2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Ne doktor tetanoz 2 doz diye bişey dedi ne sağlık ocağı .. burasıda olmasa bişey bilmicem kızlar ben mi gidim 2. Dozu olayım yani belli bi haftada mı yapılıyor
1.dozdan 4 hafta sonra ıkıncı doz canım.benim ilk doz 4 şubattaydı ,ıkıncı doz için 6 martta cagırdılar.elime bi aşı takvımı vermişlerdı benım. Hatta 30.haftada yıne gel dedi saglık ocagı ,neden dedim ,rutın genel kontroldedi

Resmen gittim kendimi zorla aşı yaptırdım 😂 bakanlık tek doz yeterli demiş hemşire öyle dedi ama doktorun yaptır dediyse yapalım sakıncası yok dedi yaptı 😃 çok komiğim ya yarında yükleme için gidicem peşpeşe bişey olmaz sanırım ?
Canım ben ılk dozu olduktan sonra 1 yıl once işe gırerken de oldugum aklıma geldi ,dr da saglık ocagı da yıne de ıkıncı dozu ol hamıleyken ılk dozdan 4 hafta sonra dedi . Olmak lazım fzla aşı goz cıkarmas:))

Canım ben ılk dozu olduktan sonra 1 yıl once işe gırerken de oldugum aklıma geldi ,dr da saglık ocagı da yıne de ıkıncı dozu ol hamıleyken ılk dozdan 4 hafta sonra dedi . Olmak lazım fzla aşı goz cıkarmas:))
İyi bari olmuş bulundum bende 😃 ama ben ilk dozu 27 ocakta olmuşum baya geçmiş benimkinin üstünden bişey olmaz dedi hemşire bi zararı yokmuş

Calisan arkadaslar evden cikmak iskenceye donustu bende. Sizin de oyle mi? Hic cikmak istemiyorum 32. Haftada iznimi alirim insaAllah dayanamam sonuna kadar galiba.
Bende hiç kalkmak okula gitmek istemiyorum ama mecbur gidiyoruz benim izine az kaldı ayrılmadan önemli konuları yetiştirmek için çırpınıyorum. Birde kursumda var akşamları erkenden uyuyorum enerjim kalmıyor

küvete ihtiyacı olan varsa
Screenshot_2020-03-10-17-59-40.webp

Ya ben de işe çok zorlanarak gidiyorum da bir de aklıma koronavirus mevzusu da takilmiyor değil .. gebelerde nasıl sonuçları olduğuna dair falan hiç yazıya rastlamadım içten içe korkuyorum ya..

Ya ben de işe çok zorlanarak gidiyorum da bir de aklıma koronavirus mevzusu da takilmiyor değil .. gebelerde nasıl sonuçları olduğuna dair falan hiç yazıya rastlamadım içten içe korkuyorum ya..
Daha az once bunu dusunuyordum. Bogaz agrim da var iyice korkmaya basladim. Rabbim ulkemizi korusun zaten turlu belalarla ugrasiyoruz. Bu eksik kalsin amin

Kızlar genel olarak bebeğe neler lazım ben bi kaç bişey algımda kıyafet olsun tırnak makası olsun o tarz şeyler yazalım aklımızdan çıkan varsa hatırlamış oluruz hem. Aslında küçük şey gibi görünüp gerekli olanlardan bahsediyorum ..

Merhaba, Fransada bütün hamilelere mail olarak virüsün bebeğe olan etkisini attılar geçen. Gebelerdeki sonuçlar grip virüsüyle neredeyse tamamen aynı. Yani yüksek ateş nedeniyle rahim ağızında açılma, erken doğum vs şeklinde. Yüksek risk grubundaki kişiler ise astım, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları olanlar. Bu durumda da bebekten çok annede risk var. Onun dışında çok ciddi bir problem yok. Ben gebeliğimde grip geçirdim, 2 gün 40 derece ateşliydim, günde 5 ateş düşürücü, hamilelerin kullanabileceği bir grip ilacı ile biraz kontrol altına aldık 2 gün sonra 38lere düşürdük. Tabi iki gün boyunca ateş nedeniyle erken doğum riski olur mu diye kontrollerim oldu çok şükür hiç birşey olmadı. Riskli kategoride olmadığınız sürece ve gebeliğin ilk üç ayı içinde olmadığınız sürece koronanın da belirtileri aynı gibi gözüküyor.

Kızlar genel olarak bebeğe neler lazım ben bi kaç bişey algımda kıyafet olsun tırnak makası olsun o tarz şeyler yazalım aklımızdan çıkan varsa hatırlamış oluruz hem. Aslında küçük şey gibi görünüp gerekli olanlardan bahsediyorum ..
Bana hastane çok güzel bir liste verdi hem bebek/anne hastane çantaları için hem de hastane sonrası yeni doğan için eve almamız gerekenlerle ilgili. Akşam eve gidince uzunca yazayım onları belki işinize yarar. Yoksa insan ilk çocukta ne alacağını şaşırıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor.

Bana hastane çok güzel bir liste verdi hem bebek/anne hastane çantaları için hem de hastane sonrası yeni doğan için eve almamız gerekenlerle ilgili. Akşam eve gidince uzunca yazayım onları belki işinize yarar. Yoksa insan ilk çocukta ne alacağını şaşırıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor.
Çok iyi olur 🙂

Merhaba, Fransada bütün hamilelere mail olarak virüsün bebeğe olan etkisini attılar geçen. Gebelerdeki sonuçlar grip virüsüyle neredeyse tamamen aynı. Yani yüksek ateş nedeniyle rahim ağızında açılma, erken doğum vs şeklinde. Yüksek risk grubundaki kişiler ise astım, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları olanlar. Bu durumda da bebekten çok annede risk var. Onun dışında çok ciddi bir problem yok. Ben gebeliğimde grip geçirdim, 2 gün 40 derece ateşliydim, günde 5 ateş düşürücü, hamilelerin kullanabileceği bir grip ilacı ile biraz kontrol altına aldık 2 gün sonra 38lere düşürdük. Tabi iki gün boyunca ateş nedeniyle erken doğum riski olur mu diye kontrollerim oldu çok şükür hiç birşey olmadı. Riskli kategoride olmadığınız sürece ve gebeliğin ilk üç ayı içinde olmadığınız sürece koronanın da belirtileri aynı gibi gözüküyor.
Bu viruste gripten biraz daha fazla solunum sıkıntısı ve ventilatör ihtiyacı oluyor gibi görünüyor .. bir de henüz yeni bir virüs olduğu için geç dönem etkilerini falan tam anlamıyla tahmin etmek zor onlar takılıyor aklıma. ... sars ve mers koronaviruslerinin etkilerini okumuştum ben de en azından aynı ailedenler diye ama hayırlısı bakalım .. :)

ben bi kaç sayfa önce sonuçlarımı yazdım canım.

benim açlık şekerim yüksek olmamasına rağmen yaptırdım. ihmal etme. hatta 1 saatlik sonucum kötü çıkınca 3 saatlik olandan yaptırdı doktorum bir de.
Ben yukleme yapmadım 2 pogaca yedim sonra 1 saat gecti öyle verdim 174 cikti

Kızlar yarın 75 lik seker yuklemem var,yaptıran varmı sürecnasıl? Aç gıdıcem ,su konusunda sıkıntı yok galıba ıcebılıyoruz?

Back
X