2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Canım ben bunu aldım, bezle sildim temizledim,kurdum .ilk günler yeni kokusu vardı ama şimdi yok ,kutunun icin de geldiği için normal bence havasız sonuçta.
ya cok ses cıkarıyor diyorlar hic dikkat ettin mi kurduktan sonra sallarken ozellikle ya da bebek hareketlenince. butun park yatakalra yazmıslar bunu ses cıkarıyor gıcırdıyor diye

6 ay yazıyor ama 9 kg da yazıyor :/ hepsinde ara kat 9 kg kadar demisler. o da ortalama 1 yas kılosu oyle olunca emın olamadm pff kafam cok karısık. oyleyse hicbiri 18. aya kadar idare etmez.
Ben yaklaşık 2 sene park yatak kullandım aylar büyüdükçe kademe olarak indirdim sonra da içine yatak alıp koydum kullandım epey rahat ettim taşınması açısından çok iyi oldu gittiğim yere götürdüm

2 kademe var değil mi bi ara kat bir de an alt seviye

Kızlar 2 gündür canım bisey istiyor adını yazmiycam zaten bulunmuyor sizin de hakkiniza girmiyim. Eşim bakmış yok hicbir yerde gece tadı ağzıma geliyor bugün evde o yokken ağladım yaa kendime inanamiyorum pek de yediğim bisey değil normalde .Bu tarz şeyler nerde bulunur. Yani bulamadığımız gıdalar

aaa aşeriyorsun. bana hic olmadı aserme ya sadece dizilerde oluyor heralde diyordum ben de. cnım nası bir sey bilemediğim icin nerden bulunur bisi diyemicem.

Günaydın Devit 3 kullanan arkadaşlar kaç damla kullanıyorsunuz
9 damla ben
Canım nasıl geçti tatilin

aaa aşeriyorsun. bana hic olmadı aserme ya sadece dizilerde oluyor heralde diyordum ben de. cnım nası bir sey bilemediğim icin nerden bulunur bisi diyemicem.
Kendime inanamiyorum tadi ağzıma geliyor gözlerim sisene kadar ağladım öyle pis boğaz da değilim nefsime hakim biriyimdir ama bu başka birşey. Önceden biri dese kadınların hamilelik zamanı simarikligi derdim ama gerçekten farklı bi isteme bu ☹

ya cok ses cıkarıyor diyorlar hic dikkat ettin mi kurduktan sonra sallarken ozellikle ya da bebek hareketlenince. butun park yatakalra yazmıslar bunu ses cıkarıyor gıcırdıyor diye
Denedik canım ses yok benimkinde,sallamanın zararlarını okuduktan sonra uyku eğitimi vermeye karar verdim.bakalim dogsun kuzum. Zeka ve gelişim geriliğine neden olabilir

Sarsılmış bebek sendromu, bebeğin düzenli olarak maruz kaldığı travmalar sonucunda oluşan bir durumdur. Kafatasının kapandığı 6 – 12 aylık süreçte, bebeğin bu tip sıkıntılara maruz kalması; uzun dönemde zeka ve gelişim geriliği, motor fonksiyonlarının bozulması, hatta epilepsiye neden olabilmektedir.Bebeğin hayattaki ilk 1 yaşı, beyin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu dönemde bebeği bir an önce uyusun diye ayakta sallamak, ağladığı için iki kolundan tutup sarsmak, bebeğin sağlığını olumsuz etkileyip, ciddi beyin hasarlarına neden olabiliyor.Öncelikle bebeğinizi bu şekilde uyutursanız onda bir bağımlılık yaratmış olursunuz. Yani bebeğiniz artık her seferinde ve her yerde böyle uyutulmayı isteyecektir. Kısacası sallanmayı bir uyku aracı haline getirmiş olursunuz. Bu da hem size hem bebeğinize huzursuzluk ve uykusuz geceleri getirecektir.

Canım nasıl birşey istiyorsunuz bilemedigim için yardımcı olamıyoruz ama getir.com da flan yokmuki hiç bulunamıcak bir meyvemi nedir seni böyle etti ya

Tam olarak ne? Belki fikir veririz. Ben hiç asermiyorum. Yani çok erken haftalarda oldu geçti. O zaman gözümün önüne gelirdi lahmacunlar yurt dışında yaşadığından da bulamazdim öyle, eşim yapıyordu ama taş firinda gibi olmuyor. Şimdi normal yeme duzenimdeyim. Zaten sıcaktan bişey yiyesim de yok Türkiye'ye geldim. Bir tek dondurma işte

nil peri bende kraft kalipso var. Aldığıma pişman oldum. Baştan dediler ki 4 yaşına kadar yatar, altı 15 kilo üstü 9 kilo kapasiteli. Benim oğlum kilolu bir bebekti 6 aylıkken 9 kiloydu aşağı indirdik, çocuğu kaldır indir belim kopuyordu (günde ve gecede kaç kez alıp geri koyuyorsun bir de düşün). 15 aylıkken de gacır gucur artık kullanılamaz hale geldi, yatağı ince olduğu için alt demirleri sırtına batıyordu çocuğun. Artı faşır fuşur sesi var çocuk döndükçe sallanıyor hışırtı çıkarıyor. Uyurken es kaza elin sürtse çocuk uyanıyor kaç kez yaşadım. Odadan odaya geçmiyor boyutları büyük kapıdan geçmiyor.
Bir de ben hiç bebek hissiyatını yaşayamadım koca yatağın içinde küçücük bebek saçma sapan. Ne yan koruma ne üstüne tül gibi hiçbir aksesuarı yok kaba hantal bişey yani.
Keşke bunları yaşamış biri bu tavsiyeleri verseydi de almasaydım diyorum.
Sana da tavsiyem ahşap ve kademeli hafif sallanabilir beşiklerden alman. Çok küçük olmasın ama, zırt pırt yatak değişmek zorunda kalmazsın. Mesela o attığın tripper aşırı küçük 3 4 ay kullanır parana yazık olur.
Dediğim gibi ahşap sağlam bi beşik alsan uzun süre idare eder. 70x110 yada 80x120 boyutları ideal. Sonra isteğine göre baza yada montessori yatak düşünebilirsin.
Umarım işine yarar bu bilgiler

evt evt asırı sallamak kesinlikle zrarlı. annemcocukhekimi diye bir sayfa var orda da bahsediyor. siddetli ve sarsarak değil ama hafifce sallanabilir diye dusunuyorum ama bend e kullanır mıyım bilmiyorum. anakucaklarına da mesafeliydim salladıkları icin ama ağır ağır sallıyolar ya sıkıntı olmuyormus.

Canım nasıl birşey istiyorsunuz bilemedigim için yardımcı olamıyoruz ama getir.com da flan yokmuki hiç bulunamıcak bir meyvemi nedir seni böyle etti ya
Getir de buyu k marketlerde hiçbirinde yokmuş baktı .aseriyorum diye bi site var orada bile yok .

Hayatımda ekşi yemezdim salataya limon sıkarken bakamazdım dişlerim kamaşırdı (Kızlar her yerde var diye limonu yazdım ).Ekşi kış meyvesi .Ye tatlıyı çıkar hakkiyi ye ekşiyi çıkar Ayşeyi sözü bana uymadı

bana da oyle geliyor biliyor musun. gittim baktım cok hantal geldi. yine de herkes mutlaka park yatak al deyince ve alınca heralde bir bildikleri var deiyordum. eni 70 değil de 60 olsa belkı kapılardan da rahat gecer alırsam ensizini alayım diyorum. bir de sevibebe reflu yatağı aldım icine onu koyayım dıyodum konur mu sence? o biraz yuksek. simdilik park yatak alıp sonra 5-6. ayda ise baslayınca kayınvalideme(cocuğu da ona bırakmayı dusunuyoruz konusmadık gerci de ) park yatağı bırakıp ahsap bir sey mi baksam kafam cok karısık.

evt tripper cok kucuk farkettim onu alcağma anne yanı besik alırım. evim de cok kucuk odalar oyuncak gibi. bir de 2022 basında tasınma ihtimalim var kafamdan diyordum ki beni o vakte kadar idare etsin sonra montessori bakarm yeni gittiğim yere.

Şimdiye kadar böyle canımın istediği birşey olmadı bu saatten sonra da olmaz diyordum ama demekki ne zaman çekeceği belli olmuyor internet sitelerinde olabilir belki
Bazen de belli olmuyor aradığımız şey bakkalda çıkıveriyor inşallah tez zamanda bulursunuz canım

Reflü yatağının boyutlarını bilmiyorum canım kullanmadım, eni ne kadar bi ölç çok geniş olmuyorlar diye biliyorum. Kv bırakacaksan şöyle yapabilirsin, sadece gündüzleri bırakacaksan küçük boyut bir park yatak olabilir. Odana da yine odanı çok daraltmayacak ama bebeğin de rahat edebileceği büyüklükte bir ahşap beşik alabilirsin. Yani ancak böyle bir çözüm aklıma geldi. Taşınana kadar da idare eder, hatta daha fazla da idare eder 3 yıl gibi. Ha yok ben yeni eve oda yapcam montessori alcam dersen o da olur, isteğine kalmış.

Bende canımın istediği bisey yokki diyordum bi tek migde bulantımin yoğun old dönemde evlerimizde yaptığımız bisey istemişti onu da sağolsun yapip yedirmislerdi ama o normal herkesin sevecegi birşey yani.Bu galiba aserme dedikleri şey biraz limon yaladım rahatladım ☺☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…