- 23 Temmuz 2016
- 2.142
- 2.838
- 133
- 31
Irlanda'da yaşıyorum ben, burda hiç duymadım sünnet. İngilterede de yapılmıyor diye biliyorum. Galiba Yahudiler de yapıyor o yuzden Amerikada yaygın. Ben yaptırma taraftarı değilim ama eşim sağlık açısından iyi olabilir diyor. Burada cocuk doktoruna soracagım dogduktan sonraSünnet ile ne alakası varmıs böbrekteki tıkanıklığın?
Sünnet apayrı bir uygulama... Amacı tıbbi değil geleneksel olarak var olan bir adet.
(Tıbbi olsa idi gelişmiş tüm ülkeler asla göz ardı etmez bu uygulamayı rutin yapıyor olurdu.)
İnstagram düzenseverler sayfasından aldım .. bu ara baza altlarına küçüklük kıyafetlerini ayırmaya falan taktım , dün akşam baya bi alışveriş yaptımo cantayi nerden aldiniz hangisiteden adi ne
teşekkür ederimİnstagram düzenseverler sayfasından aldım .. bu ara baza altlarına küçüklük kıyafetlerini ayırmaya falan taktım , dün akşam baya bi alışveriş yaptım
Kapsül benimki.Her doktorda farklı bir uygulama varben ekmeğin üzzerine damlatıp yiyyordum canım seninki tablet seklinde mi
O etiketleri keserken o kadar sinirlendim ki panço e bebek genelde baskı ama wakiki enseye 2 etiket yanlara upuzun 2 etiket bide saten zor kesiliyor gıcık olmustumKıyafetlerin etiketini kestim deterjanimiz gelsin yıkama ütüleme safhası kaldi
Canım ben şu şekilde yaptımGunaydin herkese, hastane çantası hazırlarken bebek için örme hırka ya da yelek gibi şeyler koydunuz mu hiç? Yoksa hastane çıkışı mi sadece? Bir de bebek icin banyo havlusu yazıyor bazı yerlerde. Bebek yikanmiyor bildiğim kadarıyla ona gerek var mı? Son olarak bir penye battaniye koydum. Benim hastane listeye yazmisti. Alt degistirme için ayrı bir örtüye gerek var mı?
Vaktinde gelsin annesiBugün benim içimde müthiş bir korku heyecan var neden böyle oldum bilmiyorum gün yaklaştıkça hem bebeğim doğsun istiyorum hemde böyle duygular yaşıyorum
Cok güzel ve düzenli ben de böyle yapayım. Ekran resmini çekeyim bunun. Benim de eşim uğraşacak, elinin altında hazır paketlenmiş olması çok iyi olur. Ben bir de yün battaniye koyacağım bebek için dokunmuş küçük birşey var evde, biraz daha soğuk bir ülke burası. Belki ona da sarmalari gerekebilir duruma göre.Canım ben şu şekilde yaptım
Anneye;
Bir takım pijama
Atlet külot çorap
Pamuklu yarim atlet
Bir takim daha pijama
Atlet külot çorap
Bir takım eve dönüş kıyafeti eşofman
Taç makyaj malzemeleri kremler tırnak makası
Iki küçük havlu
Depend 3 4 tane ped 1 paket
Bebeğe;
Bir penye battaniye içine
Bir takım hast çıkışı alt üst iç citcitli eldiven şapka şeklinde içine bir bez koydum
Sonra bir penye battaniye içine yine bir hast çıkışı ve bebek bezi
Bir kundak bir muslin bir benekli nohut battaniye denilenden
Bir orgu yelek ayrı
10 tane ayrıca bez ıslak mendil
Yani bu dediklerimi bu şekilde grup grup paketledim şeffaf poşetlere
Mesela direk ben o sırada ilgilenemeyeceğim için hemen alıp o grubu kullanacağız yada kullanacaklar bebek için
Ilk takimi hemşireye verecek sekilde ayarladım mesela sonra değiştirmek isterlerse hiç didiklemeye aramaya gerek kalmayacak ikinci takım içinde battaniyesi bezine çorabına kadar paketli ve hazır halde
Orgu yelek her ihtimale karşı koydum bebeğe onu da ayrı paketledim cirtli buzdolabı poşetlerinde herşey
Mesela beni giydirecekleri zaman aldıkları pakette herşey var tek tek atlet külot çorap aramayacaklar takimin içinde herşey paketli
Ağız bezleri ve yazmayi unuttuğum bazı ihtiyaçlara var daha çanta da hep bu mantıkla şeffaf paketlere koydum pompayi falan kaynattım kuruttum şeffaf poşetle koydum
O korku bana bazı akşamlar geliyor. Doğru düzgün regl ağrısı bile çekmedim doğum sancısı nasıl cekicem diye gözüm korkuyor biraz. Kafamda senaryolar kuruyorum. Canım da çok tatlı bildim bileli, bakalım nasıl olacak.Bugün benim içimde müthiş bir korku heyecan var neden böyle oldum bilmiyorum gün yaklaştıkça hem bebeğim doğsun istiyorum hemde böyle duygular yaşıyorum
Bende aynı sizin gbi düşünüyorum.. Yahudi ve Müslümanlarda yaygın bir gelenek.Irlanda'da yaşıyorum ben, burda hiç duymadım sünnet. İngilterede de yapılmıyor diye biliyorum. Galiba Yahudiler de yapıyor o yuzden Amerikada yaygın. Ben yaptırma taraftarı değilim ama eşim sağlık açısından iyi olabilir diyor. Burada cocuk doktoruna soracagım dogduktan sonra
Benimde daha koyduklarim var da hatırlayamadım canım ama mantık bu şekilde ellerini attıklarında grup grup bulsun eşimle annem diye bol tişört de daha ayağa kalkmadan bir müddet yatıyorsun ya o sıra hastane onluguyle değilde üstten tişörtü giydiriyorlar seni kaldırmadan bolca yukarı sıyırıp emzirmek de zor olmuyor altinada pike örtülü oluyor zaten o yüzden ilk etapta tişört giydiriyorlar bazı yerler ben kendime hırka şal almadım alsammı ince birşeyCok güzel ve düzenli ben de böyle yapayım. Ekran resmini çekeyim bunun. Benim de eşim uğraşacak, elinin altında hazır paketlenmiş olması çok iyi olur. Ben bir de yün battaniye koyacağım bebek için dokunmuş küçük birşey var evde, biraz daha soğuk bir ülke burası. Belki ona da sarmalari gerekebilir duruma göre.
Kendime fazladan emzirme atleti ve sütyeni koyacağım, onu da hastane websitesinde yazmış. Bir de bol uzun tişört yazmış da onu neden istiyor anlamadim
Unutmadan, hastane bir de sabahlık yazmış. Hastane koridorunda dolaşırken lazım oluyor diye de parantez içi eklemişler :) koridorda ne diye dolaşıyoruz onu da anlamış değilim
Evet farkındayım sen çok düşünüyorsun soruyorsun nasıl olacak diye rastlıyorum msjlarina dua ediyorum Allahım izniyle çok kolay olsun inşallah canım ekim annelerinde demiş ki 35 haftadan sonra vajina çevresine ve perine bölgesine hindistan cevizi yağı sürün masaj yapın yumuşasın açılma kolay olsun birinin dr u demiş benim yakınım yeni doğum yaptı çok güzel ilerlemiş doğumu az kesmişler ki gelişi güzel yırtılır düzensiz dikişi olur diye senin de çok kolay olur inşallahO korku bana bazı akşamlar geliyor. Doğru düzgün regl ağrısı bile çekmedim doğum sancısı nasıl cekicem diye gözüm korkuyor biraz. Kafamda senaryolar kuruyorum. Canım da çok tatlı bildim bileli, bakalım nasıl olacak.
Ben bir tane önden açılmalı hafif diz altı kısa kol elbise aldım... Bi yarım bi uzun hırka koyacağım. Bir de alt pijama, çorap, terlik, Depend...Benimde daha koyduklarim var da hatırlayamadım canım ama mantık bu şekilde ellerini attıklarında grup grup bulsun eşimle annem diye bol tişört de daha ayağa kalkmadan bir müddet yatıyorsun ya o sıra hastane onluguyle değilde üstten tişörtü giydiriyorlar seni kaldırmadan bolca yukarı sıyırıp emzirmek de zor olmuyor altinada pike örtülü oluyor zaten o yüzden ilk etapta tişört giydiriyorlar bazı yerler ben kendime hırka şal almadım alsammı ince birşey
Ben sadece penye yelek koydum hırka gitmezler bence battaniyeye sararız. Ben kalın nohut battaniye koyacağım soğuk olursa diye ama hastaneler sıcak oluyor, ihtiyaç olmaz inşallah.Gunaydin herkese, hastane çantası hazırlarken bebek için örme hırka ya da yelek gibi şeyler koydunuz mu hiç? Yoksa hastane çıkışı mi sadece? Bir de bebek icin banyo havlusu yazıyor bazı yerlerde. Bebek yikanmiyor bildiğim kadarıyla ona gerek var mı? Son olarak bir penye battaniye koydum. Benim hastane listeye yazmisti. Alt degistirme için ayrı bir örtüye gerek var mı?
Ah evet tadı çıkmaz oldu kendimi sevmez oldum obur hamileliklerde böyle değildim kendimi severdim gezer tozardım bu da hapis olmanında etkisi bugün biraz yürüyüş yapıp kendime moral verecegimVaktinde gelsin annesiHazırlıklar tamamlandıkça zaman çabuk geçsin istiyoruz heralde birde sona doğru korkuda oluyor herşey yolunda mı acaba bebek büyüdü iyi mi diye düşünüyoruz. Az kaldı tadını çıkar
Eşimin ablası da doğum yaptı Almanyada, erkek çocuk, onlar da yaptirmama kararı aldılar. Kuzenim doğurdu İstanbul'da, o yaptırdı hemen kucukken. İkisinin de dini boyutu düşündüklerini sanmam. Onlara da bir soracagim. Neden böyle karar almışlar diye. Bizim ailelerimiz karışmaz, dini nikah falan da yapmamıştık o zaman da karismadilar. Gelenekten çok sağlık açısından bakacağız biz de. HaberlesirizBende aynı sizin gbi düşünüyorum.. Yahudi ve Müslümanlarda yaygın bir gelenek.
Sağlık açısından çok araştırdım eşimde bende bu konuda çok kararsız kaldık. Aslında bizim kararımız net de maalesef toplumumuz yakın xevremiz ve ailemiz sıkıntılı..
Bize göre bunun kadın sünnetinden hiç bri farkı yok. Gelenek netice de...
Dr nizin size vereceği bilgiyi de
benimle paylasır mısınız?!
Benim yeğenime de aynı teşhis koyuldu ama sğnent edilmedi hala ama 6 ayda bi kontrol ediliyor, genişleme küçülüyor gittikçe. Sınıntı edecek bir durum yokmuş.Dün doktora gittim kafası 2 hafta kadar ilerdeymiş
Bi böbreğide çişi biriktiriyor gidiş rotası tıkanık olabilir doğduktan sonra genelde çözülüyormuş ya da sünnetle zaten 1 hafta içinde sünetini yaptırmak istiyordum. Doğum sonra çocuk doktoruna göstereceğiz .
27+4 çıktı uyumlu dedi ama nedense uygulamada 28 gösteriyor1130 kg olmuş 34 cm bakalım nasıl olucak Hani aslındabebişin sağlığını etkilicek bişey değil çok ama insan bi tedirgin oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?