2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar selam :) Beşik konusu konuşuldu sanki ama ben bir şey sormak istiyorum. Öyle aşırı bütçe ayırmak istemiyorum şimdiden. İlerde Kendi odasını gönlünce kendi zevkine göre dizeriz diye düşünüyorum ama şu aşamada bir park yatak bir de anne yanı için bir şey almak istiyorum bir yandan da 2 tane yatağı olmasını istemiyorum. Şu babynestler anne yanı olarak kullanılıyor diyorlar ama siz ne düşünüyorsunuz ? Eğer o şekilde rahat kullanılırsa babynest de alırım salonda falan onun içinde durur gece de benim yanımda yatar bir süre... Bilemiyorum işte kafam çok karışık, karar veremiyorum bir türlü. Yoksa sadece park yatak alıp konuyu kapatsam mı :)) Tecrübesizlik çok zor :))
Ben kızımda 3 beşik aldım, ilk sepet beşik aldım görünüş güzeldi ama kullanışı rahat olmadi. Daha sonra ikeadan bir beşik aldım kızım 4 yaşında hala onda yatıyor tabi boyu tam oluyor, 3 yasa kadar çok ideal, çok kullanışlı oldu. 1 tarafıni açıp kendi yatağımin yanına yerleştirdim. Iki farklı yükseklik ayarı vardı. Birde salonda gün içinde kullanmak için elektrikli beşik aldım, onunda çok faydasını gordum. Park yatak sadece tatillerde kullandım boyut olarak daha büyüktü ama yükseklik ayarı var mi bilmiyorum. Çünkü bebeği mesela uyuyorken içine koymak zor oluyordu baya aşağıda kalıyor. Birde hediye bir hamak gelmişti ama onu kullanamadım o daha çok sallamak için ise yarıyordu:)

Benimki tamamen bilmediğimden işte yatırılıyor diyorlar bilmiyorum kullanan var mı diye sordum..
Bende kullanmadim aslinda ama mutlka kullanim alanlari vardir misafirlik ev piknik vs. Ama bebeklerin anne yanina yatmasina karsiyim cok tehlikeli cunku gece agladiginda emmek icin bazen o kadar yorgun oluyosunki uykusuzluga dayanamiyor insan bebegi yanina yatirip emzirirsen kesin uyuya kalir insan elimiz kolumuz hatta yorgan vs agzini kapatabilir Allah korusun o yuzden ben kizimi hep park besigine yatirdim gece uyandigindada kalktim oturdum o sekilde emzirdim aklinizda olsun zaten bi kac ay sonra o bogulma tehlikeleri felan ortadan kalkiyo yillarca yanimizdada yatabilir ama ilk aylar ben tavsiye etmiyorum sahsen

Evet çok doğru yurtdışında çok yerde öyle bir uygulama var ama belkide benim kızım küçük doğduğu için ilk zamanlar kullanamadık bilemiyorum. Bir kere içinde o kadar çok ağlamıştı ki bişey oldu sanmistim, tabi bebekten bebege değişiyor, yinede özellikle araç ile bir yere gidiyorken kullanmak güvenlik açısından önemli. Araba koltuğunu çok kullandık ama.
Koltugu kullanmakla iyi yapmissin canim onlar cok hafif ve savunmasiz oluyorlar tehlike aninda. Ben kizimi kanada da dogurdum hastaneye pusetle gitmistik zaten taburcu oldugumuzda 2 hemsire geldi puseti kullanip kullanamadigimi sordular sonra cocugu yerlestirmemi istediler kizimi koydum icine kemerlerinide taktim daha sonra kontrol ettiler kemeri vs. Sonrada cikisimizi yaptilar. O an evet bebis rahatsiz olmus olabilir ama zayen anne karnindada 40 buklum duruyorlar :) tarafige felanda kucakta cikamiyor cocuklar cok ciddi cezasi var cocugu bile aliyorlar senden o yuzden bende asiri takintiliyim araba koltugu ve pusetlerle ilgili. Olmazsa olmazim yani :)

Bende kullanmadim aslinda ama mutlka kullanim alanlari vardir misafirlik ev piknik vs. Ama bebeklerin anne yanina yatmasina karsiyim cok tehlikeli cunku gece agladiginda emmek icin bazen o kadar yorgun oluyosunki uykusuzluga dayanamiyor insan bebegi yanina yatirip emzirirsen kesin uyuya kalir insan elimiz kolumuz hatta yorgan vs agzini kapatabilir Allah korusun o yuzden ben kizimi hep park besigine yatirdim gece uyandigindada kalktim oturdum o sekilde emzirdim aklinizda olsun zaten bi kac ay sonra o bogulma tehlikeleri felan ortadan kalkiyo yillarca yanimizdada yatabilir ama ilk aylar ben tavsiye etmiyorum sahsen
Evet işte o uykusuzlukla kalkmak mı daha doğru yoksa yakınında olması mı falan bir sürü soru işaret vardı kafamda ama cevabınız son derece tatmin edici oldu teşekkür ederim :) Uykusuzluktan ölsem de ne olur ne olmaz diye kalkıp yatağından alıp emzirmek en doğrusu sanırım... Park yatak ve ana kucağı işimizi görecek gibi...

Koltugu kullanmakla iyi yapmissin canim onlar cok hafif ve savunmasiz oluyorlar tehlike aninda. Ben kizimi kanada da dogurdum hastaneye pusetle gitmistik zaten taburcu oldugumuzda 2 hemsire geldi puseti kullanip kullanamadigimi sordular sonra cocugu yerlestirmemi istediler kizimi koydum icine kemerlerinide taktim daha sonra kontrol ettiler kemeri vs. Sonrada cikisimizi yaptilar. O an evet bebis rahatsiz olmus olabilir ama zayen anne karnindada 40 buklum duruyorlar :) tarafige felanda kucakta cikamiyor cocuklar cok ciddi cezasi var cocugu bile aliyorlar senden o yuzden bende asiri takintiliyim araba koltugu ve pusetlerle ilgili. Olmazsa olmazim yani :)
Zaten mantiklisi o iste ama bebekte durmayinca insan ne kadar yapmam dedigi sey varsa yapabiliyor malesef :)) turkiyede hala oto koltugunun bile önemli bir ihtiyaç olduğunun farkında olmayan çok insan var, bir de cocuk fazla olunca arabalarda yer kalmiyor, yurt disindaki gibi kimse 7 koltuklu arabada almiyor, oyle Allaha emanet gidiyorlar iste 🤷‍♀️😊

Evet çok doğru yurtdışında çok yerde öyle bir uygulama var ama belkide benim kızım küçük doğduğu için ilk zamanlar kullanamadık bilemiyorum. Bir kere içinde o kadar çok ağlamıştı ki bişey oldu sanmistim, tabi bebekten bebege değişiyor, yinede özellikle araç ile bir yere gidiyorken kullanmak güvenlik açısından önemli. Araba koltuğunu çok kullandık ama.
benim bebegim 3660 dogdu minik degildi ama hic durmadi icinde hastaneden cikarken basladi icine koyar koymaz aglamaya ne arabamiza takinca ne bebek arabasina takinca durdu altina battaniye koyduk o sekilde biraz durdu ama.onada guvenli degil dediler 2 aylikken bebek arabasinin 2. parcasini taktik ancak oyle durdu bebekten bebege degisiyor bencede

Kızlar selam :) Beşik konusu konuşuldu sanki ama ben bir şey sormak istiyorum. Öyle aşırı bütçe ayırmak istemiyorum şimdiden. İlerde Kendi odasını gönlünce kendi zevkine göre dizeriz diye düşünüyorum ama şu aşamada bir park yatak bir de anne yanı için bir şey almak istiyorum bir yandan da 2 tane yatağı olmasını istemiyorum. Şu babynestler anne yanı olarak kullanılıyor diyorlar ama siz ne düşünüyorsunuz ? Eğer o şekilde rahat kullanılırsa babynest de alırım salonda falan onun içinde durur gece de benim yanımda yatar bir süre... Bilemiyorum işte kafam çok karışık, karar veremiyorum bir türlü. Yoksa sadece park yatak alıp konuyu kapatsam mı :)) Tecrübesizlik çok zor :))
Dün akşam park yataklara bakarken bi model gördüm park yatak hem anne yanı oluyor bi tarafı iniyor ama hangi sitede hatırlamıyorum babymall yada joker e bakarsan görebilirsiniz

benim bebegim 3660 dogdu minik degildi ama hic durmadi icinde hastaneden cikarken basladi icine koyar koymaz aglamaya ne arabamiza takinca ne bebek arabasina takinca durdu altina battaniye koyduk o sekilde biraz durdu ama.onada guvenli degil dediler 2 aylikken bebek arabasinin 2. parcasini taktik ancak oyle durdu bebekten bebege degisiyor bencede
Evet aynı şeyleri yaşamışız :) bende diğer parçasını takarak kullandım, kızım onu büyüdükçe tv izlerken yada bebeğini sallamak için kullandı :)

Kızlar bi kaç bişey alıcam ama 0-3 ay mı daha çok yoksa 3-6 ay mı ilk daha fazla kullanırız sizce tecrübeli anneler cvp verirse sevinirim

Kızlar bi kaç bişey alıcam ama 0-3 ay mı daha çok yoksa 3-6 ay mı ilk daha fazla kullanırız sizce tecrübeli anneler cvp verirse sevinirim
3 6 ay bence canım sıfır üç ay çok az kullanılıyor iki üç takım yeterli bence gerisini büyük almak lazim

Tecrubem yok ama alirsam 3 6 daha cok alcam gibi😊
Bnde öyle yaptım ya bi 5 li zıbın takımı aldık hastane için yedek zıbınları falan 3-6 ay aldım 🙂bu arada civilde çok güzel indirimli şeyler var canım bakabilirsin
3 6 ay bence canım sıfır üç ay çok az kullanılıyor iki üç takım yeterli bence gerisini büyük almak lazim
Çabuk büyüyolar demi ya bende 3-6 ay ağırlık verdim😊

0 3 de lazim 3 6 olanlar ilk basta cok buyuk geliyor kayboluyorlar icinde ama az almak lazim ilk zamanlar cok kirletmiyorlar 3 4 takim 0 3 yeterli oluyor

Kizlar alisveris listesi olan var mi ya. Anne ve bebek icin.Ben konuya cok yabanciymisim onu fark ettim. Bi hastane cikisi aldim şimdilik sadece. Newborn yaziyodu uzerinde ama eve gelince de biraz buyuk gibime geldi. Buyudikce giyer sorun degil ama tecrubesizlik🤦🏻‍♀️ baska da bisey alamadik o mu bu mu derken.

Eklentiler

• PicsArt_02-03-09.26.39.webp
    PicsArt_02-03-09.26.39.webp
    52,6 KB · Görüntüleme: 39
  • 20200203_092433.webp
    20200203_092433.webp
    13 KB · Görüntüleme: 48
  • 20200203_092149.webp
    20200203_092149.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 38
  • 20200203_092136.webp
    20200203_092136.webp
    17,1 KB · Görüntüleme: 33
  • 20200203_092123.webp
    20200203_092123.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 34
  • 20200203_092112.webp
    20200203_092112.webp
    16,4 KB · Görüntüleme: 38
  • 20200203_092104.webp
    20200203_092104.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 33
  • 20200203_092056.webp
    20200203_092056.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 35
  • 20200203_092049.webp
    20200203_092049.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 34
  • 20200203_092039.webp
    20200203_092039.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 34
Canim van da perinatoloji olarak onerebilecegin var mi? Bende plasenta previa var cekilmezse perinatolojiye gitmen gerek dedi doktorum
Merhaba. Acaba gebeliginiz normal mi yoksa tedavi falan mi ? Eger oyleyse van da hangi doktora gittiniz ? Onerebileceginiz bir doktor var mi van da ?

Kizlar iyi geceler birsey sorucam Biz 20+4 olduk ama ben halen de bebisi hissetmiyorum dün aksam bi karincalanma oldu biraz karnimda. Bebek hareketlerimi bagirsak hareketlerimi onu anlayamadim ama bugün hic hissetmedim normalmi acaba yani erken mi hissetmek icin
kizlar iyi geceler. benim bebe 20+4. ben 2haftadir hareketlerini hiss ediyordum, dunden beri de tekmelerini karin usdunden gozle gore biliyorum. eşimlede seyrettik cok mutlu olduk cok sukur, hatta video kayit da yaptik. ama okuyorum benimle ayni haftada olanlari, bazilari yeni hiss etmeye başlamiş bebegi, bazilari daha hiss etmiyorum diyor..benim ilk gebelik. biliyorum her gebelik kendine hassdır ama boyle benim gibi ilk gebeligi olup bu haftadan tekmelerini karin usdunden gore bilen var mi, sormak istedim. bizim kız niye boyle haraketli ki😐

Ben ilk çocuğumu park beşikte büyüttüm çok uzun süre odası hazır olmasına rağmen kapısı bile açılmadı. Aşağı yukarı 4 sene :)). Park yatağımızda vardı. Asma katıda var onun küçükken oraya. Tutunup kalkabilecek zamana geldiğinde o asma katı çıkartıp içine bir yatak atıp onda yatmaya devam etti. 2. Geliyor. Yine aynen yapıcam. Anne yanına ihtiyaç yok bence dediğim gibi park yatakların çoğu 2 katlı.

Back
X