2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
selam herkese arkadaşlar 22 haftalığım bende doktorum kan ilacı demir ilacı falan vermesi bana ekstra olarak sadece vitaminlerle devam ediyorum vitamin haplarının içinde az miktarda d vitamini ve denir var ama herkes ekstradan kan ilacı filan kullandığını yazıyor kafam karıştı eksik bişeyler mi oluyor diye
Benim kan ilacim moltofer fol. Icinde demir ve folik asit yaziyor. 3 haftadır kullaniyorim

Ay cok baska bırseymış bu asıl imdi hıssettım resmen dokunuyor gobek altımda şükürler olsun 🤲🐣. Bugune kadar o pıtpıtlar hakıkaten baska bırseyın pıtpıtıymış🤭. Doktorum gecen gıttıgımde sen bundan sonra gör bakalım demişti. 🥰🥰🥰
Ne kadar süre ile hissediyosun hareketleri uzanirken degilmi

arkadaşlar doktorlarınız rutin kontrollerde neler yapıyorlar tansiyon kilo her seferinde ölçülüyor mu ultrasona kaç dakika ayırıyor mesela

arkadaşlar doktorlarınız rutin kontrollerde neler yapıyorlar tansiyon kilo her seferinde ölçülüyor mu ultrasona kaç dakika ayırıyor mesela
İki seferdir tıp fakültesine prof gidiyorum yarım saat sürüyor muayenem ultrason sadece kilo tansiyon bakmıyor onları sağlık ocağında takip ediyorlar

Vallahi kız ergenlikten beri arkadaşlarımla bu konuda sorun yaşıyorum üniversitede onlar alışverişe gidecekleri zaman ben ayrı takılırım 😂 deniyonuz deniyonuz almıyonuz diye sinirleniyordum 😂
Bende bayılırım ama eşim nefret eder o yüzden tek seferde al herşeyi der iki güne bı markete bile gitmekden nefret eder bende bişey almasam bile dolaşmayı çok severim AVM market mağaza😄😄😘

Hiç ölçmedi ultrason max 2-3 dk. 2-3dk da bi şey sorarsam cevaplıyor. 6-7 dk da çıkıyorum odadan 😏

Benimki bakıyor kilo tansiyon herseferinde, ayda 1 gibi kan tahlilleri oluyor, ultrason baya uzun sürüyor dakika olarak bilemiyorum, bebeğin heryerini inceliyor, suyuna bakıyor, Rahim boyuna bakıyor, bakarken anlatıyor neye bakıyorsa.

Ben Gazi Üniversitesinde Perinatolojide yaptırdım 189 tl di sanırım baya uzun ayrıntılı inceledi.
Peki nasıl oldu canım gittiğin gün kadın doğum mu seni yönlendirdi yoksa sen direkt perinatoljiden mi sıra alıp girdin ? Ve doktorunun adı neydi mensun sanirim

Canim ben özele gidiyorum şimdiye dek 3 farklı özele gittim en pahalısinda ne kilo ne tansiyon bakiliyodu benum istegimle tansiyona baska odada bakildi. En uygun olaninda tansiyon kilo bakilip usg ye oyle alindim usg de siyah beyaz hariç bir de ayrintilidaki cihazdan vardı onda gördük bebeğinizi doktor video çekmemize izin verdi kendi söyledi hatta babası video çekebilir diye tek tek her ayrıntıyı yakınlaştırıp anlattı detaylı usg gibi yani. Bir diğer gittiğin yerde de hemen kilo tansiyon bakildi ama cihazları aşırı kötüydü ben hiçbi şey anlamadım doktor bak size bakıyo diyo ben hic bi şey görmedim tabi😑işte deneyimlerim de böyle kan tahlili istediklerinde de işyerimde yaptırıp götürüyorum özelde fazla tutuyor cunku

Arkadaşlar aranızda adet görüpte hamile olduğunu öğrenen varmı acaba... burdaki arşivden olan mesajları okudum çoğu kişide var bu durum.. adet günüm yarındı ama ben bu sabah adet oldum normalde kan pıltısı gelirdi ilk günden itibaren ama bu saat oldu hala kan pırtısı gelmedi normalde adet kanı kırmızıdır ama benimki hafif koyu pembe gibi ve gündüz baya geldi akşama doğru azaldı ve şuan bile fazla gelmemiş ağrım çok ama bişey yok... son yumurtlama günümden sonra yaşadığım belirtilerde hala aynı sağ kasığım hala batıyor ve jilet kesiği gibi oluyor ilk kez başıma böyle bişey geliyor acaba hamile olabilirmiyim...

Arkadaşlar aranızda adet görüpte hamile olduğunu öğrenen varmı acaba... burdaki arşivden olan mesajları okudum çoğu kişide var bu durum.. adet günüm yarındı ama ben bu sabah adet oldum normalde kan pıltısı gelirdi ilk günden itibaren ama bu saat oldu hala kan pırtısı gelmedi normalde adet kanı kırmızıdır ama benimki hafif koyu pembe gibi ve gündüz baya geldi akşama doğru azaldı ve şuan bile fazla gelmemiş ağrım çok ama bişey yok... son yumurtlama günümden sonra yaşadığım belirtilerde hala aynı sağ kasığım hala batıyor ve jilet kesiği gibi oluyor ilk kez başıma böyle bişey geliyor acaba hamile olabilirmiyim...
Canım Allah gönlüne göre versin. Ben bebek istediğim dönemde her ay ağrı şancı bulantı hamilelik adına ne varsa hissediyordum biraz da psikolojik oluyo. Adet oluyordum kan az geldi karnım ağrımadı acaba hamile miyim diye düşünüp duruyordum negatif çıkan testlere rağmen... hamile kaldigimda ise gelen kan kahrlverengiydi az az leke şeklinde 2 gün sürdü daha da gelmedi bu dönemde tek hissettiğim şey göguslerdeki hassasiyet ve ağrıydı diyeceğim o ki sen umitlenme yoksa üzülme varsa hep birlikte seviniriz bikac gun bekle test yap en garanti oyle ogrenirsin. Allah gönlüne göre versin😘

Back
X