- 6 Mayıs 2018
- 1.483
- 1.671
- 63
- 33
Biz adet tarihine göre gidiyoruz Necla. Ama keşke önden gittiği haftaya göre olsa, erken doğum olayı var ya benim iyi olurdu. Bir alakası oluyor mu bilmiyorum ama ah ahCanim takvimin adetine göre mi yoksa doktorun dediğine göre mi yaptin bu arada benimde pazarteso 17 dolmuş oluyor bebişim önde diye
Aaaa ne yani biz şimdi şanssız annemiyiz adam haklı şanssızız tabi bulasık yıkayacak Bi kızımız olmayacak
Benim doktorum ultrasona göre gidiyor adete göre gitmiyor şimdi bana ultrasona göre hesapliyoruz dedi haftasini bende oyle yapiyorum mesela soranlara ultrasona göre neyse onu soyluyorumBiz adet tarihine göre gidiyoruz Necla. Ama keşke önden gittiği haftaya göre olsa, erken doğum olayı var ya benim iyi olurdu. Bir alakası oluyor mu bilmiyorum ama ah ah
Ben asla kimseyi üzmek istemem.istisnalar var ben şahit oldum bu şekil olanlara genelleme de yapmadım asla.herkes de üstüne alınmasın necla ama.şuan en çok stres ben oldum farkında değilsiniz.Canim cok kusmak duşuk tehlikesi yapmaz lütfen annelerimize yannis bilgi verip üzmeyin öyle bişey olsa 2 kizimda hiç yemeden gece güzdüz kustum ben
Sitres yapmana gerek yok kuzum sen fikrini soyledin olabilir biz anneler herşeyi takiyoruz ya ondan dedim doktor sana oyle şoylemiş olabilir ama boyle demiş diye doğru soylemiş demek digil canimBen asla kimseyi üzmek istemem.istisnalar var ben şahit oldum bu şekil olanlara genelleme de yapmadım asla.herkes de üstüne alınmasın necla ama.şuan en çok stres ben oldum farkında değilsiniz.
Ne güzelmiş o zaman. Bizim doktorumuz adete göre gidiyor valla ama işte gelişimi gerçekten iyi gidiyor diye motive ediyor.Benim doktorum ultrasona göre gidiyor adete göre gitmiyor şimdi bana ultrasona göre hesapliyoruz dedi haftasini bende oyle yapiyorum mesela soranlara ultrasona göre neyse onu soyluyorum
Hayirli ramazanlar canim bende tutamiyorum maalsef tansiyonum düşüyor bide ben kaldim sanirim cinsiyet öğrenmeyen gostermedi doktor kız olabilir gostermiyorsa dedi heyecanla bekliyorum
Varsayımlar üzerine kimse konuşamaz ki bir annenin yaşadığı ikinci hamilelik bile ilkine benzemezken nasıl bir genelleme yapılabilir. Benimde kusmam yok hiç olmadı diye sağlıklı gebeliklerde kusma olur demişti birisi ödüm kopmuştubirbirimizi tedirgin etmeyelim boşu boşuna.sende takma kafan
evet canım fikrimi söyledim herkes de fikrini söyleyebilir bu yüzden herkes üstüme yürümesin bir an da .yine söylüyorum ne kimseyi üzmek isterim ne de strese koymak isterim niye yapayım yahu böyle bir şey.tıkladığım an aklıma geldi geri alamadım sonra da malum.kimse beni yanlış anlamasın tek ricam bu.burda herkes bir şeyler söyleyebiliyor o zaman hepsini takıp stres mi olalım her dkSitres yapmana gerek yok kuzum sen fikrini soyledin olabilir biz anneler herşeyi takiyoruz ya ondan dedim doktor sana oyle şoylemiş olabilir ama boyle demiş diye doğru soylemiş demek digil canim
Kızlar bu konuşmalar Allah aşkına yanlış bir anlaşılmaya doğru gitmesin burda ztn herkes ilk ayLarı risklerini atlattı benim kimseyi strese sokma gibi bi derdim yok.asıl bu mevzu büyütülürse stres olcaz hepimiz bence.herkes ztn kendiyle uğraşıyor bn neden böyle birşey yapayımki elime ne geçecek.tam paylaşırken de aklıma geldi geri alamadım sonra.haliyle.böyle konuşulacağını da biliyordum.bi doktorun böyle söylemesi üzerine ztn biz bunu konuşuyoruz şuan.asıl önce doktorlar ne dediklerine bi bakmalı.ben daha önce bu cümleyi hiç kurmadım sadece kusmayanlarda sağlıklı gebelik yaşıyor demişimdir.
Bence de uzatmayalım. Gerginliğin hiç gereği yok.Bir de çok şiddetli bulantı ve kusma düşük riskini bile arttırır allah muhafaza. İyi bişe deil o kdr d
Doktorum zaten kusmanın sağlıklı gebelikte olduğunu söyledi cevabınız için teşekkür ederimNe alaka nasil bir doktor bu benim halamin kizi 7 aya girdi hala kusuyor bebişte iyi maşallah sen bu doktoru değiştir eğer aşiri kusma olursada bu bunye meselesi serum vitamin desteği verceğine soylediği lafa bak lütfen canini sikma sallamiş tamam bebek gelişiminde sıkıntılar olabilir ama oda annenin depolarindan aliyor bebiş her türlü alir sen bitkin duşersin başka doktora git dedim sana ama araştir iyi bir doktor olsun elma ve ayran tavsiye ederim
gözden kaçırdınığınız bir şey var.”şiddetli”bulantı ve kusma demişim.her kusmada olur mu demişim? .bn bunu bizzat ablam da gördüm en yakınımda mideye karnına giren kramplardan.siz nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın.üstünüze alınmak için yer mi arıyorsunuz.ilk zamanlar burda her şey konuşuluyordu yeniydi gebelikler diye.şimdi bende bi gitsem geçmişe kimbilir neler görecem tek tek cımbızlim mi..belki bende ikinci hamileliğimde yaşicam bunda kötü bişe yok.bn kötü niyetle hiçbir şey söylemedim bugüne kdr.önlem amaçlı dikkat amaçlı söylerim hep.şiddetli bulantısı olan ztn ilaç kullanarak bunun önlemini alıyor.Bence de uzatmayalım. Gerginliğin hiç gereği yok.
Lütfen o geçmiş sayfalara git ve sende bazı kişileri nasıl tedirgin etmişsin gör.herkes önce bi kendini görsün bence diyorum.ve ben sende dahil hiçkimsenin burda kötü niyetle bir şey söylediğine inanmıyorum ilk zamanlarımızda’Bence de uzatmayalım. Gerginliğin hiç gereği yok.
Rahatlayın biraz :)Lütfen o geçmiş sayfalara git ve sende bazı kişileri nasıl tedirgin etmişsin gör.herkes önce bi kendini görsün bence diyorum.ve ben sende dahil hiçkimsenin burda kötü niyetle bir şey söylediğine inanmıyorum ilk zamanlarımızda’
Rahatım ztn Hamilelik hormonları zaten gerginlik yaratıyor hepimizde.ben yakınımda yaşadım bu olayı.bende genelleme yapmadım ki.yine diyorum ilk zamanlar burada her şey konuşuluyordu daha yeniydik dikkat etmeden yazılmış şeyler olabiliyor bu hepimiz için geçerli çünkü herkes yaşadıklarını gördüklerini duyduklarını yazıyordu..onu size yazarken dikkat etmeniz için önlem Almanız için yazmışımdır.yoksa neden başka niyetle yazayım:) şimdi geri dönüp bakınca yazmamın bi gereği yokmuş diyorum.tırnak içinde söylüyorum evet şiddetli kusma kramplarından benim ablam bu durumu yaşadı.herkes yaşicak diye bir şey yok bu bir genelleme değil :) bu da özel bi durum çnkü söylediğim.Rahatlayın biraz :)
Açıklama yapıp uzatmak istemiyordum ama son kez bir yorum yapayım size. :)
Benim şiddetli bulantılarım vardı. Şiddetli tırnak icinde :) Bulantim olmayan zaman yoktu ilk 3 ay boyunca, yatıyordum sürekli. Bir süre bulantimin olmayışı beni tedirgin etti. Panikledigimi hatırlıyorum. Bu benim özel durum. Kimsenin durumuna ithafen yazmadım bunu yazarken. Kendi durumumda meydana gelen değişikliğin beni tedirgin edişini yazdım.
Ancak siz yorumu direkt olarak bana yazdınız. Fark bu. :)
Ama dediğim gibi rahatlayın biraz. Ortada sizi suçlayan biri yok. Dediginiz şeyi tekrarlayınca dikkat etmenizi istedim. Şimdi burada gerginlik yaratıp ne kendimi ne de tüm hamile üyeleri yormak istemiyorum.
Gerçekten öyle. Hamilelikten hamileliğe fark var. Annelik içgüdüsü kötü bir şey duyunca bebeğime bir şey olacak mı diye tedirginlik hissediyor insan. Hamilelik işte, dikkatli konuşmak lazım.
Bir sonraki gebeliğimde seninki gibi kusma olmamasını tercih ederim ama
evet canım fikrimi söyledim herkes de fikrini söyleyebilir bu yüzden herkes üstüme yürümesin bir an da .yine söylüyorum ne kimseyi üzmek isterim ne de strese koymak isterim niye yapayım yahu böyle bir şey.tıkladığım an aklıma geldi geri alamadım sonra da malum.kimse beni yanlış anlamasın tek ricam bu.burda herkes bir şeyler söyleyebiliyor o zaman hepsini takıp stres mi olalım her dk
Bulantı kusma sağlıklı gebelik olduğunu gösterir demekte yanlış o zaman canım.bunu doktorların bazıları söylemiş ve burda yazılıyor bu da normal olarak.bulantı yaşamayanların da korkması mı gerek o zaman.bu yazılan normal ise benim yazdığımda normal o halde .bu açıdan da bakın lütfen.rica ediyorum.Bir de ilk hamileliğin verdi tezcanlılıkta var. Bende burdaki okuduklarımdan sonra kendimi şanslı hissettim baya annem bile bana hamileyken doğuma kadar kusmus
Tmm ama her fikir de söylenir mi eğer tıbbi bir gerçekliği yoksa mesela burda kanamaları olanlara aa düşük riskiniz var diyebilirmiydik, diyemezdik çünkü her kanaman düşük yapmaz. Demek istediğim bir insan buraya genelde bir rahatsızlığını paylaşıyorsa o daha çok içini rahatlatacak birşey olması için birisi de çıkıp aa o bende de var diyince insan cidden rahatlıyor. Düşük riski var ya da yok sağlıklı gebelik ya da değil bunları en iyi doktorlar söyler niye boşu boşuna birbirimizi strese sokalım ki.
Bulantı kusma sağlıklı gebelik olduğunu gösterir demekte yanlış o zaman canım.bunu doktorların bazıları söylemiş ve burda yazılıyor bu da normal olarak.bulantı yaşamayanların da korkması mı gerek o zaman.bu yazılan normal ise benim yazdığımda normal o halde .bu açıdan da bakın lütfen.rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?