Ne kadar kötü konuşmuş. İnsan korkuyor haklısın. Bende dokuz doğurdum alınsa erkenden diye. Aslında beklemesi iyi. Annem diri çıktı bu çocuk diyor kameradan konuşuyorum. Gelişimi tamamlayınca daha iyi. Erken gelirse gelsin kendi ama gelmiyorsa gozetimds beklersin olmadi. Hareketini takip edip. En azından 39+ olur oylr alirDoktor bana geçen hafta Salı bebeği alalım zaten günü dolmuş riske atma dedi. Eşimin yanında işte bebek bekliyor sonra ex oluyor anne karnında sebepsiz filan diye laflar etti adamı da korkuttu.
Eşimin nöbeti olmasa bu hafta ben 14ü Cuma isteyecektim günü ama neyse dedim 9u Pazartesi olsun bari. Anne karnında ne kadar durursa o kadar fayda.
Ama şöyle iyi doktor böyle iyi doktor dedikleri bile bu şekilde tehditvari konuşuyor işte...
Hala daha da vicdan azabı duyuyorum acaba Cumaya kadar beklese miydim diye...
Evet aynı durumlar hep.. normal bekliyoruz canım, daha doğrusu normal olup olmayacağı konusunda doktor olur ya da olmaz demedi henuz. Pzt kontrol var sanırım artik netlesir ne olacagi. Senin?Canım aynı günümüz 39+3 benim de. Uyku düzeni ve kalça kemiği ağrısı beni de çok bunaltıyor dinlenmemiş uyanıyorum o ağrılardan. Sen normali mi bekliyorsun sezaryen tarihin var mı?
Valla canim bende ablamla yasadim yani ben refakatci olarak annemi isterdim yanimda kalsin cunku anne evladina bakar baktim diyede başa kakmaz ama ablam yanimda kaldi burnumdan getirdi ertedi gun hastaneden cikinca msj yagdirdi yanimda esimle ablam kaldi neymis herseyimizi kendi toplamis esimin pijamasina kadar toplamis helallik almamışız o toplarken esimde disarda cikis islemleri benim raporum onlarla ugrasiyordu birde foto cekimimiz vardi ben cok terledim o sira fotocu terinizi silelim dedi benim kucagimda bebegim abla pecete verebilirmisin dedim verdi onu bile söyledi neymis bdn senin makyaj sanatcin degilim ya inanamadim sanki etraftakiler logusa ben normal logusa olan dogum yapan benim tuhaf davranislar sergileyen ablam beni en guzel animda eve gelmisim bebegimle moralim cok bozuldu suan konusmuyoruzAminkimseye muhtaç etmesin cidden bu akşam bi kez daha anladım. Biraz aile meselesi ama anlatmak istiyorum sinirlerim bozuldu. Annem başka şehirde yaşıyor. Kv elti evinde bebek bakıyor. Kocam vardiyalı çalışıyor evde yalnız oluyorum bazen gece bazen akşam tek başıma. Allah’a şükür kimseye de dardayım demedim ama artık hareket etmek oturup kalkmak zorlaşıyor . Anneme dedim temizlikler de olacak artık sona doğru gelmeye başladık sende yavaştan gel istersen her neyse geldi dün babamla iyi güzel . bu akşam da babam kardeşimle tartışma yaşadı uyduruktan bi sebebten. Yemekten sonra gitti salondaki koltuğa yatmış, biz annemle mutfaktayız. Kocamla kardeşim oturma odasındalar. üstüne seccade örtmüş bende masayı topladım. Kocam gördü babana söyle içeri geçsin rahat rahat yatsın dedi bende tamam dedim. Yarım saat bile geçmeden kardeşim ben gidiyorum baba görüşürüz dedi. O da kalktı hemen arabanın anahtarlarını ver seni evine bırakayım ordan da kendi evime giderim diye yükseldi evim dediği 3 saatlik yol saat olmuş 10 . Ben burda daha fazla duramam sizden olmaz biri gelişte üstümü bile örtmedi diye . Ben şok çıktı gitti kapıdan .Annemde nolur balkondan bak gitme de diyo.Gittiler aradım telefonu kardeşim açtı eğer giderse konuşmam bida diye söylendim kapattım. Benim bağrışa kocam geldi yatak odasından uyumaya gitmişti. N’oluyo bilmem ne. Sinirden ağladım bütün, kocam beni öyle görünce oda gerildi. Gelmezse gelmesin diye sinirlendi. Kardeşim aradı ben gönlünü yaptım geliyo yolda diye. O geldiğinde lavaboya girdim bakmadım yüzüne. Girdim odama yattım. Bakalım sabah nolcak. yani gerçekten kendi ailen de olsa kimseye muhtaç etmesin. Bin pişman oldum. Azıcık aşım kaygısız başım boşuna dememişler . ( çok uzun oldu kusura bakmayın baya doldum )
Aslında seni susturmadılar senin okudugun o hikaye 1 kişinin hikayesiBaşka bir forumda okumuştum. Kadın doğum hikayesini anlatmış güle oynaya girdim sezaryene, hiç anlatıldığı gibi değilmiş vs diye yaşadığı zorlukları ağrılarını yazmış. Koridorda inleyerek yürümeye çalışanları görünce anlamış sıkıntı onda değil sezaryen anlatıldığı gibi konforlu bir doğum şekli değil.
Yaşayarak öğrenmek yerine keşke baştan başıma gelecekleri bilseydim daha hazırlıklı olurdum, kimse bu aşırı ağrılardan vs bahsetmedi yazmış düzgün bir üslupla.
Amaaaan sen misin bunu yazan kadını bi taşlamışlar bi topa tutmuşlar senin amacın ne nasıl kötülersin sezaryeni diye. Okurken ben şok oldum.
Sezaryen konforlu olarak anlatılıyor, Gerçeklerden bahseden, bilgilendiren olursa sanki sezaryen gizli örgütü varmış gibi bir anda birlik olup susturuyorlar. Neden bilmiyorum
Sezaryen tabii ki olması gereken bir ameliyat türü, hayat kurtarıcı riskli durumlarda buna lafım yok ama başımıza gelebilecekleri bilmemiz, bunları konuşabilmemiz kesinlikle hakkımız.
Geçenlerde burada fikir edinmek için sormuştum benim bebeğin kafası büyük olduğu için beklemeden sezaryen mi olsam ama sonrasındaki ağrılardan toparlanamamaktan korkuyorum, normal yaparsam da çok zorlanmaktan ve fazla dikiş olmasından korkuyorum vs diye ihtimalleri yazmıştım yine hemen susturdular.
Sezaryen hakkında ya iyi konuşucaksın ya da hiç konuşmayacaksın böyle yazısız bir kural konmuş kadınlar arasında. Konuşursan eğer adın sezaryeni kötülediye çıkıyor.
Şimdi bu durumda ne diyebilirsin ki doktora. Sorumluluğu tamamen sana atıyor sen reddedersen bebeğini riske atan kötü anne olacaksın.Ben bile normale alistirmistim kendimi
Doktorum bugun çatı muayenesinde
Normal doğum sana riskli olur dedi
Ozel hastane
Bastan hep normal demsiti
Suan riske atamam dedi
Yani illa normal dersen yaparız ama ölürse sen sorumlusun der gibi
Sezaryen çok gerekli bir ameliyat asla inkar edilemez. Anne-bebek ölüm oranlarındaki düşüşün önemli nedenlerinden. Evlatlarını sağlıkla büyüt inşallah.Benimki kzıım da da bunda da mecburi sezaryendi..(rahim agzı ve vajinal doğustan sıkıntım var)
Benim için sezaryen bir mucizevi doğum anlamı taşıyorbenim için şükür sebebi...
O nedenle istesemde normal doğumdaki listelerde yer alamazdm
Benim doktorda bana bırakıyor doğum şeklini ama beklemesini tavsiye etmiyoruz vs diye de konuşuyor üstüne. O ikilemde kalmak gerçekten çok zor. Beklemeye cesaret edememe sebebim ex durumu. Doktor cesaretlendirici konuşsa beklerim ama işte öyle doktor bulmak zor.Doktor bana geçen hafta Salı bebeği alalım zaten günü dolmuş riske atma dedi. Eşimin yanında işte bebek bekliyor sonra ex oluyor anne karnında sebepsiz filan diye laflar etti adamı da korkuttu.
Eşimin nöbeti olmasa bu hafta ben 14ü Cuma isteyecektim günü ama neyse dedim 9u Pazartesi olsun bari. Anne karnında ne kadar durursa o kadar fayda.
Ama şöyle iyi doktor böyle iyi doktor dedikleri bile bu şekilde tehditvari konuşuyor işte...
Hala daha da vicdan azabı duyuyorum acaba Cumaya kadar beklese miydim diye...
Evet işte güya çok iyi doktor ama en iyisi bu...Ne kadar kötü konuşmuş. İnsan korkuyor haklısın. Bende dokuz doğurdum alınsa erkenden diye. Aslında beklemesi iyi. Annem diri çıktı bu çocuk diyor kameradan konuşuyorum. Gelişimi tamamlayınca daha iyi. Erken gelirse gelsin kendi ama gelmiyorsa gozetimds beklersin olmadi. Hareketini takip edip. En azından 39+ olur oylr alir
Sizde durum farklıymış canım herkese ayrı yemek işi zor tabi şimdi iyisindir sende yaparsında lohusayken bide saat başı bebek emzirirken yemekle uğraşamazsın. Allah yardımcın olsun hamilelikten alınganız ve bende söyleniyorum biraz neyseki onlar bana alınmıyorBabam öyle şeylere takılmaz aksine o benden çok istiyordu gelmesini Eylül’den beri git kıza yardımcı ol diyordu gerçekten tüm hamileliğimi tek başıma geçirdim, bizde şöyle bi sorun var eşim her şeyi yemiyor annem çölyak hastası kardeşim şeker yani herkese ayrı yemek sürekli sofra indir kaldır üstüne de sen hala doğurmadın mı ne zaman doğurcan artık doğur sezaryen düşünüyor musun falan insana aşırı batıyor bu laflar belki de hamilelikten ekstra alınganım bilmiyorum ama her şey normal gidiyor normal doğum bekliyoruz şimdi çıkıp desem ben sezaryen olayım doğsun bir an önce yok demezler
Aynen düşün ben bastan cok korktumŞimdi bu durumda ne diyebilirsin ki doktora. Sorumluluğu tamamen sana atıyor sen reddedersen bebeğini riske atan kötü anne olacaksın.
Eski sağlık bakanı bu tarz doktorlar için yaptıkları insanlık suçu demişti çeşitli bahanelerle kadınların normal doğum hakkını elinden aldıkları için. Kesinlikle katılıyorum kendisine.
Sezaryen çok gerekli bir ameliyat asla inkar edilemez. Anne-bebek ölüm oranlarındaki düşüşün önemli nedenlerinden. Evlatlarını sağlıkla büyüt inşallah.
Benim doktorda bana bırakıyor doğum şeklini ama beklemesini tavsiye etmiyoruz vs diye de konuşuyor üstüne. O ikilemde kalmak gerçekten çok zor. Beklemeye cesaret edememe sebebim ex durumu. Doktor cesaretlendirici konuşsa beklerim ama işte öyle doktor bulmak zor.
Ne diyelim coğrafya kaderdir :)
Sağlık bakanları konuşuyor ama boş konuşuyor. Devlet hastanesi özelden daha çabuk sezaryene dönüyor malesef.Şimdi bu durumda ne diyebilirsin ki doktora. Sorumluluğu tamamen sana atıyor sen reddedersen bebeğini riske atan kötü anne olacaksın.
Eski sağlık bakanı bu tarz doktorlar için yaptıkları insanlık suçu demişti çeşitli bahanelerle kadınların normal doğum hakkını elinden aldıkları için. Kesinlikle katılıyorum kendisine.
Sezaryen çok gerekli bir ameliyat asla inkar edilemez. Anne-bebek ölüm oranlarındaki düşüşün önemli nedenlerinden. Evlatlarını sağlıkla büyüt inşallah.
Benim doktorda bana bırakıyor doğum şeklini ama beklemesini tavsiye etmiyoruz vs diye de konuşuyor üstüne. O ikilemde kalmak gerçekten çok zor. Beklemeye cesaret edememe sebebim ex durumu. Doktor cesaretlendirici konuşsa beklerim ama işte öyle doktor bulmak zor.
Ne diyelim coğrafya kaderdir :)
Şimdi onlar korksun o zamanUfff lohusayken insan 10 kaplan gücünde oluyor zatenİdare etsinler seni artık ne olacak
Ahaha belki de tam tersi olur canım belli mi olur. Ama yine de eşinin kendini alıştırmak iyi şimdiden.Şimdi onlar korksun o zamanzaten eşim lohusalıkta hergün ağlama potansiyelim olduğunu düşünüyor kendimi hazırlıyorum diyor
şimdilik öyle canım her hafta gündem değişiyorAmincnm senin normal dimi
Hayırlısı olsunşimdilik öyle canım her hafta gündem değişiyor
canım sen istanbulda mısın? emin değilsen istersen birkaç doktora daha görün. benim 3. doktor da normal denenir deyince içim rahat etti. bayağı bir doktor gezdim aslında. yine senin kararın, için nasıl rahat ederse.Ben bile normale alistirmistim kendimi
Doktorum bugun çatı muayenesinde
Normal doğum sana riskli olur dedi
Ozel hastane
Bastan hep normal demsiti
Suan riske atamam dedi
Yani illa normal dersen yaparız ama ölürse sen sorumlusun der gibi
Samsundayım cnmcanım sen istanbulda mısın? emin değilsen istersen birkaç doktora daha görün. benim 3. doktor da normal denenir deyince içim rahat etti. bayağı bir doktor gezdim aslında. yine senin kararın, için nasıl rahat ederse.
Yine de biraz olsun rahatlamadın mıAynen düşün ben bastan cok korktum
Sonra epidural vs iisndim
Doktorda hepnormal deid durdu
Simdi çatın dar bebek için riskli olur dedi
Sıkıntıya girer: dedi
Bende mecbur tmm dedim
Arkadaşıma baska hastenede çatı muayensi bile yapmamsilar mesela
Oyle oldu cnmYine de biraz olsun rahatlamadın mıDasmeer
Annen eşin normal dedikçe keşke dr sezaryen dese derdin
Dr ne diyorsa yap hayırlısı böyleymiş de
Aynen canım bizde herşey lafta zaten. Mesala sağlık bakanı böyle konuşuyor ama hakkımızı korumamız için bir adım atmıyor ya da senin dediğin gibi emzirme yanlısı bebek dostu hastane gibi.Sağlık bakanları konuşuyor ama boş konuşuyor. Devlet hastanesi özelden daha çabuk sezaryene dönüyor malesef.
Ben ilk bebeğimi devlet hastanesinde doğurdum sırf normal olsun diye. Her yere boy boy afiş asmışlar: bebek dostu emzirme yanlısı hastane.
Çok afedersin de kçmın bebek dostuAğzımı bozdum. Doğumdan sonra tamamen tecrübesizim, bebek emmiyor ben perişan. Hemşireyi çağırdım geldi mememi sıktı süt var dedi gitti. Bir daha çağırdım nası tutacağız dedim. Hızlı hızlı anlattı gitti... Neyin bebek dostu, bir de ilk 6 ay anne sğtüymüş. Hemşire mama bıraktı gitti. İnsan nasıl, ne kadar vereceğim bir anlatır.
Çatım falan normal ama bebeğin kafası 2 hafta önde kanala girmemiş hiç açıklığım yok doktor gününü geçirme taraftarı değil ben de cesaret edemiyorum beklemeye çarşambaya sezaryen günü aldık. O zamana kadar kendi gelir diye bekliyoruz bir umut :)Evet aynı durumlar hep.. normal bekliyoruz canım, daha doğrusu normal olup olmayacağı konusunda doktor olur ya da olmaz demedi henuz. Pzt kontrol var sanırım artik netlesir ne olacagi. Senin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?