- 12 Kasım 2019
- 300
- 150
- 103
- 28
Haftamız aynı bende aynı sancilarla boğuşuyorum hele geceleri daha fazla oluyor bende normal doğumu bekliyorum canım Allah yardımcımız olsun sık sık duşa gir rahatlatır meyve tüket ben öyle yapıyorum canım yoksa yok yani geçmiyor sancılarKızlar sürekli karnım kasılıyor kasıklarıma vuruyor yalancı sancılar çok fazla ya günde belki 20 kez. Sezeryan günüde 20 sinde 39 hafta oluyorm nasıl dayancam ozamana kadar
Canım sen çocuk doktoruna Medipol e mi gidiyorsun ?Bizimde yarin 15 gunluk kontrolümüz var bakalim ne diyecek kac gr aldi merak ediyorum.
Bzi normal tartıda önce kendimiz tartılırdık, sonra da bebekle birlikte tartılırdık. İşe yarıyordu bence. Hassas tartısı olmayanlar böyle deneyebilirler
Ayni biz bizde beşiği oturma odasina aldik bir cekyatta esim digerinde ben ben yatarken esim bekliyor uyaninca bebiş beni kaldiriyor sonra esim uyuyor ben ayaktayim korkuyoruz henuz cok minik diye ikimiz aynianda uyumuyoruz bende sizleri merak ettim nasil yapiyorsunuz diye bide biz kendimiz uyandiriyorduk cocuk doktorumuz ve ebe hayır uyandirmayin o kendisi uyanir siz zorla uyandirirsaniz uyku duzenini bozarsınız dedi bende sarilik olmasin diye her 2 saatte bir uyandiriyorum demistim yok dediler o sariligi yuksek olanlar icin gecerli zaten bebeginiz en fazla 3.saatte uyanir demisti gercektende oyleymis kendi uyaniyorCanim biz bebegin anne yani besigini oturma odasina aldik esim bir cekyatta ben digerinde yatiyorum alarm kuruyorum ben sonra uyuyorum ama bebek bana donuk oluyor ve mikirdandiginda telefon isigi ile bakiyorum hemen napiyor diye alarm calinca alt degisimi besleme ben hallediyorum arada cok agliyor mama hazirlayana kadar esim ilgileniyor ama biz uyuyoruz yani hic uyumadan olmaz
Bende oyle 28kasimKızlar siz doğurdunuz bebislerinizden bahsettikce aralık geldi ben hala doğuramadim gibi geliyor
Biz yatak odasında sepet beşiğinde yatırıyoruz buyu k beşiği var ama soğuk olur diye yatirmadik gece lambasi takıli sepetinin üstünde muslin örtüsü var ona gece karanlık bir ortam yaratıyoruz. Gündüz ben hiç uyuyamadım o sepetinde ben yatagimda Uzaniyorum gece 10 gibi eşime sen yedir altını al ben yatıcam diyorum bunlar yapılıyor ama illaki memede uyumak istediği için yine ben uyanıyorum en son 1 de gece tekrar besleyip unutuyoruz eşimle bende uyuyorum gece 3 gibi kalkıp meme alt değişimi yapıyorum bazen meme emmiyor eşimi uyandırıp mama ver diyorum tekrar uyuyoruz sabah 6.30 gibi ikimizde ayaktayiz yani o uyuyunca uyuyoruz ama hep yan yatırıp arkasına yastık koyuyoruz kusmalara karşıDogum yapan anneler bisey soracam sizler nasil bir surectesiniz uyku konusunda benim eşim izinde haftaya baslayacak suan nobetlese uyuyoruz bebegimiz uyusa bile biz onun başinda bekliyoruz biran olsun yalniz birakmiyoruz sizler nasil bir yol izlediniz bebeginiz uyudugunda uyuyormusunuz napiyorsunuz ve ilk bebegi olanlardanda ozellikle cvp bekliyorum
Yerim onu annesiyle tentene yatmak istiyor kuzucukİlk beş gün makine önermedi burda ebeler. Elle meme masaji sonrasında çıkan sıvıyı kalem gibi bir seyle cekip veriyorlar bebeğe. Onun dışında bebek de emiyor da sonra ağlayıp bırakıyor ağzında süt yok hiç. Ağlamaya devam ediyor hazır mama yiyene kadar. Üçüncü gün gelir sut dediler burda önceki kolastrum diye bir siviymis. Eşimde diyor ki boşver biz makine sipariş edelim ya da kiralayalim. Arada kaldım. Bebek çok hareketi değil de bana çok yapisik. Temas halinde uyumak istiyor sürekli. Yanımda da olsa başka yatakta yatmıyor bu biraz yordu gibi ama susuyor en azından. Evde babası ben bebiş yaticaz bu gidisle.
Canım çatıda kemikte basıklık varmış normal yapamazsn dedi doktorBelki kendi gelir canım olmaz mı? Sıkıntı mı vardı sana neden sezaryen günü vermişti?
Eğer zorunlu ise sezaryen bol bol yat dinlen sancıların gelmemesinin tek yolu bu.
Aynı günümüzBugun bizimde son kontrolumuz vardi 20 kasima tarih verdi doktorumuz listeye beni de eklermisiniz
Ben de 20 Kasım doğumluyumBugun bizimde son kontrolumuz vardi 20 kasima tarih verdi doktorumuz listeye beni de eklermisiniz
Yataktan kalkarken dönerken zorlanıyor musunuz benim normalde bi ağrım yok ama yatınca belim kilitleniyor gibi oluyor korkuyorum nasıl normal doğum yaparım böyle diyeHaftamız aynı bende aynı sancilarla boğuşuyorum hele geceleri daha fazla oluyor bende normal doğumu bekliyorum canım Allah yardımcımız olsun sık sık duşa gir rahatlatır meyve tüket ben öyle yapıyorum canım yoksa yok yani geçmiyor sancılar
Evet canımCanım sen çocuk doktoruna Medipol e mi gidiyorsun ?
Benim ki aşırı zayıftı sözde ama bir haftada nasıl 250 grm aldı şok oldum bence kimse kiloyu takmasın bebek 2.500 ve ya 3.000 3.500 normal benceBu ölçüm olayı bizide gerdi dün kontrolümüz vardı . Bi hafta önce doktor bebeğin kilosuna 3 e yakın dedi . Biz tabi eşimle bi memnuniyet bi mutluluk ki sorma. Aramızda konuşuyoruz 3600 falan doğar heralde diye. Dün usg de bakıyo doktor demesin mi bebek 2600 neyyeşimle birbirimize baktık kaldık ya doktor hanım emin misiniz geçen hafta böyle demiştiniz. A öyle mi demiştim oynama olabiliyor ölçümlerde diyo sinir bastı azdan çok oynasa neyse birden o kiloya düşmesi için bir hafta oruç tutmuş olmam gerek. Tekrar bi ölçeyim bakalım dedi inceledi 2900 kg. Bilmiyorum artık bizi mi kekledi. Eşim daha çok bozuldu benden sinir oldu kadına çok sevinmişti kilolu bebek olucak diye. Hesap baba kaldı Çıkışta direk markete götürdü yumurta armut yoğurt , hergün iki tane yumurta yiyecekmişim hiiççç sevmem kusacağını bilsen de zorla ye diye söyleniyor. Anlayacağınız Üzerimde çok baskı var arkadaşlar
Evet canım helede doğum haftalarına girince daha fena oluyo mesela ben şimdi yatakta dönemiyorum sanki üzerimdr tır var gibi hissediyorumYataktan kalkarken dönerken zorlanıyor musunuz benim normalde bi ağrım yok ama yatınca belim kilitleniyor gibi oluyor korkuyorum nasıl normal doğum yaparım böyle diye
Canım sen çok korkuyorsun ben yerinde olsam direk genel aneztezi alırım çok endiselisin çünküKizlar merhaba sizlere birsey danışacam dogumda genel. Mi.spinal.mi epridural mi tercih etmem lazım. Panik bir insanim aslinda .ama rabvij sabirini verio mu bilemiyorum ama cok tedirgin oluyorum açıkçası
COk sukur canim insallah darisi basimaNegatif geldi darisi başına kzum. Cok sukur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?