2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Sol el uyusması olsa sadece ıkıgun once gece uykumun arasında butun sol taraf uyustu uyandırdı halsız hıssızlık kalp carpıntısı. Tansıyon vs ölçtüm az düşük ama uyutmuyor yatamıyorum oturdum sabaha kadar. 😕
Bende uyuşma yok ama çarpıntı çok oluyor, doktor artık sırtüstü yatma, sola dogru yat dedi, oylede zorlanıyorum 🤷‍♀️ sag sol karışık yatıyorum

Kizlar detayli ultrasonda hepiniz perinatologa mi gittiniz? Ben radyologa gittim doktorum yonlendirdi diye. Herkesin cok uzun surmus benim o kadar uzun surmedi merak ettim
Benim randevum önümüzdeki hafta geçen sene 40 dk civarı bakmıştı. Kendi gittiğim doktor 20 dk ultrason bakıyor, baya detayli inceliyor. Bende detayli kadar inceliyorsunuz dedim, doktor da biz aslinda herseye bakiyoruz ama ikinci bir gizde baksın diye başka bir doktora yönlendiriyoruz dedi.

Bu arada kızlar şöyle bir başlık açtım:
Sizlerin de tarifleri varsa paylaşırsanız hepimiz için güzel bir derleme olur :)
Instagramda güzel sayfalar var onlarada bakabilirsin;)

Bildiğim kadarıyla aslında rutin kontrollerde bir sorun olduğu zamanlar kadın doğum uzmanının önerisiyle perinatoloğa gidilmesi gerekir. Ama sanıyorum çoğumuz pimpirikli türk anneleri olarak perinatoloğa muayene olmayı tercih ettik. Onlar da elbette ki her muayene iyi bir ücret getirisi olduğundan hayır demiyorlar, bu iş böyle popülerite kazanmış oluyor. :KK39:Yani demek istediğim aslında olması gereken sizinki, kendinizi kötü hissetmeyin :)
Cok az bir ucret aldilar zaten. Hastanenin kendi radyologu. Simdilik.bi sıkınti yok dedi doktorum. Plasentam asagidaymis ona da 28. Haftaya kadar cikar dedi. Bakalim artik

Kizlar detayli ultrasonda hepiniz perinatologa mi gittiniz? Ben radyologa gittim doktorum yonlendirdi diye. Herkesin cok uzun surmus benim o kadar uzun surmedi merak ettim
bende radyologa gittim uzun surdu cunku bebek bir turlu donmedi uygun pozisyon bulmaya calisti detayli incelemek icin sizin bebeginiz uygun pozisyonda ise oyuzden uzun surmemis olabilir

ben radyologa gittim. ankara'da eyüp ekici. ayrıntılı ultrasonda en bilindik doktorlardan. ilk kızımda da ona gittiğim için yine ona gittim. ilkinde çok kısa sürmüştü. zayıftım ve bir sorunum çıkmamıştı. galiba o yüzden muayene hemen bitti. hatta bana da boşuna para verdik gibi gelmişti o zaman. 4 boyutlu filan bakmıyor. teknik ölçümleri yapıyor ve alanının en iyilerinden. hani elinizde güzel bir ultrason görüntüsü olsun derseniz öyle bir görüntü de olmuyor genelde.

ama şimdiki hamileliliğimde gittiğimde muayene çok uzun sürdü. karın yağlarımdan dolayı zorlandı görmekte. baya uğraştı. ayrıca suyum da azmış. o yüzden de sanırım daha uzun baktı. bir ara "rahim kasların gerildi biraz dinlen, rahatla yine alayım" dedi. biraz dinlendim ve yine baktı. en sonunda "ölçümleri güzel, içim rahat gönderiyorum sizi" dedi. ama suyun az olduğunu doktoruna söyle dedi.

ben memnun kaldım. yine hamile kalsam yine ona giderim :)

Cok az bir ucret aldilar zaten. Hastanenin kendi radyologu. Simdilik.bi sıkınti yok dedi doktorum. Plasentam asagidaymis ona da 28. Haftaya kadar cikar dedi. Bakalim artik
Benimde yarım saat sürdü herşeye baktı sanırım radyologdu. Genelde sıkıntısı olanları petinatolog bakıyor hastanede Ama tabi özelde isteyene bakıyormuş. Herşeye baktıysa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ben bi arkadaşıma Dr sormuştum ayrıntı için o petinatolog A gitmiş ki sıkıntılı bi hamileliği vardı 25 haftada doğum etti ona Dr 5 dk sadece bakmış imcelememiş bile. Önemli olan incelemesi o yüzden sıkma canını herşey güzel olur inşallah

Benimde yarım saat sürdü herşeye baktı sanırım radyologdu. Genelde sıkıntısı olanları petinatolog bakıyor hastanede Ama tabi özelde isteyene bakıyormuş. Herşeye baktıysa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Ben bi arkadaşıma Dr sormuştum ayrıntı için o petinatolog A gitmiş ki sıkıntılı bi hamileliği vardı 25 haftada doğum etti ona Dr 5 dk sadece bakmış imcelememiş bile. Önemli olan incelemesi o yüzden sıkma canını herşey güzel olur inşallah
25 haftada doğum yapma nedeni neydi ? Bebek yaşadı mi ? Ay çok korkuyorum ben bu 20 ile 30 hafta arasından. Bu süreyi sağ salim atlatırız inşallah 💙

25 haftada doğum yapma nedeni neydi ? Bebek yaşadı mi ? Ay çok korkuyorum ben bu 20 ile 30 hafta arasından. Bu süreyi sağ salim atlatırız inşallah 💙
Ya kanaması vardı ama kanama bölgesini bulamadılar bebeşimiz yaşıyor şükür 550 gr doğdu şuan sağlıklı

Ben genelde internetten heryerden alıveriş yapıyorum ama hala çok beğendiğim bişey cikmadi, lohusa takımları genelde birbirine benziyor. Bakalım acele etmiyorum :)
Evet hepsi birbirine benziyor bi arkadasim.dedi alirken kumasina.dikkat et yoksa yikanirsa çekilir küçülür dedi bilemedim

Canım sen izmirdeydin değil mi ? Ben çoğu şeyi kemeraltindaki bi bebek mağazasından topluca aldım, böylece ciddi indirim yapıyorlar, e bebek gibi firmalarda o imkan olmuyor genelde bir de bütün markaları bulamayabiliyorsun, bi bak derim kemeraltina :)
Evet izmirdeyim canim kemeraltıni bana da dediler uygun diye baya. Bana da yerini tarif edebilirmisin gideyim bende hepsini bir yerden almak cok mantıklı. E bebek biraz fiyatlari yüksek geldi bana almadik çıktık

Ben dün loya dan baktım biraz, üstü askılı sabahlikli pijama takımı aldım bir tane büyük beden. Izmir çok sıcak oluyor o yüzden nerdeyse şort takımlara bile gitti elim ama hastanede gelen giden olur diye vazgeçtim :) askılı iyidir. Birileri gelince sabahligini giyerim zaten o da yarım kollu. Bi de bordo renk ve baya büyük beden aldım
Bende bakim loyadan takim aslında elbise olsa daha kullanisli olur sort kullanisli olmaz bence ama sicak da olcak ona göre penye tarzi almak lazim bi elbiseli bi tane de esortmanli takim alcam ben

Evet hepsi birbirine benziyor bi arkadasim.dedi alirken kumasina.dikkat et yoksa yikanirsa çekilir küçülür dedi bilemedim
Aslında ilk doğumda kullandığım takımı daha sonra hiç kullanmadım, onu düşününce daha farklı bişey almayı dusunuyorum. Bakalım acele etmiyorum bu sefer:) zaten oda süslemesi özel fotoğrafçı vs düşünmüyorum, o yüzden kararsizim.

Back
X