2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
2 saattir ağlıyorum sezaryen korkusundan lütfen birisi iyi bir doğum hikayesi varsa yazsin delircem. Dr da normal nkrmal dedi dedi son günlerde ne dediği belli değil net konuşmayınca sezaryene karar verdik of of gecen hafta sezaryen yapan abla cok ağrım var diye msaj atmis. Annemin sezaryeninin nasil kotu gectiğni 30 yildir dinliyorum zten gun aldiğmizdan beri yuzunden dusen bin parca.

Bende şaşırdım herks normalci dedi basta
Banada normal dedi basta
Ben suna takildim çoğu doktor catiya bakmıyormuş bile
Birde su var cogu cati darligi engel olmaz diyor
Oyuzden kafam karisti

Kızlar sezeryanda bebek erken alinma nedeni nedir
Normal dogum başlamasin diye mı
39+0 bekleniyo genelde. Ama başka riskli durumlar varsa daha erken de alıyolar. Direk planlıysa herhangi bi sıkıntı yoksa bebekte plasentada vs 39+0 ideal diyolar. Bebek 37+0 da gelişimini tamamlıyormuş ama beyin nöron gelişimi anne karnında çok önemliymiş son haftaya kadar devam ediyomuş.
Bebek rahmin içinde kapalı bi kutuda bilinmezlikte sonuçta ne kadar erken alınabilirse sağlıklı kucağına almış olursun. Yani son haftalarda da bu ex durumu var ya zaten gelişimini tamamlamış bebek, bekletip risk almaya gerek yok diye düşünüyolar. Yani sanırım :) başka neden var mıdır bilmem.

Anladim benide 39da alcak sanirim

Çok korkuyorsan başka bir doktora daha fikrini sorabilirsin canm

Evet soğukkanlı olamazsam böyle birşey isterim bende. Birde anestezi falan uygulanırken panik olur muyum diye çekiniyorum yine bir hastane inletme maceram olmaz inş
Ahaha ben de ameliyat çıkışı hastaneyi inletmiştim resmen
Yapmışlıgım çok fazla rahim filmi çekilirken gaddar doktor istemiyorum vazgeçtim diyorum sana bıraksana beni diye bağırıyordum bide
İşte eşim bunları hatırlatıp bana normale dayanabilecek misin benim umudum yok diyor

İnş o güne doğurursun canım benim bol bol egzersiz yürüyüş hurma ye belki faydası olur. Kuzunun gelmeye niyeti yok herhalde çok sevdi yerini

Canım ağlama bebişi strese sokarsın. İkiside doğum şekli bi şekilde çıkacak o bebek ikisinde de ağrı çekeceksin illaki, ağrısız doğum diye bir şey yok ki keşke olsa. Sezaryenden sonra toparlanman daha geç olacak o kadar. Bünyene göre 1 haftada eski hayatına dönen de varmış 1 ayda dönende. Forum mutlu annelerde çok güzel sezaryen doğum hikayeleri var okumanı tavsiye ederim.

hiç ağlama canım. ben burda defalarca yazdım her hamilelik her doğum anneye özeldir. bak biz rahat geçirirken içimizde sancılı geçiren arkadaşlarımız oldu. ben sana güzel hikayemi anlatırım her zaman ama sen de aynı şeyleri yaşarsın diyemez kimse.
ben 2014aralık ayında ölümden dmndüm dış gebelik sayesinde. iç kanama geçirdim apar topar ameliyat oldum sol tüpümü kaybettim. 2016haziran ayında bu sebepten ve bebeğimin beslenmesi azaldığından 37+3de sezeryan oldum. evet bıçak altına yatıyorsun kimse acısız diyemez ama sadece birkaç gün acı çekiyorsun. ben kızımı 6 sene bekledim ne badireler atlatarak. sezeryan acısı değil o 6 sene yaşadığım kalbimdeki evlat hasreti daha ağırdı emin ol. hepsi bitip gidiyor kollarıma sana muhtaç bir meleği verdiklerinde.
ameliyattan çıktım bacaklarım hala uyuşuktu. kolumda ağrı kesici takılıydı serumun yanında. ilk gün ayağa kalkmak oturmak emzirmek evet sancılı bir gündü. ama 2.gün doktorum gelip taburcu etsin diye bekledim odanın içinde dört döndüm.eve geldim yatmadım hep oturdum ve gezdim.5.gün çok daha iyiydim.
bu sezeryanımda aynı ilki gibiydi. çok rahat geçirdim. 7.gün tüm ağrım sızım bitmişti. şimdi çok iyiyim. 7güne kadar da oturmadım tabi. yine gezdim işlerimi yaptım. sadece geceleri yara bölgesinde yanmam oldu o kadar.
lütfen ne iyi ne kötü hikayeleri okuyup aklını bulandırma. senin doğumun herkesten farklı olabilir. ama sonucunda nasıl doğurursan doğur yine Annesin...

İnş o güne doğurursun canım benim bol bol egzersiz yürüyüş hurma ye belki faydası olur. Kuzunun gelmeye niyeti yok herhalde çok sevdi yerini
Dün çök kalk yaptım 10 tane falan yamuldum ya tansiyonum düştü resmen göbek kocaman zor yürüyorum olan enerjim de egzersize gidince bana bişi kalmıyor. Pili bitmiş bebek gibi yığıldım koltuğa :)

Aynen öyle canım gelen vuruyor giden vuruyor devlette. Ben herkese diyorum zaten özelde olun sezaryeni diye En azından insanca muamele görüyorsunuz hiç bir şey olmasa bile.

Bana devletteki doktor direk sezeryan dedi hatta ekimin 26 sına alalım geç kalmayalım dedi. Hemen EKG anesteziye gönderdi beni şok oldum. Sonra özeldeki doktora gittim normal için herşey uygun bebeği erken almaya gerek yok dedi 40 haftayı bitirdik.
Şimdi gelmek bilmiyor kızım doktor sezeryan kararını bana bıraktı dediğin gibi bebeğimi riske atıyor gibi hissediyorum ama iki tüp bebek aşaması tonlarca ilaçtan,çeşitli ameliyattan sonra bebeğim olunca alınsın artık diye düşünüyorum

canım suni sancı ile başlatmayı filan teklif etmediler mi? benim iki kız kardeşimin de haftası doldu suni ile başlatıp yaptılar. ben kendim de öyle doğurdum.

Perine masajı ilişki ve merdiven inip çıkmayı dene sıcak duş da iyi geliyor diyorlar inşallah Rabbim kolaylaştırır hangi şekilde olacaksa da
Kızlar hergün sıcak duşa giriyorum ve en az 3 hurma yiyorum 1 parmak açılma olduğunu söylediebem byle devam tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…