Dogum sonrasi odaya cocuk doktoru geldi ve eve gecince 5 dk olmak kaydi ile bebeğinizi hemen yikayin gobegini iyice kurulayin sonra gobek bagi dusene kadar yikamayin dedi bizde oyle yaptik 6.gun düstu bizimdeDoğum yapan annelerimizi tebrik ederim, Allah analı babalı büyütsün kuzucuklarınızıDoğum yapacak olanları da Allah bir avazda kurtarsın, kimsenin kucağını boş bırakmasın Doğum yapıp eve çıkanlara bir sorum olacaktı: eve gelince bebişlerinizi hemen yıkadınız mı yoksa göbek bağlarının düşmesini mi bekleyeceksiniz? Doktorunuza sordunuz mu her kafadan başka bir ses çıkıyor, bizim gibi tecrübesiz annelerin de kafasında deli sorular oluşuyor haliyle Bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Ebeler ne dedi ilk zaten az geliyor rengi dedigin gibi sonra rengi dönuyor kacinci gun bugun dogumun ben artik cok giremiyorum dogumlari kaciriyorum buarada gozunaydin canim esin dogum sonrasi yardimci okabildimi bebekle kim ilgilendiSuyum geliyor mu bilmiyorim ki ilk bir sıvı geldi az, sonra bakıyorum bebeğin ağzında süt izi hiç yok. Mememi sikiyorum beyaz kıvamlı süt gelmiyor daha farklı. Kolastrum dedi burdaki ebeler. Çok çok az çıkıyor. Kendime de yeni gekfim sayılır sezeryandan. İsim gücüm bu simdi
Drdan geldim.Düsünceliyim.Sezeryan tarihini 18ıne kaydırdı.Nstde sancı cıkmadı.Nstye bakınca rahat durmamış küt küt vurmus dedi :) Tüm herseyi normal. Bası asagıda ama kanala girecek gıbı durmuyor dedi. Acil bisey olursa da mutlaka gel diye soyledı. Biraz daha buyusun içerde 1 2 gun bile onemli dedi. Gelişimi ve akciger içinmiş. Kendimı 16sına adapte etmıstım ama önemli değil. 3 turlu olcum yaptı minimum 3 kg maksimum 3.450 ve ortalamaya da 3.230 dedi. Yani en az 3 kg net dedi. Gobek 2 hafta ileride dedi problem değilmiş. Sol bobrekte pelviste genısleme var dedi.Bu 22.haftadaki renkli dopplerde de cıkmıstı gecebılır durum oldugu ıcın soylemedim ama hala gecmemıs dedi. Kulagına kupe olsun dedi önemli bir konu dogum sonrası mutlaka kontrol edilmeli. Belki yok olur belki devam eder. Devam ederse ilaç tedavisi uygulanıyor. Binde bir ameliyat oluyorlar dedi. Devam eder ve farkedılmezse de ileride ciddi böbrek sorunları ve diyalize kadar gidiyor dedi. O yuzden dikkatli ve durumdan haberdar oldugumuz için sanslıyız dedi. Kafama takıldı ama ınsallah sonrasında bir sıkıntı olmazOlumlu dusunmeye calısıyorum ama moralim bozulmadı değil... Kızlar Allah rızası için dua ederseniz çok sevinirim.
Canim bende şoyle denedim uykudan kaljtihinda meme veriyorum o zaman cok guzel emiyor sonraki aciktiginda biberonu istiyor tamamen biraktirmak istiyorum bende mesela konusuyorum gozgoze geliyoruz dur ninniyide deneyecem umarim biberonu unutur aglayinca uzuluyorum dayanamiyorum veriyorum o zaman biraz dayanacam
Bizimkide canim aciktiginda gözü bisey görmüyor fena sinirleniyorum ellinde allahtan eldivenleri var yuzunu parcaliyor ya resmen
Ben yatardım bebekle birlikte canım, pek bir şey yapmazdım. Dinlenirdim, kitap okurdum, hobilerimle uğraşırdım eğer uykum yoksa.Dogum yapan anneler bisey soracam sizler nasil bir surectesiniz uyku konusunda benim eşim izinde haftaya baslayacak suan nobetlese uyuyoruz bebegimiz uyusa bile biz onun başinda bekliyoruz biran olsun yalniz birakmiyoruz sizler nasil bir yol izlediniz bebeginiz uyudugunda uyuyormusunuz napiyorsunuz ve ilk bebegi olanlardanda ozellikle cvp bekliyorum
Öyle canım çok güzel sözmüş tırnağın varsa başını kaşırsın sözüMalesef her k. Valide düşünceli değil anneler bile.. Ne cıkarsa bahtımıza hesabı bu islerbende 2 gunluk yemek yapıyorum ama hep yapıyorum. Benim kızım var bir de. Sunu bilirim tırnagın varsa basını kasırsın. Herkes her an kosamıyor cunku. K. Valıdem mevkii olarak uzak. Ama iyi oldugunda ihmal etmez gelirdi uzun periyodlar gecse de. Şimdi covid kendisi.Yanımda o olacaktı oysaki dogum sonrası. Annemse memlekette. K. Valide olmayacağı için kendisi yanımda kalacak.. Gelme dedim ama aklım fikrim sende dedi. Biliyorum canını dısıne takacak. Turlu turlu hastalığı var en bası da kötü bir seker hastalığı.Annemın gelısı umarım kendisine de bize de iyi gelir. Annemden korkuyorum cunku
Dogum yapan anneler bisey soracam sizler nasil bir surectesiniz uyku konusunda benim eşim izinde haftaya baslayacak suan nobetlese uyuyoruz bebegimiz uyusa bile biz onun başinda bekliyoruz biran olsun yalniz birakmiyoruz sizler nasil bir yol izlediniz bebeginiz uyudugunda uyuyormusunuz napiyorsunuz ve ilk bebegi olanlardanda ozellikle cvp bekliyorum
Ayy bende cok heyecanlandim o igneden sonra benim tansiyon yerlerdeydi kotu oldum anestezi uzmani iki ilac verdi şimdi normale doneceksin derken normale döndum bi baktim bebegim gelmiş ne oldu alttan ne yaptilar ben nerdeyim hic bilmiyorumİlki bana çok çok uzun gelmişti de ondan merka ettim acaba normalde kaç dakika sürüyor diye
Bu sefer daha rahatım kafa olarak kendimi telkin ediyorum. Doktorla da konuştum spinal istiyorum ama her an heyecan yapabilirim diye. O da merak etme ben konuşa konuşa müzik dinleye dinleye yapacağım dedi :)
Aslında bir şey de yok cidden ama işte bebek çıkarılıp gittikten sonra ben çok stres, heyecan yapmıştım. Şimdi kendime gülüyorum ne vardı sanki diye
Kanama kontrolü meselesini uyyşukken istemek iyi fikirmiş. Unutmayayım inşallah eşime de tembih edeyim. Gerçi öbüründe uyuşukluk geçince yapmışlardı ama çok acı verici bir şey değildi sanki öyle.
Insalllah kontrollerinizde sikintisi gecmis olur canim bak ne guzel bilgilendirmis doktorun haberin var en azindan ona gore yol izleyeceksin cocuk doktoruna soyle ama bence cocuk cerrahisi daha iyi anlar gibi geliyor bana herkeste guzel ornekler vermis saglikla kavus bebegine canim
Ben gece sagip veriyorum uykuyu cok zor aciyor diye bende birakmak istiyorum mamayi ama sutumun yetmedigini tescilledik malesef doktorla zamanla belki artar sıkma canini dedi ama insan uzuluyor yinede
Aynen öyle oluyorÖyle canım çok güzel sözmüş tırnağın varsa başını kaşırsın sözü
Sorun olmadan atlatırsınız inşallah süreci.
Evet normal pankek . Hiç yememenden iyi ama çok fazla besin değeri kaybolacağını düşünmüyorum zamanında ilgilenmiştim bu konu ileNormal pankek olarak diyorsun değil mi canım . Haşlama yumurta gibi O şekilde etkisi oluyor mu ki
Niye sezeryan istiyorsun canım ya o daha zorİnşallah ya fazla dillendirmek istemiyorum ama tek korkum ağrımın sancımın gelmemesi 41 . Haftaya sarkması ve zorunlu sezeryan olmasıAllah’a şükür kanala girmemiş ama doğum pozisyonunda şimdilik
Hayırlısı olsunİnşalalh artik biranonce hayırlısıyla kurtulmak istiyorum
valla beraber uyuyoruz biz. uyanınca duyuyorum zaten. ama benim ilk çocuk değilDogum yapan anneler bisey soracam sizler nasil bir surectesiniz uyku konusunda benim eşim izinde haftaya baslayacak suan nobetlese uyuyoruz bebegimiz uyusa bile biz onun başinda bekliyoruz biran olsun yalniz birakmiyoruz sizler nasil bir yol izlediniz bebeginiz uyudugunda uyuyormusunuz napiyorsunuz ve ilk bebegi olanlardanda ozellikle cvp bekliyorum
Ahaha insan ister istemez bir heyecan yapıyor yaAyy bende cok heyecanlandim o igneden sonra benim tansiyon yerlerdeydi kotu oldum anestezi uzmani iki ilac verdi şimdi normale doneceksin derken normale döndum bi baktim bebegim gelmiş ne oldu alttan ne yaptilar ben nerdeyim hic bilmiyorumbebegimi odaya almislar sonra bana dogumhanede iki tup serum verdiler hızlıca idrar rengine bakmak icin onuda anlayamadim eşim 3 kere aneliyathanenin onune gelmiş karim neden çikmadi diye
Masallah annesi28 gunluk olduk cnm bugun biberon ne kullaniyorsun doktorum ters cevirince damlamamali demisti benimki damlatmiyor belki memeye yakindir diyedir bilmiyorum ki
Bizimde yarin 15 gunluk kontrolümüz var bakalim ne diyecek kac gr aldi merak ediyorum.Ben gece 1 kere biberonla veriyorum.annem e hazırlıyorum.dr 30 cc yeter dedi. Her 3_2,5 saatte. Gerisi dolaba .ilk 10 gün sütü çok önemli ya .günlük 30 gr alması geçerliymiş.1 ayda 1 kilo alsın tamm dedi dr .4 hafta sonra çağırdı
Bzi normal tartıda önce kendimiz tartılırdık, sonra da bebekle birlikte tartılırdık. İşe yarıyordu bence. Hassas tartısı olmayanlar böyle deneyebilirlerBenim hassas tartım var doğsun ölçer ölçer dururum herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?