2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Canım bu bir tercih meselesi elbette insan korktuğu için sezaryen isteyebilir. Ama çoğu kişi normal doğum istediği halde doktorlar buna yanaşmıyorlar. Ben şahsen kendi adıma ilk bebeğimde de hatta riskleri olduğu halde ikinci bebeğimde de sonuna kadar mücadele ettim ama doktor ben seni normal doğuma almam diyor ne yapabilirsin ki artık. Yukarıda da bunu yazdım.
Baksana herkesin çatısı dar ama doğal doğumcular çatı doğumda açılır diyor. Bana da 2 ebe 2 doktor bunu dedi.
Ben ilk doğumda kabul etmedim sonuna kadar gittim 7 cm ile sezaryene aldı. Doktorla kavga da ettim, inat da ettim... Ama sonuçta sen doktora teslim olmak zorundasın.
Azınlık kişiler en iyi doktorlara ulaşma şansı yakalıyorlar, gerisi malesef doktorların insafına kalıyor.
Sezaryenden başka şansı olmayan arkadaşlar var, boşuna korkutmak oluyor bu durumda çok olumsuz yazılar yazmak.
Bu yüzden kızlar itiraz ettiler. Yoksa elbette seni ortadan ikiye bölüyorlar, içine kadar girip bebek çıkarıyorlar sonra kat kat dikiyorlar. Acısı yok mu? Var elbet. Oturup kalkmak mesele ilk zamanlar zor geçiyor elbet. Normal doğum gibi değil yani. Bunları herkes tahmin edebilir diye düşünüyorum.

Adet sancısı gibi kasıklarım ağrıyor hani olmadan ağrır ya belden gelir kasıklarda hep durur belli dakika arayla giren değil genel bir ağrı doğum ağrısı böyle başlar mı ki

Ya canım kıyamam... çok tatlısınız. Benim eşim aşırı korkak hep annesi yer aldı yanımda ilk doğumda. Normal doğumda ilk sancı çığlıklarımı duyunca kaçtı adam o kaçtıktan sonra 5 saat daha sancı çektim. Kaldıramıyorum seni öyle görmeye dayanamıyorum diyor. Erkekler gerçekten o konuda bizim gibi güçlü değil ben de şu an doğumdan korkmuyorum da inan koronası riski vs onlardan korkuyorum. Bir de çok beklemekten

Benimki de girdi ameliyata güya beni konusturacakti İstanbul'da en güzel gününü anlat, kedinden bahset falan diye ben kilitlenince onu duymadım bile o yüzden panikledi o da. Nereleri gezdik bak şuraya gittik çok sevmiştin falan diyor duyuyorum ama cevap veremedim bile. Ama bebek çok güzel biseymis

Sorma:)) ben de hurma yiyorum oyle gunde 3 5 tane, 2 haftadir fln ama...........
Ben daha iki gündür yiyorum ama aksiyon bekliyorum bakalım bazılarına çok etki ediyormuş bazılarına da etmiyor
Nasip sanırım.

canım benim de nasip iki gittiğim doktor da gerçekten normal yanlısı. Ama ikisine de
Sırf bu yüzden gittim zaten. Durumum riskli olmasına rağmen ikisi de normal için uğraştı. Hatta geçen hafta sez günü verecekti ama son anda pleasanta geriye çekilince normali bekleyelim dedi. İnş hayırlısı olsun. Ama evet her doktor o kafada değil. Arayıp bulana kdar ben de yıprandım.
Adet sancısı gibi kasıklarım ağrıyor hani olmadan ağrır ya belden gelir kasıklarda hep durur belli dakika arayla giren değil genel bir ağrı doğum ağrısı böyle başlar mı ki
Canım takip et başlayabilir. Düzenli olması en önemli belirti

Tabii ki her insan istediği şekilde doğursun zorunlu ya da isteyerek sezaryen herkesin hakkı. Doktorlar zaten şuanki durumda olmamızın sebebi. Onlar normal doğumu riskli olarak empoze ettiler kolaylarına geldiği için. O yüzden en ufak bahane sunulunca sezaryeni hemen kabul ediyoruz, reddedersek bebeğini riske atan cahil konumuna düşüyoruz.

Tabii işini hakkıyla yapanlar hastasına saygı duyan doktorları tenzih ederim fakat onlara ulaşmak da gerçekten maddiyat gerektiriyor.

Benim değinmek istediğim nokta aslında başımıza gelebilecekleri konuşmaktan kaçmak ve öğrenmek isteyenleri de engellemek. Sorunca dayanılmayacak gibi değil ya da ertesi gün basamakları 3 er 3 er çıktım eve gittim diye abartılı konfor anlatıları korkmasınlar diye. Sezaryen ameliyatının zorluklarını herkes tahmin edemiyor işte bir önceki mesajıma bakarsan örnek verdim.

Akıl almak maksatlı hangi yöntemi seçsem diye sorduğumda kesinlikle öyle kesecekler böyle yaracaklar tarzında da konuşmadım ısrarcı olduğum nokta ameliyattan sonra toparlanması normal doğuma göre kesinlikle daha zor olduğu idi. Ki normal doğumda da başıma gelebilecekleri yazmıştım çok dikiş vs. Zorunlu sezaryen olacaklar var diye benim fikir alışverişimin engellenmesi bana bencillik gibi geliyor açıkçası. Çok olumsuz tabii ki konuşmayalım ama fikir edinmek isteyince de hemen ağız bantlamayalım ya da abartılı konfor anlatılarıyla yanlış yönlendirmeyelim.

Büyük şehirde olunca iyi oluyor, çok seçenek ama işte küçük şehirlerde doktor yok zaten malesef.

Her bunyede aynı değil sanırsam. Sezeryandan güle oynaya çıkan arkadaşlarımda oldu benim. Onlar çok cesaret verdi bana. Ertesi gün ayaklanmislar çok rahat geçmiş. Hadi inşallah darisi başıma diyor insan sonra görüyor dunya kac bucak
Ama herkese kolayindan doğum dilerim. Nasıl olursa olsun. Fikir edinmek isteyen yine de sorsun. En kotu özel mesajla

Tabi canım haklısın bunlar da konuşulmalı elbet kimse itiraz etmiyor. Daha önce de yazdık biz burada ilk zamanlardı sanırım. Yine bir gerilim çıkmıştı o yüzden daha sonra konuşulmadı o konu. Ama zaten hala ayrıntısı ile yazıyoruz süreci ben de defalarca yazdım soranlara.

Benimki kzıım da da bunda da mecburi sezaryendi..(rahim agzı ve vajinal doğustan sıkıntım var)
Benim için sezaryen bir mucizevi doğum anlamı taşıyor benim için şükür sebebi...
O nedenle istesemde normal doğumdaki listelerde yer alamazdm

Ay biz uyuyoruz valla canim kac gunluk oldu ki seninki zaten insanin uykusu hafif oluyo tikirdasa uyaniyorum evet benimkide uyandiriyor genelde ama bazen bende uykudan uyandirdigim oluyor
Bugun 12 gunluk oldu seninki kac gunluk bizde biraz daha boyle devam edelim diyoruz en azindan 1 ayi bi gecirelim sonra yatakodasina gececegiz normal uyku duzenine geceriz diyorum bizimde uykumuz cok hafif ama yinede işte kokuyoruz gece kusar falan diye

Tabi canım bu kişinin ağrı eşiğine göre de değişiyor bence, nazlı biri için elbet zor geçecek. Ben de çok şok yaşamıştım ilkinde elbet. Hele eksiklik duygusu da oluyor taze bir anne olarak...
Aynen Dmden her türlü bilgi sunulur

Mecburi sezaryen oldum. Bundan sonra çocugum olsa yne maalesef mecburi sezaryen olacak. (Aman Allah korusun, Allah isteyene versin)
Hiç konforlu değil sezaryen asla...
Ben korkmasın kimse diye detaya girip anlatmadım bile.. Neyse anlatmayım simdi ama benim için şükür sebebi tabi. Mecbur olanlar için.

Doktor bana geçen hafta Salı bebeği alalım zaten günü dolmuş riske atma dedi. Eşimin yanında işte bebek bekliyor sonra ex oluyor anne karnında sebepsiz filan diye laflar etti adamı da korkuttu.
Eşimin nöbeti olmasa bu hafta ben 14ü Cuma isteyecektim günü ama neyse dedim 9u Pazartesi olsun bari. Anne karnında ne kadar durursa o kadar fayda.
Ama şöyle iyi doktor böyle iyi doktor dedikleri bile bu şekilde tehditvari konuşuyor işte...
Hala daha da vicdan azabı duyuyorum acaba Cumaya kadar beklese miydim diye...

Bende senin gibiydim en azından 39da doğuraym ddm ama Dr ısrar etti. Bu kez işine karısıyor gbi oluyorsun.
38e4de oldu doğum en azından 39a 2de olsaydı.. Ama neyse çok şükür buna... Rabbim sağlık versin

Bende senin gibiydim en azından 39da doğuraym ddm ama Dr ısrar etti. Bu kez işine karısıyor gbi oluyorsun.
38e4de oldu doğum en azından 39a 2de olsaydı.. Ama neyse çok şükür buna... Rabbim sağlık versin
Aynen canım doktora da itiraz ediyorsun ama bu sefer de nereye kadar itiraz edeceksin hep senden bi üstte argümanı oluyor
Ama şu var ki... Doğduktan sonra her şey ama her şey hikaye... Mutlu sağlıklı bir bebek yetiştirmek en ama en önemlisi. Doğurmak en kolay kısmı

Bana özel mesajla yazar mısın detaylı olarak ameliyat sonrasını bünyeyle de kesinlikle alakası var ama ben kendimi en kötüsüne hazırlamak istiyorum. İşimi kış tutayım yaz çıkarsa ne ala :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…