2020 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    278
Ne kadar kötü konuşmuş. İnsan korkuyor haklısın. Bende dokuz doğurdum alınsa erkenden diye. Aslında beklemesi iyi. Annem diri çıktı bu çocuk diyor kameradan konuşuyorum. Gelişimi tamamlayınca daha iyi. Erken gelirse gelsin kendi ama gelmiyorsa gozetimds beklersin olmadi. Hareketini takip edip. En azından 39+ olur oylr alir

Canım aynı günümüz 39+3 benim de. Uyku düzeni ve kalça kemiği ağrısı beni de çok bunaltıyor dinlenmemiş uyanıyorum o ağrılardan. Sen normali mi bekliyorsun sezaryen tarihin var mı?
Evet aynı durumlar hep.. normal bekliyoruz canım, daha doğrusu normal olup olmayacağı konusunda doktor olur ya da olmaz demedi henuz. Pzt kontrol var sanırım artik netlesir ne olacagi. Senin?

Aslında seni susturmadılar senin okudugun o hikaye 1 kişinin hikayesi

Bende sezaryen olalı 5 gün oldu ilk günden nerdeyse hikayemi yazacaktım arkadaşım kendi kendine göz değdireceksin dedi engelledi yine yine söylüyorum o okudugun hikaye normal doğumun özendirilmesi için yazılmış sezaryendan korkutma hikayesi

Bende bir ara hikayemi yazacağım 3. Çocuğumu doğurdum hastanede 1 gece kalıp sabah taburcu oldum ve eve gelince bir lohusa yatağı durumu vs bile olmadı anlatabiliyor muyum evime geldim ve kaldığım yerden devam ediyorum hastanede 1 gün kalmadım 1 gece kaldım

Herkes tıbbi bir zorunluluk olmadıkça sezaryen olmamalı normal doğum yapmalı herşeyin doğalı yaratılışı neyse öyle olmalı kadınlar durduk yere normal doğum yapabilecekken gidip sezaryen olmamalı ama sezaryen ameliyatı o okudugun yazıdaki gibi birşey değil o o yazıyı yazan kişinin şahsi sıkıntısı sezaryen ameliyati bana göre çok çok konforlu birşey

Şimdi bu durumda ne diyebilirsin ki doktora. Sorumluluğu tamamen sana atıyor sen reddedersen bebeğini riske atan kötü anne olacaksın.
Eski sağlık bakanı bu tarz doktorlar için yaptıkları insanlık suçu demişti çeşitli bahanelerle kadınların normal doğum hakkını elinden aldıkları için. Kesinlikle katılıyorum kendisine.
Sezaryen çok gerekli bir ameliyat asla inkar edilemez. Anne-bebek ölüm oranlarındaki düşüşün önemli nedenlerinden. Evlatlarını sağlıkla büyüt inşallah.
Benim doktorda bana bırakıyor doğum şeklini ama beklemesini tavsiye etmiyoruz vs diye de konuşuyor üstüne. O ikilemde kalmak gerçekten çok zor. Beklemeye cesaret edememe sebebim ex durumu. Doktor cesaretlendirici konuşsa beklerim ama işte öyle doktor bulmak zor.
Ne diyelim coğrafya kaderdir :)

Evet işte güya çok iyi doktor ama en iyisi bu... Maşallah aynen geç doğan daha diri oluyor. Kızım da 39+4de kendi gelmişti. Öyleydi cidden. İkinci kızım da 39+2de geliyor artık.

Sizde durum farklıymış canım herkese ayrı yemek işi zor tabi şimdi iyisindir sende yaparsında lohusayken bide saat başı bebek emzirirken yemekle uğraşamazsın. Allah yardımcın olsun hamilelikten alınganız ve bende söyleniyorum biraz neyseki onlar bana alınmıyor

Aynen düşün ben bastan cok korktum
Sonra epidural vs iisndim
Doktorda hepnormal deid durdu
Simdi çatın dar bebek için riskli olur dedi
Sıkıntıya girer: dedi
Bende mecbur tmm dedim
Arkadaşıma baska hastenede çatı muayensi bile yapmamsilar mesela

Sağlık bakanları konuşuyor ama boş konuşuyor. Devlet hastanesi özelden daha çabuk sezaryene dönüyor malesef.

Ben ilk bebeğimi devlet hastanesinde doğurdum sırf normal olsun diye. Her yere boy boy afiş asmışlar: bebek dostu emzirme yanlısı hastane.

Çok afedersin de kçmın bebek dostu Ağzımı bozdum. Doğumdan sonra tamamen tecrübesizim, bebek emmiyor ben perişan. Hemşireyi çağırdım geldi mememi sıktı süt var dedi gitti. Bir daha çağırdım nası tutacağız dedim. Hızlı hızlı anlattı gitti... Neyin bebek dostu, bir de ilk 6 ay anne sğtüymüş. Hemşire mama bıraktı gitti. İnsan nasıl, ne kadar vereceğim bir anlatır.

canım sen istanbulda mısın? emin değilsen istersen birkaç doktora daha görün. benim 3. doktor da normal denenir deyince içim rahat etti. bayağı bir doktor gezdim aslında. yine senin kararın, için nasıl rahat ederse.

Samsundayım cnm
Artık hayırlısı olsun diyorum

Yine de biraz olsun rahatlamadın mı Dasmeer
Annen eşin normal dedikçe keşke dr sezaryen dese derdin
Dr ne diyorsa yap hayırlısı böyleymiş de

Yine de biraz olsun rahatlamadın mı Dasmeer
Annen eşin normal dedikçe keşke dr sezaryen dese derdin
Dr ne diyorsa yap hayırlısı böyleymiş de
Oyle oldu cnm
Sonzamanlarda epidural normal sempatik gelmsiti
Ona cok sıcaktım :)
okafami kurcaladı
Şuan esim kendi duydu doktorun agzindan

Aynen canım bizde herşey lafta zaten. Mesala sağlık bakanı böyle konuşuyor ama hakkımızı korumamız için bir adım atmıyor ya da senin dediğin gibi emzirme yanlısı bebek dostu hastane gibi.

Devlette doğum hikayeleri başlı başına facia zaten, (olmayanlar da tabii ki vardır) hiç tecrübem yok ama anlatılanların çoğu o yönde. Gelen azarlıyor giden azarlıyor, vurun kahpeye Artık doktorun ebenin o günkü duygu durumuna insafına kalmışsın.

Evet aynı durumlar hep.. normal bekliyoruz canım, daha doğrusu normal olup olmayacağı konusunda doktor olur ya da olmaz demedi henuz. Pzt kontrol var sanırım artik netlesir ne olacagi. Senin?
Çatım falan normal ama bebeğin kafası 2 hafta önde kanala girmemiş hiç açıklığım yok doktor gününü geçirme taraftarı değil ben de cesaret edemiyorum beklemeye çarşambaya sezaryen günü aldık. O zamana kadar kendi gelir diye bekliyoruz bir umut :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…