- 29 Aralık 2013
- 2.652
- 3.479
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #28.961
Emzirirken mi ben kullanıyorum bırakayım diyorum cesaret edemiyorum acıycak diye
Yarami ki hala. Neden devam etmek istiyorsun
Bende ilk gunler basladim cok kotu yara olmustu agliyodum emzirirken silikon ic aldim hala kullaniyorum cunku oglum ona alisti memeyi onsuz isteksiz emiyor sonra birakiyor bir sekilde biraktirmam lazim doktora sordum herhangi bir zarari yok birazdaha buyuyunce birakir dedi.
EmzirmeDanışman başkası ile konuşurken duydum bebekte gaza neden olur meme ucu yarasi da yapabilir demişti
Kızlar gümüş kapak kullanan var mı hala? Artık gerek yok herhalde kullanmaya yoksa devam mı?
Ya benim göğsüm yara oldu uc aldım ama onla çekerken de çok aciyrdu pek bı fark yok bence ya da ben yanlış kullandımYara değil de çökük, düz yani. Doğumdan beri böyle emziriyorum ama ilk ay 1.5 kilo alan bebek bu ay 400 gram alınca silikondan dolayı mı diye düşündüm
Bırakmak istiyorum artık ama acımasından korkuyorum çünkü memeyi doğru tutmuyor miniğim
Gaz sorunu yaşamadık şükür
Merhaba. Ben de cok alıngan ve hassas oldum. Lohusalıkta bir sıkıntı yaşamamıştım acaba yaşanmayanlar gün yüzüne mi çıkacak bilemiyorum.Slm hanımlar ben bayadr giremedim. Daha önceleri yazmasam da okuyordum. Burada olmak çok iyi geliyordu. Kızımın okula başlaması ortancanin hareketli ve 3 yaşında küçük olması bebeğimde olunca buraya ugrayamaz oldum. Kusura bakmayın. Tüm sıkıntı ve dertlerimde yanımda oldunuz. Çok içten söylüyorum. Hepinize teşekkür ederim. Bugünlerde çok duygusal in anlamıyorum. Dokunsalar aglicam.
Kendi ilcenizdeki aile ve sosyal politikalar bakanlığına basvuru oluyor.pttye eşim adına 200 lira yatmış emzirme ödeneği olarak neden eşim adına yattı ki ya
Başka bir ödenek daha vardı, nereye başvurmak gerekiyor bilen var mı?
İlk zamanlar kullanıyordum bıraktım bu aralar acıyor diye takayım dedim ama kapak baskı yaparmış süt sızarmış ıslanırmış çamaşırım tekrar bıraktım o yüzdenKızlar gümüş kapak kullanan var mı hala? Artık gerek yok herhalde kullanmaya yoksa devam mı?
Kızlar bebeğim iki gündür memeye koyunca ağlıyor ememk istemiyor aklımda deli sorular gün icinde hep öyle yapmıyor arada yapıyor ve uyuyor modundaysa çok rahat emer. aç değil desem 2 saat geçiyor uyanık sonuçta acikmistir diyorum sonra uykusu var gibi acaba ondan mı huysuzlanip emmiyor yada dış mi cikarcak var mı bir fikriniz ağzına baktım pamukçuk yok burnu tıkalı değil ve süt ye göğsümde var
Ben ilk günden beri kullanıyorum canım. Çıkardığımda sütyenime temas ettiği için rahatsız oluyorum, tahriş olduğunu hissediyorumKızlar gümüş kapak kullanan var mı hala? Artık gerek yok herhalde kullanmaya yoksa devam mı?
Biz de 5 i görmedik henüz 2500 dogdu erkek bebek.3 aylık .günde 1 kez mama veriyordum. Doktor az almiş kilo dedi .sütü artırmaya çalışıyoruz olmazsa mama miktarını artıracazMaşallah güzel kilo almış. Benim kızımda 2450 doğdu ama biz daha 5i göremedik. Siz sadece anne sütü mü yoksa mama da var mı? Bir de cinsiyeti nedir acaba
Uyku düzeni nasıl durumda peki benimki çok bozdu tam düzeldi diyordum yine bozuldu gündüz uykulari çok kısa ve bugün ilk kez sabah kakasını yapmadı meselaMerhaba bizde de aynı sıkıntı var. 3 aylık Dr bu aylarda olur dedi. İlk önce gazını çıkartmaya çalışıyorum. Ellerini emdiği için gaz olur. Gaz yoksa emme pozisyonuna getirmeden beyaz gürültü beye pış pış +elektrik süpürgesi sesi açıyorum o zaman alıyor. Ha bazen bunların yanında ayakta kolumda zıplaya zıplaya veriyorum memeyi o çok ter arttıyor. :) Tam iyice emmeye başladığında oturıyorum
Ben kullanıyorum canımKızlar gümüş kapak kullanan var mı hala? Artık gerek yok herhalde kullanmaya yoksa devam mı?
Senin sut stresin cocuga yansir ayrica sut uretiminde azalir. Akisina birak biraz.EnisaE evet size sormuştum ama cevap yazdan becerememişim yeni katıldım da ben. Ben de mama takviyeli gidiyorum mamayı az mı veriyorum acaba. Mama sütümün artmasını engeller diye fazla fazla vermeye cesaret edemiyorum ama benim bu süt takıntım yüzünden de çocuğum yavaş kilo alıyor napmalıyım bilemiyorum. Aynı durumu yaşayan var mı? Bir de mama takviyeli başlayıp mamayı bırakabilen var mı?
Ne güzel yazmışsınızSenin sut stresin cocuga yansir ayrica sut uretiminde azalir. Akisina birak biraz.
Mamada zararli birsey degilki. Eger cocuk acsa vermelisin.
Oncelikle sutunu sagma imkanin varsa sag bol bol. Hem nekadar sut geliyor onu ogrenirsin hemde sutun artar.
Eger yeteri kadar sut geliyorsa cocuk doyuyor ama yavas kilo alıyor dur. Her cocuk kilolu olcak diye sart yokki.
Ama sut az ise arttirmak icin once stres yapmayi birak. Sonra imkanin varsa bol bol dinlen ve su ic.
Ayrica bulgur ve tahin helvasi yedigimde asiri bir sut olusuyor bende onlarida deneyebilirsin.
Bunlarlada olmuyorsa ihtiyaci kadar mama ver. Once saglik.
Kizimda senin gibiydim illa emsin dedim. 2 sene emzirdim ama hep azdi sutum. Sekerleme niyetine emdi beni.
Bunda amaann olursa olur kafasinda basladim ve gercekten rahat olmak sutu arttiriyormus onu gordum.
Ben devam ediyorum.çok rahat oluyor ucu. Yoksa rahatsız ediyor.denedim.bir de kızımda 2 sene onunla emzirdimKızlar silikon uç kullanıp bırakan var mı aranızda? şart mı bırakmak, devam etsek olmuyor mu yani ya
Cuma gunu gelicekti erkenmi gelmis. Benimde alacaklarim var. Cumayi bekliyordum.Kızlar burdan bir arkadaş yazmıştı, bim’e bebek tartısının geliceğini benden burdan öğrendim teşekkür ederim o arkadaşa, eski iletilerde bulamadım kendisini. Biraz önce aldım ama denemedim henüz. Kiwi marka, 85 lira. Bir arkadaşım bu markanın bebek telsizini kullanmıştı o memnundu. Ama ben henüz denemedim, denediğimde yazarım
Böyle indirimlere denk gelirseniz yine paylaşır mısınız kızlar. Bebek tartısı benim için önemliydi, sütüm yarıyor mu , huzursuzluğu açlıktan mı yoksa bbaşka bir sıkıntısı mı var diye merak ediyordum. En azından böyle haftalık ölçerim , haftalık değerlendirmemi yaparım diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?