2020 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    229
Kızlar dün sabahtan berı bebek hareketlerınde cıddı azalma var ,dr a gıtsemmı ben uyurken mı hareket edıyokı bilemedım huzursuzum

Ben gecen gun doktora bazen az hareket ediyo dedim. Gunde on kere hareket ediyosa skinti yok dedi. Onunda sen ben gibi hergun ruh hali ayni olmiyo dedi 😊😊

Canım bende 7 haftalık ikizlere hamileyim tüp bebekle bugün yaptırdım tahlillerimi ast 24 alt 52 cıktı bu değerler sorun yaratırmı senin kaç çıkmıştı alt ast
Benim alt yükselmişti. Dondurulmuş embriyo transfer için ilaç içmeye başlayınca yükseldi. Alt önce 78 çıkmıştı. Doktor prolutex yapıyor dedi. Tüp bebek doktorum o ilacı kesmeye izin vermedi. 8. Haftada jel ile folik asiti kestik. Ama onlar yükseltmiyormuş. İki ilacı içmeye devam ettim. İki hafta sonra tekrar verdim azalmak yerine artmıştı 108 olmuştu. 12. Haftada prolutex ve estrofemi kestik. Sonra iki hafta geçmeden yine verdiğim de düşmüştü 30 lara geri düştü. İlaçlarımız yapıyor. Sık sık tahlil ver. 12. Hafta olmadan maalesef bir çok ilaç kesilmiyor ki ben halen kan sulandırıcı iğne, coaspirin ve prolutex yerine başka bir haftalık iğne vuruluyorum. Takipte ol senin şu an benimkine göre daha düşük. Ben ultrasona da girdim karaciğer e baktırdım herhangi bir tahribat falan olmamıştı.

Benim alt yükselmişti. Dondurulmuş embriyo transfer için ilaç içmeye başlayınca yükseldi. Alt önce 78 çıkmıştı. Doktor prolutex yapıyor dedi. Tüp bebek doktorum o ilacı kesmeye izin vermedi. 8. Haftada jel ile folik asiti kestik. Ama onlar yükseltmiyormuş. İki ilacı içmeye devam ettim. İki hafta sonra tekrar verdim azalmak yerine artmıştı 108 olmuştu. 12. Haftada prolutex ve estrofemi kestik. Sonra iki hafta geçmeden yine verdiğim de düşmüştü 30 lara geri düştü. İlaçlarımız yapıyor. Sık sık tahlil ver. 12. Hafta olmadan maalesef bir çok ilaç kesilmiyor ki ben halen kan sulandırıcı iğne, coaspirin ve prolutex yerine başka bir haftalık iğne vuruluyorum. Takipte ol senin şu an benimkine göre daha düşük. Ben ultrasona da girdim karaciğer e baktırdım herhangi bir tahribat falan olmamıştı.
Bende tabi neredeyse 2 aydır estrofem kullanıyorum günde 3 tane gunde 1 kez progestan iğne oluyorum sanırım ondan doktoruma yolladim sonuçları bakalım haftaya bi daha veririm tahlil

Ben şuan mama sandalyesi almayı düşünüyorum ama şeyi merak ediyorum ikea daki model ve ona benzer cok model gördüm nette aklımda hep şu soru kaldı hafifler ya cocuk hareketliyse düşme ihtimali olur mu böyle bir durum yaşadınız mı

biz hiç sıkıntı yaşamadık. ama kızım sakin bir çocuk. kemeri bile takmaya gerek kalmadı. bence bunu bir alın deneyin. zaten ilk zamanlar kullanırsınız. ilerde çok hareketli olursa belki hiç kullanmazsınız mama sandalyesi.

böyle bir şey alacaksanız benzer modeller yerine ikea almak daha mantıklı. çocuk ve bebek ürünlerinde belirli standartlara uyuyorlar.

tam göğsümün altı sanki kanat çırpar gibi titriyor.yazdım mı hatırlamıyorum ama bir iki defa daha oldu. 2 saat geçmiyor hıçkırık ya da tekme değil. sanki kalbi göğsümün altında atıyro. yaşayan varmı?

Eger 2 saat içerisinde gün içinde herhangi bir iki saat hareket sayısı 10 ise sıkıntı yok demek gün hiç etmezse acile gidin içiniz rahat olur ben öyle gidiyorum niye kıpırdamıyor diye

Kızlar selam. Az önce oğlum ağlama krizine girdi bi türlü sakinleştiremedim. Elimde kazak vardı fırlattım çok mu korktu bilmiyorum ama çok vicdan yaptım 😔 hamilelik tahammülsüzlükleridir umarım.
Burada bi arkadaş yazmıştı ona demiştim eşime ve oğluma tahammülüm yerinde demiştim yanılmışım sanırım. sinirlerim bozuldu çok üzgünüm

normal canım. tahammül azalıyor. benim kızım da günde en az bir defa ağlar. ağlayarak rahatlıyor. kızım küçükken "bilinçli bebek" kitabını okumuştum. orada ağlama ile ilgili yazılanlar şeyler beni çok etkilemişti. herkese tavsiye ediyorum. ondan önce ağlaması çok sinirimi bozardı. artık daha rahatım.

yine de yorgun ve sinirliysem eşimle yer değiştiriyoruz. geliyor çocuğun yanına :)

bebeğinizi ilk doduğunda nerede yatıracaksınız ya?

ben ilkinde ikea beşiğinde yatırdım. nerdeyse 3 yıl yattı. önce üst kademede yatıyor. 8 aydan sonra filan alt kademeye aldık. yürümeye başlayınca da bir tarafını çıkardık.

ama şimdi park yatak da almak istiyorum. memlekete gidince filan götürmek istiyorum çünkü. park yatağı da aynı şekilde doğumdan itibaren kullanan arkadaşlarım oldu. onun da üst kademesi oluyor.

nerede derken hangi odada diyorsanız, benim yatagımın yanına aldım beşiği, 14 aylıkken filan odasına taşıdık beşiği. anne yanı yataklarına hiç ihtiyaç duymadım. ki beşiği bile yatağımın dibine aldığımda bebeğin uykusundaki mıkırdanmalarından hemen uyanıyordum. beşiği 1 metre filan öteye koyunca rahatladım :D

biz hiç sıkıntı yaşamadık. ama kızım sakin bir çocuk. kemeri bile takmaya gerek kalmadı. bence bunu bir alın deneyin. zaten ilk zamanlar kullanırsınız. ilerde çok hareketli olursa belki hiç kullanmazsınız mama sandalyesi.

böyle bir şey alacaksanız benzer modeller yerine ikea almak daha mantıklı. çocuk ve bebek ürünlerinde belirli standartlara uyuyorlar.
Teşekkür ederim aynen hemen cok yüksek mevla bayılmaya gerek yok gerekirse diğerlerinden alırım

Mrb kizlar Dr dan geldik çok şükür herşey yolunda kızım gayet sağlıklı elhamdülillah 🙏 kafasındaki o iki tane koca koca kistler kaybolmuş çok şükür hiç kalmammis 🙂 23 +1im bugün ama ölçümler 24+2 dedi 680 Gr olmuş sanırım biraz toplu olacak aldığım 10 kilo ona da yarıyor 😁
E bebekde zibinlar indirimdeydi 5 al 4 öde zıbın aldim küvet filesi anne bakım çantası muslin örtü çorap falan bikac biseyler aldım rabbim sağ salim doğurup giydirmeyi nasip etsin inşallah ❤💕

Sizlere bişey danışmak istiyorum ben bi tane 2 li takım begendim hastane çıkışı kışlık ürünmüş bebek ürünlerinde yazlıkla kışlık arasında kumaş farkı çok oluyor mu

Mrb kizlar Dr dan geldik çok şükür herşey yolunda kızım gayet sağlıklı elhamdülillah 🙏 kafasındaki o iki tane koca koca kistler kaybolmuş çok şükür hiç kalmammis 🙂 23 +1im bugün ama ölçümler 24+2 dedi 680 Gr olmuş sanırım biraz toplu olacak aldığım 10 kilo ona da yarıyor 😁
E bebekde zibinlar indirimdeydi 5 al 4 öde zıbın aldim küvet filesi anne bakım çantası muslin örtü çorap falan bikac biseyler aldım rabbim sağ salim doğurup giydirmeyi nasip etsin inşallah ❤💕
MaşAllah canım gözün aydın kistlerin geçmesine çok sevindim. Aldıklarını da güle güle kullanmak nasip olsun inşAllah bnde dün lcw dan sipariş verdim bakalım nasıl gelicek.Benim bebişte 24+6 da 938 grm çıktı.

Gözünaydın, sağlıkla gelsin inşallah 😊 banada 22+6 da 600 gr demişti bende acaba yanlis mi ölçtü diye düşünmüştüm demekki bu haftalar kilo alımı iyi oluyor :)

Sizlere bişey danışmak istiyorum ben bi tane 2 li takım begendim hastane çıkışı kışlık ürünmüş bebek ürünlerinde yazlıkla kışlık arasında kumaş farkı çok oluyor mu
Bazı yazlık ürünlerin minik delikleri oliyor ve kumaşı çok ince oluyor ama ben o kadar ince olması taraftarı değilim sonuçta yazda olsa bebek 1 tane daha fazla giymesi gerekir, eger cok kalin değilse normal bir kumaş giydirilebilir. Bazıları kadife tarzıda olabiliyor.

Back
X