2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
İlk 4 dişten sonra üstten yanındakiler mi çıkıyor?

Burada bir arkadaşın bebeği zayıflamıştı Salihacım sendin galiba Civciv saliha aynısı bizde de oldu şimdi. 2 kg birden zayıflamış bebeğim terden dolayı zayıfladı diye düşünüyorum bir de son günlerde hep meyve veriyordum ağırlıklı olarak, şimdi gene yayla çorbasına dönücem bakalım

Tabi bu süreçte bronşiyolit geçirdi o da etki etmiştir, can sıkıyor nihayetinde...

Evet kuzum benimki. Yemiyo benim oğlan hiçbir şey. Eline alıp yemek istiyor beceremiyor onuda. Bebek keki yaptım onu yedi bakalım tek öğüne düştük biz

kızlar selam, bir haftaya yakındır giremedim , yazamadım forma... yaşadığımız bölgedeki yangınlar moral olarak çok etkiledi. Ben çocukların başından ayrılamıyorum ama eşim söndürme ve tahliye çalışmalarında destek olmaya çalışıyor. En kısa sürede bitmesini umut ediyoruz.
Bebeklerin kilosundan ve iştahından konuşmuşsunuz. Malesef benim kızımda sizinkilerden farklı değil. Kilosunu bilmiyorum, en son 9 ay kontrolünde ölçtürmüştüm. Ama iştahı hiç yok. Sizler yazmışsınız, memeye sarılıyor diye. Malesef eskisi kadar memeye de düşkün değil. Karpuz ve yoğurdu reddetmiyor, bunlarda kilo yapan şeyler değil zaten.

Cok geçmiş olsun canım Dualarımız bir an önce sönmesi için. O kadar üzülüyorum ki Allah yardımcımız olsun milletçe

Sıcaklar yüzünden heralde yemiyor benimkide. Zayıfladı gibime geliyor. Hareket çok ama iştah yok

allah yardımcınız olsun. gece uyandığımda bile girip tivit okuyorum sürekli aklımda. daha ne yorumlar yaparım da yeri değil...

benimki de meyveye daha düşkün bu aralar. ne yapayım en azından onu yesin diye istedikçe veriyorum ben de.

Çok büyük geçmiş olsın canım.yakın zamanda memleketim Hatay’ı da yakmışlardı günlerce.ve yanan yerle aramızda 1km bile yoktu.yangın kardeşimin evinin önünde başlamıştı ve kardeşimin evinin pencereleri yangından patlamıştı.biz Hataylılar olarak daha o günlerin psikolojisini atlatamadan üstüne osmaniye başta olmak üzere bir çok yerin tekrar yakılması bu sefer tüm Türkiyenin canını yaktı maalesefAllah bir daha fırsat vermesin bu kansızlara

Psikolojim okadar bozuk ki anlatamam.akşam eşimle anası yüzünden tartıştım.artık anasının yaptıklarına,söylediklerine asla tahammül edemiyorum.psikolojik destek alma noktasına kadar geldim o derece yanii.Ankaradaki görümcem geldi.oğlunun tayini Hatay/İskenderuna yani yaşadığımız şehre çıktı onlar da bizi Ankaraya bağlayan şey kalmadı diyerekten buraya yerleşme kararı almışlar.ama ordaki evlerini satmayıp buradan ev kiralamayı düşünüyorlar.kv bu kararı kesinlikle desteklemiyor! Orda kalın burda ne yapacaksınız diyor! Tabii kızı gelirse gelinleriyle nasıl uğraşacak,oğullarına nasıl naz yapacak.şimdi kızları yok diye yalnızım edebiyatı parçalıyor yaaa o şekilde oğullarını parmağında oynatıyor yaa.kızına da durmadan diyorki sizin oturduğunuz sitenin kuralları çok güzel ,birdaha öyle bir yer nerden bulacaksınız?halbuki o kurallar tüm insanlığın uyması gereken kurallar farkında değil hanımefendi.kurallar da şu:balkondan halı silkelemek,balkonda halı yıkamak hatta balkon yıkamak yasak,sabah 10-akşam 10 arası temizlik vs yapılacak ne varsa bu saat dilimleri arasknda yapılabilir.akşam 10dan sonra tv sesine bile dikkat edilmeli.herkes site içersine tek araç parkedebilir gibi gibi genel geçer kurallar.ben de dedimki neden oğlunun oturduğu sitede de aynı kurallar var.suratını çeviriyor beni duymamazlıktan geliyor.çünkü kendisi bize o yasak olan her şeyi uyguladığı için beni duymak işine gitmiyor.defalarca kez beyaz çamaşırlarımın üzerüne balkon kenarlarının pis suyunu akıtmıştır,defalarca kez tepemden halı silkelemiştir vs.liste daha uzar.neyse konuya gelelim.iki gün önxe bana dediki torunumun boyu kısa ve zayıf.sen oğlumla torunuma iyi bakamıyorsun.torunu 11kg.boyu da geçen ay 74cm idi ki ozamandan bu zamana boyu uzadı.doktorumız da izlemini yapan hemşireler de boyunun ve kilosunun 1 yaşındaki çocuğın boy-kilosu olduğunu söyleseler de eeeee efendim güyaaa oğlum 3 kg doğmuş da 11 aylık olmuş da 11 kg da neymiş.görümcem de dediki anne ozaman senin hesabına göre bu çocuğun 25 kg olması gerekiyordu.dün görümceme oğlumun bıgüne kadar ne kadar huysuz,ne kadae zor oldığunu anlatıyordumki kv namazını böldü veeeeeee “senin oğlun mu zor! ecem(görümcemin kızı)daha zormuş da onun gazı daha fazlaymış da ben de oğlumun zor olduğunu zannediyormuşım da arka arkaya bombardıman resmen.sen benim oğlumun yanında kaç kez 7/24 kaldın da böyle yorum yapıyorsun dedim.tam 5.5 ay benim gece gündüz tuttuğum gaz nöbeti neydi peki dedim? Eee benim eşim yanımdaymış da görümcemin eşi göreve gidiyormuş onun yardımcısı bile yokmış.görümcem de eşi nöbete gidince bıraya geliyprmuş.ben aylardır ailemle aynı memlekette olmama rağmen son ay yardım aldım.hermeyse eve geldik oğlım diremiyor uyumuyır sadece ağlıyor.saatlerce ağladı.ben de dün biontech 2.dozu vurulmuştım zaten çarpılmış gibiyim.en son eşim bana dediki ver çocuğu ancak bağırıp dıruyorsun.eşimın omzunda oğlum emmeden aç bir şekild sızdı kaldı.sınrasında eşimle tartıştım.annenden bıktım usandım.ne demek oğlum zayıf? Hele sen ecemin bebekliğinin daha zor olduğunu söyleyip nasıl onın ekmeğine yağ sürersin dedim.eee efendim ecemin bebekliği gerçekten sıkıntılıymış.bizimki çok mu normaldi dedim.kaç tane yiğenim var hiçbiri de oğlım gibi 7/24 ağlamıyordu dedim.dudaklarını bükerek diyorki Alla alla çınar mı sıkıntılı bebekti diyo.çünkü anası öyle olduğunu iddia ediyor yaa kesin öyledir onlara göre.analarının lafının üstüne laf olmaz onlarda.ben de dedimki yaa evet siz hepiniz böyleydiynizi değil mi annanız ne derse o doğru.sana göre ben zaten yalancıyım annanın beni yalandırdığı olayda bana hak verdiğini söylemiştin ama görüyorumki başından beri anana hak vermişsin.bak dedim insan ailesini tanır ailesinin bir şeyi söyleyip söylemediğini tahmin edebilir.annen geldi tam oturduğum noktada evi boyatmadan çıkamazsınız kabıl etmem dedi dedim ama sana göre dememiş ben bi yerlerimden uydurmuşum.eee diyo yanlış anlamış olabilirsin.söyler misin bu cümleyi sence nasıl yanlış anlamış olabilirim? Cevap yok.neyse sen inanacağın kişiye inanmışsın zaten.ben şu anda senin eşin olup olmadığımı sorguluyorum diyip geçtim uyudum.birkaç gün ayrı bir yere gitmeyi düşünüyorum.eğer kurallarımı gerçekleştirmezse de dönmeyi düşünmüyorum açıkçası.3 yıldan beri yüreğimde kocaman kocaman yaralar oluştu maalesef.vücudum sinirsel tepkiler veriyor artık.kızlar uzun oldu kusura bakmayın.ama içimi dökmem gerekiyordu

bazen psikolojik sıkıntılar fiziksellerden daha yaralayıcı olabiliyor maalesef. kendi sağlığını düşün ve sadece bir tavsiye kaynananla görüşme. ne o bu yaştan sonra kendini düzeltir ne de sen bu saatten sonra ona tahammül edebilirsin. kaynananın dedikleri doğru veya değil eşinin sana arka çıkması lazımdı.

Evet maalesefki vücudum sinirsel tepkiler veriyor.iki gündür parmağım kendi kendine hareket ediyor.dün eşime söyledim.bir daha asla yukarı çıkmayacağım dedim.o kadının suratınu bile görmek istemiyorum ve öyle de yapacağım.tavsiyen için saol canım

10yillik evlilikten bildiriyorum ne kadar çabalarsan çabala hep ailesi daha iyi biliyrdur onlar daha çok çekmiştir daha büyük sorunlarla savaşmıştır senin bı elin yağda bı elin baldadir huzurundan kuduruyrsundur

Sizin evliliğiniz nasıl olmuştu canım? Yani öncesinde tanımaya fırsat bulamadın mı ailesini? Baştan tavrını koyup aynı apartmanda oturmak istemiyorum derdin. Yine yetişirdi bir şekilde ama en azından böyle sinir harbi yaşamazdın. Net ol ikisinede. Valla varlıklarına şükür ama zor bebekler bizimkiler. Yeri geliyor eşimi çekemiyorum. 3. bir kişi şurda dursun

Kızlar 2 gündür dikkatimi çekiyor. Idrar sayısında azalma var mı sizlerde? Çok terliyorlar onunla mı atıyor? Yoksa yine idrar yollarında mı bir şey var bilmiyorum Kakalı bezine bakmak aklıma gelmedi ama şu saate kadar tek çiş yapmadı mesela. Su da içmiyor bugün eskisi gibi

Evet canım bende yazmıştım cevap gelmedi geceden taşan bez artık mavi bile olmuyor nerdeyse hiç yapmıyor sanki. Dr sordum terle atıyodur vücudanda ki sıvıyı takip et kötü varsa enfeksiyon olabilir dedi. Sizde dr sorup başka bi yanıt alırsanız paylaşırsanız sevinirim

Aynen aynılarını kv bana söylüyor.demek ki bunların hepsi aynı model
Eşimin babasıyla benim babam kuzen.eşimle de ilkokulda aynı sınıftaydık ama hiç muhabbetmiz yoktu.eşimin anası da sessizdi.annemlere sürekli gelir giderdi.çok ani oldı bizim nişanımız.ben o sırada almanyaya ünv değişim programıyla gitmiştim.türkiyeye iki haftalığına tatile geldiğimde aniden oldu bitti ben bile ne olduğunu anlamadım.ünv son sınıftayken düğünümüz olacaktı ve evimiz okuduğum şehre kurulacaktı.sinsi kaynanam planlarıyla evi kendi evinin altına kurdurdu.hatta o sırada bu evde kiracı varmış çıkmamak için inat etmiş.babam da gel bizim boş dairede otur demişti de eşim içgüveysi gelmek gibi olur diye reddetmişti.ne kadar aptalmışım.psikologlar aynı mahallede bile oturmayın derken ben kendi ayağımla bu eve geldim.aldığımız evin olduğu siteden eşim anasına da almaya niyetliydi.asla istemiyorum dedim!zaten ondan kaçıyorum ne işi var dibimde.gerçi zaten sitenin aidatı var diye kendisi gelmezdi cimri şey ne olacak

12 yıllık evlilikte benden gelsin durum aynı hatta eşimin kardeşi geçen pazar nişan attı düğüne 10gün kala sebebi oğlanın annesinin ağzına aşırı aşırı aşırı bakmasıydı annesi adım atma dese atmayacak Bi tipti eşimin tepkisi tabii ki erkek annesinin ağzına bakacak başka kimin ağzına bakacak ben şok oradan çıktıktan sonra pardon dedim ne demekti o iki tarafıda dinleyip mantığıma yatanı uyguluyorum çaktırmadan dedi hala aklıma geldikçe sinir oluyorım

O Analarını alsınlar başlarına çalsınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…