canım tolga bey gayet normal doğurtuyor. normalden kaçan bir adam değil gördüğüm kadarıyla. gerçekten bir sorun görmeseydi sezeryan demezdi bence. çünkü samsunda normal doğumu destekleyen doktorlardan birisi.Samsundayım cnm
Artık hayırlısı olsun diyorum
Bende şaşırdım herks normalci dedi bastacanım tolga bey gayet normal doğurtuyor. normalden kaçan bir adam değil gördüğüm kadarıyla. gerçekten bir sorun görmeseydi sezeryan demezdi bence. çünkü samsunda normal doğumu destekleyen doktorlardan birisi.
39+0 bekleniyo genelde. Ama başka riskli durumlar varsa daha erken de alıyolar. Direk planlıysa herhangi bi sıkıntı yoksa bebekte plasentada vs 39+0 ideal diyolar. Bebek 37+0 da gelişimini tamamlıyormuş ama beyin nöron gelişimi anne karnında çok önemliymiş son haftaya kadar devam ediyomuş.Kızlar sezeryanda bebek erken alinma nedeni nedir
Normal dogum başlamasin diye mı
Anladim benide 39da alcak sanirim39+0 bekleniyo genelde. Ama başka riskli durumlar varsa daha erken de alıyolar. Direk planlıysa herhangi bi sıkıntı yoksa bebekte plasentada vs 39+0 ideal diyolar. Bebek 37+0 da gelişimini tamamlıyormuş ama beyin nöron gelişimi anne karnında çok önemliymiş son haftaya kadar devam ediyomuş.
Bebek rahmin içinde kapalı bi kutuda bilinmezlikte sonuçta ne kadar erken alınabilirse sağlıklı kucağına almış olursun. Yani son haftalarda da bu ex durumu var ya zaten gelişimini tamamlamış bebek, bekletip risk almaya gerek yok diye düşünüyolar. Yani sanırım :) başka neden var mıdır bilmem.
Çok korkuyorsan başka bir doktora daha fikrini sorabilirsin canm2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
hayırlısı olsun canım az kaldı zaten. vardır bir hayır. benim de normal diye kesin değil bakalım rabbim nasip edecek mi? şu an normal bekleyelim ama herhangi bir değişmede yine sezaryen olacak her türlü.Samsundayım cnm
Artık hayırlısı olsun diyorum
Evet soğukkanlı olamazsam böyle birşey isterim bende. Birde anestezi falan uygulanırken panik olur muyum diye çekiniyorum yine bir hastane inletme maceram olmaz inşCanım benim ilk doğumumda şöyle oldu spinal yaptılar. Bebem hemen çıktı zaten 5 dk bile değil. Hiç bir şey hissetmiyorsun. Bebeği sana gösteriyorlar filan. Oralar çok güzel bence. Ama sonra bebek gidiyor, paniklersen o zaman dersin ki beni hafif uyutun. Ben panşkledim bana yapmışlardı bu şekilde.
Yapmışlıgım çok fazla rahim filmi çekilirken gaddar doktor istemiyorum vazgeçtim diyorum sana bıraksana beni diye bağırıyordum bideAhaha ben de ameliyat çıkışı hastaneyi inletmiştim resmen
Cumartesi aksami nerdne bulcam ki doğum pazartesi sabah 7.30 da of gercekten cok gerildmÇok korkuyorsan başka bir doktora daha fikrini sorabilirsin canm
İnş o güne doğurursun canım benim bol bol egzersiz yürüyüş hurma ye belki faydası olur. Kuzunun gelmeye niyeti yok herhalde çok sevdi yeriniBen de çok istiyorum normal doğumu. 39+3 oldum ama bi gelişme yok. Çarşamba sezaryen randevum var tam 40+0 da. Öyle işledilerki insanlara artık normal doğum riskli diye günüm dolunca daha fazla beklemeye cesaret edemiyorum bebeği riske atıyormuşum gibi hissediyorum çünkü öyle empoze ettiler insanlara.
Canım ağlama bebişi strese sokarsın. İkiside doğum şekli bi şekilde çıkacak o bebek ikisinde de ağrı çekeceksin illaki, ağrısız doğum diye bir şey yok ki keşke olsa. Sezaryenden sonra toparlanman daha geç olacak o kadar. Bünyene göre 1 haftada eski hayatına dönen de varmış 1 ayda dönende. Forum mutlu annelerde çok güzel sezaryen doğum hikayeleri var okumanı tavsiye ederim.2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Perine masajı ilişki ve merdiven inip çıkmayı dene sıcak duş da iyi geliyor diyorlar inşallah Rabbim kolaylaştırır hangi şekilde olacaksa daCumartesi aksami nerdne bulcam ki doğum pazartesi sabah 7.30 da of gercekten cok gerildm
Insallah hayirlisiysa buysa bu gece ya da yarin kendi gelir ya
Ben yanlış anlamışımYok sezaryen istemiyorum işte ondan korkuyorum
hiç ağlama canım. ben burda defalarca yazdım her hamilelik her doğum anneye özeldir. bak biz rahat geçirirken içimizde sancılı geçiren arkadaşlarımız oldu. ben sana güzel hikayemi anlatırım her zaman ama sen de aynı şeyleri yaşarsın diyemez kimse.2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Dün çök kalk yaptım 10 tane falan yamuldum ya tansiyonum düştü resmen göbek kocaman zor yürüyorum olan enerjim de egzersize gidince bana bişi kalmıyor. Pili bitmiş bebek gibi yığıldım koltuğa :)İnş o güne doğurursun canım benim bol bol egzersiz yürüyüş hurma ye belki faydası olur. Kuzunun gelmeye niyeti yok herhalde çok sevdi yerini
Aynen öyle canım gelen vuruyor giden vuruyor devlette. Ben herkese diyorum zaten özelde olun sezaryeni diyeAynen canım bizde herşey lafta zaten. Mesala sağlık bakanı böyle konuşuyor ama hakkımızı korumamız için bir adım atmıyor ya da senin dediğin gibi emzirme yanlısı bebek dostu hastane gibi.
Devlette doğum hikayeleri başlı başına facia zaten, (olmayanlar da tabii ki vardır) hiç tecrübem yok ama anlatılanların çoğu o yönde. Gelen azarlıyor giden azarlıyor, vurun kahpeyeArtık doktorun ebenin o günkü duygu durumuna insafına kalmışsın.
Bana devletteki doktor direk sezeryan dedi hatta ekimin 26 sına alalım geç kalmayalım dedi. Hemen EKG anesteziye gönderdi beni şok oldum. Sonra özeldeki doktora gittim normal için herşey uygun bebeği erken almaya gerek yok dedi 40 haftayı bitirdik.Aynen canım bizde herşey lafta zaten. Mesala sağlık bakanı böyle konuşuyor ama hakkımızı korumamız için bir adım atmıyor ya da senin dediğin gibi emzirme yanlısı bebek dostu hastane gibi.
Devlette doğum hikayeleri başlı başına facia zaten, (olmayanlar da tabii ki vardır) hiç tecrübem yok ama anlatılanların çoğu o yönde. Gelen azarlıyor giden azarlıyor, vurun kahpeyeArtık doktorun ebenin o günkü duygu durumuna insafına kalmışsın.
canım suni sancı ile başlatmayı filan teklif etmediler mi? benim iki kız kardeşimin de haftası doldu suni ile başlatıp yaptılar. ben kendim de öyle doğurdum.2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.
Kızlar hergün sıcak duşa giriyorum ve en az 3 hurma yiyorum 1 parmak açılma olduğunu söylediebem byle devam tavsiye ederimPerine masajı ilişki ve merdiven inip çıkmayı dene sıcak duş da iyi geliyor diyorlar inşallah Rabbim kolaylaştırır hangi şekilde olacaksa da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?