20 kasima 4 kisi oldu simdiden dolu dolu bir gun olacak sanirimOyle oldu cnm
19kasim yada 20 olabilir
Valla tepki gösterirler diye dile getirmeye çekindim benim de çok dikkatimi çekiyor. 32 doğum olmuş sadece 3ü normal doğum. Ne desem sıkıntı, artık sezaryen değil normal doğum riskli olarak insanlara öğretildiği için bebeğim tehlikeye girmesin diye sezaryen seçiyor herkes. Normal doğuma diretenlere cahil diyeni bile gördü bu gözler başka bi forumdaBirde burdaki tabloda şu söze deginecem ülkemizde ne kadar çok sezeryan oluyor muş böyle. Halbuki en saglıklısı normal doğum
Maşallah canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Ben de biraz daha kullancam35 te corasprin kestik canım iğneye geçtik bişicik olmadı maşallah daha da hareketlendi
Hayretle okudum yazdıklarını bayıldım anlattıklarına bana bu kadar hizmett verilse eve gitmezdim bir ayNi454 Ben de deneyimimi anlatayım. Türkiye'de dogurmadim
İrlanda'da devlet hastanesi sezeryan oldum.3 gün zorunlu. 6 kişilik oda ama çok büyük perdelerle ayriliyoe. İlk gün her işi ebe ve hemşireler yaptı 2. Gün sana öğretiyor senden yapmanı bekliyorlar. Her an yardıma hazırlarlar ama. Bu sırada seni ameliyat eden doktorun gelip sana bakıyor, çocuk doktoru gelip bebeğe bakiyorm. Hemşire gelip yıkamayı öğretiyor ve yıkıyor bebeği. Sana soruyorlar nasıl beslemek istersin diye, ya anne sütü ya hazır mama secebiliyorsun. Anne sütü seçtim ben. Seni egitiyorlar gelip memeye yerleştiriyor ebeler. Olmazsa masajla sütü çekmeye çalışıyorlar kalem gibi bişey var ellerinde. Sonra bebeğe veriyorlar çıkan sıvıyı. Bu arada mama ile desteklemek sana kalmış. Her an mama hazır bırakıyorlar masana. Ek gıda istersin diye. Gece gündüz yanındaki düğmeye basınca geliyor ebe memeye yerleştiriyor cocugu. Eğer çok dahanamicak gibiysen ben dün gece oyleydim., alıp kendileri besliyor seni yalnız bırakıyorlar uyuman için. Gündüzleri doktor dolaşıyor yine duyma testi görme testi vs oluyor bebek. Sana ebe atıyorlar. Ben mesela bugün eve cikiyorum artık bana atanmış olan ebe gelip evde kontrol edecek beni. İstersen seni yıkıyorlar. Ben istemedim beni sildi görevli kişi. Ilık bezle
Sıcak yemek çay kahve pasta ne istiyorsan gün içi dolasiyorlar bir yemek firmasıyla anlaşmış hastane. Bunlar için ücret odenmiyor doğuma ait herşey ucretsiz irlandada. Anneme dedim yanında olsam bu kadar hizmet alamazdim diye
Bu arada refakatçi yasak koronadan. Eşler 5-7.30 arası gelebiliyor. Bebekle ilgileniyorlar onlara da öğretiliyor bebe bakımı o sıra. 3 gün temel eğitim sonrası eve gönderiyorlar seni. Asker gibiyim eve gidip eşime ogreticem herşeyi
Bence hiç bir sorun olmadıkça normal doğum en iyisi saglık açısından. Ama seninde dedigin gibi bazen zorunlu sezeryan dışında isteyerek yapanda var başka ülkelerde birinci çocuk sezeryan olsa bile ikinciye normal doğum la direltiyorlarValla tepki gösterirler diye dile getirmeye çekindim benim de çok dikkatimi çekiyor. 32 doğum olmuş sadece 3ü normal doğum. Ne desem sıkıntı, artık sezaryen değil normal doğum riskli olarak insanlara öğretildiği için bebeğim tehlikeye girmesin diye sezaryen seçiyor herkes. Normal doğuma diretenlere cahil diyeni bile gördü bu gözler başka bi forumda
Ben de çok istiyorum normal doğumu. 39+3 oldum ama bi gelişme yok. Çarşamba sezaryen randevum var tam 40+0 da. Öyle işledilerki insanlara artık normal doğum riskli diye günüm dolunca daha fazla beklemeye cesaret edemiyorum bebeği riske atıyormuşum gibi hissediyorum çünkü öyle empoze ettiler insanlara.Bence hiç bir sorun olmadıkça normal doğum en iyisi saglık açısından. Ama seninde dedigin gibi bazen zorunlu sezeryan dışında isteyerek yapanda var başka ülkelerde birinci çocuk sezeryan olsa bile ikinciye normal doğum la direltiyorlar
Canım sarılık değerimiz ilk kontrolde 11 çıkmıştı doktor tahlil gerek görmedi mamayla desteklememizi söyledi sonrasında da artma olmadı şuan az biraz daha var ama şekerli su vermedim hiçDoğum yapmış olan anneler
wendy @_seastar_ @novasa albertine1204 ve diğer anneler isimleri hatirlayamiyorum etiketleyemedim hep
Sarılık durumları nasıl bugün bizimde biraz çıktı emziriyorum diğer çocuklarımda da biraz olmuştu emzirerek geçirmiştik çok çok emzirmek istiyorum ama doyuyor sütümüz güzel bende hiç durmadan emsin istiyorum sarılığı geçsin diye ne yapıyorsunuz siz şekerli su deneyim azcik diyorum
Her dogumun riskleri var sanirim. Burada sezeryan planlı ya acil diye ikiye ayriliyor. Acil son anda bişey gelişirse doğum sırasında falan. Planlı ise benimki gibi makat gelişi, normal doğuma bir sekilde uygun olmayan vs kişiler oluyor. Benim ömrümden ömür gitti. Allah herkese kolaylık versin, kolay atlatanlara diyecek bir şeyim yok. Benim bünyem mi kaldoimadi ben mi sabırsız tez canliyim anlamadım. Eşimde diyor çocuk ne güzel birsey de ne Ebru ne ben bir daha ameliyat sürecini kaldırabilir miyiz bilmiyorum diyor. O da heyecandan ağladı yazık. Belki ben panikledim korkuttum onu o sürede bilmiyorumValla tepki gösterirler diye dile getirmeye çekindim benim de çok dikkatimi çekiyor. 32 doğum olmuş sadece 3ü normal doğum. Ne desem sıkıntı, artık sezaryen değil normal doğum riskli olarak insanlara öğretildiği için bebeğim tehlikeye girmesin diye sezaryen seçiyor herkes. Normal doğuma diretenlere cahil diyeni bile gördü bu gözler başka bi forumda
Sevgili anneler ve anne adayları merhaba, bebeğine kavuşanların gözü aydın, bekleyenler inşallah kolay doğumlar yaşar
Ben de aralik annelerindenim. Riskli gebelik grubundayim. Hamileligimin 8. Haftasından beri coraspin 100 mg ve 0,4 oksapar kullanıyorum. Benzer durumda olanlar coraspini ne zaman kestiniz acaba? Bide kesince bebeğin hareketlerinde azalma oldu mu? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bana iki ayrı doktor, biri 36. Haftaya kadar kullan dedi diğeri doğumdan 10 gün önce kes dedi. Fakat 32 de veya 34 kesmiş arkadaşlar bebegin kalbine zarar verme ihtimali var diye.
Ben de 20 Kasım doğumluyum..20 kasima 4 kisi oldu simdiden dolu dolu bir gun olacak sanirim
Evet bende sen deyince fark ettim hep suyun sıcaklığına baktigim için akiyor sandım. Bu arada kontrolum vardi canım bugün 15 günlük 2900 'la hast çıktık 3050 gr kilo alımı az dedi doktor mamayı arttirmami söyledi ama biberonla değil gece kaşıkla vermem imkansız dedim EDS yönetimini tavsiye etti şimdi de onu deniycez mamadan önce 2 memeyide emsin sonra EDS verin dedi
Hehe bizim de ilk muayenemizi Mesut öksüz yapmıştı taaa 7 yıl önce Medipolde doğurmuştum. Ama sonra eşimin ailesinin bir tanıdığı atandı, Mesut Okur, prof oldu şimdi canım. Bayağı da ünlendi. O gelir gelmez ona başladık 6 senedir devam. Bir de 3 yaşında epilepsisi çıktı benim oğlanın. Mesut hoca güzel yaklaştı, yönlendirdi. O açıdan da güveniriz, Allah kimsenin başına vermesin.Doğduğunda ilk muayenesini mesut öksüz yapmıştı hast çıkarken de şimdi sürekli ona gidiyoruz ilgili biri her yerine bakıyor .Sizin doktorunuz kim
Ben buna çok katılıyorum hepsi hikaye. Belki gerçekten normal doğum yanlısı, emzirme yanlısı bir elin parmağını geçmez malesef.Ülkemizde normal doğum yanlisi emzirme dostu olan hast hepsi hikaye canım. Doğum yaptığım hast normal doğum yanlisi yürüyüş yaparken doğum tane normal doğum yaptim diyen görmedim emzirme dostuyuz diyorlar doğar doğmaz emzirdim ağlayinca sarılık olmasın diye mama isterim siringayla verdiler şimdi düşünüyorum sağabilirlerdi belki süt de artardı kime ne kolay geliyorsa onu yapıyorlar. Şu doğuma 50 bin verenler hariç tabi onları ağrısız acısız normal dogurtuyorlar
Başka bir forumda okumuştum. Kadın doğum hikayesini anlatmış güle oynaya girdim sezaryene, hiç anlatıldığı gibi değilmiş vs diye yaşadığı zorlukları ağrılarını yazmış. Koridorda inleyerek yürümeye çalışanları görünce anlamış sıkıntı onda değil sezaryen anlatıldığı gibi konforlu bir doğum şekli değil.Her dogumun riskleri var sanirim. Burada sezeryan planlı ya acil diye ikiye ayriliyor. Acil son anda bişey gelişirse doğum sırasında falan. Planlı ise benimki gibi makat gelişi, normal doğuma bir sekilde uygun olmayan vs kişiler oluyor. Benim ömrümden ömür gitti. Allah herkese kolaylık versin, kolay atlatanlara diyecek bir şeyim yok. Benim bünyem mi kaldoimadi ben mi sabırsız tez canliyim anlamadım. Eşimde diyor çocuk ne güzel birsey de ne Ebru ne ben bir daha ameliyat sürecini kaldırabilir miyiz bilmiyorum diyor. O da heyecandan ağladı yazık. Belki ben panikledim korkuttum onu o sürede bilmiyorum
Ya sen çok tatlı anlatıyorsun var yaBizde ilk defa bugün eve gideceğiz biraz babaya da alışsın su 3 gün zorlandım baya. Küçük kedi yavrusu gibiler. Bisküvi gibi kokuyor benimkisi :) çok tatlılar. Güzelmiş anne olmak
O doğum yaptı canım kendi doğum tarihini yazmış sanırım20 kasım geç değil mi biz senle aynı tarihteyiz gibi benim dr gelmezse en geç 15 nde alırız dedi bu arada sende de hiç sancı vs yok heralde
Umarım çok güzel doğumun olur gönlünden geçen şekilde. Benim 0 açıklık inşallah sende 2-3 cm falan çıkarkızlar selam bende normal doğum bekleyenlerdeyim 39+2
İlk bebeğim
Çevremdeki insanlar da beni etkilemeye çalışıyor bekleme sezeryan ol riske atma diye
Doktorum böyle konuşmadıktan sonra onları zaten dinlemem ama destek yerine köstek olmaları sinirime dokunuyor.
Pazartesi kontrolüm var ne dicek bakalım doktorum bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?