- 26 Ekim 2018
- 2.047
- 1.555
- 83
- 34
ben kanunen tam gün diye biliyorum aylık 1 gün kontrol hakkımz varişyerinin kuralı bu , kanunen mi tam gun acaba canım ,heralde işyerıne gore degısıyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben kanunen tam gün diye biliyorum aylık 1 gün kontrol hakkımz varişyerinin kuralı bu , kanunen mi tam gun acaba canım ,heralde işyerıne gore degısıyor?
aaa nuba göre erkek canm kaç haftalıktı bu usgBu da bizden teyzeler![]()
Aynen ben de bir sonraki gidişimde 16. Hafta oluyorumAa hadi hayırlısı olsun benimde 16. haftada söyleyecekmiş
Hadi ya doktor da öyle dedi ama değişebilir dedi bakalım sağol canımmm
nuba göre bence kız canmmmHadi ya doktor da öyle dedi ama değişebilir dedi bakalım sağol canımmm![]()
Hayırlısı olsun canım sağol bakalım ne çıkacakBen pipisin gördüm dik orda bak:)) masallah
Bakalım yirmi gün sonra öğreniriznuba göre bence kız canmmm
bende 13.haftada gidim diyorum biiBakalım yirmi gün sonra öğreniriz![]()
Git canım insan merak ediyor cinsiyetibende 13.haftada gidim diyorum bii
12+1 canım bugün gittim anlıyo musun nubtanaaa nuba göre erkek canm kaç haftalıktı bu usg
beni aslnda 14 te çağırdı ama 13 te gidimGit canım insan merak ediyor cinsiyetiben yirmi günde bir gidiyorum zaten
baka baka çözdm canmama tabi %100 değil hiçbiri..sadeece şunu biliyorum doktorlarda 11 12 de tahmnlerni nuba bakarak yapıyomuş12+1 canım bugün gittim anlıyo musun nubtan
Git git nolacakbeni aslnda 14 te çağırdı ama 13 te gidim![]()
Hadi bakalım hayırlısıAynen ben de bir sonraki gidişimde 16. Hafta oluyorum![]()
Hakikaten nub u erkek gibi :) maşallah büyümüş kocaman olmuş :)Bu da bizden teyzeler![]()
Teşekkür ederim haklısınızBence tamamen farklı bir doktora gidin. D vitamin düşüklüğü önemli birşey bebekte gelişim geriliği yapabiliyormuş ki normal insan sağlığı içinde önemli. Ben gebelikten öncede basında da şuanda hala kullanıyorum. Geçen banu hanımın gebelik uygulamasında bu konu vardı hatta 11.gebelik haftasının konusuydu.
Şöyle diyor;
"D vitamininin görevi, kalsiyum ve fosforun kan seviyelerini düzenlemektir. Bu elementler gebelikte, sizin olduğu kadar, bebeğinizin de kemik ve diş gelişiminde kullanılır. Gebelikte vitamin D eksikliği olursa, doğacak bebekte gelişme geriliği ve iskelet bozuklukları görülebilir. Aynı zamanda, bebeğin doğum kilosunu da etkilediğini biliyoruz.
Gebelikte eksik D vitamini alan bebekler, doğum sonrası da uzun dönemde bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu bebekler düşük kemik yoğunluğu ile doğarlar ve 8-9 yaşına geldiklerinde de kemik kitleleri yaşıtlarına göre düşüktür. Yaşamın ilerleyen yıllarında da osteoporoz (kemik erimesi) riskiyle karşı karşıyadırlar.
Anne adayı da D vitamini eksikliğinden etkilenir. Gebelik zehirlenmesi (preeklempsi) ve sezaryen doğum olasılığı artar.
Gebe kadınlarda önerilen günlük D vitamini, güneş ışığına yeterli maruz kalamayan anne adaylarında 4000 IU dir.
D vitamini besinlerle çok az miktarda alınabilir. Asıl kaynak, gebelikte de güneş ışığına maruz kalan ciltteki yapımdır. Bu noktada bir çelişki doğmaktadır. Biz uzmanlar, gebelikte güneş ışığını kısıtlarken, güneş koruyucu kullanımı öneririz. Aynı zamanda gebelikte cilt değişiklikleri için de güneş ışığından korunulmalıdır. Bu nedenle D vitamini takviyesi gebelerde gereklidir.
D vitaminini günlük tablet olarak almaktansa, ampul formunda, oldukça ucuz olan Vitamin D kullanılabilir. Önerim eczaneden alabileceğiniz 300 bin ünite içeren bu ucuz D3 vitamini ampullerini, ayda 1 defa 1 tatlı kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp, içmenizdir.
Bu aylık ihtiyacınızı karşılayacaktır. Yağda çözünen bir vitamin olduğu için, bu karışım gereklidir. Bu kullanım, gebelik dışında, tüm bireylerde ve çocuklarda, kullanılabilir. Günümüzde birçok hastalığın temelinde D vitamini eksikliği suçlanmakta ve kan testiyle bakıldığında, tüm bireylerde D vitamini eksikliğine çok sık rastlamaktayız."
Ben su an 25 lik içiyorum sadece, 2 haftada düşüş oranı iyi geldi ama kontrol edicez tabi ona gore ayarlanicakBenimde öyle dedi geçen ay için..3 gün 50mg kalan 4 gün 25lik içiyorum ben senin nasıl canım
Aslında çok erken ve normalde 1veya 5 kilo bile alınsa hemen öyle etki etmez, cildin çok kuru kalmış olabilir ve az su içiyor olabilirsin.KIZLAR SÜREKLİ YENİ BİR KONUYLA GELIYORUM AMA RUH HALIM HIC IYI DEGIL BEN CE ONDAN HOŞ GORUN:))
bacak içlerimde çatlaklar çok fazlalaştı,daha cok erken degıl Mİ.65 LE HAMİLE kaldım şuan 66.5 um ,aslında sadece 1 kılo aldım ama görsen 5 kilo almıs dersin