2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Birde burdaki tabloda şu söze deginecem ülkemizde ne kadar çok sezeryan oluyor muş böyle. Halbuki en saglıklısı normal doğum
Valla tepki gösterirler diye dile getirmeye çekindim benim de çok dikkatimi çekiyor. 32 doğum olmuş sadece 3ü normal doğum. Ne desem sıkıntı, artık sezaryen değil normal doğum riskli olarak insanlara öğretildiği için bebeğim tehlikeye girmesin diye sezaryen seçiyor herkes. Normal doğuma diretenlere cahil diyeni bile gördü bu gözler başka bi forumda

Hayretle okudum yazdıklarını bayıldım anlattıklarına bana bu kadar hizmett verilse eve gitmezdim bir ay ben şimdi anneme diyorum anne yanımda kal bir hafta diyor ben çok çok iki gün kalırım kara kara iki çocukla nasıl başedecegimi düşünüyorum eşimde çocuk bakıcısı tutalıl diyor bende pek güvenemiyorum açıkçası

Bence hiç bir sorun olmadıkça normal doğum en iyisi saglık açısından. Ama seninde dedigin gibi bazen zorunlu sezeryan dışında isteyerek yapanda var başka ülkelerde birinci çocuk sezeryan olsa bile ikinciye normal doğum la direltiyorlar

Ben de çok istiyorum normal doğumu. 39+3 oldum ama bi gelişme yok. Çarşamba sezaryen randevum var tam 40+0 da. Öyle işledilerki insanlara artık normal doğum riskli diye günüm dolunca daha fazla beklemeye cesaret edemiyorum bebeği riske atıyormuşum gibi hissediyorum çünkü öyle empoze ettiler insanlara.

Kızlar benim kuzu memeyi tam emmiyor sanki emzik gibi ağzında tutuyor gibi geliyor bana emip emmediğini nasıl anlarım bilmiyorum

Canım sarılık değerimiz ilk kontrolde 11 çıkmıştı doktor tahlil gerek görmedi mamayla desteklememizi söyledi sonrasında da artma olmadı şuan az biraz daha var ama şekerli su vermedim hiç

Her dogumun riskleri var sanirim. Burada sezeryan planlı ya acil diye ikiye ayriliyor. Acil son anda bişey gelişirse doğum sırasında falan. Planlı ise benimki gibi makat gelişi, normal doğuma bir sekilde uygun olmayan vs kişiler oluyor. Benim ömrümden ömür gitti. Allah herkese kolaylık versin, kolay atlatanlara diyecek bir şeyim yok. Benim bünyem mi kaldoimadi ben mi sabırsız tez canliyim anlamadım. Eşimde diyor çocuk ne güzel birsey de ne Ebru ne ben bir daha ameliyat sürecini kaldırabilir miyiz bilmiyorum diyor. O da heyecandan ağladı yazık. Belki ben panikledim korkuttum onu o sürede bilmiyorum

Canim ben kullandim 26.haftamda oksapar kesildi 34.haftamda da asprin kesildi cok sukur bebegim hep hareketliydi

20 kasima 4 kisi oldu simdiden dolu dolu bir gun olacak sanirim
Ben de 20 Kasım doğumluyum..
20 kasım ın şöyle de bir güzel önemi ve anlamı var...
Dünya cocuk haklarının kabul edildiği gün... Gün ve yıl oalrak benim tam doğum tarihim
Ama sizin minnoşlar da yıl olmasada Ay ve gün oalrak bu özel güne doğacak lar

kızlar selam bende normal doğum bekleyenlerdeyim 39+2
İlk bebeğim
Çevremdeki insanlar da beni etkilemeye çalışıyor bekleme sezeryan ol riske atma diye
Doktorum böyle konuşmadıktan sonra onları zaten dinlemem ama destek yerine köstek olmaları sinirime dokunuyor.
Pazartesi kontrolüm var ne dicek bakalım doktorum bekliyorum

Dogum kilosunu yakalamis ama canim mesela benimki 6.gundemi ne 2600 e dusmustu kilosu ilk zamanlar kilo verebiliyorlarmis benimki 2900 dogmustu ama sonradan toparlaniyorlar merak etme bende kilo kaybi olunca mamaya baslamistim suam kilo alimi iyi ama ya cok kilo aliyor ya da az bizde bunu ayarlayamadik bir turlu doktor bir arttir mamayi bir azalt diyor kafam ambalaj oldu resmen

Doğduğunda ilk muayenesini mesut öksüz yapmıştı hast çıkarken de şimdi sürekli ona gidiyoruz ilgili biri her yerine bakıyor .Sizin doktorunuz kim
Hehe bizim de ilk muayenemizi Mesut öksüz yapmıştı taaa 7 yıl önce Medipolde doğurmuştum. Ama sonra eşimin ailesinin bir tanıdığı atandı, Mesut Okur, prof oldu şimdi canım. Bayağı da ünlendi. O gelir gelmez ona başladık 6 senedir devam. Bir de 3 yaşında epilepsisi çıktı benim oğlanın. Mesut hoca güzel yaklaştı, yönlendirdi. O açıdan da güveniriz, Allah kimsenin başına vermesin.

Ben buna çok katılıyorum hepsi hikaye. Belki gerçekten normal doğum yanlısı, emzirme yanlısı bir elin parmağını geçmez malesef.
Doktor bir şey dedikten sonra nasıl itiraz edebiliriz ki el mahkum, kendi hayatını evladının hayatını emanet ediyorsun ister istemez.

Başka bir forumda okumuştum. Kadın doğum hikayesini anlatmış güle oynaya girdim sezaryene, hiç anlatıldığı gibi değilmiş vs diye yaşadığı zorlukları ağrılarını yazmış. Koridorda inleyerek yürümeye çalışanları görünce anlamış sıkıntı onda değil sezaryen anlatıldığı gibi konforlu bir doğum şekli değil.

Yaşayarak öğrenmek yerine keşke baştan başıma gelecekleri bilseydim daha hazırlıklı olurdum, kimse bu aşırı ağrılardan vs bahsetmedi yazmış düzgün bir üslupla.
Amaaaan sen misin bunu yazan kadını bi taşlamışlar bi topa tutmuşlar senin amacın ne nasıl kötülersin sezaryeni diye. Okurken ben şok oldum.

Sezaryen konforlu olarak anlatılıyor, Gerçeklerden bahseden, bilgilendiren olursa sanki sezaryen gizli örgütü varmış gibi bir anda birlik olup susturuyorlar. Neden bilmiyorum
Sezaryen tabii ki olması gereken bir ameliyat türü, hayat kurtarıcı riskli durumlarda buna lafım yok ama başımıza gelebilecekleri bilmemiz, bunları konuşabilmemiz kesinlikle hakkımız.

Geçenlerde burada fikir edinmek için sormuştum benim bebeğin kafası büyük olduğu için beklemeden sezaryen mi olsam ama sonrasındaki ağrılardan toparlanamamaktan korkuyorum, normal yaparsam da çok zorlanmaktan ve fazla dikiş olmasından korkuyorum vs diye ihtimalleri yazmıştım yine hemen susturdular.
Sezaryen hakkında ya iyi konuşucaksın ya da hiç konuşmayacaksın böyle yazısız bir kural konmuş kadınlar arasında. Konuşursan eğer adın sezaryeni kötülediye çıkıyor.

Umarım çok güzel doğumun olur gönlünden geçen şekilde. Benim 0 açıklık inşallah sende 2-3 cm falan çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…