2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Bende katilmak.istedim.araniza. Sanirim bu grup daha cok aktif o sebeple geldim. Biraz gec katildim araniza biz 17+ 6 yiz. Hareketlerini daha hissetmiyorum fakat karnimda karincalanma hissediuorum sanirim ilk karincalanma hissedilirmis öyle okumustum bir yerde. Ben birsey sormak istiuorum normal dogum korkum var ilk oldugu icin cok evham yapıyorum sizce bosuna mi evham.yapiyorum cokmu takiyorum. Birde sorum su vajinamda iliski sirasinda ve sonrasinda aşırı bir yanma mevcut nasil gecer varmi böyle yasayan hamileliktenmi yoksa enfeksiyondan mi yani.mantar falan mi var. Kasinma hic yok ama aşırı yanma oluşuyor
merhaba hosgeldin aramiza 💐 mutlaka muayne olman gerekir bende de yanma vardi malesef mantar olmusum fitil kullandim gecti ama tedavi olmazsan bebege geciyormus o tehlikeliymis . dogumdan da hic korkma tum canlilar bir sekilde doguruyor evet zor birsey ama dayanilmayacak birsey olsaydi kimse 2 . cocugu yapmazdi ben ilk dogumda normal com istedim ama malesef zorunlu sezeryan oldum oda cok zor normal.dogumda dogurana kadar zorlugu ama sezeryanda sonrasi zor akışına birak hic stres yapma birsekilde dogurcaz hepimiz 😁

Hosbulduk canim çok teşekkür ederim senin sayende katildim buraya 😊😊 Benim doktorum hamileligin boyunca regenesisi kullan dedi fiyati 67 tl falan sanirim bide yeni yeni kullanmaya basladigim Maltofer fol kan ilacim var onu verdi bana
Rica ederim benımkı bır onerıydı tesaduf sorularda buluştuk. 😊
Kan ilacına baslama dedı dr um tıksınme oldugu için sarsar dedı 5 ayda basla dedı. Saglık ocagı verdı kan ilacımı inşaallah yakında baslarım.

Ben et kavururken ve haşlarken yiyemiyorum midem bulaniyo hem etten hem tavuktan böyle olan varmi. Et yemem lazim aslinda yiyemiyorum bebisin de demir almasi icin gerekliymis
Cinsiyeti bellimi canım , hic bir sekilde et yiyemeyenin kızı olma ihtimali yuksek derler ,gerci ben azda olsa yiyebiliyorum yuzde 90 kizim olcal bakalim.hayirlisi☺️

@Ozlm0907 hoşgeldin 😊
Sızlerede merhaba kızlar. Benım 9m 10 days vit idi yemı bıttı. Ocean mummy gecsem dıyorum aynı fiyatlar. Bırde bu vıtamınlerı ne kadar sure kullanacaktık. Doguma kadar mı.
Bu arada tetanozu 20.hafta dediler bana ve 18+1 im ve 31 cuma gumu kontrolumuz var. 🙏💙🧿 Bende hareketlerını yenı hisseder gibi oldum lıkır lıkır edıyor gıbı. 🤭
Meraba canım. Bende hiç balık yemiyorum ya acaba bende mi kullansam. Hapta bile kokuyor balık diyorlar hiç tahammülüm yok balığa 🥴

Valla canım kaynanam bir ara bizde kaldı korkudan gece cikamuyirdum lavobaya yok normal değil yok bilmem ne gosteerdim bakıldı şekere enfeksiyona diyorum başka doktora git filan diyor iyice hastalıklı yaptı bizi hoş varsa da bişey tedavisi varsa takmiyorum
🤣 İyide hamileliğin belirtisi sık idrar. Altımıza bile kaçırıyoruz bazen ben oyleyim şahsen. Boşverrr ne derse desin. Dışarıyı bu süre zarfında 🙈 🙉 🤷‍♂️ yapcaz. Hatta cocuk olunca daha cok konuşacaklar.

Kızlar ilk tetenoz asınızı ne zaman oldunuz,ben aradı. Şimdi .18.haftada gel dediler? 20 de olmuyomuydu sanki ?
Canım benimki de 18. Hafta bitince gel dedi ama ben 20. Haftayı bekleyeceğim. Sağlık ocağında çalışan hemşire arkadaşım var. O 20. Haftada çağırıyormuş. Hareketlerini hisset öyle git dedi. Anneler hareketlerini hissetmeden gelince buna bağlıyorlar dedi. Birde tek doz yaptıracaksan hiç yaptırma ya hiç ha tek aynı dedi. Tek dozu son on yıl içinde vurulmuş annelere yapıyoruz dedi. Son on yıl içinde olmadınsa kesinlikle iki tane vurul dedi.

Ben et kavururken ve haşlarken yiyemiyorum midem bulaniyo hem etten hem tavuktan böyle olan varmi. Et yemem lazim aslinda yiyemiyorum bebisin de demir almasi icin gerekliymis
Annem yanımda ve ben pişirmediğim halde zor yiyorum öğüre öğüre. Kırmızı et özellikle öyle. Ama ben hamile kalmadan önce tedavi gördüm ameliyat oldum o ara protein ağırlıklı beslenme gerekiyordu o yüzden tiksindim iyice. Yani hamilelikten önce de çok zorlanıyordum.

Meraba canım. Bende hiç balık yemiyorum ya acaba bende mi kullansam. Hapta bile kokuyor balık diyorlar hiç tahammülüm yok balığa 🥴
Balık çok önemli canım. Benim dokturum bu hafta ilk balığı sordu yiyor musun diye. On günde bir yiyorum dedim. Yemeseydin omega ilacı yazacaktım dedi. Sen yiyemiyorsan dokturun ilacını yazsın. Burnunu kapat yut gitsin ilacı.

Canım benimki de 18. Hafta bitince gel dedi ama ben 20. Haftayı bekleyeceğim. Sağlık ocağında çalışan hemşire arkadaşım var. O 20. Haftada çağırıyormuş. Hareketlerini hisset öyle git dedi. Anneler hareketlerini hissetmeden gelince buna bağlıyorlar dedi. Birde tek doz yaptıracaksan hiç yaptırma ya hiç ha tek aynı dedi. Tek dozu son on yıl içinde vurulmuş annelere yapıyoruz dedi. Son on yıl içinde olmadınsa kesinlikle iki tane vurul dedi.
Sagol canım benım 😘aşınım bir riskı yoktur heralde ya. Demi,o gun ızınlımı olmak lazım baga acıyor dıyorlar

Günaydın kızlar omega 3 kullananlar ne kullanıyorsunuz?
Canim beim omega 3 kutum bitince doktor bi daha yazmadi kullanilmali mi acaba surekli vitamin dealiyorum midem canim hic icmek istemiyor da. Calsiyum magmezyum dvit aliyorum ben suan oncesinde folikasit ve omega kullanmistim

Kizlar once bebegin hareketini hissetmek kisiye gore degisir. Hissetmiylrum diye endiseye kapilmayin sakin.ama bnm sorum su. bebegin hareketini cok erken hissettim doktora dedim olmaz hissedemezsin ki demisti. Su an ayni o hissi daha sert tekmelerler halinde hissediyorum. Esim de hissetti dun ilk defa elini koydugunda bu kadar hareket normal mi esim diyor ki acaba rahat degil mi sıkısiyor mu falan diye ben de korkuyorum bundan dolayi.

Evt ben 2017 de vurulmustum o yuzden tek doz yapialim dedi doktor bana da

Sagol canım benım 😘aşınım bir riskı yoktur heralde ya. Demi,o gun ızınlımı olmak lazım baga acıyor dıyorlar
Canim bu gerekli bir asi allah korusun pasli bir kesi halunde vs bebege gecmemesi icin taki dogumdan da 6 sonraya kadar risk halinde bebege tetenoza dair bisey gecmemesi icin. Ve de sezaryan olma dirumumuzda steril olmayan bi alet vs kullanilirsa tedbirli olmamaiz acisindan oluyoruz bunl asiyi

Kizlar once bebegin hareketini hissetmek kisiye gore degisir. Hissetmiylrum diye endiseye kapilmayin sakin.ama bnm sorum su. bebegin hareketini cok erken hissettim doktora dedim olmaz hissedemezsin ki demisti. Su an ayni o hissi daha sert tekmelerler halinde hissediyorum. Esim de hissetti dun ilk defa elini koydugunda bu kadar hareket normal mi esim diyor ki acaba rahat degil mi sıkısiyor mu falan diye ben de korkuyorum bundan dolayi.
Benimki de uzanayım tekmeliyor eşimde 1 ya da 2 kere hissetti. Ama o 2 tekmesi de baya güçlüydü. Sıkışma falan sanmıyorum ama benim kız ayaklarını karnıma dayamıştı ultrasonda topuklarıyla vuruyordu.

Canım ben vıtamın kulanıyorum zaten balıkyagı vs ıceren kapsulde olsa az koku var da yutunca bısey olmuyor. Bu seferlıkte ocean mummy kullansam dıyorum bı soruyum dr a barı.

Back
X