• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
kızlaar günaydııın

kullanıcı adımı değiştirdim, yabancılamayın :KK9:
konu sahibi oldum, çizelgeyi yarın sabah hazırlıycam.
istediğim bilgiler;
tahmini doğum tarihi
şehir (isterseniz hastanelerimizi de yazabiliriz)
kaçıncı çocuk
isterseniz kilolarımızı da yazabiliriz.

ben diğer sayfalara bakarak bunları buldum, eklemek çıkartmak istenilenleri ve bu bilgileri bu mesajıma cevap olarak yazmanızı rica ediyorum :halay:
Merhaba
32
22.09.2019
28.06.2020
Istanbul
İlk cocgumuz
Kız olursa ipek erkek olursa umut ya da tuna
86 kiloyum

Evet zorluklari cok gercekten. Esim de ben izin versem hemen gidelim der. Is imkanlari cok fazla onun mesleginde. Olsun siz yine de olumlu yonlerini sevmissiniz. InsaAllah daha da guzel ve rahat gecer gunleriniz. Saglikla kucagina al insaAllah🤰😍

Teşekkür ederimm hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize inşallah :) ilk başta kendi kariyerimiz için geldik. Bu saatten sonra bebek için uzun zaman kalırız herhalde. Ücretsiz, eşit eğitim, sosyal ve sportif olanaklar, dil öğrenme fırsatı derken tabi bizim de alım gücümüz türkiye ye göre arttı euro kazanınca. Daha sık seyahat eder, daha çok farklı ülkeler gezer olduk. Yoruluyorum diye almayayım bu imkanları çocuğun elinden diyorum ama bazen gerçekten tak ediyor. İş, hastane, evdeki en ufak usta işi, devlet dairesindeki işler, alışveriş o bu hep benim üstümde diyebilirim. Eşim çok seyahat ediyor avrupa içinde iş nedeniylr çoğu zaman da yalnızım. Katlanacağım artık :) sizleri bulmuşken azıcık dertleşeyim dedim :)

yok çok iyi yaptın ben de yurtdışında doğurmayı araştırıyorum bu sıralar. akrabam var gitsem mi diye.tabi bizim için masraflı olacak arabayı filan satıp öyle yani.senin yurtdısında oldugunu görüp sorayım demiştim ben de.
Canım normal doğum düşünüyorsan kesin git çünkü gerçekten iyiler. Ama ben senin yerinde olsam doğumla vatandaşlık veren bir ülkeye giderim mesela Amerika gibi. Fransa doğumla vatandaşlık vermiyor, ebeveynlerden birinin fransız vatandaşı olma şartı var. Nerde doğduğunun bir önemi yok. Benim eşim vatandaş o yüzden türkiyede de doğursam bebek yine fransa vatandaşlığı alacaktı. Çok mu lazım vatandaşlık dersen ilerde eğitim için falan gider, seyahatlerde vize sorunu olmaz bir de Türkiye’nin durumu stabil değil maalesef :( herşey iyi olsa da biz de dönsek artık :)))) ama Amerika biraz pahalı, buradaki gibi ücretsiz değil bildiğim kadarıyla doğum.

Teşekkür ederimm hepimiz sağlıkla kavuşalım bebeklerimize inşallah :) ilk başta kendi kariyerimiz için geldik. Bu saatten sonra bebek için uzun zaman kalırız herhalde. Ücretsiz, eşit eğitim, sosyal ve sportif olanaklar, dil öğrenme fırsatı derken tabi bizim de alım gücümüz türkiye ye göre arttı euro kazanınca. Daha sık seyahat eder, daha çok farklı ülkeler gezer olduk. Yoruluyorum diye almayayım bu imkanları çocuğun elinden diyorum ama bazen gerçekten tak ediyor. İş, hastane, evdeki en ufak usta işi, devlet dairesindeki işler, alışveriş o bu hep benim üstümde diyebilirim. Eşim çok seyahat ediyor avrupa içinde iş nedeniylr çoğu zaman da yalnızım. Katlanacağım artık :) sizleri bulmuşken azıcık dertleşeyim dedim :)

Canım normal doğum düşünüyorsan kesin git çünkü gerçekten iyiler. Ama ben senin yerinde olsam doğumla vatandaşlık veren bir ülkeye giderim mesela Amerika gibi. Fransa doğumla vatandaşlık vermiyor, ebeveynlerden birinin fransız vatandaşı olma şartı var. Nerde doğduğunun bir önemi yok. Benim eşim vatandaş o yüzden türkiyede de doğursam bebek yine fransa vatandaşlığı alacaktı. Çok mu lazım vatandaşlık dersen ilerde eğitim için falan gider, seyahatlerde vize sorunu olmaz bir de Türkiye’nin durumu stabil değil maalesef :KK43: herşey iyi olsa da biz de dönsek artık :)))) ama Amerika biraz pahalı, buradaki gibi ücretsiz değil bildiğim kadarıyla doğum.
yok kız amerikaya arabayı satsam da gidemem :) imkanı yok .ben İngiltere gibi düşünmüştüm ama sen yazınca okudum şimdi o da ebeveynlerden birinin 5 yıl yaşama şartı ya da vatandaşlık diyor. pöf :( :D

Gitsende hamile olduğun için hicbisey yapmiyorlar yani ilaç vermiyorlar bende dun gece acildeydim iki gündür ishal sanci kramp mahvoldum sivil kaybından dolayı sadece serum verdiler (ilacsiz) icebilirsen parol iç yat sessiz karanlık bi odada parolda pek etkilemiyordu benimde migrenim var geçenlerde benimde tuttuydu başka ilaç da icemiyoruzki hamilelikte napacagiz bilmiyorum Allah şifa versin hepimize hamileyken hasta olmak ayri bir dert gercekten
Keşke ben parolda içebilsem malesef ki yutamıyorm insan acısı derdine yerinde duramıyor ki serum bile belki iyi gelir dün akşamdan beridir halada ölüyorum ☹️

Canım normal doğum düşünüyorsan kesin git çünkü gerçekten iyiler. Ama ben senin yerinde olsam doğumla vatandaşlık veren bir ülkeye giderim mesela Amerika gibi. Fransa doğumla vatandaşlık vermiyor, ebeveynlerden birinin fransız vatandaşı olma şartı var. Nerde doğduğunun bir önemi yok. Benim eşim vatandaş o yüzden türkiyede de doğursam bebek yine fransa vatandaşlığı alacaktı. Çok mu lazım vatandaşlık dersen ilerde eğitim için falan gider, seyahatlerde vize sorunu olmaz bir de Türkiye’nin durumu stabil değil maalesef :KK43: herşey iyi olsa da biz de dönsek artık :)))) ama Amerika biraz pahalı, buradaki gibi ücretsiz değil bildiğim kadarıyla doğum.
Evet tabi ki dertleselim hepimiz burda her konuyu kpnusur olduk cok sevdim sahsen grubu🤗herkesin oncelikleri farkli oluyor ve bunun farkinda olman seni orada ayakta tutuyor aslinda. Herkes ona gore hayatini sekillendiriyor iste tabi farkinda olanlar,olmayanlarsa mutsuz oluyor genelde.Cookk guzel gunler gecir insaAllah

Mrb canım s
.

Ben 6-7 aya kadar bir şey almam diyordum. Geçen doğumumun olacağı hastaneyle tanışma randevumuz vardı. Oradan bir set hediye ettiler. İçinde yeni doğan emziğinden biberonuna, yeni doğan bezine, kremine kadar herşey verdiler. Şimdi gidip gelip o minik emziğe bakıyorum o kadar küçük ki :) sanırım cinsiyet kesinleşince ben de bir şeyler almaya başlarım
Mrb canım sen kaydını yaotirdinmi doğum hastanesine peki ultrasona ordami gireceksin yoksa ekografi yerlerinde mi bende kayıt için gittiğimde bana 3 ayı doldur gel bide ekografi görüntüsü getir dediler ekografi yaptım iki hafta sonra geri gel dedi gidecem ordanda hastaneye giderim kayıt için

Plastik set olani aldin dimi canim. Ben de cam aldim 1 tane ama plastik de lazim. Set mi alim yoksa tek 1 tane alsam yeter mi belemedim. Bazen de korkuyorum almaya aslinda🙈Rabbim kullanmayi nasip etsin insaAllah.
Amin canım inşallah görsel atıyım bak istersen bunlar hem iyi hemde kullanışlı..

Eklentiler

• IMG-20191204-WA0004.webp
    IMG-20191204-WA0004.webp
    15,5 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG-20191204-WA0005.webp
    IMG-20191204-WA0005.webp
    23 KB · Görüntüleme: 42
yok kız amerikaya arabayı satsam da gidemem :) imkanı yok .ben İngiltere gibi düşünmüştüm ama sen yazınca okudum şimdi o da ebeveynlerden birinin 5 yıl yaşama şartı ya da vatandaşlık diyor. pöf :KK43: :KK70:
Öyle zaten canım benimde oturumumum yok bebek daha üç yaşını doldurduktan sonra okula başladığında başvuracam oturum için Dorothyy Dorothyy arkadaşımız benden daha şanslı gerek dil gerek başka konularda kaderde bu varmış bisey olmaz inşallah 5 6 yıl sonra gidebiliriz inşallah memleketimize ama imkanın varsa gel derim her cefanin sonunda sefa vardır arkasimizin dediği gibi Herkes eşit burda sadece maddi yönlerden yararlanamıyoruz o da sonradan olur inşallah millet gelmek için dağları deliyor kız valla 😂🤗

bizimkilerde bunlar tyzeleriii =)

Eki Görüntüle 2562118
Maşallah sende baya bir şeyler almışsın lansinoh alcam.bende göğüs için o iyiymis süt sağma makinesi kremi falan cinsiyeti belli olsun annemde battaniye örcek kıyafet don ve hastane çıkışı falan geldi bile hediye bikac kişiden sarılıyorum allah kullanmayı nasip etsin bakinca mutlu oluyorum 🍼💕

Mrb canım s

Mrb canım sen kaydını yaotirdinmi doğum hastanesine peki ultrasona ordami gireceksin yoksa ekografi yerlerinde mi bende kayıt için gittiğimde bana 3 ayı doldur gel bide ekografi görüntüsü getir dediler ekografi yaptım iki hafta sonra geri gel dedi gidecem ordanda hastaneye giderim kayıt için
Yaptırdım canım. Randevu alıyorsun hastaneden zaten sana 4. Aya doğru anca randevu veriyorlar. O zamana kadar ebeyle ilerliyorsun. 12. Hafta ultrasonu isterler evet önemli o. 6. Aya kadar ebeye ve evinin ordaki ekografiye devam ediyorsun. 6. Aydan sonra herşey hastanede. Bir de bu gittiğimde benden 6 tüp kan aldılar yine. Ayrıca randevu 3,5 saat sürdü. İdrar tahlili de yaptılar. Hastane ebesiyle görüşüyorsun. Bebeği ultrasonda göstermiyor sadece kalbini dinliyor el doppleriyle. Doğum bölümü sekreteriyle görüşüyorsun baştan sona randevuları ayarlıyorsunuz. Anestezi uzmanıyla ayrı, doktorla ayrı herşeye ayrı randevu alıyorsun sekreterle. Ayrıca doğum sırasındaki isteklerini konuşmak için ayrıca bir randevu veriliyor işte doğuma kimle giricen, doğumdan sonra bebek temizlensin mi hemen kucağa verilip 1 saat seninle mi kalsın vs vs gibi. Benim toplam 3,5 sat sürdü sadece bu randevuları planlamak, hastane baş ebesiyle görüşmek ve tahliller. Aç gitmiştim bu kadar uzun süreceğini bilemedim, 6 tüp kan da alınınca bayıldım hatta :) ilk defa gerçekten hamile olduğumu, eskisi kadar dayanıklı olmadığmı anladım.
Bu arada bu randevuyla eşinle gitsen de seni içeri tek alacaklar çünkü aile içi şiddet var mı, eşin hamilelikte yardımcı mı, hamilelikle ilgili psikolojik bir baskı var mı, evde yeterli besin , erzak var mı vs sorular sorulacak yalnız alıyorlar o yüzden.

Bugün bütün gün yattım yerimden kalkamadım nasıl bir halsizlik ağırlık var yemek bile yapcak halim yok acaba grip mi olcam inşallah olmam çok keyifsiz ve mutsuzluk çöktü resmen iki lokma zor yedim bugün 😞

Back
X