Aminn sıkıntısız hayırlı doğumlar inşallahBenim de öyle bir korkum var ne yalan söyleyeyim. Benim minnoş da pozisyonda ama daha yukardaymış sancı vs hiçbişey çıkmıyo şimdilik. inşallah zamanında gelir bizimkiler de kolaycacık doğururuz
Benim de böyle yapmam lazım sanırımNormalde ben de gaz cikaramam illa tuvalete oturmam lazim sabah kadar yurudum gazim ciksin diye
Canım her ihtimali söylememiş doktor inş bişey olmaz korkma sen. Adam eğer farkedilmez takip edilmezse sıkıntısı olur demiş sen doğar doğmaz çocuk doktoruna durumu anlatırsın sürekli takibe de gidersin Allah’ın izniyle bişi olmaz. Benim yeğenimde böbrek büyümesiyle doğmuştu takip edildi hep şuan hiç bişeyi yok geçmiş canım.Drdan geldim.Düsünceliyim.Sezeryan tarihini 18ıne kaydırdı.Nstde sancı cıkmadı.Nstye bakınca rahat durmamış küt küt vurmus dedi :) Tüm herseyi normal. Bası asagıda ama kanala girecek gıbı durmuyor dedi. Acil bisey olursa da mutlaka gel diye soyledı. Biraz daha buyusun içerde 1 2 gun bile onemli dedi. Gelişimi ve akciger içinmiş. Kendimı 16sına adapte etmıstım ama önemli değil. 3 turlu olcum yaptı minimum 3 kg maksimum 3.450 ve ortalamaya da 3.230 dedi. Yani en az 3 kg net dedi. Gobek 2 hafta ileride dedi problem değilmiş. Sol bobrekte pelviste genısleme var dedi.Bu 22.haftadaki renkli dopplerde de cıkmıstı gecebılır durum oldugu ıcın soylemedim ama hala gecmemıs dedi. Kulagına kupe olsun dedi önemli bir konu dogum sonrası mutlaka kontrol edilmeli. Belki yok olur belki devam eder. Devam ederse ilaç tedavisi uygulanıyor. Binde bir ameliyat oluyorlar dedi. Devam eder ve farkedılmezse de ileride ciddi böbrek sorunları ve diyalize kadar gidiyor dedi. O yuzden dikkatli ve durumdan haberdar oldugumuz için sanslıyız dedi. Kafama takıldı ama ınsallah sonrasında bir sıkıntı olmazOlumlu dusunmeye calısıyorum ama moralim bozulmadı değil... Kızlar Allah rızası için dua ederseniz çok sevinirim.
Doktor şimdi çıktı yanımdan. Herşey normal dedi. Sadece büyük tuvalet yapamadım lavman yaparız akşam dedi. Onun disinsa eğilirken kalkarken ağrılar normal diyor..bilmiyorum ki bir yandan bakıyorum herkes aynı değil, bazısı bünye daha mı kuvvetli oluyor hızla ayağa kalkiyor beni yordu sezeryan.Canım sen niye o kadar zorlandın acaba dr ne diyor
Çok iyi ya sen tooarlanmissin. Süreç herkes de aynı olmuyor demekki. Beni sarstı biraz. Zaman alacak bellikiYok cnm benim ilk kalktigimda oyle oldu cankm acihor ama normal yuruyorum benim bugun 2 gun dogum yapali kalktim ayaktayim evi yavas yavas yoparladim cocuklada ben ilgileniyorum benim de kanamam adetimden cok az daha fazla oluyor normal de adet kanamam cok olmaz di
Hicbisey canim evdeyim haftaya gel dedi doktorum beklemedeyim senin ciktimi sonucun haftaya kadar belki ust kat yapilmis olursa zaten hemen alirim dedi bakalim salibyada carsamba doktoruma gidicem testi tekrarlicak.Senin sonucun ciktimi canimnursen616161 naptın cnım
Amin insallah canım bizim de oyle olur. Surec ne kadar surmustu ve ne kadarlıkken geçmişti biliyor musun peki?Canım her ihtimali söylememiş doktor inş bişey olmaz korkma sen. Adam eğer farkedilmez takip edilmezse sıkıntısı olur demiş sen doğar doğmaz çocuk doktoruna durumu anlatırsın sürekli takibe de gidersin Allah’ın izniyle bişi olmaz. Benim yeğenimde böbrek büyümesiyle doğmuştu takip edildi hep şuan hiç bişeyi yok geçmiş canım.
Hiç üzülme canım bu genişlemeyi yeğenim dahil bir çok kişide duydum ve büyüyünce hepsi normale döndüler. Takip evet şart ama ciddi bir durum değil. Düzelecek yaniDrdan geldim.Düsünceliyim.Sezeryan tarihini 18ıne kaydırdı.Nstde sancı cıkmadı.Nstye bakınca rahat durmamış küt küt vurmus dedi :) Tüm herseyi normal. Bası asagıda ama kanala girecek gıbı durmuyor dedi. Acil bisey olursa da mutlaka gel diye soyledı. Biraz daha buyusun içerde 1 2 gun bile onemli dedi. Gelişimi ve akciger içinmiş. Kendimı 16sına adapte etmıstım ama önemli değil. 3 turlu olcum yaptı minimum 3 kg maksimum 3.450 ve ortalamaya da 3.230 dedi. Yani en az 3 kg net dedi. Gobek 2 hafta ileride dedi problem değilmiş. Sol bobrekte pelviste genısleme var dedi.Bu 22.haftadaki renkli dopplerde de cıkmıstı gecebılır durum oldugu ıcın soylemedim ama hala gecmemıs dedi. Kulagına kupe olsun dedi önemli bir konu dogum sonrası mutlaka kontrol edilmeli. Belki yok olur belki devam eder. Devam ederse ilaç tedavisi uygulanıyor. Binde bir ameliyat oluyorlar dedi. Devam eder ve farkedılmezse de ileride ciddi böbrek sorunları ve diyalize kadar gidiyor dedi. O yuzden dikkatli ve durumdan haberdar oldugumuz için sanslıyız dedi. Kafama takıldı ama ınsallah sonrasında bir sıkıntı olmazOlumlu dusunmeye calısıyorum ama moralim bozulmadı değil... Kızlar Allah rızası için dua ederseniz çok sevinirim.
Insallah canım agzınız bal yesin vallaHiç üzülme canım bu genişlemeyi yeğenim dahil bir çok kişide duydum ve büyüyünce hepsi normale döndüler. Takip evet şart ama ciddi bir durum değil. Düzelecek yani
1.5 yaşında son kontrolüne gitti tamamen bitmişti sorun o zaman. Bir de annesine doktor taa 20 haftalıken söylemişti hamileliğini zehir etmişti kendine. Halbuki çok yoğun görülen ve nadiren sıkıntı çıkaran bir durummuş. O yüzden sen de hiç dert etme. Takip edilip ultrasound ile bakıldı belirli aralıklarla. Genişleme tamamen normale döndü bitti gittiInsallah canım agzınız bal yesin vallaAynı soruyu sana da soracagım ne kadarlıkken gecmıstı? Anne karnındaki lerın %30unda oluyormuş. Cogu geciyormus.
Cok tesekkur ederım gercekten1.5 yaşında son kontrolüne gitti tamamen bitmişti sorun o zaman. Bir de annesine doktor taa 20 haftalıken söylemişti hamileliğini zehir etmişti kendine. Halbuki çok yoğun görülen ve nadiren sıkıntı çıkaran bir durummuş. O yüzden sen de hiç dert etme. Takip edilip ultrasound ile bakıldı belirli aralıklarla. Genişleme tamamen normale döndü bitti gitti
Belki kendi gelir canım olmaz mı? Sıkıntı mı vardı sana neden sezaryen günü vermişti?Kızlar sürekli karnım kasılıyor kasıklarıma vuruyor yalancı sancılar çok fazla ya günde belki 20 kez. Sezeryan günüde 20 sinde 39 hafta oluyorm nasıl dayancam ozamana kadar
Çok düşünceli bir doktormuş bence, ben çok beğendim böyle yapmasını. Sen de gönlünü ferah tut annesiCok tesekkur ederım gercektenOlumlu ornek ler duymak çok güzel.. Bizim dr da sonunda soyledı zehir etmemek için sanırım
Canim bende şoyle denedim uykudan kaljtihinda meme veriyorum o zaman cok guzel emiyor sonraki aciktiginda biberonu istiyor tamamen biraktirmak istiyorum bende mesela konusuyorum gozgoze geliyoruz dur ninniyide deneyecem umarim biberonu unutur aglayinca uzuluyorum dayanamiyorum veriyorum o zaman biraz dayanacamCnm ben hem meme hem mama gidiyorum.bir ara benjmkide biberona alismisti Ama zarla zorla memeyi de aldirdim suan her ikisine de aliyor cok sukur biraz pes etmemek lazim ben bide meme alirken sinirlendiginde ninni soyluyorum sakinlesip oyle aldigini farkettim
Bizimkide canim aciktiginda gözü bisey görmüyor fena sinirleniyorum ellinde allahtan eldivenleri var yuzunu parcaliyor ya resmenBebek deyip geçmeyeceksin valla çok fenalar benim eltimin bebeği oldu on günlük . Kv orda Memenin Vaktini az geçirsek sinirleniyo ellerini yumruk yapıyo ağlarken morarıyor , emmiyor zor sakinleştiriyoruz diyo
Ben sinirlenmiyorum yazim yanlisi bilhas ben sakin o sinirleniyorCanim bende şoyle denedim uykudan kaljtihinda meme veriyorum o zaman cok guzel emiyor sonraki aciktiginda biberonu istiyor tamamen biraktirmak istiyorum bende mesela konusuyorum gozgoze geliyoruz dur ninniyide deneyecem umarim biberonu unutur aglayinca uzuluyorum dayanamiyorum veriyorum o zaman biraz dayanacam
Bizimkide canim aciktiginda gözü bisey görmüyor fena sinirleniyorum ellinde allahtan eldivenleri var yuzunu parcaliyor ya resmen
Aslinda sutun geliyorsa mama verme neden mama veriyorsun canim ?birde sut sagma makibesi kesinlikle al cunku bebekler bazen hepsini bosaltamayabiliyor sen sagki yerine fazlaca sut gelsin ben oyle yapiyorum birde ben nerdeyse mastit olacaktim farkına varmasaydimKizlar bana onerebileceginiz iyi bir süt sağma makinesi var mı? Elektrikli mi kullanıyorsunuz siz bu arada? Bir de süt bir kere geldikten sonra çok gerekli mi ben sürekli evde olucam. Hastaneden ödünç alabilir miyim bir de bunu soracağım yarın. Benim bebeğim hem beni emiyor hem ardından mama yiyor. Yanlış mı yaoiyorum bilmiyorum. Önce benim emmesini sağlıyorum. Ne kadar süt geliyor bilemem hiç görmedim ağzının kenarlarında ama canla başla emiyor. Belki gelen sıvı vardır. Üzerine de SMA iciyor 30ml kadar. Ancak oyle rahatlayip uyuyor.
Suyum geliyor mu bilmiyorim ki ilk bir sıvı geldi az, sonra bakıyorum bebeğin ağzında süt izi hiç yok. Mememi sikiyorum beyaz kıvamlı süt gelmiyor daha farklı. Kolastrum dedi burdaki ebeler. Çok çok az çıkıyor. Kendime de yeni gekfim sayılır sezeryandan. İsim gücüm bu simdiAslinda sutun geliyorsa mama verme neden mama veriyorsun canim ?birde sut sagma makibesi kesinlikle al cunku bebekler bazen hepsini bosaltamayabiliyor sen sagki yerine fazlaca sut gelsin ben oyle yapiyorum birde ben nerdeyse mastit olacaktim farkına varmasaydim
Negatif geldi darisi başına kzum. Cok sukur.Hicbisey canim evdeyim haftaya gel dedi doktorum beklemedeyim senin ciktimi sonucun haftaya kadar belki ust kat yapilmis olursa zaten hemen alirim dedi bakalim salibyada carsamba doktoruma gidicem testi tekrarlicak.Senin sonucun ciktimi canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?