Ben bizim bakkaldan aldım tatlım vefa bozasıydı.Yanlış hatırlamıyosam A101 dede görmüştüm.Gerçekten yarıyormu bende alayım ya nerden aldınız benimde sütüm azaldı bebeklerde az olunca emmek istemiyor sütüm hepten gidecek diye korkuyorum
İlk okuyunca pişirmek için balkona koydum sandımBenim ki daha vahim 2 gün önce güveçte et yemeği yapmıştım güvecin içine su koyup balkona koymuşum şimdi gördüm 2 gün o şekilde kalmış onu bile yıkayacak zaman bulamamışımher ay Netflix e para veriyorum oğlum doğduktan sonra bırak dizi film izlemeyi uygulamaya girmemişim bile
Dün gece oğlum acıkınca 6 gibi uyanıp ağlamaya başladı eşim hemen oğlumu yataktan alıp salona götürdü sonra yavaşça yatak odasının kapısını kapattı ben uyanmayayım diye oğluma anneyi uyandırmayalım diyor ama ben uyanıktım iş kalır üzerime diye gözü açmıyordumKız sen konuşma o kocayı öpüp başına koy bide kovuyormuş
benimki gece 3 buçuğa kadar beni bekledi koltukta uyuya kaldı beklerken bir el atayım demiyor bebek kucağında susturmak için hiç bir çaba sarf etmiyor aksine ağlatıyor ki ondan alayımoh olsun bebeklerde onu uyuttu
Teşekkür ederim canım bende alayım evde yapılırmı diye tarifine baktım da maya lazımmış birde 2, 3 gün sürer yapmasıBen bizim bakkaldan aldım tatlım vefa bozasıydı.Yanlış hatırlamıyosam A101 dede görmüştüm.
Kesinlikle babalar da lohusalık yaşıyor kafalarındaDün gece oğlum acıkınca 6 gibi uyanıp ağlamaya başladı eşim hemen oğlumu yataktan alıp salona götürdü sonra yavaşça yatak odasının kapısını kapattı ben uyanmayayım diye oğluma anneyi uyandırmayalım diyor ama ben uyanıktım iş kalır üzerime diye gözü açmıyordum
Eşimin hakkını yemek istemiyorum doyurmak hariç bebekle benden daha çok ilgileniyor ama eşimde çok dır dırcı ya benden daha çok trip yapan birisi
Evet yapılyor anneannem yapardı biz küçükken ben bugün mayalıycam bakalım becerebilecekmiyim şişesi 16 tl pahalı değil pek ama yinede taktım kafaya yaparım diye.Teşekkür ederim canım bende alayım evde yapılırmı diye tarifine baktım da maya lazımmış birde 2, 3 gün sürer yapması
Sen yeni evlisin zamanla alışıcan dinliyomuş gibi yap başka şeyler düşün arada evet he he falan deki dinlemiyosun sanmasın zamanla bıkıp bırakır.Tepki alınmayan davranışlar zamanla sönüyo.Dün gece oğlum acıkınca 6 gibi uyanıp ağlamaya başladı eşim hemen oğlumu yataktan alıp salona götürdü sonra yavaşça yatak odasının kapısını kapattı ben uyanmayayım diye oğluma anneyi uyandırmayalım diyor ama ben uyanıktım iş kalır üzerime diye gözü açmıyordum
Eşimin hakkını yemek istemiyorum doyurmak hariç bebekle benden daha çok ilgileniyor ama eşimde çok dır dırcı ya benden daha çok trip yapan birisi
Ben yara döneminde her emzirmeden sonra birini sürdüm kantaron yağıyla lansinohun kreminin bir de philipsin hava alan kalkanını kullandim hem hava aliyor hem nemli kaldığı için yumuşak kalıyor hem bir yere yapışmıyor göğüs ucu. bir de şuan içinde toplanan sütü gün sonuna kadar biriktirip akşam eşime veriyorum bikac saat bebekle ilgileniyor ve o sütü kullaniyor bi reset atmış oluyorum ben de bikac saat kaygısız uyuyabiliyorum. Yani iyi ki almışım dediğim şeylerin başında olduKızlar sağ olun nerden sağdım sağmaz olaydım ya. Zaten yarali olan meme ucu hep biraz sis duruyor. Onu emzirmemde bir sakinca var mi peki? Yoksa sisiyor çünkü. En çok hangisi ise yarıyor peki? Tahin yağını deneyeceğim şimdi ama kantaron filan çok etkili ise sabah ilk iş alayım.
Kalkan hava almasını engelliyor olabilir mi?
Bende yapıcam parasından değil evdeki daha temiz güvenilir olur maya olarak ne kullanacaksın?Evet yapılyor anneannem yapardı biz küçükken ben bugün mayalıycam bakalım becerebilecekmiyim şişesi 16 tl pahalı değil pek ama yinede taktım kafaya yaparım diye.
Ay ben 2 yıllık evliyim gerçi 13 yıldır birlikteyiz de ben bayağıdır dinliyormuş gibi yapıyorum artık yemiyor başından savmak için tamam deme bana diyorSen yeni evlisin zamanla alışıcan dinliyomuş gibi yap başka şeyler düşün arada evet he he falan deki dinlemiyosun sanmasın zamanla bıkıp bırakır.Tepki alınmayan davranışlar zamanla sönüyo.
Bende tahin pekmez karışımı sütü arttırdı onu farkettim denersenizGerçekten yarıyormu bende alayım ya nerden aldınız benimde sütüm azaldı bebeklerde az olunca emmek istemiyor sütüm hepten gidecek diye korkuyorum
Bütün tahlillerim temiz çıktı..karacigerde de birşey yok..bir tek idrar kaldı ona baktırcam bi ara ama doktorun demesine göre stres diyor farkında degilsin ama agır etkilenmişsin vücut tepki vermiş diyor..üzüntüye bağlıymış yaniO neymiş öyle 700 tl. Ben de geçmezse arzu hanıma giderim diyordum ama tahlilleri duyunca vazgeçsem mi diye düşündüm. Dün akşamdan beri antibiyotik alıyorum ama bugün düne göre daha kötüyüm sanki. Neyim var bir belli olsa. Sana ne dediler? Dorun neymiş
Bir gün ateşlendi ama hemen düştü ateşi .onun dışında huzursuz oldu bir kaç gün başka da bir belirti görmedimCovid evdeki bebegi etkiledi mi acaba ?
Ya süt olsun diye içtim o bozayı zorla amaKızlar bozayı kim söylemişti hatırlamıyorum ama Allah razı olsun bikaç gündür sütüm az gibiydi dün akşam 1 bardak boza üstüne 1 litre su içtim sütüm arttı.
Senin koca cennetlik kız iyi bulmuşsun bu devirdeBen bu halde kocayı boşamaya çalışıyorumbende kovmuştum markete gitmiş benim çok sevdiğim bi tatlı var ondan almış getirdi beraber yedik
Yaz yaz sohbetin güzel ben zevkle okuyorum sorun değilTahmin ettim o yüzden öyle yazdım
Canımkocama ne oldu diye düşünme değişmedi de merak etme eski haline dönecek herşey bize hormonlarla yüklenen annelik duygusu maalesef babalara yüklenmiyor hemen ve ne yapacaklarını bilmiyorlar yapamıyorlar da bunun verdiği suçluluk duygusunu senin üzerinden baskılıyor kendi altını alamıyor senin almana bin kulp takıyordur eşimden biliyorum benimki de göbeği düşmeden altını almam dedi be bile zorlanıyordum tamam dedim şansıma göbek 13. Günde düştü sonra verdim eline ilk tek yapama tabi ben tuttum bacakları nasıl sileceğini anlattım vs. Laf saydığı şeyin çok da kolay olmadığını gördü tüm görevlere dahil ediyorum meme hariç senin en büyük hatan ki hemen dön bu hatadan kendine yazık edersin o beceremiyor yavaş yapıyor diye dayanamayıp işlerimin tamamımı kendi omzuna almak olur sonra ona yapmadığı her iş kolay gelir ve akıl vermeye başlar biraz zaman tanı o da daha babalığa alışamadı ki bir yerde okudum babalar da doğum sonrası psikolojik olarak lohusalık benzeri şeyler yaşarmış onlar için de aslında büyük sorumluluk bebek sahibi olmak bebek yanındayken de tartışmayın hiç hissediyorlar ben bunu kocama anlatamadım henüz kucakta bebek tutarken bana söyleniyor bebekle ilgili olsun olmasın sonra dönüp güzel kızım diyip bebeği seviyor hiç anlamadı zaten diyorum
Yine elim durmadı yazdıkça yazdım işin özü ona da zaman tanı daha babalık ne bilmiyor paniklemek stres yapmak babalık sanıyor ben de geçenlerde babalık bu değil sen bu işi yanlış anlamışsın dedim kendine geldi bir silkelendi arada ağır konuşmak lazım yoksa anlamıyorlar hatalarını yapamadıkları için kendine kızgınlıklarını da yapan kişiden çıkartıyorlar bu da kendini savunma mekanizması bunları aşmanın tek yolu da onu beceremese de yarım eksik yapsa da yavaş yapsa da bebekle ilgili tüm sorumlulukları paylaşmak
Ben cok güveniyorum valla baksada hiç kalkmasamBen guvenemiyorum geceleri nedense uyuya falan kalır kucagindan düşürür yan yatiramaz battaniyeyi düzgün örtemez ağzına gelir diye bin senaryo yaziyorum
Bende makarna dışında her şeye razıyım anam yapmasa acımızdan ölürüzÇeşit çeşit yemekmi ben karnımı doyuracak bir çeşit yemeğe razıyımbende inanmıyorum o filmi izlemeden bebek ağlamıştır N Neredenbaksantutarsizlik
Onuda deneyeyim bu gidişte süt olsun diye duba gibi olucamBende tahin pekmez karışımı sütü arttırdı onu farkettim denerseniz
Aman boşver bazen benimki de diyor sürekli bana iş kitliyorsun ayakta olmaya korkuyorumYaz yaz sohbetin güzel ben zevkle okuyorum sorun değilaslında zaten bende tüm sorumluluğu alıp herseyi yalamaya calısan biri değilim tam tersi ona yaptırmaya çalıstıgım için kaçtıgımı düşünüyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?