2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Tamam canım 1 kavanoz alayım yanıma, ben gaz çıkarma olayından çok muzdaribim işe yarar diye yaptım. Rezene filan da kattım süt yapsın diye. Havlu çıkarayım ben de aynen. Kağıt havlu koyayım. Sağ olasın Bir de ameliyat ne kadar sürüyor ya?

Ayy iğneden bi kaç dakika sonra bebiş geliyor zaten, bi 10-15 dk anca sürüyo ameliyat. Ama öncesi hazırlığı ve sonrası bi süre tansiyon ölçümü için uyandırma odasında bekleme falan derken sürüyor biraz işte. Ama asıl mesela 20 dk sürmüyor bile.

Ay hiç stres yapma sakın olayın akışına bırak her şeyi bir anda olup bitiveriyor her şey, odana gelince uyuşukluk geçmeden kanama kontrolü iste, dikloronu da uyuşukken yapsınlar oh mis.

Sarilik olunca neden mama veriliyor ki
Bebek idrar ve kaka yaptıkça sarılık olma olasılığı düşüyor, ilk günler sütte az olunca bebiş çok yapamıyor çişini mama yiyince hemen belli oluyor zaten bez çişli oluyor. O yüzden vereceğim emzirme sonrası.

Hmmm bana doktor ilk kontrolde esimle benim kandeegrimden dolayı büyük ihtimal bebek sarilik olur demsiti

İlki bana çok çok uzun gelmişti de ondan merka ettim acaba normalde kaç dakika sürüyor diye
Bu sefer daha rahatım kafa olarak kendimi telkin ediyorum. Doktorla da konuştum spinal istiyorum ama her an heyecan yapabilirim diye. O da merak etme ben konuşa konuşa müzik dinleye dinleye yapacağım dedi :)
Aslında bir şey de yok cidden ama işte bebek çıkarılıp gittikten sonra ben çok stres, heyecan yapmıştım. Şimdi kendime gülüyorum ne vardı sanki diye
Kanama kontrolü meselesini uyyşukken istemek iyi fikirmiş. Unutmayayım inşallah eşime de tembih edeyim. Gerçi öbüründe uyuşukluk geçince yapmışlardı ama çok acı verici bir şey değildi sanki öyle.

Hmmm bana doktor ilk kontrolde esimle benim kandeegrimden dolayı büyük ihtimal bebek sarilik olur demsiti
Evet anne babanın kan grubu da önemliymiş, ben rh pozitif olduğum için risk daha düşük dedi doktorumuz. Şimdilik sorun yok bakalım
Benden sana tavsiye, hiç hissetmemek daha iyidir ama

valla doğumdan sonra amaaan buna mı stres yapmışım diyor insan.

Benimki o rh pozitif esimin eksili

Ahaha çok panik olursam zaten sakinleştirici filan isterim sanırım ama bu sefer başa çıkabilirim gibi geliyor. Çünkü cidden hiç bir şey yok yani.

İlk defa sezaryen olacak arkadaşlar var yanlış anlamasınlar kesinlikle benim şahsi paniğim bu yoksa millet uyanıkken beyin ameliyatı oluyor üstüne bir de elinde keman çalıyor filan

Bir de sarılık olayından korkmayın bence bol bol emzirin, yetmediği yerde mama verin ama boşuna doktora taşınmayın bu yüzden.

Benim kızım sarılık oldu doktor yatıralım dedi. Aldık eve geldik 40 günden fazla sürdü o gözlerindeki sarılığın geçmesi ama geçti yani. Önemli olan bol bol emzirmek. 40 gün boyunca gündüzleri saat başı, geceleri 2 saatte bir uyandırıp emzirin.

Kizlar kesinlikle ykkamayin yıkanmak göbek dusmeden. Ben de anneme gecen silmez gelince dedkm yikanmaz mi pis olur dedi yok dedim göbeğini düşmesini beklicez baya şaşırdı ama sen nasi diyorsan oyle yapariz dedi. Cok sukur sadece yardimci olur cok müdahale etmez okuduğumu arastirdiğimi bildiği icin. Ama galiba beni 40 gun yataktan çıkarmayacak korkuyorum.
Arada bi kişi daha doğum yaptı sanki dönüp bakayım kimdi.

@sevgim38 sağlıkla kucağına al inşallah sende güzel haberler bekliyoruz senden
Arada ben de bi okudum mu ruya miydi sanki emin olamadm bi kac gjn once bir doğum entrysi gordum galiba

Bazen çok az yazan, sadece takipçi olan arkadaşlar yazıyorlar doğumlarını sanırım arada ondan kaynıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…