Kizlar serviks olcumu yaptiraniniz oldumu hic??
ben duymamıştım. nasıl yapılıyor ve hangi haftalarda canım bilgin var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kizlar serviks olcumu yaptiraniniz oldumu hic??
Ben yaptırmayı dusunuyorum ama daha haftası uygun degil yarın 10+0 olucak insallah, daha onceki 2 gebeligimde de yaptırdım.Kızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Kızlar herkes yaptırıyor mu ikili testi kimse bişey yazmıyor bu konu hakkında.
Kaçıncı hafta canım , çok tatlış ya:) maşallahKizlar bebis fotosuyla geldim
Eki Görüntüle 2559113
riskli çıkınca amniyosentez önerdiler ben kabul etmedim zaten 3. gebeliğim öncesinde iki gebeliğimde sıkıntılar yasamıştım kaybetmiştim birde risk üzerine amniyosentez yaptırıp bir defa daha bi kayıp yasamayı göze almadım o testlere de güvenmiyorum abimin cocuğuna da down sendromu olabilir riski yüksek dediler ama ondada sıkıntı olmadı dayımın eşine de aynı şey oldu çocuk yine sağlıklı doğdu aldırmayı düşünmüyorsan böyle testleri yaptırmak artık bana doğru gelmiyor ama kaç doktor engelli çocukmu dunyay getiriceksin diye psikolojimi bozdular hatta sağlık ocagındaki aile hemimiz seni down sendromlu ailelerle tanıştırıcam o zman da doğurabilicekmisin bakalım dedi sonrasında doktorumu değiştiridim sanki %100 sobuç çıkmış gibi konuşuyolardı onlara söylermek kolaydı ama bunu yasayan anne unutamıyo tekrar o streslere girmenin bi manası olduğunu düşünmüyorum tecrubeyle öğrendim yaptırmak isteyen yaptırır ben istemiyorum kafa karısıklığından baska bişeye sebep olmadı benim hayatımda acaba cocuk engellimi doğacak diye doğuma kadar düşündüm durdum gereksiz strese girdim...Doktorunuz sadece ikili test sonucuna göre mi aldır dedi yoksa ekstra testler yapıldı mı? Bana doktorum ikili test sonucuna göre hamilelik sonlandırılmaz, plasenta dan iğneyle örnek alıyoruz o %100 sonuç veriyor ancak ona göre söylüyoruz risk yüksekse dedi. Direkt onu yapalım dedim kabul etmedi. Göbekten iğneyle plasentaya giriliyormuş ancak 100 çocuktan 1 i test sonucunda düşüyormuş o yüzden risk yoksa yaptırmayalım dedi. Bir de gen testi var %99 doğruluk payı var dedi ancak o da çok masraflı bir testmiş onu da risk çıkmazsa yaptırmaya gerek yok dedi
o kaçıncı haftada ne amacla yapılıyor canım?Kizlar serviks olcumu yaptiraniniz oldumu hic??
Bu uzunluga her zaman bakılabiliyor, doktorlar zaten muayene esnasında ölçüyorlar mutlaka bir sıkıntı görünce alttan ölçüyorlar ama emin olmak için doktorunuza serviks uzunluğu nasıl, normal mi diyebilirsiniz, kısa olanların genelde dikiş attırması gerekiyor. Benim riskli gebeligim olduğu için nerdeyse her muayenede olculuyordu.ben duymamıştım. nasıl yapılıyor ve hangi haftalarda canım bilgin var mı?
gittiğim doktor tecrubeli yası da var birçok dr gittim genelde bastansağma bakıyolar bu doktor bi nebze daha iyi doğum olsa o hastanede doğuma bu doktora gidicektim ama doğum bölümünü kaldırmışlar 30. haftaya kadar takip yapılıyormuş normal kadın doğum doktoru sen daha ayrıntılıca bakılsın istiyorsun sanırımGeçmiş olsun inşallah geçer, doktorun iyi ilgiliymiş en azindan. Bende arıyorum bakalım iyi bir riskli gebelik takibi yapicak birini.
Benim özellikle doğum sonrası plesanta yapışması sorunum var ve her doktor bu doğumda tecrübeli değil o yüzden bana riskli gebelik doktoru olup bu konuda tecrübesi olan biri lazım. Bende araştırıyorum bakalım.gittiğim doktor tecrubeli yası da var birçok dr gittim genelde bastansağma bakıyolar bu doktor bi nebze daha iyi doğum olsa o hastanede doğuma bu doktora gidicektim ama doğum bölümünü kaldırmışlar 30. haftaya kadar takip yapılıyormuş normal kadın doğum doktoru sen daha ayrıntılıca bakılsın istiyorsun sanırım
nift testiymiş,%99.9 sonucmus , ikili test yerine bunu yaptırmak daha iyi gibi. fiyati;1000-1500 tl arası diye duymustum.Doktorunuz sadece ikili test sonucuna göre mi aldır dedi yoksa ekstra testler yapıldı mı? Bana doktorum ikili test sonucuna göre hamilelik sonlandırılmaz, plasenta dan iğneyle örnek alıyoruz o %100 sonuç veriyor ancak ona göre söylüyoruz risk yüksekse dedi. Direkt onu yapalım dedim kabul etmedi. Göbekten iğneyle plasentaya giriliyormuş ancak 100 çocuktan 1 i test sonucunda düşüyormuş o yüzden risk yoksa yaptırmayalım dedi. Bir de gen testi var %99 doğruluk payı var dedi ancak o da çok masraflı bir testmiş onu da risk çıkmazsa yaptırmaya gerek yok dedi
Çok geçmiş olsun kötü bir tecrübe yaşamışsınız. Çok ince düşünülmesi gereken bir konu gerçekten çünkü yerinizde olsaydım muhtemelen amniyosentezi de yaptırırdım o şüpheyle sabredemezdim herhalde. Benim akrabalarımda, arkadaşlarımda hiç böyle bir olayla karşılaşan olmadı umarım da olmaz genelde ikili test temiz çıktı sadece bir yakınıma üçlü tarama yapalım dendi o da temiz çıktı sonrasında. Cinsiyet konusunda bile hala doğumda süprizle karşılaşanlar varken tabii ki böyle hassas testlerde yanılmalar olabiliyor. ki zaten amniyosentez yapılmadan kesin sonuç söylenemez aldır diyen doktorlar garip biraz. Umarım bizim sonuçlar iyi çıkar.riskli çıkınca amniyosentez önerdiler ben kabul etmedim zaten 3. gebeliğim öncesinde iki gebeliğimde sıkıntılar yasamıştım kaybetmiştim birde risk üzerine amniyosentez yaptırıp bir defa daha bi kayıp yasamayı göze almadım o testlere de güvenmiyorum abimin cocuğuna da down sendromu olabilir riski yüksek dediler ama ondada sıkıntı olmadı dayımın eşine de aynı şey oldu çocuk yine sağlıklı doğdu aldırmayı düşünmüyorsan böyle testleri yaptırmak artık bana doğru gelmiyor ama kaç doktor engelli çocukmu dunyay getiriceksin diye psikolojimi bozdular hatta sağlık ocagındaki aile hemimiz seni down sendromlu ailelerle tanıştırıcam o zman da doğurabilicekmisin bakalım dedi sonrasında doktorumu değiştiridim sanki %100 sobuç çıkmış gibi konuşuyolardı onlara söylermek kolaydı ama bunu yasayan anne unutamıyo tekrar o streslere girmenin bi manası olduğunu düşünmüyorum tecrubeyle öğrendim yaptırmak isteyen yaptırır ben istemiyorum kafa karısıklığından baska bişeye sebep olmadı benim hayatımda acaba cocuk engellimi doğacak diye doğuma kadar düşündüm durdum gereksiz strese girdim...
Evet aynen. Allah korusun risk yüksekse ben de nifty testini yaptırmayı düşünüyorum. Burada maalesef ikili test sonucu almadan diğer testleri yapmıyorlarnift testiymiş,%99.9 sonucmus , ikili test yerine bunu yaptırmak daha iyi gibi. fiyati;1000-1500 tl arası diye duymustum.
Bol bol c vitamini alın, portakal mandalina. Günde 1 defa zencefil ıhlamur kuşburnu içebilirsiniz. Iyi geliyor ve bol sıvı tüketmek gerek. Bende gribim iyi geldi bunlar.grip oluyroum galiba kızlar![]()
Canim servikal yetmezlik varmi dye yapiliyomus 12.haftadan itibaren yaptirilabiliyomus vajinal de yapilabiliyomus karindan da yapilabiliyomus .. yetmzlik varsa erken dogum bebek kaybi olabiliyomus bende haftaya gitcem yaptrcam insallahben duymamıştım. nasıl yapılıyor ve hangi haftalarda canım bilgin var mı?
Ben yaptırırsam direk nift yaptırırım, ikili cok gereksiz kafa karıstıyormus,Evet aynen. Allah korusun risk yüksekse ben de nifty testini yaptırmayı düşünüyorum. Burada maalesef ikili test sonucu almadan diğer testleri yapmıyorlar
Benim bildiğim cinsiyet bile çıkıyor nifty testinde :) yaparsan bana da yazar mısın benim ikili testte sorun çıkarsa ben de yaptıracağım. Fransa da yaşıyorum ben ikili test yaptırmadan gen testi vs yaptırmıyor doktorlar. risk varsa yapalım diyorBen yaptırırsam direk nift yaptırırım, ikili cok gereksiz kafa karıstıyormus,
Maşallah :) bana 12+4'te cinsiyet tahmini yaptı. Bir dahaki kontolüne çikolata yiyerek git ikili teste :) kıpır kıpır oluyor gösteriyor o zaman :)Kızlar herşey yolunda çok şükür önde çıktık biraz oturuyor bizimki bildigin göstermedi iyi dedi bebiş iyi kalp atışı iyi 12+4 çıktık..Bu arada ikili test ve kan istedi ama 600 tl fiyat verdiler çok pahalı geldi oyuzden birkaç tane daha hastaneye sorcam ama yaptırcam ben sanırım.
Doktoru soranlar olmuştu medicana dr.hüseyin arık herşeyi sordum gönül rahatlığıyla güler yüzle gayet iyi bir dr devam edicem doktorumu buldum çok şükür tavsiye ederim dr çok önemli sizi dinliyor motive ediyor.
Teyzelerine el salladı size![]()