- 26 Temmuz 2016
- 5.004
- 5.841
- 198
Amin canım inşallah atlatırızda bebek sonra gelirlimoncicegi41 çok geçmiş olsun. çabucak atlatırsınız inş
Maalesef hemen geçmiyorSezeryandan sonra olan karın ağrısı ne zaman nasıl geçiyor ya bir gün geçti üzerinden karın kasık ağrısı geçmedi. Yatarken neyse de ayağa kalkamiyorum
Benim kızda aynı canım birde ben 40 haftayı bitireceğim nerdeyse hala kanala girmedi pazartesi 41. Haftaya döneceği için büyük ihtimalle ben de sezeryan olacağımKızlar günaydın. Bugün kontrolüm vardı benim de. Moralim biraz bozuldu. Sezeryandan çok korkan birisiyim. Ameliyat fikri beni çok geriyor. O yüzden vajinal doğum benim için daha kafa olarak mutlu edİyordu. Ama son haftalardayım kızım doğum pozisyonunda ama kanala inmedi. Bu da vajinal doğumu imkansız kılıyor. Haftasonu da inmezse muhtemelen pazartesi sezeryana gireceğim. Poziyon alıp kanala neden inmiyor bir türlü inanamıyorum. Ne ağrı ne sancı hiçbir belirti de yok geleceğine dair. Ne sağlıklıysa kızımla benim için o olsun diyorum ama sezeryan fikrinden dolayı çok panikledim. Gözümde büyüyor.
Ya cihazdan cihaza farkediyor son günlerde cok kilo almıyorlar zten dedi onemsemedi yani bilmiyorum korkmalı miyim 3200 dedi dedim 37 de de 3150 idi cihazdan cihaza farkdder fln dedi normali beklicek miydik dedi ben de sıkıldım cikmiyor büyümüyor da dedim zten zorndoğurursun demiştiniz dedim tmam pazartesi alalım dedicanım niye 9unu bekliyorlar. böyle durumlarda hemen alınıyor bebek aslında. haftanda gayet iyi
çok uzun tutuyorlar gerçekten. bşr süre sonra evde olmamanın verdiği sıkıntında vuruyor sana. inşallah evde düzene koyarsın herşeyi. bebeğinde emer seniÇok bunaldim. Hastanede 2. Gunum. Cumartesiye kadar burdayım. Iyiki de burdayım gerçi yoksa eşimle ben altından kalkamazdik. Öncelikle doğru düzgün yuruyemiyorum henüz. Karnım ağrıyor. Ağrı kesici alıyorum. Bebek de çok bunalttı beni yaygarayi koparıyor hastanede. Sesi de gur. Meme emmek istemiyor. Formula SMA infant milk diye birşey verdiler ona dadandı. Memeye gidince ağlıyor. Kolastrum ilk uc gün çok faydalı diye goguslerimden masajla sagmays çalıştı hemşireler. Sagdiklarini kalem şırınga gibi birşeye çekip bebeğe vereceklermis. Ne zaman formula yiyor o zaman susuyor. Bazen yine susmuyor kucağımda uyumak istiyor ama benim karnım aciyor tutamiyorum çok uzun süre kucağımda. Yatmaktan popom acıdı ya. Canımdan bezdim iki günde.
majezik emzirirken içilmiyor diye biliyorum. emiyor mu bebeğinMaalesef hemen geçmiyor
Ben Pazartesi sabah sezaryen oldum, hala tam olarak acısı geçmiş değil. Bir tık daha iyiyim, sık sık ağrın olduğunu söyle, hastanedeysen ağrı kesici yapıyorlar iyi geliyor, değilsen ağrın olduğunda ağrı kesici verirse doktorun onu kullanırsın. Bana doktorum sadece ağrım olduğunda atmam için Majezik yazdı, evde 2 kere aşırı ağrım olduğunda onu atıp rahatladım. Artık ağrı yok ama hareket ederken, oturup kalkarken hala bi acı var evet. 1 hafta-10 güne o da kalmıyor ama.
Çok geçmiş olsun, yavrun sağlıkla-mutlulukla büyüsün İnşallah :)
Biraz önce annemde söyledi, akşam vereyim olmazsa bendeben sarılık için şekerli su verdim oğluma. hala da veriyoruz günde 2 çay kaşığı kadar. bazı şeylerde eskilerin kafasına bakıyorum ne yalan söylim
Kuzum ekliyorum, hayırlısı neyse o olsun yeter ki sağlıkla gelsinler ne diyelimBenim bebis 15 gundur ayni kiloda 9 kasima sezaryen günü aldik covid testi olcam sıra bekliyorum simdi beni de yazwendy cim
Yaaa erittin kalbimizi
Ben bebek hemşiresinden rica ettim, ilk çıkışını videoya almış sonrasında da bol bol çekti saolsunbenim de ameliyathanede takıldı sonda spinal sonrası. tentene temas olmadı bizde de. hemen giydirip getirdiler yanağıma oğluşuyalnız çalışanlardan birisi ben söylemeyi unuttuğum halde doktorumun teliyle fotoları çekmiş. o yüzden çok mutlu oldum. yanağıma gelince de çekti oğlumla beni. güzel hatıra oldu
mama da veriyorum günde 1 kere 30cc.onu da aslında vermek için veriyorum bu ara. sütüm şu an yeterli. şu sarılık belasını defedelim de inşallah gerisine bakıcazBol bol emzir canım ama bence şekerli su yerine mama daha iyi olur. Şeker artmasına sebep olur diye biliyorum sarılığın çünkü.
Aynı günde olacak doğumlarımız
Canım öncelikle bi sakinleş orada emin ellerdesin emin ol, kuzucuk büyük doğdu açtır şimdi normal o yüzden mama istemesi, önce emzir sonra versinler mamasını, sende kendin iyileşmeye bak. Ağrın çoksa ağrı kesici iste, sıkıldım deme evde olsan hem kendine hem bebeğe bakmak zorunda kalırdın, bi de bol bol yürümeye çalış ki vücudun toparlamaya çalışsın, ben kalktıktan sonra bi daha hiç yatmadım neredeyse sandalyeye oturuyordum emzirirken falan.Çok bunaldim. Hastanede 2. Gunum. Cumartesiye kadar burdayım. Iyiki de burdayım gerçi yoksa eşimle ben altından kalkamazdik. Öncelikle doğru düzgün yuruyemiyorum henüz. Karnım ağrıyor. Ağrı kesici alıyorum. Bebek de çok bunalttı beni yaygarayi koparıyor hastanede. Sesi de gur. Meme emmek istemiyor. Formula SMA infant milk diye birşey verdiler ona dadandı. Memeye gidince ağlıyor. Kolastrum ilk uc gün çok faydalı diye goguslerimden masajla sagmays çalıştı hemşireler. Sagdiklarini kalem şırınga gibi birşeye çekip bebeğe vereceklermis. Ne zaman formula yiyor o zaman susuyor. Bazen yine susmuyor kucağımda uyumak istiyor ama benim karnım aciyor tutamiyorum çok uzun süre kucağımda. Yatmaktan popom acıdı ya. Canımdan bezdim iki günde. Bir yandan da beni yürütmeye çalışıyorlar koluma girip hep yatmayayim diye.Imdat diye bagiricam en sonunda
10gün canım. çok şekerli yapmıyoruz. valla benim de annem dedi. sormadan da vermedi ama bu sefer ona bıraktım bende. benim annem emekli hemşire. mesela göbek bağına eskiden batikon damlatırlarmış öyle temizleme losyonları falan yokmuş. bana sordu batikon süreyimmi diye sür dedim bende. daha yumuşak oldu inş düşer bugün yarın.Biraz önce annemde söyledi, akşam vereyim olmazsa bendekaç günlük oldu senin kuzu şimdi?
Kuzum ekliyorum, hayırlısı neyse o olsun yeter ki sağlıkla gelsinler ne diyelim
darısı sizlere kuzucum
Ben bebek hemşiresinden rica ettim, ilk çıkışını videoya almış sonrasında da bol bol çekti saolsungerçekten çok güzel fotolar var bayılıyorum o masumiyete
Risk azalmaya başlıyor o zaman artık sizde, eskiden daha çabuk kurur düşerdi göbek attık 10 güne ancak düşüyor gerçektende.10gün canım. çok şekerli yapmıyoruz. valla benim de annem dedi. sormadan da vermedi ama bu sefer ona bıraktım bende. benim annem emekli hemşire. mesela göbek bağına eskiden batikon damlatırlarmış öyle temizleme losyonları falan yokmuş. bana sordu batikon süreyimmi diye sür dedim bende. daha yumuşak oldu inş düşer bugün yarın.
Acı veren bir durummu peki bu sondaCanım hastane prosedürleri farklı sanırım, ben ameliyata gitmeden taktılar ki çok sıkıntılı bi işlem değil tek sıkıntısı çıplak olman falan işte
ten tene teması üstünü giydirdikten sonra yapıyorlar annenin işlemi bitene kadar bebişi yanında tutuyorlar doğunca ameliyathane malum soğuk direkt çıplak halde anneye getirmiyorlar.
Ama dediğim gibi hastane prosedürleri farklı haliyle.
Bende inat etmicem hayırlısı dedim ama okadar yürüyüş yaptım pilates psikolojk olarakda normale odaklanmıştım sanırım ki üzüldüm duyunca.smdi kaç haftada olucaksınız sezeryanıCanım benim ilk doğumum da da çatın dar dedi doktor da ebe de ben inat ettim bekledim cidden inmedi bile bebek 7cm ile sezaryene girdim. Neyse burada çok yazdım hikayemi, bunda da aynı şeyi dediler. Belki de hakkımızdan hayırlısı budur bilmiyorum. Üzülme, aynı şeyleri ben de yaşadım. Seni anlıyorum bu konuda. Pozitife odaklanalım.
Canım inşallah bir sorun yoktur son haftalarda oluyor öyleBen Dün akşam başka bir doktora ve hastaneye gittim Orda da 35+6 çıktı değerler .bugün beni perinatolağa yönlendirdi ,14 te randevum var... kıLar ne olur dua edinDurduk durduk son anda bi sorun çıkmasın sağlıkla gelsin bebeğim
Sezeryan günlerimiz aynı oldu hadi hayırlısı biz de sağsaglim kucagımıza alırız kuzucukları inşallahBenim bebis 15 gundur ayni kiloda 9 kasima sezaryen günü aldik covid testi olcam sıra bekliyorum simdi beni de yazwendy cim
Ya sen o bebişle birde 2 cocugunla nasıl buralara da yetişiyorsun valla maşallahBu arada doğuma gitmeden tartılmıştım 3 gün sonra bi daha tartılayım dedim sadece 3 kilo vermişimo da bebek, suyu falan içimde kaldı heralde
gerçi ayak bileklerim falan yok şu an, bayaa anestezi ödemim var ve kabızlık devam ediyor, bi çözülseydi hayırlısıyla. Zaten ben kendimi biliyodum, ben hiç emzirdim hepsi kendiliğinden gitti diyen annelerden olamadım
Sondayi bir kaç saat sonra cikarcaklar o çıksın biraz daha yürürüm. Aşırı rahatsız sondayla yürümek. En az 24 saat kalıyormuş sonda zorunluCanım öncelikle bi sakinleş orada emin ellerdesin emin ol, kuzucuk büyük doğdu açtır şimdi normal o yüzden mama istemesi, önce emzir sonra versinler mamasını, sende kendin iyileşmeye bak. Ağrın çoksa ağrı kesici iste, sıkıldım deme evde olsan hem kendine hem bebeğe bakmak zorunda kalırdın, bi de bol bol yürümeye çalış ki vücudun toparlamaya çalışsın, ben kalktıktan sonra bi daha hiç yatmadım neredeyse sandalyeye oturuyordum emzirirken falan.
Acı veren bir durummu peki bu sonda.bende doktordan rica edicem doğar doğmaz bana ver dicem ama dedigin gibi ameliyathane soguk belkide yapmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?