2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Emzirirken mi ben kullanıyorum bırakayım diyorum cesaret edemiyorum acıycak diye

Yarami ki hala. Neden devam etmek istiyorsun

EmzirmeDanışman başkası ile konuşurken duydum bebekte gaza neden olur meme ucu yarasi da yapabilir demişti

Yara değil de çökük, düz yani. Doğumdan beri böyle emziriyorum ama ilk ay 1.5 kilo alan bebek bu ay 400 gram alınca silikondan dolayı mı diye düşündüm

Bırakmak istiyorum artık ama acımasından korkuyorum çünkü memeyi doğru tutmuyor miniğim

Gaz sorunu yaşamadık şükür

Son düzenleme:
pttye eşim adına 200 lira yatmış emzirme ödeneği olarak neden eşim adına yattı ki ya

Başka bir ödenek daha vardı, nereye başvurmak gerekiyor bilen var mı?

Ya benim göğsüm yara oldu uc aldım ama onla çekerken de çok aciyrdu pek bı fark yok bence ya da ben yanlış kullandım

Merhaba. Ben de cok alıngan ve hassas oldum. Lohusalıkta bir sıkıntı yaşamamıştım acaba yaşanmayanlar gün yüzüne mi çıkacak bilemiyorum. Ben buraya bebek düşündüğümde üye olmuştum tüp bebek düşünüyorduk bir yıl boyunca olmadığı için. Sonra yıne normal oldu o ayrı. Pek yazacağımı sanmıyordum, şimdi keşke daha önce üye olsaymışım diyorum. Gerçekten iyiki var bu platform

pttye eşim adına 200 lira yatmış emzirme ödeneği olarak neden eşim adına yattı ki ya

Başka bir ödenek daha vardı, nereye başvurmak gerekiyor bilen var mı?
Kendi ilcenizdeki aile ve sosyal politikalar bakanlığına basvuru oluyor.
Onceden bazi evraklar istiyorlardi bu sefer esimin kendi tc sini sorup olusturmuslar hemen basvuruyu.

EnisaE evet size sormuştum ama cevap yazdan becerememişim yeni katıldım da ben. Ben de mama takviyeli gidiyorum mamayı az mı veriyorum acaba. Mama sütümün artmasını engeller diye fazla fazla vermeye cesaret edemiyorum ama benim bu süt takıntım yüzünden de çocuğum yavaş kilo alıyor napmalıyım bilemiyorum. Aynı durumu yaşayan var mı? Bir de mama takviyeli başlayıp mamayı bırakabilen var mı?

Merhaba bizde de aynı sıkıntı var. 3 aylık Dr bu aylarda olur dedi. İlk önce gazını çıkartmaya çalışıyorum. Ellerini emdiği için gaz olur. Gaz yoksa emme pozisyonuna getirmeden beyaz gürültü beye pış pış +elektrik süpürgesi sesi açıyorum o zaman alıyor. Ha bazen bunların yanında ayakta kolumda zıplaya zıplaya veriyorum memeyi o çok ter arttıyor. :) Tam iyice emmeye başladığında oturıyorum

Maşallah güzel kilo almış. Benim kızımda 2450 doğdu ama biz daha 5i göremedik. Siz sadece anne sütü mü yoksa mama da var mı? Bir de cinsiyeti nedir acaba
Biz de 5 i görmedik henüz 2500 dogdu erkek bebek.3 aylık .günde 1 kez mama veriyordum. Doktor az almiş kilo dedi .sütü artırmaya çalışıyoruz olmazsa mama miktarını artıracaz

Uyku düzeni nasıl durumda peki benimki çok bozdu tam düzeldi diyordum yine bozuldu gündüz uykulari çok kısa ve bugün ilk kez sabah kakasını yapmadı mesela

Kızlar gümüş kapak kullanan var mı hala? Artık gerek yok herhalde kullanmaya yoksa devam mı?
Ben kullanıyorum canım
Hem akan süt ziyan olmuyor birazda olsa kapakta birikiyor hemde gün içerisinde devamlı mememde yaşayan bir oğlum var . kapağı kullanmasam meme ucum çürür sanırım

Senin sut stresin cocuga yansir ayrica sut uretiminde azalir. Akisina birak biraz.
Mamada zararli birsey degilki. Eger cocuk acsa vermelisin.

Oncelikle sutunu sagma imkanin varsa sag bol bol. Hem nekadar sut geliyor onu ogrenirsin hemde sutun artar.
Eger yeteri kadar sut geliyorsa cocuk doyuyor ama yavas kilo alıyor dur. Her cocuk kilolu olcak diye sart yokki.

Ama sut az ise arttirmak icin once stres yapmayi birak. Sonra imkanin varsa bol bol dinlen ve su ic.
Ayrica bulgur ve tahin helvasi yedigimde asiri bir sut olusuyor bende onlarida deneyebilirsin.

Bunlarlada olmuyorsa ihtiyaci kadar mama ver. Once saglik.

Kizimda senin gibiydim illa emsin dedim. 2 sene emzirdim ama hep azdi sutum. Sekerleme niyetine emdi beni.
Bunda amaann olursa olur kafasinda basladim ve gercekten rahat olmak sutu arttiriyormus onu gordum.

Ne güzel yazmışsınız Aynen dediğiniz gibi gerçekten

Kızlar burdan bir arkadaş yazmıştı, bim’e bebek tartısının geliceğini benden burdan öğrendim teşekkür ederim o arkadaşa, eski iletilerde bulamadım kendisini. Biraz önce aldım ama denemedim henüz. Kiwi marka, 85 lira. Bir arkadaşım bu markanın bebek telsizini kullanmıştı o memnundu. Ama ben henüz denemedim, denediğimde yazarım

Böyle indirimlere denk gelirseniz yine paylaşır mısınız kızlar. Bebek tartısı benim için önemliydi, sütüm yarıyor mu , huzursuzluğu açlıktan mı yoksa bbaşka bir sıkıntısı mı var diye merak ediyordum. En azından böyle haftalık ölçerim , haftalık değerlendirmemi yaparım diye düşündüm

Cuma gunu gelicekti erkenmi gelmis. Benimde alacaklarim var. Cumayi bekliyordum.

Ben telefonuma aktuel urunler uygulamasini indirdim. Bir cok marketin indirim bilgisi onceden geliyor.
Bana cok faydasi oluyor. Esime soyluyorum sabah ise giderken aliyor ne istiyosam. Diger turlu ben totomu kaldirip cocuklarla cikana kadar birsey kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…