atak haftasından olmandan kaynaklı doymadığı için değil sanki gözlemle bakalım
Canım neden kırılıyorsun hiç kırılma burda kimsede art niyet yok herkes birbirinin halinden çok iyi anlıyor ben ilk fırsatta buraya girip yazılanları okuyorum bir sürü faydalı Bilgi öğreniyorumÖyle tabi ama işte insan kırılıyorhamilelik bitti, doğum derken hoooop en meşakkatli yerdeyiz...
bebek büyütmek zor zanaat, hayırlısıyla sağlıkla büyütelim de önemli olan o
GöZden kaçıyor canim ..bazen herkesin mesajina cevap veremeyebiliyosun gerçekten..başkası cevaplar diye düşünebiliyosun..benimkilere de saolsunlar bir kac arkadas burda her zaman cevap verir..bende o yüzden genelde onlarla iletişim kurarım :))geri kalana küsüp girmemezlik yapamam ama hiç :)Öyle tabi ama işte insan kırılıyorhamilelik bitti, doğum derken hoooop en meşakkatli yerdeyiz...
bebek büyütmek zor zanaat, hayırlısıyla sağlıkla büyütelim de önemli olan o
Önceden hangi markayı kullanıyordun şimdi hangi markayı aldın canım ? Gerçekten makinadan makineye farklılık oldu mu ? Bu aralar araştırdığım konu buToparlandım derken kuzum mastit oldumBirde onunla uğraştım. Şimdi süt sağma makinamı değiştirdim. Bu çok iyi geldi
Abimiz deliriyor mutluluktan sağolsun bana çok yardım ediyorbu yıl 1. Sınıfa başladı ama biz online devam ediyoruz. Bu durumda çok iyi oldu
Mama yapıldıktan sonra 15 dk beklet sonra dök demişti bebek hemşiresiKızlar aptamil 1 numara kullanıyorum mama ne kadar süre dışarda kalabiliyor bilen var mı yapıp hemen içiriyorum ama uyanmadan yapsam ne kadar süre bekleyebilir mama dışarda ?
Hadi ya 1 saat bekliyormuş dedi buradaki arkadaş ama değişiyor mu mamadan mamaya acaba ben yapıp hemen veriyorum ama bazen yarım saatte bitiriyorMama yapıldıktan sonra 15 dk beklet sonra dök demişti bebek hemşiresi
ben 25.gündeyim halen bitmedi.çok sıkıldım artık..ilkinde hemen bitmiştiKızlar merhaba doğumdan sonra kanamanız ne kadar sürdü ben 15.günümdeyim hala kanama bitmedi
Bende ondan cok korkuyorum mantara cok yatkınım şükür olmadı bu zaman kdr Bi ara kasıntım travozolu sürdüm gecti oda hemen cok sıkıldım ped takmıyorum artık havlu kagıt koyup 1 2 saatte Bi değişiyorumKanamam 20 gün sürdü lekelenme hala devam.bende sıkıldım artık bitsede rahatlasam zsten kendi bakımıma vakit ayırma zor ped kullanmaktan gına geldi mantar falan olmassak iyidir.
Devletteyim canım ben. Bu zamanda dönmeyi aslında kimse istemez Aralıkta ilk dönem bitmesine az kalmış bir düzen oturmuş. Bakıcı bu zamanda korkuyorum. Kayınvalidem görümceme gidecek hamile o da çok zor geçiyor hamileliği. Annem evde ama gelemiyor. Ben de istemiyorum çok fazla covid falan bulaştırırız diye. Rapor nasıl alınır hiç bilmiyorum. Ne diye kimden rapor isteyeceğim pek alışkın değilim. Bir türlü nasıl olacağını bulamıyorum şu an.Özelde mi çalışıyorsun canım devlette mi biraz daha rapor zorlasan anneler yok muydu yakında bebeğe bakacak ilk çocukta ne yaptın bakıcı bakacaksan yavaş yavaş bakmaya başlasan biR de alışma süreci olacak işe başlamadan seninle bakıcı zaman geçirse
Onu test edemiyoruz ne yazık ki. Hep uykusuz hep uykusuz.Kızlar o kadar şey denedim ve kesinlikle sütü en çok artıran şey uyku. Ne kadar uyursak o kadar göğüsler şişiyor. Test edildi, onaylandı.
Benim de 20. Günüm o sarı akıntı var. Hafif turuncuya dönük. Ben ped koymuyorum artık iyice rahatsız ediyor. Devamlı gelmiyor zaten. Geldiğini anlayınca müsaitsen hemen tuvalete gidiyorum. Yetişemezsem de değişiyorum mecbur. Dışarıya giderken sadece ped koyuyorum. Diyorum bu bebekler bezle nasıl duruyor çok üzülüyorum hallerine.Kanamadan sonda sarı sıvısı bsy gelmedi mi bende kanama 2 hafta da bitti ama sürekli sarı akıntı dan daha sıvı bsy geliyor sürekli pedsiz gezemiyorum hala
Benim de 20 iş civarı ama tam tarihe bakmadım. Ben devlet okulunda öğretmenim. Dediğin gibi burda konuştuğumuz insanlarla belki komşuyuz belki karşılaşıyoruz bilemiyoruz ki hiç.Bende 10 aralıkta işe başlıyorum sende Bursa’dasın dimi ? Kamu mu özel sektör mü canım bide yakın yerlerde çalışıyomuşuz
Valla bu akşam bizde vardı. Baktım bizim ıkıncan daha sabahtan fena ıkınıyor cesaret edemedim yemedim. Yaşasın ekmek peynir.Kızlar ya ben yarın kuru fasulye yemek istiyorum. Bir gece önceden kaynatıp gazını alsam da gaz yapar mi yine sizce ya?
Her gün bir yumurta en azından yemek gerekiyor. Ben bir iki mutlaka yiyorum. Ama sucuk hem işlenmiş et olmasından hem de baharatından yemezdim.Herkese iyi geceler kızlar sütünüz azaldı mı benimki bazen hiç yok memeler sarkik bazende dolu sizlerin bir önerisi varmı sütü artırmak için....bide başka bir şey daha soracam kahvalitada sucuklu yumurta yiyorum çevremdeki herkes yumurta iyi değil diyor sizler ne düşünüyorsunuz...oğlumda biraz sarilik var bide oğlumun ten rengi eleri felan bembeyaz yüzü öyle değil koyu sarı siyah bir rengtir bu da beni korkutuyor..
Ben 3 diye biliyorum. Hastaneden verilen süt sağma kitapçığında da öyle yazıyor.Kızlar sizler kaç ay olarak biliyorsunuz arada 3 ay gibi büyük bi fark var.
Ya canım gereksiz şeyler bınlar bence. Hiç uğraşamam öyle şeylerle.Kızlar nasılsınız , 2 gün sonra 40ımız çıkacak inşallah ama ben nasıl olucağını tam kestiremiyorum bu 40 taş olayını yapan oldu mu yani sokaktan toplayıp da bebeğin banyosuna koyan yani ne kadar doğru olur bu virüs zamanı sokaktan toplamak yerine hazır alsam olmaz mı acaba bi yardımcı olur musunuz (kaynanam yok , annemde kardeşim ameliyat olduğu için gelemeyecek)
Ben ve eşim 40lıcaz kızımı , Cumartesi de mevlidini yapıcaz inşallah
Bu zamanlar en zor zamanları geçecek canım. Çoğumuz aynı durumdayız. Biraz sabır.Evet ayakta sallamayı denedim ama sürekli sallamam gerekiyor. 1 saati geçiyor uyku moduna geçmesi ama dikişlerden mi ne uzun süre oturur pozisyonda kalınca ağrım oluyor.Eşim de sağ olsun işe gitmiş bari kahvaltı yapmamı bekleseydi. Çok sinirlerim bozuk cidden. Üzerim hep kusmuk ve ter kokusu tüm gün çocuk susturmaya çalışıyorum gibi hissediyorum.
Ben 20. Gündeyim 7-8 gündür kanama yok sarı akıntı var.Kızlar merhaba doğumdan sonra kanamanız ne kadar sürdü ben 15.günümdeyim hala kanama bitmedi
Canım 25 günlük yakalaması lazımdı artık. Bence sen bir doktorla görüş. Şu covid olayı da hırpalamıştır belki çocuğu onunla da ilgisi vardır.Al benden de o kadar..25 günlük oldu bugün..halen dogum kilomuzu yakalayamadik..bizim durum daha vahim....ben artık ciddi ciddi bi sorun olduğunu düşünüyorum hiç normal değil çünkü bu kadarı..sürekli kaka.yapıyo cocuk yedigimi yaramıyo alerjisimi var anlamadim gitti
Bende öleydim misafiri cok severm yegenleriö var cok seviyorum ama gelmelerine katlanamadım dısarı cıkmayı bcok severm ama hiç cıkasım gelmiyor hersey ızdırap gibi geliyor hele o ev kalabalık herkesden Bi yorum allahım deli okuyordum ama kimse gelmiyor artık bende biraz daha iyiye gidiyorum zamanla tamamen gecicek sanırım bu durumlarHamileliğim o kadar güzeldi ki lohusalığın böyle zor olacağını asla asla düşünmemiştim..
İnstagramda bile hamile biriç gördüğümde ağlıyorum oğlum kucağımda tekme attığında ağlıyorum karnımda böyleydi demek diye...
Ağlamasına dayanamıyorum yetemediğimi düşündükçe dibe çöküyorum sanki...
Herkese sataşıyorum eşime anneme... evden çıkamıyorum ağlayacak susturamıcam korkumdan...misafir gelecek diye ödüm kopuyor ağlıyor ağladıkça aç mı gaz mı her kafadan bir ses oğlumu karnıma geri koyup devam edesim var hayata
Bende aynısını düşündüm bu bezle nasıl duruluyor hiç takmak istemiyorum cocuga bileDevletteyim canım ben. Bu zamanda dönmeyi aslında kimse istemez Aralıkta ilk dönem bitmesine az kalmış bir düzen oturmuş. Bakıcı bu zamanda korkuyorum. Kayınvalidem görümceme gidecek hamile o da çok zor geçiyor hamileliği. Annem evde ama gelemiyor. Ben de istemiyorum çok fazla covid falan bulaştırırız diye. Rapor nasıl alınır hiç bilmiyorum. Ne diye kimden rapor isteyeceğim pek alışkın değilim. Bir türlü nasıl olacağını bulamıyorum şu an.
Onu test edemiyoruz ne yazık ki. Hep uykusuz hep uykusuz.
Benim de 20. Günüm o sarı akıntı var. Hafif turuncuya dönük. Ben ped koymuyorum artık iyice rahatsız ediyor. Devamlı gelmiyor zaten. Geldiğini anlayınca müsaitsen hemen tuvalete gidiyorum. Yetişemezsem de değişiyorum mecbur. Dışarıya giderken sadece ped koyuyorum. Diyorum bu bebekler bezle nasıl duruyor çok üzülüyorum hallerine.
Benim de 20 iş civarı ama tam tarihe bakmadım. Ben devlet okulunda öğretmenim. Dediğin gibi burda konuştuğumuz insanlarla belki komşuyuz belki karşılaşıyoruz bilemiyoruz ki hiç.
Valla bu akşam bizde vardı. Baktım bizim ıkıncan daha sabahtan fena ıkınıyor cesaret edemedim yemedim. Yaşasın ekmek peynir.
Her gün bir yumurta en azından yemek gerekiyor. Ben bir iki mutlaka yiyorum. Ama sucuk hem işlenmiş et olmasından hem de baharatından yemezdim.
Bende 2 yıl alabilirim işe gidip duruma bakıp karar vericem. Özel sektörde ücretsiz izin 6 ay mı ? Bende bi yerde okudum tek kapılı buz dolabının buzluğunda 3 ay çift kapılı ve derin dondurucu da 6 ay yazıyordu ama şu 3 kuralı var ya dışarda 3 saat dolapta 3 gün buzlukta 3 ay o daha çok biliniyor.
Ben 3 diye biliyorum. Hastaneden verilen süt sağma kitapçığında da öyle yazıyor.
Ya canım gereksiz şeyler bınlar bence. Hiç uğraşamam öyle şeylerle.
Bu zamanlar en zor zamanları geçecek canım. Çoğumuz aynı durumdayız. Biraz sabır.
Ben 20. Gündeyim 7-8 gündür kanama yok sarı akıntı var.
Canım 25 günlük yakalaması lazımdı artık. Bence sen bir doktorla görüş. Şu covid olayı da hırpalamıştır belki çocuğu onunla da ilgisi vardır.
Bilmiyorum ki canım ben hemşirenin söylediğini aktardım yoksa ben oğluma daha mama vermedim bi sarılık olduğunda 2-3 gün günde 3 kez 30 cc vermiştik onuda hazırlayıp hemen veriyorduk eşim suyu kaynatıp termosa koymuştu su hep bebeğin içebileceği sıcaklıkta kalmıştı günlük suyu değiştiriyorduk öyle olunca her mama yapmada su kaynatmak zorunda kalmıyorsun hemen mama hazır oluyor bide öyle dene istersenHadi ya 1 saat bekliyormuş dedi buradaki arkadaş ama değişiyor mu mamadan mamaya acaba ben yapıp hemen veriyorum ama bazen yarım saatte bitiriyor
Boyle gıtmez herhalde kıme sorsam kırkını bekle dıyo doktor bıle ama artık ondan bıle umıdımı kesıyorum yavas yavas kusmasa dursunda kusup duruyor fazlasını gaz da oluyor basa donuyor hep emzıgıde canı ısterse alıyorAl benden de o kadr bugun o kadr bunaldım ki sabahtan beri memede... Yarım saat uyuyor geri uyanıyor baslıyor ağlamaya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?